Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

196. A tili-toli játék ügyészségi módra

2014.11.21. 12:34 Viszkisdoboz

Az önkény ellen megálmodott hatalommegosztás azt lenne hivatott biztosítani, hogy a közjónak megfelelő döntések szülessenek.

Ma Magyarországon a hatalmi csomópontokba vezényelt kollégisták és hűbéreseik végzik a politikai munkát. A kollégisták: a köztársasági elnök, az országgyűlés elnöke, a kormányfő, a bírói és ügyészi hatalom letéteményesei, a NAV vezetősége ugyanazon érdekkör foglyai. Éppen azért lettek odatéve, hogy jogköreiket ne gyakorolják, ne fékként és ellensúlyként működjenek az állami szervezetrendszerben, hanem katalizátorai legyenek a bűnre szakosodott kormánytevékenységnek. Ezért valódi funkciójuk betöltésére alkalmatlanná váltak.

Úgy teszünk ebben az országban, mintha demokratikus jogállam lenne, holott nem az! A hatalommegosztás szervezeti és funkcionális értelemben létezik, látszólag olyan, mint egy valódi jogállam. Személyi értelemben azonban a hatalommegosztás csak látszólagos. Ugyanis a hatalmi csomópontok minden szegmensét a kollégisták vagy kedvenc tanáraik foglalták el.

Egyikük Polt Péter, a kollégisták egyik büntető-eljárásjogot tanító tanára. Vezetése alatt az ügyészség kettős rendeltetésű szervvé vált a NER-ben: egyrészt következetesen üldözi Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos feljelentései alapján az orbáni rendszer ellenfeleit, ügyeket produkál a rendszerszintű korrupció leplezésére. Másrészt meg kell akadályozniuk, hogy a kormányzópárt korrupciós ügyei eljussanak a bíróságokig.

Csak gratulálni tudok, eddig sikert sikerre halmoztak!

Sokszor megírtam már, de úgy tűnik nem elégszer. A kormányzat 2010-ben kezdődő nagy elszámoltatása semmi egyéb, mint annak leplezése, hogy a volt kollégisták az Európai Unió és a magyar állam valamennyi erőforrását – szervezetten, maffia módszerek alapján - maguknak kaparintották meg. Ne velünk foglalkozzanak az emberek, az a lényeg – gondolták. És meg kell adni, be is jött a számításuk!

A jobboldali sajtó kriminalizált, az ügyészség pedig vádolt. A kollégisták meg röhögve szereztek meg mindent maguknak és a haveroknak: uniós fejlesztési forrásokat, magánnyugdíj megtakarításokat, szolgálati- és rokkant nyugdíjakat, földeket és trafikokat. És ez csak a jéghegy csúcsa! Nem csak a meglévőt kollektivizálták maguknak, a kollégista-rablógazdálkodás az ország életéből legalább 20 évet előre ellopott!

Végre változnak az idők. Az ország lerablása mára mindenki számára nyilvánvalóvá vált, és az emberek félelme elkezdett oldódni. Bár élnek jogaikkal, egyelőre tüntetnek felháborodottságukban és csalódottságukban. Aztán majd visszaveszik életük és az ország irányítását is. Reményeim szerint ekkor helyre áll a jogállamiság is. Ahogy azt tanultuk, tanítottuk és működtettük is egykoron.

Vida (NAV) Ildikó, volt kollégista korrupciós ügyei miatt már újra jogállamról beszél a kormányzópárt, és az igazságszolgáltatás pártatlanságáról regél a Legfőbb Ügyészség. Mert baj van, mégpedig nagy a baj! Még hitegetik magukat, és az övéiket, hogy megoldható a probléma és csak a csőcselék fordult ellenük, de előbb-utóbb végük lesz.

Tudom, hogy amit velünk elszámoltatás ürügyén tett a kormányzat, az én és a családom élete egy pici pont a jogtalanság tengerében. Mégis. Pont az ilyen icipici pontokból épül fel, és tanulható meg az ellenállás joga, amit soha nem vehetnek el tőlünk, mert azt nem az állam adja, hanem emberi mivoltunkból fakad!

Háromszor kriminalizáltak, vettek minden alkalommal ujjnyomot, DNS-t, fényképeztek mindenféle szögből. Börtönbe zárattak. Bizonyítékok nélkül gyanúsítottak meg, vagy emeltek vádat. Azóta háromszor mentettek fel vagy éppen szüntették meg bűncselekmény hiánya miatt az eljárást. És még nincs vége.

A sorozatos jogtalanságok miatt nekimentem az ügyészségnek, bár tudtam, hogy ebben a kollégista rendszerben nem nyerhetek. De meg kell állapítanom, hogy valami az ügyészség berkein belül is történik, ugyanis korábban a látszatra sem adtak.

