Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

249. Társadalomra veszélyes az ügyészség

2016.08.20. 17:14 Viszkisdoboz

Megérkezett lakás-ügyben a jogerős írásbeli ítélet.

Ezt az ítéletet az ügyészség nem akasztja ki az Ügyészi Dicsőségek Falára! Keresztes Imre főügyész sem keretezteti be és teszi ki irodájában közszemlére. Azonban egyetemi oktatásban, illetve jogi szakvizsgázók számára igazi csemege lesz, mert amit el lehet rontani egy büntetőeljárásban, azt itt el is rontották!

Röviden összefoglalva: Juhász Ferenc honvédelmi miniszter semmilyen jogszabályt nem sértett meg, ezért bűncselekmény hiányában kellett felmenteni. Ha nincs tettesi alapcselekmény, akkor annak részese (felbujtója, bűnsegédje) sem lehetett senki. A senki én lennék, így engem is felmentettek bűncselekmény hiányában. Az asszonynak meg visszaadták a Fővárosi Törvényszék által jogszerűtlenül elkobzott javait.

Teszem hozzá, majdnem bejött az ügyészségnek!

Alkoss a politikai ellenfelek lejáratására egy ügyes koncepciót, lehetőleg az se derüljön ki belőle, hogy mit tekintesz büntetőjogilag üldözendő cselekménynek. A jobboldali sajtó majd úgy is helyre teszi a dolgot az irigykedő embereknél és ezerszer elismétli, hogy ilyen-olyan csúnya bűnöző vagy, ezért börtönben a helyed.

Egy dologgal nem számoltak az ügyészek. Vannak még valóban független bíróságok az országban, ahol ezek a koncepciós vádak elbukhatnak! Megőrizte a függetlenségét és tartotta a hátát a Pesti Központi Kerületi Bíróság és a Fővárosi Ítélőtábla is. Ugyanakkor sajnálattal kellett megállapítanom, hogy a Fővárosi Törvényszék elbukott. Ahogy egy neves ügyvéd fogalmazott: a Fővárosi Törvényszéken a kormánypolitika már nem a spejzben van, hanem a pulpituson.

img_2256_masolata.JPG

Ténykérdés, hogy a katonai ügyészekkel megerősített Központi Nyomozó Főügyészség 2010-től kezdődően kirívóan társadalomra veszélyes magatartást tanúsított. Az elszámoltatási kormánybiztosok feljelentései alá dolgozott, azonnal nyomozásokat rendelt el, és koncepciót alkotott. Nem gondolkodott, hanem kiszolgált. Ennek egyik ékes példája volt a lakás-ügy, ahol egyetlen bizonyíték nélkül, az ügyészség által elkészített koncepció alapján több mint 5 éven át lehetett vádat fenntartani Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel és velem szemben.

Talán emlékeznek a nagyra becsült olvasók, hogy legnagyobb megrökönyödésünkre a katonai ügyészek a tárgyaláson tanulták a lakás-jogszabályokat. A tanulásnak meg is lett az eredménye: a vádat az ügyészség úgy tartotta fenn, hogy minden jogszerű volt, de lehetett volna jogszerűbb is! A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerint viszont elég jogszerűnek lenni, ezért bűncselekmény hiányában felmentett bennünket a hűtlen kezelés bűntettének vádja alól.

A vádhatóság fellebbezése miatt az ügy a Fővárosi Törvényszékre került, ahol az egyik tanács megpróbálta megállapítani hatáskörének hiányát. A Kúria rápirított és utasította a törvényes eljárásra. Ekkor egy másik tanács bizonyítás nélkül elítélt bennünket. Bűnösségre utaló tények hiányában „jogi következtetésként” állapította meg bűnösségünket.

A nem jogerős másodfokú döntés ellen mindenki fellebbezett: az ügyész végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását kérte, mondván, hogy ez az ítélet majd visszatartja az Orbán-kormány tagjait (kecske), hogy a közvagyon terhére (káposzta) bűncselekményeket kövessenek el. A védők és vádlottak pedig felmentésünkre tettek írásbeli indítványt a III. fokú bíróságnak.

