Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

158. A védelem tanújára már szükség sem volt

2013.12.14. 09:27 Viszkisdoboz

„Nem vagyok járatos a lakás ügyekben, éppen most tanulom” – hangzott el a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2013. december 13. napján a lakás ügyben tartott nyilvános tárgyaláson, ahol Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és államtitkára, vagyis én a vádlott.

Mit gondolnak, vajon kinek a szájából hangzott el az idézett mondat? A bíróéból? A védőktől? A vádlottaktól? Esetleg valamelyik tanú mondta? Vagy a vád képviseletével megbízott katonai ügyész? Hát, persze, hogy a vádhatóság képviselője hallatta hangját!

Hát, ez így szép! A katonai ügyész a tárgyaláson tájékozódik a tanútól a lakásügyi jogszabályok tartalmáról… Az ügyészség ilyen „alaposság” mellett emelt vádat, rángatott a vádlottak padjára egy volt minisztert és egy volt államtitkárt. A vádirat szerint börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kérve!

Csodálkozom már megint, aztán rájövök, hogy a NER-ben nincs min csodálkozni. Itt bármi megtörténhet, és meg is történik. Budai Gyula elindította a koncepciógyár gépezetét, de a fogaskerekek hozzá nem értés miatt megakadtak. Számomra ez már akkor egyértelművé vált, amikor Berki Tímea ügyésznő a kihallgatásomkor ex katedra kijelentette, hogy én nem voltam katona, így katonaként nem is kaphattam lakást.

Sorsunkra várva metropol hu.jpg                        Sorsunkra várva.... (fotó: metropol.hu)

A tárgyaláson a katonai ügyész végképp egyedül maradt a koncepciós váddal. Ugyanis a Honvédelmi Minisztérium, mint a sértett jogi képviselője egyszerűen nem jelent meg a tárgyaláson. Bízom abban, hogy az ügyvédi munkáért járó díjazását az ügyvéd kolléga visszafizeti a HM-nek, mert nem kívánhatja, hogy Hende Csaba hűtlen kezelést kövessen el. Olyan jó gazdája a közpénznek a fideszes miniszter, hogy ügyvédi irodát bíz meg a perbeli képviselettel, miközben ezt a katonák vagy a kormánytisztviselők is el tudták volna látni – fizetésükért.

A sajtó sem volt kutya! A Hír Tv a tárgyalás kezdetén ugyan megjelent, de csak vágóképeket készített, majd távoztak. Felmerül a kérdés, hogy miről is fognak tudósítani, ha nem is vesznek részt a tárgyaláson? Persze, már megtanulhattam volna, hogy úgy is a maguk által gyártott „tényeket” sugározzák a hívek felé, teljesen mindegy, hogy mi hangzik el.

Pedig a bíróság kellő alapossággal lefolytatta a bizonyítási eljárást. Ha ott lettek volna, akkor hallhatták volna a tanúkat, akik arról számoltak be, hogy az ügyintézés során senki nem gyakorolt rájuk nyomást és nem sértettek jogszabályi rendelkezéseket sem. Ha erre sor került volna, lett volna lehetőségük annak jelentésére vagy a parancs megtagadására.

Azt is hallhatták volna, hogy mi volt a joggyakorlat az elmúlt 20 évben a Honvédelmi Minisztériumban, hogy az én ún. lakás ügyem nem volt kivétel: ha a „vezető miniszter, államtitkár vagy helyettes államtitkár volt és hivatásos katona (nyugdíjas katona) volt, kivétel nélkül a katonai jogállására tekintettel, e jogviszonyára tekintettel igényelt és kapott lakást határozatlan időtartamra” - mondta a HM Központi Lakásbizottság volt titkára.

A vád tanúinak kihallgatását követően elfogyott a levegő a tárgyalóteremben, mert a vád tanúi – kivétel nélkül - nem a vádat, hanem a védelem jogi álláspontját támasztották alá. Ezért a vádlottak úgy döntöttek, a szabályszerű idézésre megjelent védelem tanújának meghallgatása egyszerűen szükségtelen és feleslegesen húzná az időt.

2014. január 17. napján 08.30-kor a Pest Központi Kerületi Bíróság folytatja munkáját. Az iratok ismertetését követően perbeszédek (vádbeszéd, védőbeszédek) következnek, majd az utolsó szó elhangzása után – reményeim szerint – a bíróság ítéletet hoz.

