Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

227. Ügyésszel erősít a védelem a Tábornok-perben

2015.12.10. 16:51 Viszkisdoboz

Megkergült ez az ország. Első pillanatban azt hittem, hogy a katonai ügyészek helyett a vádat Kutron Katalin ügyész fogja képviselni.

Ha nem ülök, biztosan leültem volna, amikor kiderült, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség egykori üdvöskéje, Kutron Katalin ügyész már nem a „bűnt üldözi”, hanem a védelmet erősíti a Tábornok-perben, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség a vádló.

Történik mindez ma Magyarországon, ott is Debrecen városában, a 2015. esztendő december havának 10. napján.

kutron_katalin_mno_hu.jpg

                           Kutron Katalin még ügyész korában (fotó: mno.hu)

Kutron Katalin a BKV-per, a Hunvald-per és a Molnár Gyula elleni koncepciós vádak egyik ügyésze volt. Aztán nagyon úgy tűnik, nem hozta a kívánt politikai eredményt, így a Legfőbb Ügyészség egyszerűen lemészárolta. Hivatalvesztéssel sújtotta egy fegyelmi eljárás keretén belül, de ez is jogellenesen sikerült. Még saját emberüktől sem tudnak jogszerűen megválni!

Kutron Katalin nem is akárkit védelmez, hanem a viszkis dobozos meséjéről elhíresült Oláh János volt tábornok védőjeként vett részt a Tábornok-per mai tárgyalásán. Így fordul a kocka. Ügyészként eddig koncepciót kellett gyártania, most meg védőként be kell bizonyítania, hogy az egész egy koncepció volt. Már alig várom!

survive-all_hu_1.jpg

Oláh Jánost nem kell bemutatnom. Elmeorvos szakértői véleménye szerint kóros elmeállapotú. Börtönbe zárták és csak akkor engedték ki, amikor a volt honvédelmi miniszterre, annak kabinetfőnökére és rám, mint államtitkárra hamis vallomást tett. Az ügyészek jogellenesen büntetlenséget ígértek neki. Aztán azt visszavonták és vádalkut ajánlottak szóban, amit később írásban meg is kötöttek, de azt meg a bíróság nem hagyta jóvá. Ezért nem tanú, hanem vádlott a Tábornok-perben. Nem tesz vallomást a bíróságokon, így nem lehet senkit vele szembesíteni. Ma is az ügyészség foglya, bár szabad lábon van. Minden tárgyaláson ott van, és nyugtatókat osztogat a szünetben.

A Tábornok-per megismételt eljárásában még mindig a vád tanúinak meghallgatásánál tartunk. És ők rendre kijelentik a bíróság előtt, hogy tőlük senki semmilyen pénzt nem kért, és nem is adtak senkinek semmilyen magyar fizetőeszközt.

A katonai ügyészek azzal töltötték az időt, hogy szerződésszámokat olvastak fel a bíróságnak, igazolván, a cég és a HM gazdálkodó szervezet közötti üzleti kapcsolat létezett. Az sem zavarta derék ügyészeinket, hogy ezt soha senki nem vonta kétségbe. Majd jött a cég képviselője vagy alkalmazottja, és tanúként, az igazmondási kötelezettségre való kioktatása után elmondta, hogy a vádlottak közül soha senki nem kért vissza ún. visszaosztott pénzt.

Néha azért egy-egy elejtett szóból az is kiderült, hogy a tanúk nem idézésre mentek be az ügyészségre. De nem ám! Vitték őket! Tudják, jött egy fekete autó, és a „Jöjjön velünk!”- felszólítás. „Ha ellenáll, akkor őrizetbe vesszük!”

Türelmetlenül várom, hogy Kutron Katalin védőbeszédében rámutasson a Központi Nyomozó Főügyészség által elkövetett bűnökre és hibákra. Tőle talán megtudhatjuk egyszer a célszemély kiválasztásának, börtönbéli lelki sanyargatásának, valótlan vallomások kicsikarásának és a vádbéli koncepcióképzésnek a metódusát.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr528154688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

high up! 2015.12.11. 09:34:33

Koncepciós per a maszop-fidesz tolvajmaffia bármelyik tagja ellen??

Hát az apátok faszát!!

