Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

206. Az orbánista ügyésznő most még megúszhatta

2015.02.12. 18:49 Viszkisdoboz

Ezek az ügyészek tényleg összejátszanak egymással! Eddig abban reménykedtem, hogy az illiberális állam elpusztítása után elég lesz csak a Központi Nyomozó Főügyészség teljes állományát szélnek ereszteni, de belátom tévedtem. A Budapesti Nyomozó Ügyészség és a Fővárosi Főügyészség határozatai arra engednek következtetni, hogy az orbánista ügyészek már mindenütt ott vannak.

Így a fertőzött góc kimetszése helyett most már azt mondom, hogy komplett ügyészségi nyomozóhivatalokat, fellebbviteli és legfőbb ügyészségeket kell amputálni. Majd egy vadonatúj vádhatóságot kell felállítani.

Mert az illiberális állam egy anómiás társadalmat (Merton) hozott létre, amelyben a normák és a társadalmi valóság között egy óriási szakadék keletkezett. A normák szerint az ügyészség a politikától független, a törvényesség őre és üldözi a bűnt. A valóságban az ügyész politikai utasításokat fogad el, politikai szerepet vállal látvány és koncepciós perekben, és a feljelentőt üldözi a feljelentett helyett. Csodálkozunk, hogy az államilag szervezett korrupciót az ügyész mosolyogva nézi, és a bűnöző fideszeseknek pedig még azt is lehetővé teszik, hogy beleröhögjenek a pofánkba? Bicskanyitogató!

atlatszo.jpg

                                                               (fotó: atlatszo.hu)

Az új rend első intézkedése között kell, hogy legyen annak törvényben rögzítése, hogy az orbáni illiberális állam teljes regnálása alatt az elévülés nyugszik. Ennek indoka, hogy nincs független ügyészség, és vád hiányában pedig nincs olyan bíróság sem, amely a hatalmat gyakorló személyek köztörvényes büntetőjogi felelősségét vizsgálhatná.

Azonnal létre kell hozni a korrupció elleni ügyészséget, tevékenységét külön bírósági kontroll alá kell helyezni. A nyomozási bíróságoknak valódi függetlenséget kell biztosítani. A nyomozási bíró engedélye nélkül az ügyész nem nyomozhat, és nem emelhet vádat sem. A nyomozási bíró ellen csak a törvényszékek, ítélőtáblák bírósági tanácsai határozata alapján, és csak a korrupció elleni ügyészség nyomozhat. Ügyészek ellen a nyomozási bíró nyomoz és emel vádat. A katonai ügyészséget ismételten külön ügyészségként kell működtetni, minden katonai ügyész köteles lesz minimum egy évet az adott fegyveres szervnél eltölteni szolgálatban.

Most pedig nézzük a történetet, amely miatt a fenti, bevallom, indulatoktól sem mentes kijelentésekre ragadtattam el magam.

A legfőbb ügyészhez címzett harmadik feljelentés-kiegészítésem arról szólt, hogy a pártügyészség állományába tartozó Berki Tímea ügyésznő hivatali visszaélést követett el akkor, amikor a már a Tábornok-per bírósága előtt álló vádlottakat tanúként idézte be egy másik büntetőügyben, és arról kérdezgette őket, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter és Fapál László államtitkár kapott-e korrupciós pénzt.

Már a kezdet is kalandos volt, ügyészségi tili-toli kezdődött. A feljelentésemet a Legfőbb Ügyészség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek intézkedésre. A Budapesti Nyomozó Ügyészség átküldte a Központi Nyomozó Főügyészségre („Egyétek meg, amit főztetek” felkiáltással), onnan ismét a Legfőbb Ügyészségre került, hogy újra a Budapesti Nyomozó Ügyészségnél landoljon („Nem húzhatod ki magad, öreg!”).

A Budapesti Nyomozó Ügyészég kizárólag az iratok tanulmányozása után belelátott az ügyésznő fejébe, és arra a következtetésre jutott, hogy a jóságos Berki Tímea ügyésznő nem akart nekünk rosszat, így hiányzott a bűncselekmény elkövetésének célzata, ezért elutasította a feljelentésemet azzal, hogy nem vagyok sértett az ügyben, így panaszjogom sincs.

2014. december 10. napján panaszt jelentettem be a Legfőbb Ügyészségen. Panaszomban kifejtettem, hogy a hivatali visszaélés nem eredmény bűncselekmény, ezért azon az alapon, hogy a vádlott tanúk nem tettek terhelő tanúvallomást rám és a miniszterre, még kimeríti a hivatali visszaélés törvényi tényállását. Új tényként hivatkoztam arra is, hogy a honvédelmi miniszter a nyomozás alatt parlamenti képviselő volt, így az ügyészség úgy folyatott ellene nyomozást 10 hónapon keresztül, hogy mentelmi jogát semmibe vették. Úgy gondolták megtehetik, mert Juhász Ferenc szocialista képviselő, vele bármit meg lehet tenni.