20 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr385690537

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HgGina 2013.12.15. 00:17:33

Hogyan is lesz sikeres ügyvéd az, aki azt se tudja, hogy az első számú vádlottat első rendűnek nevezik?
Csak nem véletlen egy bukott maszopos az elvtárs? Komcsinak csak akkor nem hiszek, ha kinyitja a száját.

Makkasz 2013.12.15. 00:41:20

@HgGina: Mennyire vegtelenul buta vagy gina.

Remelem vege lesz ennek a konmcepcios pernek mielobb.

nemzeti csótány írtó 2013.12.15. 00:42:46

@HgGina:Csukd be a szád Barnabás! Szar szag árad belőle!!!

poor 2013.12.15. 07:34:54

@HgGina: Ilyen mikor a narancsbolsi kommunisgázik. Hajrá fidesz mégtöbbet lopni¡!!!!!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.12.15. 08:22:43

@HgGina:
Ennyi volt csak gond?
Semmi más probléma fel se merült?
Bezzeg a NEM megrendelésre dolgozó, "független" ügyészség a helyzet magaslatán van.
Értem!
KOMOLYAN!
Olyan sötét vagy picinyem, mint nigger seggelukában a negró!
Idióta fidióta seggnyalonc vagy, de hát megszoktuk, hogy téged nem az eszedért tartanak, elég a nyelved...

jogalany 2013.12.15. 09:48:52

Volt-e csalás?
Volt.
Lesz-e büntetés?
Eddig senki politikust, vezetőt nem büntettek meg mert csalt, tehát itt sem lesz.
Börtönbe való-e a vádlottak sora?
Igen, és nem 3 évre, hanem minimum 13 -ra.
Amig én csalás nélkül tudtam otthont teremteni magamnak és a családomnak, akkor elvárható mindenki mástól is, hogy így tegyen.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.12.15. 11:07:38

@jogalany:
Akkor mi a gond az eljárással?
Hisz csak a tényeket kellene kitálalni, amik valahogyan sántítanak.
Ezek hol vannak?
A törvények akadályozzák őket netán?

agresszív kismalac · http://kismalac.blog.hu 2013.12.15. 11:41:39

Tisztelt Fapál úr!
Amennyiben ön nem kiképzett repülőtiszt, és nem volt a MH hajózó-állományának tagja, a fenti kép használata- szerintem- nem etikus. Kiváltképp egy olyan oldalon, ahol ön az igazáért küzd.

Baribál 2013.12.15. 11:45:09

@jogalany: az ítélet kihirdetéséig, mindenkit megillet az ártatlanság vélelme. Ne te döntsd el mi volt, vagy mi nem.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.12.15. 12:22:08

@Baribál:
Az csak a narancs jelében fogantakat illeti meg!

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.15. 12:29:59

Azért hidd el, hogy a választók jobban örültek volna ha a magadfajta mocskos tovajok börtönbe rohadnának meg.
A Fideszesek, és MSZP-sek egyaránt.

Kiábrándító, hogy egyikőtöket se tudja a bíróság elítélni a Zuschlag kivételével, miután leraboltátok az országot.

HgGina 2013.12.15. 14:27:56

Jé, mennyi bukott elvtárs bújt elő az illegalitásból hirtelen.
Elvtársak, ha eddig nem vettétek volna észre, szólok: konyec.

@agresszív kismalac: Magyarul írd neki, a maszoposok nem ismerik az "etikus" szót!

monoman 2013.12.15. 14:38:24

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Zuschlagon elverték a gengszterváltás óta felgyülemlett port.
Ekkora ítéletért egy bizonyos etnikumnak gyilkolni lehet, vagy másnak egy kiemelt nációval viccelni kell.

Kandabula 2013.12.15. 16:28:21

Nyugi máááá! Csak véget ér egyszer ez az őrület...

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.12.15. 16:45:47

@HgGina:
Elvtárs? Baszki aranyanyám, azok a te elvtársaid, hisz ellenben veled és a hasonszőrű fideszbuzi, kifakult vörös elvtársaiddal szerintem én nem voltam se komcsi, se párttag.
Nem úgy, mint a komplett fidesz aljanép...