A táblabíróság az első fokú ítélettel értett egyet maradéktalanul. A harmadfokú ítészek a másodfokú bíróság marasztaló rendelkezéseit és indokolását az ítéletből kirekesztették. A másodfokú bíróság által az első fokú ítéletből jogi indokok nélkül száműzött rendelkezéseit pedig – követve a szokásos gyakorlatot – visszaemelték az ítéletbe.

„A harmadfokú bíróság álláspontja szerint a másodfokú bíróság nem ellentétes tényállással, avagy a tények első fokú bíróságtól eltérő értékelésével állapította meg a vádlottak bűnösségét, hanem a senki által nem vitatott jogszabályi rendelkezéseket értelmezte eltérően és jutott – tévesen – a vádlottak büntetőjogi felelősségét megállapító jogkövetkeztetésre”.

Igen, jól olvasták! „Senki által nem vitatott jogszabályi rendelkezéseket” tartottunk be. Én még úgy tanultam, hogy be nem tartott jogszabályi rendelkezések lehetnek tényállásszerű, netán bűnös cselekedetek. Tehát a betartott jogszabályi rendelkezések voltak az alapjai a „bűncselekménynek”, a jogban jártas katonai ügyészek szerint. Ezért mondom, hogy társadalomra veszélyesek az ügyészek.

A harmadfokú bíróság elvi éllel kifejtette, hogy „téves a másodfokú bíróság által kifejtett azon álláspont, miszerint a vádlottak büntetőjogi felelősségének megállapítása körében a szándékra vonatkozó tudattartalom mindössze jogi következtetés eredménye… a vádlottak tudattartalmára összefüggő ténymegállapításokat minden esetben a történeti tényállásban kell rögzíteni…a megállapított tények tükrében vonható következtetés az ítélet indokolásában az elkövető tudattartalmára.”

Többször leírtam, hogy egyetlen terhelő okirat vagy tanúvallomás nem volt az ügyészség kezében, mégis vádat emelt és több mint 5 éven keresztül vegzált bennünket!

A harmadfokú bíróság szerint nem lehet megállapítani, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter döntései és intézkedései azt a célt szolgálták volna, hogy dr. Fapál Lászlót a piaci érték alatt juttassa lakáshoz, ezzel szándékosan vagyoni hátrányt okozva a Honvédelmi Minisztériumnak.

Az pedig, hogy „emberre ment” a Központi Nyomozó Főügyészség, csak egyes mondatokból lehet következtetni: „A jelen ügy elbírálása szempontjából jogilag releváns, lakás megvételével kapcsolatosan a harmadfokú bíróság rögzíti, hogy az adásvételi szerződés megkötésekor, 2006. július 04-én már nem Juhász Ferenc, hanem Szekeres Imre volt a honvédelmi miniszter.”

Lefordítom. Juhász Ferenc nem is lehetett volna gyanúsított, majd vádlott, mert az ügyészség által vélelmezett vagyoni hátrány bekövetkeztekor (katonai szolgálati lakásom megvásárlásának napja, a vélelmezett bűncselekmény bekövetkezése) Juhász Ferenc már nem rendelkezett állami vagyonkezelői jogosítványokkal.

Ennél jobban már nem tudnak égni a katonai ügyészek. Ennek sem lesz természetesen semminemű következménye! Pedig előbb-utóbb be kell látniuk katonai ügyészeinknek, hogy nem félistenek, büntetlenül nem lehet az emberek szabadságával, személyhez fűződő jogaival szórakozni és szórakoztatni!

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr1310664646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cziczoma 2016.08.20. 21:42:34

Ez nagyjából Papp Gyula "harctéri fosztogatásával" volt ekvivalens, csak ti nagyobb vadak voltatok.

Tehetséges ugandai buzi 2016.08.20. 21:52:38

Javasolnék egy abszurd dicsérő flash mobot a katonai ügyészség elé, a Schnellwagen utcába. Én például vinnék egy Csak így tovább a lenini úton feliratú transzparenst. De jöhet Je suis Fapál is.