2014. december 15-én arról értesített a Legfőbb Ügyészség, hogy panaszomat a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Főügyészségnek megküldték. Aztán egy bő hónap elteltével megkaptam a végső, egy mondatos határozatot: „dr. Fapál László feljelentő által bejelentett panaszt, mint nem jogosulttól származót elutasítom”. Pecsét, aláírás.

Hát, röviden ennyi. Arra sem méltattak, hogy a panaszomban kifejtettekre érdemben válaszoljanak. Minek? Bármit megtehetnek. Még örülhetek, hogy nem indítottak ellenem büntetőeljárást rágalmazásért, mint az mára már szokásukká vált, hogy megfélemlítsenek mindenkit, és elvegyék az emberek kedvét a valódi fideszes bűnözők feljelentésétől.

Hivatalból persze semmit sem kell észlelniük. Ezek az ügyészek csak azt észlelik, amire parancsot kapnak. Az az ügyészségi szóvivő, aki a Magyar Hírlap cikke alapján nyomozást rendelt el szocialista politikus ellen, most is ott van a Legfőbb Ügyészségen, az elnöki kabinetben, csak vagy elfelejtett olvasni vagy már nem is olvas. Az Átlátszón megjelenő cikkeket biztosan nem olvassa, mert akkor az összes ügyész kevés lenne a Fidesz, mint maffiapárt nyilvánvaló lopásainak kivizsgálására.

13 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr27165467

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kivéve Orbán vejét! 2015.02.13. 10:27:25

A vasárnapi nyitva tartás mindenkire vonatkozik! Kivéve Orbán vejét, családját és üzletfeleit! „Gyevit ne tessék keresni a térképen, mert a térképen csak Algyő található, egy macskaugrásnyira Szegedhez. De hát a makfa mondhat, amit akar, a gyev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2015.02.13. 09:14:27

A fidesz Magyarország rákja. Polt és ügyészei ráksejtek. És ahogy a cikkben olvasható ezektől már csak gyökeres kimetszéssel lehet megszabadulni. Más módszer nincs.

Merlot 2015.02.13. 13:14:56

Egyetértek.
Csak a lángszórós féregtelenítés segít.

Tamás Csacsicska 2015.02.13. 16:54:04

Én kaptam olyan Határozatot a Pest Megyei Ügyészségtől, hogy ha még egyszer reklamálok a saját ügyemben, akkor az irományomat olvasás nélkül a szemétbe dobják.

röf 2015.02.13. 18:32:12

Ugyan....
Valahogy ellensúlyozni kell a nyugállományba vonulni Istennek sem akaró, kommunista hagyaték, sorvadt agyú bírói kar következetlen, liberálszellemű ítélkezési gyakorlatának káros hatásait.

campobaszo 2015.02.13. 18:55:26

@röf: "kommunista,liberálszellemű"

Amit írsz az vall "sorvadt agyra"!
A pszichiáteredet ideje lenne már felkeresni.

dr Smittpálelnökúr 2015.02.13. 19:27:46

@röf: a kurva anyádat kellett volna ellensúlyozni, mielőtt a birka apád teherbe ejtette, te húgyagyú seggnyaló.

röf 2015.02.13. 19:34:41

@campobaszo:

Szerencsétlen világtalan, a "kommunista" a bírói kar múltjára vonatkozik, a "liberálszellemű" pedig az ítélkezési gyakorlatukra.
Kérdezzél bátran, ha valamit nem értesz.
Sok munkám lesz, de nem probléma....

röf 2015.02.13. 19:41:19

@dr Smittpálelnökúr:
te szerencsétlen tahóparaszt, eddig óvakodtam neked szegezni a kérdést, tudod-e, hogy zabigyerek vagy?
Anno anyád homokért baszott, és övé volt a fél sivatag.. az a féllábú rollerversenyző, aki a Makk Hetes -ben cimbalmozott.... tudod?
Társaloghatunk a te stílusodban is... :)

campobaszo 2015.02.13. 20:19:15

@röf: A kommunista múltú,aki liberálszelleművé válik? Ilyen a látomásaidban létezik,az életben nem. Orbán elvtársról is kiderült,hogy kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna,liberális átmeneten keresztül sem.Simicska elvtárs is megmondta,hogy Orbán elvtárs egy geci.

Orbán a magyar nép ópiuma! 2015.02.13. 21:07:52

@röf:

Írjál neveket, te szarszájú, agybeteg, idióta, narancsbolsevista, orbanokrata, fideszszervilis, normálatlan barom!

Tudományos libsizmus 2015.02.13. 21:29:38

Az ügyészség orbánista, a bíroság pedig kommunista. Megvan az egyensúly. Mi a gond?
süti beállítások módosítása