Balogh Gyula MSZMP tag
Orbán Győző (Viki apuci) MSZMP párttitkár volt
Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
Járai Zsigmond - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Matolcsy György - MSZMP tag
Martonyi János - MSZMP tag, kommunista kormánytag
Chikán Attila - MSZMP tag
Pintér Sándor - MSZMP titkár
Kövér László - KISZ-titkár, a Forradalmi Munkás-Paraszt Kormány és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
Pozsgai Imre - MSZMP KB tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB tag
Harrach Péter - MSZMP tag
Hoffmann Rózsa- MSZMP tag
Boross Péter - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Balogh Gyula - MSZMP tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár
Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
Fónagy János - MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Rogán Antal - KISZ titkár
Szabadi Béla - MSZMP tag, munkásőr
Varga Mihály - KISZ titkár
Deutsch Tamás - KISZ titkár
Orbán Viktor - Gimnáziumi-egyetemi KISZ titkár
Schmit Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár, majd a Grósz Kormányban.
Túri-Kovács Béla MSZMP tag
Vonza András - MSZMP tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
Varga Mihály - KISZ titkár

Konzervatív0 2013.12.15. 17:02:18

Azt gondolom hogy ez a blog nem a kommunistázás/fideszezés helye kellene legyen.
Magam mégis úgy érzem hogy maga szerző is politikai áldozatnak, egyféle koncepciós per áldozatának kivánja beállítani magát. Ez pedig politika.

Azt gondolom hogy a bejegyzés eleve igen nagy hibát követ el a magyar igazságszolgáltatás ellen, amikor pl. az ügyészséget megrendelt politikai itéletek töketlen végrehajtójának kivánja beállítani a saját mindenek fölötti igazságképzetével.

Nos, én magam nem ismerem a lakáskiutalások akkoron szokásos és elfogadott törvényi és szokásjogi hátterét, de mint átlagember az önérzetemre hivatkozva állítom, hogy mégha törvényes is volt a sokmilliós lakás kiutálása (amit kétlek hisz feljelentés van az ügyében), etikusnak messzemenőleg nem mondható az én értékrendem szerint. Egy minimálbéren nyugdíjbavonuló nemhogy állami lakást nem kap de nyugdíjat sem nagyon holott a gépsoron szétdologzta az életét.

Ennek pedig egyenes következménye, hogy kinyilik a bicska amikor egy ilyen etikusnak korántsem mondható módon javadalmazott még politikai áldozatnak kivánja magát bebutatni.

Szerintem az áldozat az adózó, akinek a rovására valaki sokmilliós ingatlant kapott a sokszázezres nyugíja mellé 25 év politikától sem mentes munkaviszon után.

Ez ugyan érzelmi dolog, törvényekben nehezen megfogható, de bizton állíthatom mint átlagember, hogy a legtöbb embernél ez kiveri a biztosítékot.

És most azt javaslom, hogy várjuk meg az itéletet csendben, és próbáljuk mindkét oldalon tisztelettel fogadni mégha nem is teszik majd mindenkinek.

Mzperx 2013.12.15. 18:28:35

@agresszív kismalac:
Nem tisztem megvédeni a blogolót,de mint a Magyar Honvédség volt repülőtisztje a következőket mondom a képpel kapcsolatban: a blogoló repült a Gripennel, amely a háta mögött van. A rajta lévő egyenruha nem a Magyar Honvédség egyenruhája, a repülőgép szintén nem magyar.
Ha valaki elmegy San Francisco-ba és lefényképezkedik a Golden Gate előtt, az nem jelenti azt, hogy ő San Francisco-ban él, vagy ottani lakos!
A fentiek fényében: mi nem az etikus???

Mzperx 2013.12.15. 18:39:49

@Konzervatív0:
Ha Orbán, Budai és 2 millió panellakó ott lenne a vádlottak padján azért, mert megvette kedvezményesen a lakását, amelyben lakott, akkor lenne egyenlő bánásmód. A törvények mindenkinek lehetővé tették a lakás megvételét,amiben lakott.
Ezért érthetetlen a per, nincs rá épeszű magyarázat.

AKIsTUDATLAN 2013.12.15. 18:47:18

@Konzervatív0:
Javaslom az Orbán nevű viktátor lakás-kiutalását és az akörüli machinációk tüzetes vizsgálatát.
Hátha akkor nem lesz ennyire felháborodva a zúr.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2013.12.15. 18:56:31

@Fahéjas proli BoliDa – Ch.T. is, meg’há...:

Az MSZP-ben ilyen felsorolás azért nem szükséges, mert at MSZMP utódpártja az MSZP, mely örökölte a vagyont, a tagságot, és mindent, miután kirugta azokat a reformkommunistákat akik véghezvitték a rendszerváltást-

Mellesleg Orbán nem volt egyetemi KISZ titkár, hisz egyetemi évei alatt már megfigylték őket az MSZMP ügynökei és párttársait (Lévai, Kövér, Fodor, ...) a Gyurcsány féle spiclik (jelentgetett a Pécsi DIalógusról).
süti beállítások módosítása