Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

130. Légváddal felfújt légvár

2013.06.01. 12:03 Viszkisdoboz

A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa a Tábornok perben az idén februárban bűncselekmény hiányában felmentett az ügyészség korrupciós vádja alól. Ebben a perben a katona ügyészek a HM felső vezetését igyekeztek bemocskolni, amely csak kommunikációs szempontból sikerült, mert a rám kiosztott szerepet nem vállaltam. Ugyanis nekem kellett volna vallomást tennem szocialista honvédelmi miniszterekre, hogy őket is vád alá lehessen helyezni. Meg is kaptam a büntetésemet. Három büntetőeljárás is folyik ellenem.  

A Tábornok perbe illesztett viszkis dobozos vádat az ügyészség egyetlen gyanúsított vallomással kívánta alátámasztani: egy beteg ember, börtönből történő szabadulása reményében, az ügyészi elvárásoknak megfelelően tett hazug vallomása volt a vádhatóság „bizonyítéka”. E hamis vallomás alapján 2010 decemberében családomtól egy hajnali órán a katonai ügyészek elhurcoltak, védő nélkül kihallgattak, majd 30 napra börtönbe vetettek és úgy mellékesen az egész életemet (életünket) tönkre tették. Azóta nem kapok munkát. Olyan ügyvéd vagyok, akitől a státuszát ugyan még nem vették el, de dolgozni nem tudok, mert az ügyvédi kamara – kriminalizálásom miatt - felfüggesztett az állásomból.

Az ügyészség igyekezete érthető volt. Úgy gondolkodtak, hogy ha belevarrnak a Tábornok perbe, akkor egy vallomás alapján is biztosan el fognak ítélni. Ha elítélnek, akkor lehet tovább szőni a hálót Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter irányába. Nem tekintem véletlennek, hogy az ún. lakás ügyben együtt ülünk a miniszterrel a vádlottak padján. Talán emlékeznek. Még a Tábornok per és a lakás ügy egyesítésével is megpróbálkoztak, hogy Juhász Ferenc volt minisztert a Tábornok per vádlottjai között lássák. Ez azon bukott el, hogy dr. Ifkovics Béla hb. ezredes által vezetett katonai tanács ellenállt, mert az ügyészség a lakás ügy nyomozása során teljesen szabálytalan módon a Tábornok per vádlottjait hallgatta meg – vesztegetési témakörben - tanúként, és egy ember a büntetőeljárásban egyszerre nem lehet vádlott meg tanú. A szándékok azonban nyilvánvalók voltak és azt kell, hogy mondjam, nem vesztettek az aktualitásukból.

koncepció kép.jpg

Aztán a katonai bíróság átlátta az ügyészség számítását. Meg nem tolerálta az eljárás alá vontak jogainak semmibe vételét, a törvénytelen nyomozás lefolytatását. A bíróság felmentő rendelkezésének egyetlen prózai oka volt - azon kívül persze, hogy nem követtem el semmit - hogy a rám valótlan állítást tevő O. János dandártábornok nyomozati vallomásait a katonai ügyészek által elkövetett súlyos törvénysértések és a vallomást tevő kóros elmeállapota miatt a katonai tanács kizárta a bizonyítékok közül. Ez azt jelenti, hogy úgy kellett tekintenie a bíróságnak, mintha O. tábornok vallomása nem is létezne. A nagy akarásnak tehát nyögés lett a vége. Az ellenem emelt vád teljes mértékben megszűnt létezni, egyszerűen összeomlott, légüres térbe került.   

Most már legalább nem csak kiváló védőm, dr. Dezső Antal ügyvéd és én mondom, hanem a bíróság is kimondta, hogy a katonai ügyészek a teljes vádat egy zavarodott, eszközként felhasznált ember sugalmazott vallomására építették, és semmilyen más terhelő bizonyítékot nem szereztek be. Persze a mondat második fele nem igaz így teljesen, mert tudjuk, hogy mindent megtettek annak érdekében, hogy valami terhelő bizonyítékot találjanak (pl. 2010 nyarától titkosszolgálati megfigyelés alá vontak; híváslistáimat ellenőrizték; a HM I. emelet biztonsági felvételeit megtekintették; a HM I. emelet beléptető rendszer kinyert adatait vizsgálták; titkos házkutatással lakásunkat feldúlták). Azonban a meg nem történt dolgokra bizonyítékot találni lehetetlen, és arra pedig senki nem vállalkozott, hogy hamis bizonyítékokat gyártson. Itt még nem tartunk.

Egyébként a bíróság maga is érthetetlennek és furcsának tartja, hogy miért nincs tényleges nyomozás (ha már a nemtelen eszközökkel kicsikart vallomásokat nem tekinthetjük annak).

