Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

146. Ügyészség és bohózat – a premier elhalasztva

2013.10.16. 13:38 Viszkisdoboz

Még időben szólok, nehogy a jobboldali média buzgó képviselői lyukra fussanak. A bíróság a lakás – ügyben elhalasztotta a tárgyalást. Ezért senki ne jöjjön a Pesti Központi Kerületi Bíróságra a 2013. október 17. napjára kitűzött tárgyalásra.

Tudják, ez az ügy, ahol  a katonai szolgálati viszonyomra tekintettel kapott lakást, szolgálati nyugállományba vonulásomat követően – kérelmemre - Juhász Ferenc honvédelmi miniszter értékesítésre jelölt ki, amelyet én a jogszabályok szerint megvásároltam.

Ez az ügy egy bohózat és egy abszurd dráma egyvelegévé kezd válni. Bohózat, mert az ügyészség minden megnyilvánulásában egyre nevetségesebbé válik. S úgy tűnik nincs szégyenérzetük. Nekem kell bizonygatnom, hogy nem követtem el semmit, miközben egyetlen egy tanú, egyetlen jogszabály sem szól a vád mellett. És így válik egyre abszurdabbá a történet. Hiszen én csak ülök a vádlottak padján több éves börtönbüntetéssel és vagyonelkobzással fenyegetve, s bizonygatom: De hát, Uraim, nem követtem el semmit! Vagy mondják már meg végre, hogy mit követtem el!

A szereposztás a következő: Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter (MSZP) a hűtlenül kezelő, én meg a kérelem benyújtójaként a felbujtó. Az előjáték: a polgári bíróság hatáskörét a másodfokú katonai bíróság erősen beszűkítette, a bíróság a vád alapján kizárólag a lakás megvásárlásával kapcsolatos kérdéseket veheti górcső alá, annak kiutalását már nem. A bíróság első ütemben kihajította a vádat és annak kiegészítését rendelte el. Az ügyészség azt színleg teljesítette. A vád teljes (sic!) fenntartása melletti legújabb verzió szerint én nem szolgálati lakást kaptam, hanem vezetői lakást. Tehát az egyébként el nem adható vezetői lakás eladására bírtam rá a minisztert.

Erre mondjuk, hogy a vádirat mindent elbír, a nyilvánvaló hazugságot is. Szándékosan fogalmazok élesen, mert elegem van abból, hogy mindig csak körülírjuk és udvariaskodunk a koncepciókból élő, valótlanságokat állító ügyészekkel, csak őket meg ne sértsük! Miközben a nyomozás során már a Tábornok per bírósága előtt álló vádlottakat hallgattak ki az ügyészek tanúként, de nem a lakás - ügyről, hanem vesztegetésről kérdezgették őket. Ilyen körülmények között csodálkoznak, ha azt gyanítom, hogy a magát törvényen kívülre helyező Központi Nyomozó Főügyészség vádat képviselő, ismeretlen tettes kinézetű katonai ügyésze hivatali visszaélést követ el?  

Lakás ügy katonai ügyésze.jpg                           Az ismeretlen katonai ügyész (fotó: Deák Zoltán)

És az abszurd elem: a legeslegújabb vádbéli állítás. Börtönbe akartam juttatni magam, amikor arra bírtam rá a minisztert a Honvédelmi Minisztérium apparátusának közreműködésével (akiket – gondolom én - szintén rábírtam a bűncselekmény elkövetésére), hogy a jogszabályok szerint el nem adható lakást (vezetői lakás) megvásároljak, s mivel nem sikerült azonnal lecsukatnom magam, vártam az elévülési időt, hátha megúszom. Mert én így szeretek élni! Ilyen veszélyesen! Büszke lehetek magamra, mert egy szál egy írásbeli kérelemmel mindenkit sikerült rábírnom a bűncselekmény elkövetésére, csak a sikert sikerre halmozó Központi Nyomozó Főügyészség éles szemű és kiváló szimattal rendelkező katonai ügyészeit nem tudtam átejteni…

Viccet félretéve. Tehát a bíróság 2013. november 26-án 08.30-ra, illetve december 10. és 13. napjain 08.30-ra tárgyalást tűzött ki. Egy nap a vádlottak meghallgatására, két napot a tanúk kihallgatására. Karácsonyra – ha minden jól megy – első fokú ítélet is születhet.

