Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

241. Bemutatom a bíróságom

2016.05.21. 12:37 Viszkisdoboz

Tíz évvel ezelőtt vásároltuk meg szolgálati lakásomat a Honvédelmi Minisztériumtól. Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos (volt katonai ügyész és szolgálati lakásvásárló) feljelentése alapján hatodik éve folyik a büntetőeljárás. Eddig tizennégy bíróságot járt meg az ügy.

Első fokon bűncselekmény hiányában felmentettek. Másodfokon egyszer megpróbálták az ügyet újra tárgyaltatni, majd ennek kudarca után bekeményítettek és a Fővárosi Törvényszék egy másik tanácsa helytelenül értelmezte a bírói szolidaritást, szándékosan megsértette a részére biztosított felülbírálati jogot. Nyilvános ülésen (tehát nem is tárgyaláson) törvénytelenül elítélt bennünket.

a-tanu-peter-bacso-1969-2.jpg

Miért merem ezt bátran kijelenteni? Mert a törvény (Be.) egyértelmű rendelkezése szerint az első fokon felmentett vádlottat bizonyítás nélkül elítélni nem lehet. A Fővárosi Törvényszék pedig – bizonyítás nélkül - elítélt bennünket. Nem is akárhogy. Bűnösséget megalapozó tények hiányában jogkövetkeztetésként állapított meg keretdiszpozíción kívüli jogszabálysértést, okozati összefüggést, vagyoni hátrányt és bűnösséget is. Elítélte a feleségemet is úgy, hogy nem is volt a büntetőper részese. Ha a kutyám rendelkezne perképességgel, akkor ő is meglakolt volna.

Fellebbezésünk folytán a végső döntés a Fővárosi Ítélőtábla kezében van.

Közeleg tehát a nap, amikor a szar elválik a májtól, vagyis eldől, hogy a Fővárosi Ítélőtábla a törvényesség és a jogállamiság maradékaként, vagy helyre állítja a megbillent jogi egyensúlyt és felmenti a törvénytelenül elítélt vádlottakat, vagy vállalja annak végső ódiumát, hogy ártatlan embereket juttat börtönbe.  

A kormánypárti és közszolgálati média már elkezdte beharangozni, hogy 2016. június 14. napján, reggel kilenc órától kezdődik a lakás-ügy harmadfokú nyilvános ülése a Fővárosi Ítélőtáblán. Ezért én is harangozom, hogy tessék csak eljönni!

Ha sokan és elegen leszünk, még tudunk üzenni Brüsszelnek is, hogy megértsék, mi folyik ebben az országban igazságszolgáltatás címén!

Az igazságszolgáltatás működését nehezíti a bíróságokon meglévő egzisztenciális függőség. Így van ez a Fővárosi Ítélőtáblán is. A Fővárosi Ítélőtáblának évek óta nincs kinevezett vezetője és büntető kollégiumvezetője. Az OBH elnöke a kiírt pályázatokat rendre eredménytelennek nyilvánítja! Mindkét fontos bírósági vezetői beosztást Handó Tünde, az OBH elnöke megbízással tölteti be.

Hogy ne járjunk úgy, ahogy a Fővárosi Törvényszéken, ahol mai napig nem tudja a közvélemény, hogy ki és miért változtatta meg annak a bírósági tanácsnak az összetételét, amely elítélt, most előre nyilvánosságra hozom a harmadfokú tanács tagjainak nevét.

A Fővárosi Ítélőtábla Büntető Kollégiuma 2016-os ügyelosztási rendje szerint a lakás-ügyben ügyben eljáró tanács (4.Bhar.) elnöke Dr. Hrabovszki Zoltán bíró, a tanács tagjai:  Dr. Sebe Mária, Dr. Halász Etelka, Dr. Németh Nándor bírók.

