Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

11. Szabadulás után

2011.06.22. 15:22 Viszkisdoboz

Hamar kiderült, hogy ki az igaz barát. Azok meg is maradtak, a többiekért, akik nem vették fel a telefont, vagy nem kerestek, nem ejtettem könnyet. Levélben köszöntem meg a Budapesti Fegyház és Börtön parancsnokának a bv intézet személyzetének emberséges bánásmódját.

Miközben élveztük egymás közelségét a szeretteimmel, lassacskán furcsa dolgokra lettünk figyelmesek. Megszaporodtak - télvíz idején – az unatkozó, autójukban üldögélő emberek a lakásunk előtt. Budapesti lakásunkat egy alkalommal ízekre szedték. Legalább gumikesztyűt húztak volna a kezükre! Mindenhol nyomaikat találtuk.

Sokszor eléggé agresszívan tudomásomra hozták, hogy figyelnek. Összekészítettem börtön-alapfelszerelésemet, és azt a mai napig a kocsimban hurcolom. Ha egyszer elvittek, legközelebb is elvihetnek, teljesen mindegy, milyen indokok alapján.

 

BV. alapfelszerelésem, amit azóta is a kocsimban tartok.

Nagyapámtól hallottam hasonlókat. Nagyapám kántortanítóként nem értett egyet az egyházi iskolák államosításával. Internálták, majd lakatosként élte le az életét egy szocialista nagyvállalatnál. Emléke erőt ad nekem. Ha ő végig megőrizte a méltóságát, én is képes leszek rá.

English version

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr702996318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hathajó 2011.06.22. 19:29:03

Nagyapám már a rendszerváltás, és a Köztársasági Elnök által adott elismerés után egy temetésen megmutatta melyik ablakban lakott ott 56 után. Sok minden benne volt abban a gesztusában, de a lényeg, úgy érezhette igaz emberként jutott oda és igaz emberként szabadulhatott és öregedhetett meg. Büszke volt magára, és én is őrá.
Kívánom, hogy egyszer majd te is érezhesd ezt az unokáddal.

zassz 2011.06.22. 19:50:38

nem akarok túl sok eszet osztani, te is dolgoztál ügyvédként, újat nem mondok, de a más ügyét az ember némi távolságtartással kezeli, nem úgy a sajátját. nem szivesen írom le, de korábban nyomozóügyészként is dolgoztam, illetve egy picit katonaiként is. ez arra jó volt -azon túl, hogy kiábránduljak belőlük és ott "üssem " őket szigorúan a Be. mentén, ahol érem,- hogy bele is lássak a szervezt működésébe, szokásaiba. pár résszel ezelőtt írtad, hogy a leveleket szabadulás után, egyben kaptad meg. az iratismertetéskor ki fog derülni, hogy volt-e ennek nyomozati indoka, mert nem, csak gecik voltak, ennyi. ez az embertelen bánásmód tilalmába ütközik. annak is ki kell derülnie, hogy kik mászkálták össze a kecót, kinek a megbízásából. persze ez nyilván meg sem történt, te álmodtad csak. én ezekkel csapnék vissza, mert mindez nem a Be. mentén történt, tehát alap van a vissza támadásra. most hirtelen ennyi, üdv, zassz

awender 2011.06.24. 10:48:33

Nincs felhatalmazásom arra, hogy eldöntsem, ki ártatlan és ki nem az.

Leírt egy történetet. Számomra egy dologgal tudja bebizonyítani, hogy ártatlan - leszokik a cigarettáról.

Kérem vegye úgy, hogy ez az egy hónap megerősítette kötelékeit a családjával és milliószorosan felnagyította azokat az értékeket, melyeket addig esetleg természetesnek, magától értetődőnek vett.

Hogy ezeket az értékeket megőrizze és az az egy hónap ne vesszen el gyermekei életéből - szokjon le.

Erdős 2011.06.24. 21:49:38

Én eddig is bíztam benned Laci, és továbbra is a barátomnak tekintelek. Erdős Laci

Mzperx 2011.07.04. 19:13:31

Én is nagyapás történettel jövök elő. Nagyapám rendszerellenes megmozdulásai miatt internálásra került a Békés-megyei rizsföldekre az 50-es években, nem folytathatta tanítói pályáját ő sem. A Betonútépítő Vállalat kubikosaként felépített egy sor szovjet és magyar repülőteret, meg nyilván utak tömkelegét. Mikor elege lett a "cigányéletből", a vándorlásból, letelepedett Budapesten és kétkezi munkával kereste kenyerét. Nyugdíj után még 85 éves koráig dolgozott portásként a Vakok és Gyengén-látók Intézetében.

De nem is ez a lényeg: soha, de soha egy szóval nem szidta előttem a rendszert. Látta, hogy szorgalmasak vagyunk, tanulunk és boldogulni fogunk a szocializmusban, mi unokák. Nem akarta elrontani az esélyeinket.

Csatlakozom "Hathajó" kívánságához, hogy büszkén mutasd majd unokáidnak: látjátok, kedveseim, nagyapátok ott raboskodott, abban a cellában két-három hétig, amikor a koncepciós pert intézték ellene a fülkeforradalom után.
süti beállítások módosítása