A bíróság elfogadta a katonai ügyész vádját, mert van vádló (= katonai ügyész), vannak vádlottak (= Juhász Ferenc miniszter, mint tettes és én, mint felbujtó). Ma Magyarországon ennél több nem is kell! Az, hogy a vádirat és annak kiegészítése hazug módon állít, és a valótlan tényeknek bizonyítékai nyilvánvalóan hiányoznak, az nem téma. Azt a bíróság csak akkor tudja „értékelni”, ha tárgyal. A kívánt célt a Fidesz politikai irányítása alatt álló Központi Nyomozó (=Koncepciógyártó) Főügyészség eléri: a jobboldali sajtóban megint lehet néhány hónapig a volt honvédelmi minisztert és államtitkárát gyalázni, elmúltnyócévezni, maffiabaloldalozni.

Végig kell tehát mindenkinek játszania a ráosztott perbeli szerepet a következő koreográfia alapján: Az ügyész ismerteti a vádat. A bíróság lefolytatja a bizonyítási eljárást. A katonai ügyész, a bizonyítási eljárás eredményére rá sem hederítve, semmit sem változtat a vádon. A védők kérik a bűncselekmény hiányában történő felmentést. A bíróság pedig ítéletet hoz. A jobboldalnak kedvezőtlen ítélet esetén a Magyar Nemzet és a Hír Tv a vádiratot ismételgeti, az ügyész meg azonnal fellebbez. A mandiner.hu-n pedig a kellőképpen felhergelt jobboldali kommentelők gyilkos hangulatban kiereszthetik a gőzt.

Végzés PKKB.jpg

6 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr25575611

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Degeneráltak a Budapesti Ügyvédi Kamara vezetésében 2013.10.17. 08:36:58

Degenerált  hókuszpóknészerű ügyvéd a Budapesti Ügyvédi Kamara 30 fős elnökségében.  Grespik "szíriuszi csavaros" László már csak ráadás, aki ugyebár lepatkányozta régebben az egész netet használó társadalmat. Grespik László a nem foga...

Trackback: Pesti Központi Kerületi Bíróság közröhej? 2013.10.17. 08:36:38

PKKB sajtó osztálya részére Nemrég befejezett telefonos beszélgetésünkben megbeszéltek alapján alul csatoltan küldöm az elfogultsági panaszomat, amire furának tartom, hogy azt a PKKB-nek kellene hivatalosan benyújtanom és azt ott is bírálnák el. A...

Trackback: Legnagyobb mértékben a bírák és ügyvédek bizalmi indexe zuhant 2013.10.17. 08:36:10

A politikusok az utolsók, viszont 7 és 7 százalékot zuhant a bírák és ügyvédek bizalmi indexe a társadalmunkban 5 év alatt. Ezzel ezen felmérésben ez az a két szakma, ami a legnagyobb bizalmi vesztést elszenvedte 2008 és 2013 között.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krumpli Bogart 2013.10.17. 00:46:47

Hhehehe! Még ráadásul a Veress Juli a bíró, aki nem szokott önállóan akciózni, ezért igen nagy valószínűséggel "támaszkodik" majd a vádiratra.
Viszont baloldali érzelmű, talán ebben reménykedhetsz...

Konzervatív0 2013.10.17. 08:59:11

Kedves Blogoló,

Be kell valljam férfiasan kicsit dilemmák közé sodort a cikke.

Ne sértődjön meg, tudom Ön csak a szokásjogot követte a kérelmével, de asszem itt valami nem kerek.
Ami engem zavar hogy most Ön és szerencsétlen Juhász úr van ugy beállítva mint áldozat, de ha a tényeket nézzük egy sokmilliós állami ingatlant kapott meg ön a piaci ár töredékéért.

Egy átlag polgár hányszor kap az életében ilyen gesztust?

Abba gondoltam bele hogy én egy multi vállalatnál napi 10-11 órás munka meleltt letolok 45-50 évet, ha megélem és addig nem tolják 150 évre ki a nyugdíjkorhatárt, és mondjuk amikor nyugdíjba vonulok kérném a munkaadómat hogy ugyan adjon már el nekem egy x tízmilliót érő lakást töredék áon, akkor mennyire nézne hülyének.
Nem ismerem az ügy jogszabályi hátterét, és tudom hogy ezt így "szokták" fegyveres testületi körökben, de engedtessék meg hogy kinyiljon a bicska a zsebemben.
Azt gondolom, hogy amig egy állami iskolában 40 évet takaritóként letoló nyugdíjbavonulónak nem jár semmilyen kedvezmény szolgálati vagy egyéb lakás vásárlására addig nagyon méltánytalan hogy van akiknek igen, vagy úgy érzik hogy igen.

Értem hogy a most a "fidesz ügyészsége" című politikai dráma közepében vagyunk és szépen hangzik benne a "Tiborc panasza" című epizód, de ha megengedni engem nem hat meg.
Meg fogom várni türelemmel az ítélet végét, - nem mintha annyira érdekelne -, aztán levonom belőle a saját jogilag alá nem támasztható magánvéleményemet magamnak. Remélem nem bántottam meg soraimmal.

vadi3 2013.10.17. 09:42:27

@Konzervatív0: Tisztelt válaszadó. Nem kívánom védeni a blogolót, de Előtted is nyitva állt a lehetőség, hogy katona légy (mint ahogy tűzoltó és vadakat terelő juhász is lehettél volna). Mint ahogy lehettél volna állami alkalmazott is és egyéb az állam által kedvezményezett is.
Biztosan nem emlékszel rá, de volt egy ilyen kedvezményes vásárlási lehetőség az egyszerű nép gyermekei számára is, mégpedig az önkormányzati lakások esetében. Akkor is meg lehetett vásárolni a lakásokat töredék áron. Igaz akkor nem vizsgálódott az ügyészség és valamilyen oknál fogva senki sem kérdezte meg, hogy miért lehetséges ez.
Az hogy valaki kihasználja a rendelkezésére álló lehetőségeket önmagában még nem büntetendő. Ha felelős keresel abban ,hogy miért lehetett megvásásrolni a lakást, akkor viszont gyorsan el fogsz jutni a bűzlő hal fejéhez, ami messze magasabban van mint a blogoló. Kérlek, hogy sanyarú sorsodból adódó hátrányaidért, ne azokat bántsd akik jobb körülmények közt élnek mint Te, hanem próbálj konstruktív lenni. Egyszerűbben, ha nem jó, hogy napi 10-11 órát dolgozol és ezt 40-50 évig, akkor keress másik munkahelyet, ha pedig végképp nem jut eszedbe semmi, akkor még elmehetsz pilótának is a hadseregbe. De választhatod az egyszerűbb utat is: maradsz ahol vagy és acsarogsz azokra akik már letettek valamit az asztalra.
Azonban figyelmedbe ajánlom, hogy ez a blog nem a lakásvásárlás tényéről szól, hanem az ügyészség hozzáállásáról, valamint azt is kilátásba helyezi, hogy jövő tavasszal másról sem fog szólni a média, mint az elmúltnyócév miatt indított büntetőperekről, akkor is ha ezek éppen csak összefércelt vádak alapján indulnak. Sajnálatosan a közt csak az fogja érdekelni, hogy "ezeknek ezt hogy volt szabad", mint ahogy ez válaszodból egyből kitűnt.

sas70 2013.10.17. 09:45:09

@Konzervatív0: Amit te felvetettél, az egy másik kérdés. Mégpedig az, hogy az állam a tisztviselőinek vagy az állami szerveknél dolgozóknak milyen egyéb juttatásokat ad és milyen elvek alapján? Na itt van az őskáosz, de már nagyon régóta. Csak nézzük meg a politikusoknak, képviselőknek ilyen-olyan címeken járó juttatásokat. Bérlakások, szolgálati lakások, szolgálati gépkocsik, költségtérítések stb. rendszerét vagy inkább rendszertelenségét. Ebben a kérdésben bőven lenne mit rendbe tenni. És nem utólag kellene vegzálni embereket büntető ügyekkel, hanem előre világos szabályok szerint intézni ezeket. Legyen világosan leírva, mi jár a béren, tiszteletdíjon felül és mi nem. Azután lehet a szabályokat kijátszókat eljárás alá vonni! De amíg nemtaggyűléses nemjegyzőkönyvek ne minyerjük a legtöbbet, nemannyit ért az ingatlan, nem én szóltam, hogy adják el és sorolhatnám történetek vannak, addig itt nem lesz rend!
Az meg, hogy pont az ügyészség vádaskodik össze-vissza nem pedig megalapozott, bizonyítékokkal alátámasztott vádeljárásokat folytat, eléggé megdöbbentő és mélyen rombolja az igazságszolgáltatás hitelességét.

Konzervatív0 2013.10.17. 10:23:15

@vadi3:
Azt gondolom kicsit félreérthető voltam.
Azt gondolom hogy ha a dolog jogszerű volt és a jogszabályi kereteket nem lépte túl akkor nincs mit keresgélni senkinek az ügyben és az ügy már vádemelési szakaszba sem léphetett volna.
Mint írtam nincs rálátsom, így megítélni sem tudom, ítélkezni meg nem fogok senki fölött.
Nekem a miértekkel van a gondom. Miért van ez a lehetőség x-nek és y-nak (ha van), és miért nincs z-nek.
Nem lehet mindenki vadakat terelő juhász, mert akkor az akól sosem lenne kitakarítva.

Nekem nincs okom megkérdőjelezni az ügyészség munkáját lévén nem látok rá.
Feltételezésem szerint azaz ügyész aki sorra bukja a pereket nem sokáig marad a helyén. Így logikus, mint ahogy a birák esetén is az lenne a logikus hogy amelyik itéletét 2. fokon sorra elmeszelik nem sokáig maradhatna bíra.

Valaki fentebb irta a biró politikai kötödését.
Remélem csak vicc.

Abban igazsága van az egyik kommentelőnek hogy átláthatalan kusza szabályozásaink vannak tele kiskapukkal.
Valóban. Én a fidesz helyében ezzel kezdtem, volna a "rendbetételt", de ugye eddig egyik kormány sem vette a bátorságot ezekhez hozzányúlni.
Talán majd a következő ciklusban regnáló kormány veszi.

Mzperx 2013.10.17. 10:50:28

@Konzervatív0:
Bennem is dilemmák vannak kedves Konzervatív0. Miért nem a fedezet nélkül kibocsátott kárpótlási jegyeseket támadja, akik ilyen-olyan mendemondák alapján kialakult "ősi" tulajdonviszonyok alapján kaptak sok-sok milliárdot?
Miért nem Orbánt, aki 550 ezerért vette a 65 milliós lakását? Miért nem a trafik- vagy földmutyit? Miért nem olyan HM-es vezetőket, akik 3 nagyértékű lakást vettek meg pályafutásuk alapján? Miért pont a blogírót veszik ilyen hülyeséggel per alá? Miközben minden a hatályos törvények alapján zajlott!
Nézze meg a Hunvald ügyet, egy sz@ros rádiótelefon miatt szívatnak egy embert, amikor a legutolsó ügynök feneke alá autót tol és rádiótelefont ad a cége.
A HM kiárusítja a maradék lakásállományát, a vásárlókat ott is mind per alá fogják, vagy erkölcsileg megbélyegzik?
Nálam szinte semmi sem kerek ebben az országban.
süti beállítások módosítása