Most meg kell állapítanom, hogy a Legfőbb Ügyészség és az egész ügyészi szervezetrendszer elkezdett a látszatra adni! Vagyis az ügyészek az ügyészek által elkövetett bűncselekményeket látszólagosan elkezdték vizsgálni. Éjszaka az iratok alapján simán megálmodják a felsőbb utasításnak megfelelő, a nyomozás elutasításáról szóló határozat tartalmát. Nem számít az sem, hogy szakszerűtlenségükön röhög az ország büntetőjogászsága, nem számít, hogy végképp lejáratják magukat.

Még durvábbat mondok. Az éppen nyomozásra szakosodott ügyészségek egyszerűen nem hajlandóak nyomozni, ha ügyész követ el jogtalanságot!

Az ügyészség ezzel a magatartásával éppen nem az igazságszolgáltatásba vetett bizalmat erősíti, hanem az állampolgári tehetetlenség miatt a zsigeri indulatokat szolgálja.

Történt ugyanis, hogy feljelentésemet a Legfőbb Ügyészség megküldte a Budapesti Nyomozó Ügyészségnek annak elbírálására. A Budapesti Nyomozó Ügyészség a feljelentést áttette a Központi Nyomozó Főügyészségnek, mert a feljelentés ügyészt érintett. A Központi Nyomozó Főügyészség megküldte a Legfőbb Ügyészségnek, mely szerint ők nem kívánják magukat elbírálni, így a Legfőbb Ügyészség megint kijelölte a Budapesti Nyomozó Ügyészséget a feljelentés elbírálására. Erre írtam korábban, hogy azt a bizonyos végterméket lapátolják ide vagy oda. Jelen állás szerint a Budapesti Nyomozó Ügyészség kapta azt a nemes feladatot, hogy valami orbitális baromsággal megmagyarázza a megmagyarázhatatlant. És elhitesse mindenkivel, hogy ami bűzt éreznek, az nem trágya-, hanem rózsaillat.

Nem adom fel, holott tudom, hogy feljelentésemet el fogják utasítani. A politikai feladatokat felvállaló ügyészeket a Legfőbb Ügyészség meg fogja védeni! Sebaj! Az elévülés újból megkezdődik…

BNYÜ újra kijelölve 001.jpgBNYÜ újra kijelölése 2 001.jpg

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr136921023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kvadrillio 2014.11.22. 15:26:43

Kormányzat
Emberi Erőforrások Minisztériuma
Parlamenti Államtitkárság
Hírek
Európa keresztényi gyökerek nélkül kudarcra van ítélve

Parlamenti Államtitkárság

Hírek
Az államtitkár

Európa keresztényi gyökerek nélkül kudarcra van ítélve
2014. november 21. 22:06

Ha Európa elszakad eredeti, a kereszténységen alapuló gyökereitől, akkor kudarcra van ítélve - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemen az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója és a Barankovics Alapítvány európai családügyi konferenciáján pénteken.

Rétvári Bence szerint az egyes európai országokban élőknek lehet más a nyelvük, a történelmi hagyományuk vagy akár a konyhájuk, de ami közös bennük - például a gondolkodásmódjuk, a filozófiájuk - az mind a keresztény, egyházi gyökerekből fakad. Európaiságunk a kereszténység nélkül nem képzelhető el - fogalmazott.

"Európaiságunk a kereszténység nélkül nem képzelhető el" neked bencuska !

én, meg rajtam kívűl sokan..,.egészen más elképzeléssel rendelkezünk !

kvadrillio 2014.11.22. 15:28:24

OBH-elnöksége

A második Orbán-kormány hivatali ideje alatt, 2011. december 13-án az Országgyűlés titkos szavazással, legalább kétharmados többséggel, 258 szavazattal az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsot (OIT) felváltó Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökévé választotta, majd letette hivatali esküjét. Handó megbízatása 2012. január 1-jétől kilenc évre szól, hivatali idejére átláthatóbb és hatékonyabb bírósági működést ígért.

Jelölésével kapcsolatban politikai kritikák érték férje személye és fideszes politikusokhoz fűződő ismeretsége miatt. Házastársa, Szájer József a második Orbán-kormány által levezényelt közjogi átalakulás egyik kulcsfigurája.[1]

A bizottság MSZP-s tagja "szégyenteljes színjátéknak" nevezte a jelölési folyamatot, amely során az alkotmányügyi bizottság támogatta Szájer feleségének kinevezését. [2]

Handó Tünde az OBH elnöki posztjával megkapta azt a jogot, hogy bármely ügyben kijelölheti az eljáró bíróságot, ráadásul egy személyben gyakorolhatja az összes kinevezési, áthelyezési, leváltási és irányítási jogkört is.

NU, EZT A TÜNCIKÉT KELL KIVÁGNI AZ I-----GAZSÁG...SZOLGÁLTATÁSBÓL !!!

kvadrillio 2014.11.22. 15:29:06

@kvadrillio: Ő...NAGYON SZERETI A TILI-TOLIKAT......EWZÉRT KÉNE KITÓÓÓÓLNI....ŐT ! :)
süti beállítások módosítása