Measurer 2016.08.20. 23:27:03

Az elkövetési szándék logikai következtetéssel, gondolatok vagy "ráutaló magatartás" alapján történő igazolása - valós bizonyítékok helyett - tipikusan koncepciós eljárásra utal.

Ugyanilyen jellegű, amikor valakit pl. irodalmi tevékenysége alapján ítéltet el Polt.

Nem vagyok biztos abban, hogy egy Fővárosi Törvényszék-Itélőtábla-Kúria háromfokozatú lebonyolításnál ugyanilyen eredmény született volna.

Idézet az Origóból: "A szocialista pártelnök felszólítja a Fideszt, hogy szüntesse be a leszámoló hadjáratát, Polt Péter legfőbb ügyészt, pedig hogy "fejezze be az ügyészi szervezet fideszes pártszervezetként való működtetését"."
www.origo.hu/itthon/20160620-felmentette-juhasz-ferencet-es-fapal-laszlot-a-hutlen-kezeles-vadja-alol-a-tablabirosag.html

Bitang Inas 2016.08.21. 01:00:10

Ugyesen loptok.legyetek ra büszkék

flort 2016.08.21. 07:02:37

@Bitang Inas: Te tényleg ilyen hülye vagy? Nyugtass meg, hogy fizetnek érte, hiszen van amikor élmény a menstruáció.

luis5 2016.08.21. 08:41:49

Maradjunk a temyeknel. Fapal melyen a piaci ar alatt jutott tobb ingatlanhoz- a koz karara. A tobbi jogaszlodas. Ennyi.

kuki123 2016.08.21. 09:27:47

ügyészség...mint kb a az amerikai CIA

Belső elhárítás...
Mármint a belsős kínos ügyek lehárítása.

A legegyszerűbb ügyeket is elbaszák,
Abszolúte bűnös embereket hagynak futni.

rfbzs 2016.08.21. 10:10:52

@luis5:
Maradjunk a tényrknél: Már a rendszerváltás óta így megy, jogszabályokkal alátámasztva - sajnos.
Ezért Fapál esete ugyanúgy nem bűncselekmény, mint sok más, most éppen a kormányoldal hívei hasznát gyarapító eset.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.21. 10:51:38

Fapál elvtárs évek óta bizonygatja itt a vélt ártatlanságát. Eközben egyértelmû, hogy durván áron alul vehetett meg egy értékes lakást. Olyan áron csak a kivételezettek vaásárolhattak. Attól, hogy a törvények szerint ez member volt bûncselekmény, még vastagon erkölcstelen volt.

Más ilyenkor sunyítana és örülne a zsákmánynak, de Fapál et. még rátesz egy lapáttal. Ha másért nem is, hát ezért egy jellemtelen alak.

Netuddki. 2016.08.21. 11:17:55

@Kovacs Nocraft Jozsefne: Remélem, hogy a rogán ingatlanmutyijaira is ugyanezt mondod!

Ja, nem. Egy közismert fidesztroll vagy, azok meg kettős látással bírnak...

kvadrillio 2016.08.21. 12:03:46

A szárazság miatt tovább emelkedik a cukor ára

Január óta 27 forinttal nőtt a kilónkénti átlagára, de visszasírhatjuk még ezt a szintet.
"""

JAHHH.....ILYENKOR A LEGPRAKTIKUSABB ASZON VEZETŐK LIKVIDÁLÁSA, AKIK MEGSZÜNTETTEK 11 CUKORGYÁRAT, HOGY FÖLDALAPÚ TÁMOGATÁSOKHOZ JUTTASSÁK KEGYELTJEIKET !!!

...nálam ez illen eccerűűű....O)))))
FASZOK !

Mzperx 2016.08.21. 12:58:57

@luis5:
Ugyanúgy, mint orbán és még legalább 1 millió magyar, akik megvették a tanácsi lakásaikat. Akkor őket is el kell ítélni! Nem fogod fel?