Megegyeztek a komcsik már 1989-ben a Kerekasztalnál az új hatalom éhesekkel, hogy egymást nem fogják lecsukni, még alá is írták az egyezményt. Azóta annyit lopnak amennyit nem szégyellnek, törvényt hoznak a lopás legalizálására. Oszt ugatni lehet, de az ugató ellenzéki alig várja, hogy a hatalmat átvegye, oszt akkor az ő zsebére menjen a nép lóvéja.

Oszt ha valamelyikük olyan hülye volt, hogy nem volt neki elég a megszokott keretek közötti rablás és bebukott, akkor tett róla az "ellenséges" párt, hogy olyan vádat meg "bizonyítékokat" nyújtson be, hogy bár a vazallus bíróság elítéli 1. vagy 2. fokon a bünözőt, de a legvégén minden vád alól felmentik majd, oszt még 10 milliós kártérítéseket is lenyúl.

Hofi szvaival: Hülyítsétek anyátokat! Börtönben a helye az összes fidesz-maszop politkusnak.

FOLYTASSUK!

krokodil2008 2015.12.11. 09:54:54

szerintem ez kifejezetten poén eseménye az ügynek :)

egy olyan szösszenet, amin őszintén tud mindenki röhögni, nincs benne káröröm

HA SZABD JAVASOLNOM A SZERZŐNEK akkor ezen történelmi esemény alkalmából amikor is az ügyész-ügyvéd majd az ártatlanságot bizonygatja, érdemes lenne egy sima videó-felvételt is feltenni erről az oldalra :)

na__most__akkor 2015.12.11. 11:00:26

B@$$zátok meg az élő bolygótokat!
Csatlakozok, de nem lehet eltüntetni?

s 2015.12.11. 11:37:34

Leszarom, bazdmeg. Tudod miért? Mert nektek nem börtönben lenne a helyetek, hanem egy felhőkarcoló alapzatában bebetonozva. Tehát kussoljon minden kibaszott közpénztolvaj, hogy mi igazságos, meg mi nem, mert egy hidegen sajtolt, egy darabból álló acél gyalogsági ásóval egyszer addig lesz verve az értelmetlen feje, ameddig egészen kicsiny halak számára is fogyasztható püré nem lesz belőle. Baszódjatok fel.

Mr. Neutron 2015.12.11. 12:06:26

Mennyi ordas indulat buzog itten.

vakapad 2015.12.11. 12:54:09

@s:

Na ja. A kisember sikertelensége dührohamban kulminál. Ez high up! kollégára is vonatkozik.

s 2015.12.11. 13:02:20

@vakapad: Basszad már szájba a fogatlan ribanc tripperes anyádat, ha már esetleg arrafelé jársz pálinkáért.
A felső két és fél százalékban vagyok jövedelem szinten, te fasz. Az más kérdés, hogy ez Európában lófaszt sem ér, de azért Magyarországon nem olyan kurva szar.

Mzperx 2015.12.11. 13:39:26

@s: Hmm. Mindenkinek jobb lenne, ha az értelmi képességekben lennél a felső két és fél százalékban, nem anyagilag.
Felmerül bennem a kétség, hogy akinek ilyen modora van, az hogy lehet a jól keresők között? A szövegedből ítélve te raboltál, gyilkoltál a zséért... :(

s 2015.12.11. 14:07:35

@Mzperx: "Mindenkinek jobb lenne, ha az értelmi képességekben lennél a felső két és fél százalékban, nem anyagilag."
Az értelmi képességek szerint a felső 1,5%-ban vagyok, tehát alulfizetettnek minősülök, bár nem panaszkodom.

"Felmerül bennem a kétség, hogy akinek ilyen modora van, az hogy lehet a jól keresők között?"
Úgy bazdmeg, hogy nem illemtanár vagyok, te értelmi fogyatékos faszparaszt. Másért tartanak.

"A szövegedből ítélve te raboltál, gyilkoltál a zséért"
Eddig még nem, de kurvára rezeg a léc. Lenne pár jelöltem, szerintem jobban teszed ha félreállsz az útból.

legeslegujabbkor 2015.12.11. 21:12:42

Eddig úgy gondoltam, hogy ez a per egy kabaré, de most már biztos vagyok, hogy egy cirkuszban vagyok.
süti beállítások módosítása