Bízom az eljáró tanács józan ítélőképességében és a bírák személyes függetlenségében. Bízom abban, hogy Handó Tünde, OBH elnök által kiírt büntető kollégiumvezetői pályázatnak nem - kimondatlan - feltétele egyes ügyekben az OBH-ból irányított kézi vezérlés elfogadása, főként nem az ártatlanok elítélése.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr178736244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2016.05.21. 16:30:49

Eleve elrendelt ügy!!!

clemens 2016.05.22. 18:47:51

Szerinted nekem ebből a leírásból el kellene döntenem hogy kinek van igaza?

Alick 2016.05.22. 22:55:48

@clemens: Ez a blog most inkább a bírói munka szakmai alkalmatlanságáról szól...

kvadrillio 2016.05.23. 00:00:52

FIGYELSZ VIKTORKA !
A REFORMJAID ÍGY MŰKÖDNEK !!!!! :o)

Hírek
Magyarország az Európai Unió negyedik legszegényebb országa

20/05 13:57 CET

| updated xx mn ago

| updated at 20/05 - 14:09

1463746142

1463745461
Magyarország az Európai Unió negyedik legszegényebb országa
smaller_text
larger_text

Gyorsjelentést adott ki a minap az Eurostat, amelynek középpontjában az európai szegénységi mutató, a súlyos deprivációs index áll. Ebből kiderül, hogy bár 2013-hoz képest javultak itthon az életkörülmények, még mindig hátulról negyedikek vagyunk az Unióban és Magyarországon 1,8 millió embert érint a súlyos nélkülözés.

Bár a 2012-es csúcs (9,9%) óta folyamatosan csökken az EU-ban súlyos nélkülözésben élők aránya, ez még tavaly is 8,2 százalékot (számszerűsítve 41 millió embert) érintett. Talán nem meglepő, hogy az eltartott gyerekkel rendelkező, azokat egyedül nevelő háztartásokat jobban érinti, mint azokat, ahol nincsenek ilyenek: az egyfelnőttesek esetében ez 17,3 illetve 11%, ott pedig, ahol kettő vagy annál több felnőtt él 8,3 illetve 6 százalék.
Ki számít súlyosan depriváltnak?

Az Eurostat metodikája szerint az, akire az alábbi kilenc dologból legalább négy igaz: nem tud időben lakbért vagy rezsit fizetni; nem engedheti meg magának, hogy egyhetes nyaralásra menjen; nem tud kétnaponta húst, halat, zöldséget vagy csirkét enni; nem tudja kezelni a váratlan kiadásokat; nincs pénze (mobil)telefonra); nincs pénze színes tévére; nincs pénze mosógépre; nincs pénze autóra vagy nem tudja kellően felfűteni a lakását.

A tavalyi 19,4 százalékunkkal hátulról negyedikek vagyunk, csak Görögország, Románia és Bulgária tudott a miénknél gyengébb értéket felmutatni. Bár 2014-es az adat, az elemzés szerint a legjobb Svédországban élni, ott ugyanis a súlyos nélkülözés mindössze a lakosság 0,7 százalékát érinti. Felkerült még a dobogóra Luxemburg és Finnország is, Hollandia és Dánia pedig csak épphogy lecsúszott.

Az Eurostat honlapján található részletező táblázatokból az is kiderül, a váratlan kiadásokat tízből heten nem tudják megoldani, ezzel pedig elsők vagyunk az Unióban. Tízből hatan nem jutnak el egyhetes üdülésre sem egy évben, az emberek negyedének pedig megoldhatatlan probléma az, hogy minden másnap húst, csirkét, zöldséget vagy halat egyen. Tízből kilencen nem vagy csak nehezen tudják megoldani azt, hogy kijöjjenek hó végén.

(eurostat)

Mzperx 2016.05.23. 08:55:07

@clemens:
A viszkisdoboz.blog.hu az egyes számú bejegyzéssel kezdődik. Annyi ideje persze kevesünknek van, hogy végigolvassa a több száz oldalt, mert ez egy hosszú történet, a hatodik éve folytatódik.
Úgy lehet kimenni az első beírásra, hogy rákattintunk a jobb felső oldalon a VISZKISDOBOZ feliratra, és akkor előjön az összes fejezet.
süti beállítások módosítása