Mzperx 2016.08.21. 13:16:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Orbán elvtársad még jellemtelenebb alak, hiszen félmilláért vette meg a kibundázott V. kerületi lakását, amit 63 milláért adott el. Az ő erkölcsi megítélése nem tükröződik a megválasztásában!
A bíróságok nem erkölcsi megítélés alapján dolgoznak, hanem törvények alapján. Éppen azért, hogy egyes patkányok erkölcsi megítélése miatt ne lehessen börtönbe dugni ártatlan embereket.
Még legalább 1 millió magyar megvette a tanácsi lakásukat. Akkor őket is el kell ítélni! Nem fogod fel?

Sics68 2016.08.21. 13:39:22

Áron alul egy lakást
(önkormányzattól, államtól, honvédelmi miniszétériumtól)

- törvényes-e
- etikus-e.

Itt törvényes, jogszerű volt az ügylet - mint még jó pár száz ezer hasonló esetben.

Etikai oldal pedig inkább egyedi eseteknél vitatható-vizsgálható csak.

Az viszont, hogy egy ennyire nevetséges és nyilvánvalóan megalapozatlan "büntetőügy" ennyi ideig folyhatott, a magyar jogrendszer szégyene. ( Ebből még lehet jó kis kártérítési per is: az eljárás hossza miatt, ez ugyanis szokás szerint nem felel meg az európai/nemzetközi jogi normáknak..)

kvadrillio 2016.08.21. 14:41:02

A zsidóterror már botlat is kővel - ideje lenne visszabotlatni Ha egy más bolygóról hazánkba érkezett idegennek a lehető leggyorsabban és a leglátványosabban akarnánk bemutatni, ki itt nálunk az igazi úr a virtuális szférában, nem lehetne szimbolikájában hatásosabb helyet találni a Szabadság térnél. Az amerikai nagykövetség az ország egyik legszebb terének egy részét már gyarmatosította, guantánamói kerítésekkel. Igazán kíváncsi lennénk arra, vajon ha az iráni nagykövetség biztonsági okokra hivatkozva a Stefánia út közepe felé akarna kiterjeszkedni, az Orbán-kormány ugyanolyan lihegve felkínálná-e neki annak mondjuk a követség előtti járdarészét?
Forrás: kuruc.info/r/7/162600/..............................
GONDOLOM IZRÁHELBEN TELE VANNAK AZ UTAK MEGGYILKOLT PALESZTINOKÉRT LETETT BOTLATÓIZÉKKEL ????? MERHANEEEM, AKKOR MENEK OSZT LEFEKTETEK PÁRMILLIÓCSKÁT !!!!! :o))))) JAHJHH...ÉS JEWS GO HOME !!!!!!!!!

kvadrillio 2016.08.21. 15:43:36

SCHMIDT MARISCHKA 56-OS SZERZEMÉNYEHHH...:o)

Orbánnak 1956-ot is sikerült barackfa-bulivá gyaláznia - ráadásul egy 2007-es dalt poroltak le, jó lesz az nekünk Emlékeznek még a hírhedt barackfa-dalra, melyből a kormány jóvoltából megtudhattuk, milyen vidám dolog Trianon, s ha rá gondolunk, szemünkben a boldogság fénye ég? Boldog ember, aki nemmel válaszolhat, de boldogsága hamar szertefoszlik, ha meghallgatja az új barackfadalt, melynek apropója szent '56-os szabadságharcunk. Trianonhoz hasonlóan erről a történelmi eseményről sem gondoltuk volna, hogy ilyen "fílingje" van, és volt akkortájt is - olvasóink elnézését kérjük, de erre a konkrét esetre magyar szó szerencsére nem létezik -, mert ez bizony fíling a javából. És nem is akármilyen: nyálas. Undorítóan, vérlázítóan, gyalázatosan nyálas. Azt akarják ezek, hogy a legújabb nemzedék, mely tekintélyes részének fogalma sincs a valódi '56-ról, azt higgye, ilyen nyálas dolog volt apáink, nagyapáink vérének hullatása a szabadságért? Ilyen fílingű? Azt akarják ezek, hogy ilyennek gondolja az '56-osokat az, aki nem ismeri őket, és megnézi az örököseiket? Örökösök alatt ugyebár Caramel, Lakatos Mónika és a Romengo, Radics Gigi, valamint társaik értendők... Ezt tudja felmutatni a nemzet -.......

A GOND, HOGY EZEK A RÉSZTVEVŐK MIND ZSIDÓK, HATALMAS ÁLLAMUNK ÁLTAL IS MILLIÓS BEVÉTELEKKEL TÁMOGATOTT HŰBÉRESEK ! A SZÖVEG PEDIG HAMIS, HAZUG, A TÖBB MINT EGY MILLIÓS MAGYAR KÉNYSZERŰ KÜLFÖLDRE TÁVOZÁSA MIATT, MEGÉLHETÉS, MUNKAVÁLLALÁS CÉLJÁBÓL.

kvadrillio 2016.08.21. 15:44:22

SCHMIDT MARISCHKA 56-OS SZERZEMÉNYEHHH...:o)

Orbánnak 1956-ot is sikerült barackfa-bulivá gyaláznia - ráadásul egy 2007-es dalt poroltak le, jó lesz az nekünk Emlékeznek még a hírhedt barackfa-dalra, melyből a kormány jóvoltából megtudhattuk, milyen vidám dolog Trianon, s ha rá gondolunk, szemünkben a boldogság fénye ég? Boldog ember, aki nemmel válaszolhat, de boldogsága hamar szertefoszlik, ha meghallgatja az új barackfadalt, melynek apropója szent '56-os szabadságharcunk. Trianonhoz hasonlóan erről a történelmi eseményről sem gondoltuk volna, hogy ilyen "fílingje" van, és volt akkortájt is - olvasóink elnézését kérjük, de erre a konkrét esetre magyar szó szerencsére nem létezik -, mert ez bizony fíling a javából. És nem is akármilyen: nyálas. Undorítóan, vérlázítóan, gyalázatosan nyálas. Azt akarják ezek, hogy a legújabb nemzedék, mely tekintélyes részének fogalma sincs a valódi '56-ról, azt higgye, ilyen nyálas dolog volt apáink, nagyapáink vérének hullatása a szabadságért? Ilyen fílingű? Azt akarják ezek, hogy ilyennek gondolja az '56-osokat az, aki nem ismeri őket, és megnézi az örököseiket? Örökösök alatt ugyebár Caramel, Lakatos Mónika és a Romengo, Radics Gigi, valamint társaik értendők... Ezt tudja felmutatni a nemzet -.......

A GOND, HOGY EZEK A RÉSZTVEVŐK MIND ZSIDÓK, HATALMAS ÁLLAMUNK ÁLTAL IS MILLIÓS BEVÉTELEKKEL TÁMOGATOTT HŰBÉRESEK ! A SZÖVEG PEDIG HAMIS, HAZUG, A TÖBB MINT EGY MILLIÓS MAGYAR KÉNYSZERŰ KÜLFÖLDRE TÁVOZÁSA MIATT, MEGÉLHETÉS, MUNKAVÁLLALÁS CÉLJÁBÓL.

Weißkopf 2016.08.21. 17:52:39

Központi Nyomozó & Koncepciógyártó + Bűnpártoló Főügyészség. Koncepciót gyárt, ha ellenzékieket kell megvádolni. Bűnt pártol, ha Orbán csókosait kell védeni.

krokodil2008 2016.08.21. 18:37:40

Ha fidesz oldalról nézem, akkor teljesen mindegy mit követett el Fapál, a parancs az volt, hogy ki kell csinálni. Ehhez megkapott az ügyészség minden támogatást. Na most ezek után ennyi év munkájával ezt felmutatni tényleg szégyen az ügyészségre nézve. Joggal nyomja bele az orrukat a szarba Fapál. És most teljesen mindegy, hogy Fapál becsületes e vagy sem. A lényeg, hogy ország világ azt látja a mai ügyészség balfaszok gyülekezete, akik nem bírtak elkapni egy nekik kiszolgáltatott célszemélyt. Most tényleg mit kellett volna még a poltfiúknak adni, hogy sikerüljön a feladat. És most képzeljük el ha ebben a fő ügyben így sikerült, akkor mi van a kicsi, senkit se érdeklő ügyekben.
Ezek után majd persze lesz kártérítés, meg mondjuk egy dicsőség fal ahová az összes eljárt ügyész nevét barna betűkkel kiírhatja Fapál az utókornak.

Mzperx 2016.08.21. 21:07:56

@krokodil2008:
Ha lett volna bűn, törvénytelenség, akkor a bíróságok nem próbáltak volna teljes erővel kimenekülni az eljárás alól, hogy ne nekik kelljen tárgyalni az ügyet. A bírók nagyon is jól tudták, hogy az ügyészség kamuvádirattal kamupert (koncepciós pert) csinál. De mivel a saját karrierjüknek sem ellenségei (fidesz igazságügyi terrorja), próbálták tologatni, szabadulni az ügytől, hogy ne nekik kelljen ítélkezniük.
A kicsi, senkit sem érdeklő ügyekben (is)előfordul, hogy teljesen ártatlan embereket csuknak börtönbe hosszú évekre, akik belehalnak, vagy öngyilkosok lesznek a személyüket ért igazságtalanság miatt. Emiatt pedig senkinek sincs lelkiismeretfurdalása...

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.22. 00:55:04

@Tibi !:

Ezerszer ugyanezt, mert Rogán - ha tényleg mutyizott -, sokkal nagyobb értékre tette ezt. Érted?

Frászt érted, hiszen csak egy libsitroll vagy, aki képtelen felfogni, hogy én a csalást, lopást stb. pártállástól függetlenül elítélem.

krokodil2008 2016.08.22. 16:57:37

@Mzperx: Szia!

Én azt gondolom ha valakit ma Magyarországon el akarnak kapni valakiért akkor általában (?) ez meg is történik. Érdemes lenne arról egy statisztikát csinálni, hogy hány esetben van először gyanúsítás a fél Btk. felsorolásával, vagy mondjuk amikor egy titkos információszerzési engedély kérelemben leírnak minden bűncselekményt ami csak létezik, aztán meg a végén amikor szépen elfogy minden lesz belőle egy kis szerzői jogi ejnye bejnye, amiről még aztán a végén kiderül, hogy ingyenesek voltak a programok. Most értelemszerűen eltúlzom :) de azt gondolom ha profik lettek volna az ügyészek akkor valamit azért akármilyen kis dolog kellett volna találniuk, akármilyen nevetséges is. Rájuk nézve még az is jobb mint a mostani állapot. Gyakorlatilag Fapál ügyészi-bírósági papírt kapott arról, hogy makulátlan ember, ami egyben az ügyészekről alkalmatlanságot is bizonyító irat. Ami persze biztos így van, de remélem érthető mit akartam ezzel mondani :)
A bíróságokat azért nem értem, mert most már rendszeresnek mondhatóan kritizálják a döntéseikben a a nyomozati munkát, az ügyészséget. Ha tényleg ilyen nagy a gond akkor ne utólag legyen nagy szájuk, hanem amikor megkapják a vádiratot akkor jelezzék, hogy törvénytelen vagy kellékhiányos a vádirat.
Mivel az ügyészi munkának semmiféle kontrollja nincs, az ítéletekben elhangzó ejnye bejnyéknek jogi hatása nincs, ezzel lehetne az ügyészek felé jelezni, hogy tessék már jobban dolgozni

Kovacs Nocraft Jozsefne 2016.08.23. 18:20:58

@Sics68:

"Itt törvényes, jogszerű volt az ügylet - mint még jó pár száz ezer hasonló esetben"

A sok százezer "hasonló" eset nem volt hasonló, mert azok az eladás előtt már évekig, évtizedekig bérlők voltak - ellentétben fapál efftárssal.

De ez ne zavarjon téged az afroakrikai-mosdatásban. Ugye elég píszí voltam?
süti beállítások módosítása