Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

242. Polt embere a Tábornok-perben

2016.06.02. 10:47 Viszkisdoboz

Korábban már arról hírt adtam, hogy dr. Kutron Katalin főügyészségi ügyész a „koronavádlott”, Oláh János volt tábornok védelmét segíti elő alkalmazott ügyvédként, miután a Legfőbb Ügyészség – jogellenesen - kicsinálta. Azt a tábornokot védi, aki börtönből való szabadulása fejében begyógyszerezve, személyiségzavarral küszködve többek között rám is – népmesei elemekkel teletűzdelt – terhelő vallomást tett.

Ebben a katonai büntetőeljárásban az ügyész feladatát a katonai ügyész, valamint a legfőbb ügyész által a katonai büntetőeljárásra kijelölt ügyész láthatja el. Polt Péter legfőbb ügyész eddig ebbe a perbe közvetlenül nem avatkozott be, de felmentő ítéletem miatt a vezetői állományát lehordta a sárga földig. Tegnaptól valami megváltozott. A Legfőbb Ügyészség a vád képviseletét magához vonta.

Két lehetőség van, vagy annyira pocsék munkát végzett eddig Waltner és Mihalik (ami szerintem megállja a helyét), hogy szükségesnek látta a legfőbb ügyész, hogy mankót küldjön nekik egy szakmailag alaposan felkészült ügyész személyében, vagy új irányt vesz a koncepciós vád, amelyet az új ügyész vezényel majd. Mert az ügyészi hierarchikus szervezetben a Polt Péter által kirendelt ügyész a főnök, az biztos! Arra már gondolni sem merek (bár lehet, hogy kellene), hogy politikai utasítással érkezett.

nava_hu.jpg

                                                                                                  (fotó: nava.hu)

A legfőbb ügyész dr. Beregszászi Gizellát, legfőbb ügyészségi ügyészt delegálta a vádhatóságba. Ettől persze a vád nem lesz megalapozottabb, de annak kimondottan örülök, hogy a legfőbb ügyész közvetlenül rálát a katonai ügyészek munkájára és kiküldöttje jelentései alapján érzékelni fogja a katonai ügyészek nyomozás során elkövetett hivatali bűncselekményeit, a nyomozás koncepciós elemeit, a szakszerűtlen és törvénytelen ügyészi tevékenységet. S főként azt a sovány eredményt, ami a bizonyítási eljárás lezárultával az évszázad korrupciós ügyeként beharangozott Tábornok-perből maradt.

Június elsején, folytatva a korábbi irányvonalat, igyekeztem tanúkkal is bizonyítani, hogy miért képtelenség Oláh Jánosnak a nyomozás során tett gyanúsítotti vallomása.

A pénzzel kitömött viszkis dobozos mesét eddig tanúként cáfolta maga a honvédelmi miniszter és vezető titkárnőm. Most Zámbori Mihály kabinetfőnök, helyettes államtitkár tett vallomást.

„2004 decemberétől lett Fapál úr közigazgatási államtitkár, a kabinetfőnök nem tartozott az alárendeltségébe. Juhász Ferenc miniszter út kategorikusan megtiltotta és szóban jelezte a vezető állomány felé, a vezető állomány pedig a saját alárendeltjei felé azt az utasítást, miszerint nem lehet megajándékozni és megköszönteni. Nem tartom elképzelhetőnek, hogy bárki is végig vonul a folyosón a miniszter úrhoz egy üveg itallal, hiszen a tiltás mindenkire vonatkozott, tehát a közigazgatási államtitkárra és a portásra is.

Az összes vezetői iroda ugyanazon szinten helyezkedett el, ide csak külön kártyával lehetett belépni… az alárendelt állomány időpontot kért időpontot kért a vezetőktől, így juthatott be a zárt részre. Az összes ki- és beléptetés elektronikusan történt, tudomásom szerint videóra is rögzítésre került….nincs tudomásom arról, hogy bárki, köztük Fapál úr pénzt kapott volna.”

Védőm, dr. Csóka Velmira kérdésére a tanú azt is elmondta, hogy az Egyesült Államokat 2001. szeptember 11. napján ért terrortámadások miatt a katonai elhárítás azt javasolta a honvédelmi miniszternek, hogy semmiféle ajándékot ne fogadjon el, ha mégis ilyen érkezik, akkor annak kibontása biztonsági okokból nem történhet meg a minisztérium I. emeletén. A tanú azt is elmondta, hogy Fapál László tudott a tiltásról, mert miniszteri vezetői értekezleten hangzott el. A tanú kijelentette, hogy hivatali időszaka alatt nem volt annak tanúja, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter bárkitől ajándékot fogadott volna el.

Tudom, hogy meg nem történt dolgok ellen elég nehéz védekezni. Indítványaimmal igyekeztem bizonyítani, hogy aki a viszkis dobozos teóriát kitalálta és Oláh Jánosnak leírta (vagy szájába adta), az a Honvédelmi Minisztériumba nem tette be a lábát soha, és nem ismerte az akkori viszonyokat sem.

Csak azt nem tudom egyelőre eldönteni, hogy sírjak-e vagy nevessek, hogy a Tábornok-perben a vád a legfőbb ügyész kezébe került. Semmi nem marad titokban. Előbb-utóbb minden kiderül.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr808770030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krokodil2008 2016.06.03. 10:34:33

2/2013. (V. 31.) LÜ h. körlevél
a kiemelt ügyekkel kapcsolatos ügyintézés egyes szabályairól 1. pontja alapján a kiemelt ügyekben legalább 2 ügyésznek kell eljárnia. A jelen esetben ha a korábbi párost leváltották akkor két új embernek kellene jönnie :)

Szigorúan szakmai szempontból már rég indokolt lett volna a váltás. Nem a teljesítményük miatt, hanem azért, mert általános szakmai alapelv, hogy igenis időnként cserélni kell az adott ügyet vivő szakembereket. Sose értettem, hogy lehetséges az, hogy ugyanaz az ügyész visz adott esetben 4-6 évig egyet. persze így nem derül ki, ha elb@sz valamit, de elvileg nem ennek kéne a célnak lennie.
süti beállítások módosítása