Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

120. Meghívó

2013.04.15. 12:28 Viszkisdoboz

Tisztelt Érdeklődők!

Két éve, hogy a Fidesz és eszköze, az ügyészség koncepciós eljárásairól írok ezen a blogon. Sajnos, a 2002 és 2010 közötti kormányok tagjaként én is, politikusokkal és közigazgatási szakemberekkel együtt a kétharmados kormánypárt listájára kerültem: ki akarnak végezni, szakmailag, egzisztenciálisan. Eszközük egyszerű és kegyetlen: mondvacsinált bírósági eljárásokat indítanak, majd a felmentésig eltelő hónapok-évek alatt a kormánypárti sajtó össztüzével hiteltelenítenek, bemocskolnak, szakmailag és egzisztenciálisan ellehetetlenítenek. Mindezt a magas szintű magyar és keresztény erkölcsiség nevében, persze!

Az elszámoltatás eredménytelen lesz. Eredménytelen, mert ha romokban áll is az ország, ha meggyengítettek vagy felszámoltak is majdnem minden demokratikus intézményt, ami a politikai hatalom túlterjeszkedését, a polgárok zaklatását volt hivatott megakadályozni, a bíróságok még emlékeznek, milyen volt utasításra ítéletet hozni, és nem fűlik hozzá a foguk. Ügyelnek a függetlenségükre, ügyelnek a jogszerűségre, megkövetelik, hogy bizonyítékokat sorakoztasson fel a vádló, amikor bíróság elé citál valakit! Ezért szaporodnak a felmentések, és sokasodnak az elszámoltatási hajótörések. Mert azok nem mások, mint kreált ügyek, a hatalom által kipécézett szerencsétlenek pechjére.

A recept egyszerű: végy egy – lehetőleg anyagi természetű ügyet, ingatlan-elidegenítést, szolgáltatás-vásárlást stb., olyasmit, amiből milliónyi van minden tárcánál és állami szervezetnél. Adj néki csipetnyi személyes jelleget, mutasd be a szereplőit a Magyar Nemzetben, Hír televízióban, persze eleve mindenre képes, minden hájjal megkent gazemberként, később elég, ha csak szocizod őt, vagy őket, fűszerezd olyan hazugságokkal, amik a vádiratban már meg sem jelennek, de remekül hangzanak, párold jó sokáig. Az eredmény ehetetlen lesz, de mire ez kiderül, mindenki megismeri a szakácsot, elkel egy sorozat szakácskönyve (lásd Budai Gyula fehér könyvét az elszámoltatásról), és az igazi kormánypártiak még csámcsognak is, mennyire finomat főztek nekik.

Ez a blog egy ilyen ügyről szól. Megvádoltak vesztegetéssel, amit a Honvédelmi Minisztérium államtitkáraként követtem volna el. Előzetesben ültem egy hónapot. Két évig vártam a per eredményére. Hazugoztak, tolvajoztak, csalóztak a kormánypárti médiumokban. Igaz, a legdíszesebb – mondhatni populista – elem, hogy a minisztérium tábornokaitól pénzt kaptam, majd annak egy részét viszkis dobozban a főnökömnek, a honvédelmi miniszternek adtam, csak a kiszivárgott nyomozati jegyzőkönyvekben szerepelt, a vádiratban nem. És sorban bebizonyosodott a többi ügyészi hazugság is, így lett a vége felmentés, bűncselekmény hiányában. Nem bizonyosodott be, hogy a HM károsodott volna, viszont a perköltségen bukott néhány milliót, mert a bíró ítélete szerint azt a tárcának kell majd fizetnie. Elvből nem olvasok Budai-könyvet, ha valaki megteszi, nézze már meg nekem, hogyan szerepel abban ez a fényes győzelem!

De ezzel sem vagyok kint a vízből. Az ügyészség nem hagy békén, és jött a következő ügy. Ugyanaz a recept, igaz, a vesztegetési-vád elment egy sokfogásos díszvacsorának, ez pedig jóval kisebb kaliberű, éppen csak egy gyors ebéd.

A viszkis doboz 2.0 ügy egy lakásügynek álcázott koncepciós per, ahol az eredeti politikai szándékok szerint Juhász Ferenc honvédelmi minisztert vesztegetés miatt akarták felelősségre vonni. Ez azonban kudarcba fulladt, mert a már bíróság előtt álló vádlott tanúk nem tettek terhelő vallomást a miniszterre. Így maradt az álca, a szolgálati lakásom kiutalása és kedvezményes megvásárlása, amelyben a bíróságnak az ügyészség koholt vádja alapján el kell járnia. Ebben az ügyben az ügyészség bizonyította, hogy képes és kész kiszolgálni a politikai hatalmat: olyan váddal állt elő, amely Budai Gyula feljelentésében sem szerepel, sőt, egyetlen okirat vagy tanúvallomás sem támasztja alá az ügyészség elképzelését.

A lakásügyben, ahol Juhász Ferenc miniszter a tettes én pedig a felbujtó, az ügyészség bebizonyítja, hogy miként lehet úgy az állami élet korábbi vezetőit kriminalizálni, nagy nyilvánosság előtt meghurcolni, hogy a vádirat már tartalmában is törvénytelen. A vádirat egyetlen bizonyítékot sem tartalmaz, ami az ügyészi koncepciót alátámasztaná. A vádirat pedig, mint tudjuk a Tábornokperből, nem bizonyíték.

Ebben a bejegyzésben inkább szeretném mindenki figyelmét felhívni, hogy példátlan lehetőség nyílik a holnapi napon! Élőben lehet végigkövetni egy ügyészségi koncepció előadását, majd halálát nyilvános bírósági tárgyaláson! Persze (szerencsére), lesz különbség az ötvenes évek pereihez képest: a bíró nem lesz elfogult, és a védőügyvéd sem kér majd a népi demokrácia bűnöseire példás ítéletet. Így csak az élmény harmada lehet a miénk. De a koncepció silánysága sikeres előadást ígér! Jöjjenek bátran! 

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2013. április 16-án 08.30-tól a II. emelet 291. számú tárgyalóban kezdi meg a lakásügynek nevezett, de az eredeti politikai szándékok szerint viszkis doboz 2.0 ügy tárgyalását. Ezen a napon a vádirat ismertetésére, a vádiratra tett észrevételekre, valamint a vádlottak kihallgatására kerül sor.

Különösen ajánlom joghallgatók figyelmébe, garantáltan jól fognak szórakozni!

 

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr285223515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

regress 2013.04.16. 09:09:39

budai elvtársnak a saját portáján kellene sepregetni.a fidesz környékén annyi törvénytelen dolgot találna,hogy a bíróságok még a világvége után 100 évvel is azt tárgyalnák

Farkantoán Chatpartner 2013.04.16. 11:45:27

Már az ítélet előtt tudjátok, hogy az eljárás koncepciós?

Zollye 2013.04.16. 12:07:12

@Farkantoán Chatpartner: Az ítélet és az eljárás két külön dolog.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.04.16. 12:15:07

Lenne még kit elítélni, szinte senkinek sem tiszta egyik oldalon sem. Persze a néhány lebukott azonnal koncepciós pert kiált, pedig csak annyiban van igazuk, hogy másokat velük ellentétben nem tudnak gyanúba keverni. Gyűjteni kell a bizonyítékokat és megtisztítani a politikai életet a korrupciótól!

fehérfarkas 2013.04.16. 13:26:25

@Farkantoán Chatpartner:
Ha jól olvastam a posztot és a magyar nyelv szabályainak megfelelően értelmeztem, akkor a vádat a posztíró már ismeri, hiszen ő a vádlott. És a bíróságon nem a bíró ítélethozatala lesz, hanem csak a "a vádirat ismertetésére, a vádiratra tett észrevételekre, valamint a vádlottak kihallgatására kerül sor".

salamander 2013.04.16. 13:39:44

Sajnálatos, ha igaz a történet.
Az azonban tény, hogy egy gyanúsított úgy védekezhet ahogy akar, azonban mást hamisan bűncselekmény elkövetésével nem vádolhat.

Kérdezem:
1. miért kell egy hivatalban lévő államtitkárnak lakást kiutaltatnia majd alacsony áron megvásárolni? (Nem lehetett volna más kevésbé kompromittáló utat választani a lakáshoz jutáshoz? Pl. hitelt veszel fel és abból vásárolsz magadnak egy lakást, majd fizeted Te is a hitelt 20 évig?)

2. Miért vádaskodik valaki addig, amíg nem történt iratismertetés és nem tudja pontosan a tényeket amire az ügyészség a vádat alapítja.

3. Ha hibáztál (még ha kicsit is), akkor Rád a törvénynek 200 százalékosan le kell sújtania, mert közhivatalt viseltél, ami olyan pozíció, amiben mások által félretett javak felett dönthettél. Ez súlyosító körülmény!

4. Ha nem hibáztál és ok nélkül rángattak meg, akkor kártérítésre vagy jogosult, de ne beszélj itt népi demokráciáról mert az egy marhaság, és szorítkozz inkább a jogilag releváns tények közlésére.

Most pedig lássuk, mit dönt a bíróság!

***

30-06 2013.04.16. 14:25:47

A vádlott az iratokat már a nyomozás lezárása óta ismeri. A vádiratot meg azóta, hogy a bíróság kikézbesítette.
Ettől függetlenül egy büntetőügy tárgyalás érdemi része a vádirat ismertetésével kezdődik, mert ez a szabály. Ezt nem ártott volna azért a tévedések kiküszöbölése érdekében leírni, habár salamander biztos gyakorló jogász, mert súlyosítót használ a közbeszédben hibásan elterjedt súlyosbító helyett.
Egyébként meg minden per koncepciós, ahol a bizonyítékokat az elvárt ítélethez igazítják hozzá. Erről igen részletesen beszélt Dr. Ifkovics Béla hb.ezredes az un. Tábornokper ítéletének indoklásakor

salamander 2013.04.16. 14:57:21

A Bírósági iratismertetés azért lényeges, mert a vádirat benyújtását követően az ügyész további nyomozási vagy egyéb cselekményeket is végezhet.

Mindenesetre vádirat benyújtására általában akkor kerül sor, ha egy pontosan meghatározott személy megalapozottan gyanúsítható büntetőtörvénybe ütköző cselekmény elkövetésével.
A felrótt cselekmény és az eredmény közötti ok-okozati összefüggésről szívesebben olvasnék, mert abból talán látni lehetne, mire alapozza az ügyészség a vádat.

A jogelmélet szerint valóban létezik az a jelenség, hogy sokszor az ítélet meghozatalát követően születik meg az indoklás, ami helytelen, hiszen az indokból születik az ítélet és nem fordítva. Azonban ez csupán abból következik, hogy nagy a perteher, tehát ennek szakmai és nem politikai okai vannak.

***
süti beállítások módosítása