„A bíróság számára nem érthető az a nyomozati taktika, hogy az ügy jellegére, rejtettségére, nehezen bizonyíthatóságára, a személyes összefonódásokra is figyelemmel szóba sem kerül és meg sem kísérelnek titkos adat- vagy információgyűjtést kezdeményezni vagy lefolytatni.”

Persze, ha tudnák, hogy az ügyészek eredménytelen nyomozásuk nemleges bizonyítékait a bíróság elől elhallgatták. S ennek oka nem lehet más, minthogy akkor azok megakadályozták, vagy legalább is nevetségessé tették volna a vádemelést.

Igazságtalan lennék az ügyészekkel szemben, ha arról nem számolnék be, hogy információim szerint a vádemelés mögött személyesen a nagy elszámoltató, Budai Gyula kormánybiztos állt. Mögötte meg a szülinapos Orbán Viktor, aki persze a látszat szerint az elszámoltatással nem piszkította be a kezét. Orbán kormánya nevében a volt katonai ügyész kormánybiztos vésett bele a Tábornok perbe a politikai utasításnak megfelelően. Így lehetett a jobboldali médiumoknak évekig mesélniük egy sosem volt viszkis dobozról. Eléggé nevetségesen és szolgalelkülettel még a bírósági ítélet kihirdetése után is a vádiratot szajkózták. És fújták a légvárat tovább, amelyen már kezdetektől fogva rés (mit rés, hatalmas lyuk!) tátongott.

De álljon itt a hiteles magyarázat, hogy mi miért történt, hiszen a katonai tanács kellően megindokolta, hogy miért kellett kizárnia a bizonyítékok közül O. tábornok vallomását:

„O. János dandártábornok meghallgatásai tekintetében nyilvánvalóan és egyértelműen megállapítható, hogy a nyomozó hatóság tagjai a meghallgatási jegyzőkönyvekben is dokumentált módon a tárgyalásról lemondás felvetődésének kérdéséig abban a téves feltevésben és hitben tartották a beismerő vallomást tevő O. dandártábornokot, hogy büntetlenséget élvez az általa elmondott valamennyi bűncselekmény vonatkozásában. Ez a bíróság álláspontja szerint a nyomozó hatóság részéről olyan súlyos jogszabálysértés, amely alapvetően kérdőjelezi meg O. tábornok önkéntes vallomástételét.

Ezen túlmenően a bíróság álláspontja szerint a későbbiekben is a tárgyalásról lemondás (megjegyzés: vádalku) jogintézményét próbálták meg XVI. r. vádlott tekintetében alkalmazni, amelynek alapvetően törvényi akadálya volt, hiszen először bűnszövetségben, majd bűnszervezetben elkövetettként volt meggyanúsítva és így erre alapvetően nem is kerülhetett volna sor. A továbbiakban ennek ígéretével kecsegtetve tette meg és tartotta fenn a további vallomásait, így a bíróság álláspontja szerint a további vallomásai és kiegészítései sem vehetők figyelembe, mert azok törvénytelen ígéretekkel kerültek felvételre, illetve abban a hiszemben tartották, hogy a XVI. r. vádlottat, hogy nem fog ezért büntetésben részesülni, illetve sokkal enyhébb büntetésben részesülhet, mint amivel a törvény bünteti, nevezetesen az 5 és 20 év közötti büntetési tételkeret közötti büntetési tételkeret helyett lényegesen enyhébb elbírálásban fog részesülni.”

„…Ehhez természetesen adalékként nem hagyható figyelmen kívül O. dandártábornok vonatkozásában benyújtott ideg-elmeorvos szakértők megállapítása sem. Ezek egyértelműen támasztják alá azt, hogy az ilyen szituációba került vagy kényszerített, nem teljesen egészséges O. János a téves, megtévesztő ígéretek hatására bármire képes lehet, hogy szabaduljon a szorult helyzetéből és keverte a valóságot a vele szemben támasztott elvárásokkal.”

Mert O. tábornok, mint nemzeti együttműködő, a 2010. évi választásokat követően igyekezett megfelelni a vele szemben támasztott politikai elvárásoknak. Ugyanis a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nem az számít, amit a szemünkkel látunk, a fülünkkel hallunk, hanem amit Szeretett Vezérünk elvárásainak megfelelően hinnünk kell. Így lett sokáig a jobboldali hittétel O. János tábornok – a kétharmaddal nyert választásokat követően kitalált - népmesei fordulata, a viszkis doboz legendája.

Itt tartunk. A légvár kipukkadt, a hallgatóság is hazament, a légből kapott vádak pedig elszálltak.

Szólj hozzá! · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr905338733

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.01. 17:52:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása