Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

236. A hazug ügyészt hamarabb utolérik, mint a sánta ebet

2016.03.14. 10:40 Viszkisdoboz

Miközben a Népszabitól kell megtudom, hogy mikor lesz a lakás-ügy harmadfokú tárgyalása, a Tábornok-per, az „évszázad korrupciós ügye” (by Fazekas ügyész) bizonyítási eljárása a végéhez közeledik. A vád tanúi után a védelem tanúi következnek.

A 17 vádlottból csak Oláh János volt tábornokra, valamint a HM Térképészeti Kft. két alkalmazottjára vannak terhelő tanúk. Ez különösen annak fényében fontos, hogy Oláh János tábornok a börtönben, előzetes letartóztatása alatt „megreccsent” (börtön szleng), bárkire terhelő vallomást tett, akire az ügyészek kérték.

Jó fideszes módszer szerint, ha valakit sikerült megtörniük, felhasználják. Büntetlenséget ígérnek, vádalkut kötnek vele, még azzal biztatják, hogy elítélés esetén elnöki kegyelmet is kaphat, ha miniszterre vagy államtitkárra tesz vallomást.

Na, nem azért, hogy bűnözőket leplezzenek le, nem, dehogy! Hanem azért, hogy „koronatanúként” használják egy politikai koncepciós perben.

Nem kellett sok idő annak felismeréséhez, hogy milyen aljas módszereket használnak. A legutóbbi debreceni tárgyalás során hamar fény derült arra, hogy Waltner ügyész hogyan állított fel egy koncepciót, és hogyan állított „csapdát” nekem és a miniszternek. A cél szentesíti az eszközt. Talán erre gondolt, amikor abszolút törvénytelenséget elkövetve gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyveket adott át egy ügyésznőnek.

Koncepciós ügyekben általában nincsenek véletlenek. Vagy mégis?

Minő véletlen, a lakás-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként hallgatta ki a Tábornok-per vádlottjainak egy részét, de nem szolgálati lakásomról érdeklődtek, hanem arról, hogy Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és Fapál László volt államtitkár kaptak-e korrupciós pénzt. Ezért kértem a katonai bíróságtól a vádlottak kihallgatását. Tanúként.

Ezt az indítványomat éppen az ügyészség támasztotta alá határozataival. Ugyanis a Legfőbb Ügyészségen feljelentettem a kihallgatást foganatosító Berki Tímea ügyésznőt, hivatali visszaélés miatt. A szokásos ügyészségi tili-toli után a Budapesti Nyomozó Ügyészég kizárólag az iratok tanulmányozása alapján belelátott az ügyésznő fejébe, és arra a következtetésre jutott, hogy a jóságos Berki Tímea ügyésznő nem akart nekünk rosszat, így hiányzott a bűncselekmény elkövetésének célzata, ezért elutasította feljelentésemet. Később a panaszomat is, mivel a tanúk nem tettek rám terhelő vallomást, ezért nincs jogom panaszkodni sem.

Tehát minden szabályos volt az ügyészség szerint. Tehát akkor nincs és nem is lehet akadálya annak, hogy a vádlottakat tanúként kihallgassa a bíróság.

index.jpg

                                                                  (fotó: magyarszo.com)

Dr. Nagy László hadbíró ezredes nem értette, hogy mit is akarok. Vádlottakat tanúként kihallgatni? Hisz ez lehetetlen! Teljes képtelenség! A vádlott, az vádlott (saját érdekében akár hazudhat is). A tanú, meg tanú (igazmondásra kötelezett).

A katonai bíró hitetlenkedve hallgatta a történetet. Ekkor megszólalt Waltner Roland alezredes, katonai ügyész, hogy mentse a menthetetlent. Mentegetőzve állította, hogy a vádlottak tanúkénti kihallgatása azért következett be, mert a katonai ügyészség még nem integrálódott be a Központi Nyomozó Főügyészségbe, ezért nem tudtak egymás nyomozási cselekményeiről.

Arra a kérdésre, hogy akkor a Budapesti Katonai Ügyészség gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyvei mégis hogyan kerültek a Központi Nyomozó Főügyészségre, nem tudott válaszolni.

Nem csodálom. A gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyveket csak Waltner Roland ügyésztől lehetett beszerezni, mert az iratok nála voltak.

A lakás-ügyben nyomozó jóságos Berki Tímea ügyésznő pedig még a látszatra sem adott (a lakás-ügyről egy kérdése sem volt), azonnal a lényegre tért! Csupán egy dolgot akart Oláh Jánostól: tanúként ismételje meg gyanúsítotti kihallgatása 27. oldalán jegyzőkönyvezett viszkis-dobozos vallomás részletét.

Megjegyzem, a tábornok megtagadta a vallomástételt. Gyanúsítottként büntetlenül hazudhatott, de tanúként bűncselekményt követett volna el (hamis tanúzás).

Szóval, az ügyész megint hazudott.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr128475572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vajdasagi 2016.03.15. 13:28:07

Ez most egy jó írás volt. Nem vált ki kettős érzéseket az emberben. Az ügyészség bizony ma kormányzati politikai célokért küzd, és nem az igazságért. Viszont a bíróságot még mindig nem gyűrte teljesen maga alá a Fidesz - ez engem valójában meglep. És köszönet nekik emiatt. Sajnos nem sok mindenre lehetünk manapság büszkék Magyarországon, de rájuk még igen.
Szerencsére.

Megjegyzem: figyelemre méltó, hogy az MTVA és az ügyészség, amelyet teljes mértékben elfoglaltak, mennyire egy kontraszelektált bandává fajult. Kíváncsi lennék, hogy mi az ok és mi az okozat. Először is szar emberek dolgoztak ott, emiatt aztán behódolnak, vagy először behódolnak, majd emiatt szar emberekké válnak.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.15. 14:25:24

Az ügyész is gyar ló. Akarom mondani ember.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2016.03.15. 14:36:18

@vajdasagi: Sajnos a szervilitás velejárója a kontraszelekció. Látszik is, hogy az egészségügytől az oktatásig hol tart az ország. Ez van, ha a szakértelemnél fontosabb a seggnyalás. És a mai döbrögi uram-bátyám világban az a fontos.

$pi$ 2016.03.15. 19:05:55

"Szóval, az ügyész megint hazudott."

Okés, csak nekem nem világos, hogy miben is hazudott az ügyész?

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.15. 22:04:15

@$pi$: "elvtárs" ez nem meglepő tőled :)

$pi$ 2016.03.15. 22:11:51

@fidesz maszop dk egykutya: ""elvtárs" ez nem meglepő tőled :) "

Hú, de okos beszólás volt b+.

fidesz maszop dk egykutya 2016.03.15. 23:03:47

@$pi$: hát b+ ezt nem vitatom "elvtárs" :)

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2016.03.16. 08:16:02

Röhejes, mikor a 3 lakást negyedáron megvásárolt Fapál nevű szarházi tolvaj ír blogot becsületről, tisztességről.

Tisztára mint az MSZMP idején, mikor az ÁVH-sok diktálták az erkölcsöt, jómodort, és követelték a pártatlanságot.

CyberPunK 2016.03.16. 08:20:13

Azért lássuk be, nem az elmúlt 6 évben lett ilyen a magyar jogrendszer. Lássuk be, hogy államtitkárként azért volt része a T. vádlottnak a rendszer kiépítésében. Megérdemli, ő is főzte, egye meg.

Peterpapo 2016.03.16. 09:03:30

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szerintem elírtad a nevet. Rogánt akartál mondani nem?

Ja meg tisztára olyan, mint amikor a vérnarancsok komcsiznak.

VadMacs 2016.03.16. 13:30:38

@Peterpapo:
Nem bántsd a narancsbolsit: náluk a milliárdokat sikkasztó komcsi nemzeti komcsi, tehát jómunkásember, aki tiszteletre méltó.

látjátok feleim szümtükkel 2016.03.18. 12:32:32

@CyberPunK:

Nagyon tévedni teccik, mert az alaptörvénnyel nagyon megváltozott a jogrendszer. Ez már hírből sem az, mint ami 2010. előtt volt.

Mzperx 2016.04.01. 12:14:12

@CyberPunK: Az államtitkár az akkori jogrend alkalmazója volt, nem előállítója, mert ahhoz parlamenti képviselőnek kellett volna lennie.
A jogszabályokat alkalmazta a lakásvásárlásánál is törvénytisztelő módon. Ezen nincs mit rugóznia még az ügyészségnek sem, mégis vádat emeltek.
süti beállítások módosítása