Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

297. Bestseller készül az ügyészségen? – nyílt levélben kérdezem

2019.05.09. 17:07 Viszkisdoboz

Méltóságos ügyész urak!

Január 31-e óta (Felmentő ítéletem másodjára Debrecenben is!) három hónap telt el.

Ez idő alatt nem sikerült jól felkészült ügyészeinknek fellebbezést írniuk, ezért most a nyilvánosságon keresztül szólítom meg Önöket.

Rögtön azzal kezdem, hogy van egy rossz hírem.

Ha az eltelt nyolc év alatt nem voltak képesek tökéletesre csiszolni „remekművüket”, a viszkis dobozos ügyet, akkor már nem is fogják!

Esetleg csak az időt húzzák? De mi célból?

Feltételezni se merném, hogy valamiféle felsőbb utasításnak engedelmeskednek. De akkor miért?

A legszebb az egészben, hogy a valós korrupciós cselekményt elkövetett személyek felfüggesztett szabadságvesztését Önök tudomásul vették, mélységesen tisztelt ügyész urak. Így az jogerős is lett első fokon.

Én pedig a Tábornok-per konstruált, viszkis dobozos szereplőjeként – az Önök kedves akaratából - folytathatom másodfokon.

Önök tudják a legjobban, hogy minden kirakatper alapja egy olyan valós esemény, egy olyan bűncselekmény, amelyre fel lehet fűzni személyeket és történeteket, amelyeket azonban már nem a valóság, hanem az emberi képzelet teremtett.

jogi-csapda.jpg

Ügyész urak! Tőlem körbe is adogathatják az aktákat egymás között! De megint csak van egy rossz hírem: Előbb vagy utóbb elfogynak az íróasztalok, amelyeken egy kis ideig elheverhetnek, miközben jól képzett ügyészeink a fejüket törve írják az évszázad fellebbezését.

Lennének javaslataim is!

A 2019. évi perbeszéd- és jogesetmegoldó versenyt e körben is ki lehetne írni. Ügyészségi szakmai tudományos konferenciát is lehetne a témának szentelni: A büntetőbíróság előtti ügyészségi kirakatperekben a vádlói tevékenység aktuális kérdései témakörben.

Csak haladjunk már!

Vagy egyszerűen csak mestermű készül?

Nyolc év után?

De egyelőre nem látom a bestseller-listákon a felmentő ítéletem elleni ügyészi fellebbezést!

Pedig lelkesen követem a Magyar Nemzet c. polgári napilapot és hírportált, hátha az ismert ügyészségi koreográfiának megfelelőn sajtó nyilvánossá teszik az ügyészi fellebbezést, mint 2010-ben, a nyomozati szakban a gyanúsítotti vallomásokat.

A katonai elhárítás adatai szerint 2010 tavaszán a választási kampányban a Fő utcáról, egy katonai ügyészségi faxról kerültek ki ezek a vallomások a jobboldali napilaphoz. Persze senkit nem vontak felelősségre, a nyomozás vezetője pedig a katonai ügyészség felszámolását követően, csoportvezető katonai ügyészből (sic!) a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes vezetője lett.

Rossz vagy jó példa, ügyész urak? Ezt Önöknek, személyesen kell eldönteniük.

Sajnos nincs kétségem afelől, hogy többségük lelkesen követné a waltneri utat.

Lelkük rajta!

Ha pedig ezt a posztot elolvasták, gyúrjanak rá és szíveskedjenek gyorsított tempóban írni azt a nyüves fellebbezést!

Köszönettel:

Az ügyészség által kiosztott szerepét már nagyon uncsinak tartó, többszörösen nem jogerősen felmentett kedves vádlottjuk.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214816786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása