Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

110. Bűncselekmény hiányában felmentettek!

2013.03.01. 14:24 Viszkisdoboz

Felmentettek.

A Kaposvári Törvényszék dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes vezette katonai tanács - egyéves tárgyalássorozatot követően - a „Tábornok per” néven elhíresült büntetőügyben a 17 vádlottból 15-öt bűncselekmény, vagy bizonyítottság hiányában felmentett.

ítélet.jpeg

A bíróság indoklásában megállapította, hogy a 99 százalékban egy személy vallomására alapított vád értékelhetetlen, mert a katonai ügyészek olyan eljárási törvénysértéseket követtek el, ami miatt a vád „koronatanújának” tartott O. János tábornok vallomását ki kellett zárni a bizonyítékok közül. O.-nak ugyanis a katonai ügyészek egy kihallgatáson a terhelő vallomás fejében büntetlenséget ígértek, noha a bűncselekmény, amivel eredetileg megvádolták a közélet tisztasága elleni bűntett minősített esete, s ilyen esetekben ezt nem lehet megtenni. Ezt követően vádalkut javasoltak, amelynek értelmében a dandártábornok lemond a tárgyalásról, ennek fejében a kiszabhatónak vélt maximum húszévnyi fegyházbüntetés helyett néhány évet kap csupán, cserében tanúskodik a bíróság előtt azok ellen, akikre a nyomozás során terhelő vallomást tett.

Szerencsére a független magyar bíróság, a győri és a kaposvári törvényszékek ügyeltek a törvényesség betartására, és nem tartották lehetségesnek O. ügyének elkülönítését a többitől. Valószínűleg az így kicsalt vallomásokat már ezért is figyelmen kívül kellett volna hagyni, de a per során az is kiderült, hogy O. tábornok csak korlátozottan beszámítható, erős benne a megfelelési kényszer, az érvényesülés érdekében hazudni is képes, ezért nem lehet eldönteni, hogy vallomásából mi a valóságos, és mi fiktív. Ezeket figyelembe véve a bíróság úgy döntött, hogy O. tábornok nyomozati vallomását, amit egyébként a törvényszéken már nem is ismételt meg, kirekeszti a bizonyítékok közül.

Ellenem kizárólag O. János tábornok törvénysértések árán kicsalt és az igazságügyi elmeszakértők által dokumentált, zavart pszichés állapotban született vallomása állt „bizonyítékként” a vádhatóság rendelkezésére. Ennek a vallomásnak a bizonyítékok köréből történő kirekesztése azt eredményezte, hogy a vádirati tényállást egyetlen más bizonyíték sem támasztotta alá. Így a bíróság bűncselekmény hiányában mentett fel a katonai ügyészség vádja alól.

Ebben a blogban sokszor leírtam, hogy a vádemelés módja, az ügyészség eljárása még akkor is kétséges lenne, ha a bűncselekményt elkövettem volna, amit pedig nem tettem. Kitapintható volt a koncepció is: egy szocialista politikust, Juhász Ferencet vagy Szekeres Imrét akartak rajtam keresztül elérni, demonstrálva így az MSZP kormányok végtelen korruptságát. Az ügyészség ennek igazolására szegődött a jelenlegi kormánypártok szolgálatába, a kezdetektől hangsúlyozva, hogy egy HM-es bűnszervezetet göngyölítenek fel éppen.

Ennek az erőfeszítésnek annyi lett az eredménye – ugyancsak az ítélet bírósági indoklása szerint –, hogy a „törvényes vád” csak megjelölte, melyik vádlottat milyen bűncselekmény elkövetésével vádolja, de ennek alátámasztására semminemű érdemleges tényt, és azok bizonyítékait nem sorakoztatta fel az ügyészség. Így a bíróságnak sem volt miből megalapozott következtetéseket levonni a vádlottak kétséget kizáró bűnösségét illetően.

Az ügyészség ugyanis nem ellenőrizte O. János tábornok vallomását, azt készpénznek fogadta el, és többségében meg sem kísérelte, hogy bárminemű más, objektív bizonyítékkal a vádat alátámassza. Így fordulhatott elő, hogy nem csak én, és az ügybe belerángatott több ártatlan katonatiszt és polgári személy lettünk felmentve, hanem azok is, akik beismerték, hogy vettek át O. tábornoktól pénzt, illetve maga O. János is, aki a legtöbb bűncselekményt ismerte be valamennyi vádlott közül.

Ha mást nem lehet „bevarrni” a vallomása alapján, mert azt korlátozott elmeállapotban tette, és nem bizonyítható elemeket tartalmaz, akkor őt sem lehet. A beismerő vallomást tevő vádlottakat bizonyítottság hiányában mentette fel a bíróság. Akiket azonban O. tábornok csak beleálmodott a vádiratba, mint engem, miután, meggyőződött a Fidesz 2010-es választási győzelméről, bűncselekmény hiányában mentettek fel. Ugyanis O. János tábornok engem is megterhelő beismerő vallomását három hónapnyi előzetes után, egy vallomásmódosításban a választás második fordulója után tette meg. Azt is két részletben

A tanács elnöke úgy látta, hogy „hozzá nem értés, kapkodás vagy bizonyítási vágy” okozhatta, hogy a katonai ügyészek nem tettek eleget törvényi kötelezettségüknek, mely szerint a terhelt beismerő vallomása esetén is be kell szerezni az egyéb bizonyítékokat.

A bíróság kifejtette, hogy a Budapesti Katonai Ügyészség szóvivője 2010 tavaszán sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a Honvédelmi Minisztériumban egy „gengszterszervezet” működik és attól kezdve, csak azzal foglalkoztak, hogy ezt az állítást igazolják.   

A bíróság az ítélet indokolásakor két és fél órán keresztül tételesen felsorolta a nyomozati iratokból, hogy a katonai ügyészek mikor, kinél, milyen törvényi szabályt sértettek meg. A teljesség igénye nélkül kiemelendő: a vádlottak ügyészségre történő beszállításának módja; a védő nélküli kihallgatások sora; az előzetes letartóztatásból történő szabadítás módja, mely szerint akkor lehetett szabadulni, ha a fogva tartott az elöljárójára vagy az ügyész által meghatározott célszemélyekre terhelő vallomást tett. Ez annak fényében igen különös – mondta a tanács elnöke –, hogy bűnszervezet esetén (az ügyészek szerint ez volt a tényállás), egyik vádlottat sem lehetett volna kiengedni az előzetesből. Különösen aggasztónak találta a bíróság, hogy a kihallgatási jegyzőkönyvek hitelessége sem állapítható meg egyértelműen. Ezekre a hiányosságokra más védőkkel együtt ügyvédem, dr. Dezső Antal is felhívta a tanács figyelmét, és hozzáértését jól tükrözi, hogy a bíróság számos ponton álláspontjával egyező döntést hozott.

Dezső Antal ügyvéd.jpeg                                                Dr. Dezső Antal ügyvéd

A bíróság többször felszólította az ügyészeket, hogy tegyenek eleget bizonyítási kötelezettségüknek, de „az süket fülekre talált”. Ugyanis az ügyészek még egy híváslistát sem csatoltak be, amelyből egyáltalán meg lehetett volna állapítani, hogy a terheltek akár egymással, akár a vállalkozókkal beszéltek volna telefonon.

Dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes: „A bíróságnak az utat az ügyészség jelöli ki. Az útnak van eleje és vége, nem térhet arról le sem jobbra, sem balra. Ha akadályba ütközik, vagy falakba az út során, akkor azt a bíróságnak le kell bontania.”

A tanács elnöke elvi éllel leszögezte: „ha az őrzőknek nincs őrzője, akkor a bíróságnak kell annak lennie”.

A vádlottak az ítéletet tudomásul vették, a katonai ügyészek azonban fellebbezést jelentettek be, így az ítélet nem jogerős.

Amikor azon gondolkodtam, hogyan zárjam ezt a posztot, elsőként az jutott eszembe, hogy felidézem nagy kedvencem, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének ilyen esetekben szokásos gyakorlatát. Amikor ugyanis a fogyatkozó független grémiumok egyike a hatalom birtokosainak nem tetsző döntést hoz, akkor másnap beleírják „Európa legmodernebb alkotmányába”, hogy az utolsó paragrafus Magyarországon így szól: ha mégsem a Fidesznek/Orbán Viktornak van igaza, akkor érvénybe lép az első paragrafus, amely szerint mindig a Fidesznek/Orbán Viktornak van igaza. Talán belekerül az alaptörvénybe, hogy „Fapál akkor is bűnös!”

alaptörvény.jpeg

De aztán eszembe jutott az is, hogy az ellenem folyó ellehetetlenítései hadművelet fedőneve az elszámoltatás. Merthogy állítólag közpénzekkel rosszul sáfárkodtam. Nos, a katonai tanács tegnap a HM polgári jogi igényét elutasította, és Hende Csaba vezette minisztériumot tetemes perköltség megfizetésére kötelezte. Amikor pedig jogerőre emelkedik az elsőfokú döntés, akkor az aktív hivatásos állományban lévő tábornokok és tisztek perelhetnek elmaradt illetményükért, elvett lakásaikért, és kártérítést követelhetnek az – esetenként egy évig is elhúzódó – előzetes letartóztatásban töltött időszakért. Mindezt közpénzből fizetik.

A bíróság tiszteletre méltóan, és bátran helyrebillentette azokat a törvénysértéseket, amiket a felügyelet nélkül dolgozó ügyészek követtek el.

De a számlát az adófizetők állják.

70 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr395111691

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tábornokper: politikailag motivált koncepciós eljárás? 2013.03.08. 00:33:25

Az elmúlt napok egyik legnagyobb port felkavaró bírósági döntése az volt, hogy a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa felmentette az ún. tábornokper tizenöt vádlottját. A bíróság ítéletében arra hivatkozott, hogy az eljárás egyetlen tanúvallomásra vol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

conmorientes 2013.03.01. 17:28:52

Tisztelt Kartársam !

Gratulálok Önnek is ahogy már általam jól ismert védőjének is megtettem.
Azt gondolom az ítélet a józan és és a formális büntető joglogika megérdemelt diadala, a rosszindulat és a politikai célok büntető igazságszolgáltatásba csomagolásának türhetetlen próbálkozása felett.
Sajnos a blogjában vázolt rendszert tökéletesen ismerem, az Önnel szemben eljáró hatóság tagjai egyik ügyfelem máig is folyamatban lévő ügyében közokiratban foglaltan bizonyított kényszervallatás bűncselekményét valósították meg amelyet az első fokon eljárt Bíróság figyelemre sem méltatott.
Talán éppen ezért is tölt el megelégedéssel a "mérgezett fa gyümölcse" elvének az Ön ügyében való pregnáns előretörése.
Mert ezt a gyakorlatot személytől, ügytől büncselekménytől függetlenül senki nem tekintheti büntethetetlennek.
Azt gondolom ne hagyja abba a küzdelmet, bár ahogy látom szerencsére nem szorul bátorításra, de nyugtassa a tudat, nincs egyedül.
Magam már saját hasonlóan eredményes személyemmel szembeni büntető eljárásban kényszerűen lefolytatott harcom okán igen régen eldöntöttem, amennyiben bárkinek és bármiben segítségére lehetek ennek az embertelen rendszernek a felszámolása érdekében, az könnyedén meg fog találni.

Kartársi Tisztelettel.

Kovács János 18 2013.03.01. 18:40:48

Ki járhat el az esküjéhez méltatlanná vált katonai ügyésszel szemben? Csak az elöljárója, aki az ügyre kijelölte?
Emelhet-e panaszt a bíró?
Az ügyvéd?
Vagy a bűntelenségét igazoló vádlott?
Hogyan fog megerősödni a társadalom immunrendszere a koncepciós perek után?

Kovács János 18 2013.03.01. 18:41:35

Gratulálok, Fapál úr. Önök hőssé váltak, békeidőben.

Kovács János 18 2013.03.01. 18:44:31

@Kovács János 18: A bölcs britk ezt hogy csinálják? Vagy a hidegvérű skandinávok?

polsan 2013.03.01. 19:13:56

Kedves László volt Ügyvédem! Gratulálok! Ezt a koncepciós eljárást, az én vélemnyem szerint, azzal "érdemelted ki", hogy megnyerted a rendszerváltás után azon HM ezredesek perét, akiket a szocialista rendszerhez fűződő kötődésükért rúgtak ki a HM kötelékéből, és Te visszahelyezted őket a Bíróság Ítéletével. No, ez volt a vörös posztó! Ezért kell most meglakolnod, az én véleményem szerint. Azt kellett volna bele vennie a Fidesznek az Alkotmányba, hogy ha az ügyészek az e perben a T Bíróság által tetten ért bűnszövetségeben elkövetett kényszervallatás és jkv hamisítás és egyéb súlyos bűncselekményeket követik el, akkor azonnal leszerelendőek és bíróság elé állítandóak. Siralmas és szánalmas, hogy az ÁVH-ás módszerek a 3. évezredben is naponta megvalósulnak és tovább élnek.

vezér01 2013.03.02. 17:15:26

-Doktor úr ! Győzött az igazság ! -Sebaj!
Fellebbezünk !

tatuman 2013.03.02. 18:02:58

@wmіkі: bevallotta a vesztegetest. Ezek utan mit kellene meg kérdezni??? Max annyit,h "fej vagy gyomor". Nem volt akkoriban ügyvédje,aki elmondja,h nincs vadalku? Naneee...

Én vagyok az... 2013.03.02. 18:23:35

Nos, eddig én ezt a blogot nem olvastam, így teljesen más véleményem volt az úgynevezett tábornokperről. Szerintem ez a katonatiszt igazat ír, tekintettel a mai bírósági és ügyészségi önkényre, simán elképzelhetőnek tartom, sőt, lassan már azon lepődök meg, amikor nem azt hallom, hogy megint tévedtek, megint azt hiszik egyes bírák/ügyészek, hogy ők maguk Isten! Innen üzenem az összes részrehajló ügyésznek és bírónak, hogy jön majd egy másik rendszer és mindenki, de főként ők igenis el lesznek számoltatva és ha kiderül, hogy simliztek, és bűncselekményeket követtek el, mennek a tömlöcbe! Nem börtönbe, az luxus már manapság, meg oda azok mennek, akiket mostanság rendre felmentenek akkor is, amikor kis híján megölik az embert! A bírónak és az ügyésznek tömlöc jár, a kutya mindenit a fajtájuknak!

Én vagyok az... 2013.03.02. 18:36:05

Akit érdekel a bírósági korrupció, azoknak javaslom elolvasásra az alábbi tanulmányt, melyet Jávor István írt.

Akadémiai Kiadó, Budapest

Társadalomkutatás 29 (2011) 2, 247–267
DOI: 10.1556/Tarskut.29.2011.2.9
tanulmány
KORRUPCIÓS MECHANIZMUSOK
A MAGYAR BÍRÓSÁGI ELJÁRÁSBAN

ELTE Szociológiai tanszék

Jávor István részletesen elemzi és tárja fel a bíróságok eljárásait, és rávilágít azokra a kiskapukra, melyeket sokat, persze büntetlenül ki is használnak. Mindenképpen érdemes elolvasni!

Viszkisdoboz 2013.03.02. 18:38:12

Tisztelt Kommentelők!
Moderálnom kellett, pedig nem szokásom. Nem tűröm a rasszista, antiszemita megjegyzéseket, ez a blog nem erről szól. Ez a blog az én harcom, a kálváriám. Kérem, ezt tartsák tiszteletben. Természetesen minden véleményt - kulturált formában megfogalmazva - elfogadok.
Viszkisdoboz

Emiksz 2013.03.02. 18:45:00

Tisztelt Szerző!

A jó hír az, hogy kiraktuk az Index címlapjára.
A rossz hír az, hogy ez 615 kommentet fog hozni, amiből 593 agyatlan trolloktól jön. A moderáláshoz jó egészséget kívánunk!

Én vagyok az... 2013.03.02. 18:48:03

@Emiksz: A látogatottság ára... :(

Én vagyok az... 2013.03.02. 19:07:04

@polsan: Teljesen egyetértek az ügyészekre utaló jegyzőkönyv hamisításokkal kapcsolatos igényével. Véleményem szerint az ilyesmivel gyakorlatilag nem foglalkozik szinte senki. Velem történt, nem hallottam valakitől az alábbi eset:

A bíró a tárgyalás elején, mivel jeleztem, hogy nem azt "mondja tollba" szó szerint a jegyzőkönyv-vezetőnek, amit a vallomásomban elmondtam, hanem azt átfogalmazza, a bíró elrendelte a szó szerinti jegyzőkönyvezést, melyet hangrögzítővel is rögzít a bíróság. A rendelkezésre álló időn belül kértem a tárgyalás jegyzőkönyvének módosítását, hiszen nem azt mondtam, ami a jegyzőkönyvben volt, jeleztem ugyanekkor a hanganyag iránti igényemet, melyet az info törvény biztosít is. A jegyzőkönyvet nem módosították, a hanganyagot pedig törölték, hivatkozva arra, hogy a hanganyagot csak addig tárolhatják, amíg a jegyzőkönyvet elkészítik a bíróságon. A hanganyagot a bíróság nem adja ki, ezt közölte a bíró. Nos, ha a bíró nem tudja a jogszabályokat, akkor ki tudja? Megsértették az eljárási szabályokat is, emiatt most új bíróval újraindul az egész eljárás. Mindeközben a bíró azt hiszi magáról, hogy ő az Isten. Na én szépen elmagyaráztam neki, hogy én lassan már embernek is csak nagy jóindulattal tudom tekinteni. Rengeteg bíró és ügyész olyan, mint akik egy burokban élnek és a világ dolgairól tudomást sem vennének!

Mzperx 2013.03.02. 19:16:46

Gratulálok a felmentéshez! Hiába sejtettük, tudtuk, hogy nem lehet más ítélet, azért csak ott motoszkált az emberben, hogy ebben a valóságtól elrugaszkodott világban bármi megtörténhet. Még ott van a másodfok, meg a kúria is, Isten tudja meddig fog tartani ez az egész. Jó erőt, egészséget, kitartást, stabil idegrendszert kívánok a továbbiakhoz és többi mondvacsinált perhez!

rezvez 2013.03.02. 19:18:28

Szerintem ilyen ügyek nem a tárgylóteremben, hanem a háttérben dőlnek el. Az, hogy ilyen-olyan formai okok, azaz csak a körítés és a látszat miatt kellenek.

vladimir964 2013.03.02. 19:25:11

Szánalmas kispályás tolvajok országa vagyunk, ezt tükrözik a koncepciós perek is. Hogy mennyire ostobák a megrendelők, de a végrehajtók is bizonyítja, hogy sem épkézláb sztorit sem bele nem köthetős eljárást sem képesek kreálni...

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.02. 19:28:42

@vladimir964: szánalmas, kispályás tolvaj nem indít koncepciós pereket. Ez inkább a rákosista irány következménye.

P.Freddy 2013.03.02. 20:32:25

Hát sajnos eléggé gáz ez a helyzet. Orbánék a másfélmillió agyhalott birkájukat folyamatos hazugságokkal tartják vérszívó állapotban.

Elkeserítően köcsög, komcsi bagázs ez a FIDESZ, rettenetes, RÁKOSI legszebb napjaira emlékeztető vezetővel, irányzattal, talpnyaló köcsögökkel (mint pl. POLT PÉTER) és egy csomó hülyével, akik vagy akinken a szülei/nagyszülei már RÁKOSINAK is tapsoltak. Ilyen mértékű beszűkült BOLSEVIK meggyőződés mint ami a FIDESZ SZAVAZÓKAT jellemzi nem öröklődhet máshogy, csak genetikailag, családokon és generációkon keresztül.

Alvarez 2013.03.02. 20:52:06

Amikor hallottam, hogy viszkisdobozban adták át a pénzt, rögtön tudtam, hogy kitaláció az egész. Ez a kommunikációs trükk nagyon jól működött a nokiás doboznál, itt ugyan miért ne működhetne?

Milyen érdekes, hogy a nokiás vallomást is visszavonták.

Makk Ász 2013.03.03. 00:46:06

Sokat gondolkodtam ezen a peren. Egyrészt régi 'szakmám' okán, másrészt olyan állampolgárként aki - ugyan kiszolgált egy bukott diktatúrát de - még nem vesztette el a hitét a demokráciában. Eszembe jutottak régi professzoraim tanításai arról, hogy a törvényeknek az embereket kell védeniük, az államnak pedig segítenie kell azokat az embereket akik követik a jogot és betartják a törvényeket. Amikor az állam kiesik ebből a 'szerepéből' és nem üldözi a bűnösöket, hanem bűnösöket kreál, akkor a törvények már nem védik, de fenyegetik az állampolgárt. Az az állam pedig amely fenyegeti saját állampolgárait nem demokratikus többé, és a törvények alkalmazása nem a jog érvénysülését szolgálja, hanem a boszorkányüldözés eszköze. Az ilyen államot lett légyen bármi nevű, színű, alapuljon bármilyen ideológián DIKTATÚRÁNAK nevezzük. Az állampolgárok megfélemlítése és üldözése semminemű 'magasabb rendű cél' elérése érdekében sem elfogadható. Ez egyik olyan alapvető kategória ahol a 'cél szentesíti az eszközt' elmélet és gyakorlat akkor is bűn, ha a kitervelője és végrehajtója hisz annak helyességében. A 'végrehajtók' és végrehajtást elrendelők pedig legyenek azzal tisztában, hogy ezen a szinten már nem elfogadható védekezés a 'parancsra tettem'. Tapasztaltam, tudom. Béke! :)

alte trottel 2013.03.03. 00:58:14

@Viszkisdoboz:
Tisztelt Ügyvéd Úr!
Ez a vémiki egy netszerte közismert manifeszt elmebeteg. Hányásözönének egyetlen méltó helye a pöcegödör. Ne csináljon gondot belőle.

Muhammad Balfas 2013.03.03. 02:10:23

Még ne örüljetek ! Elsőfok...

hexensussz 2013.03.03. 06:46:23

Az egész ügyből egyetlen dolgot nem értek: Hogyan kaphat tábornoki rendfokozatot egy személyiségzavaros ember? Lassan már egy suszterájban nem kaphat vezető pozíciót olyan személy, akit nem vetnek alá alkalmassági vizsgálatnak, megnézve, hogy az adott funkció betöltésére alkalmas-e? A honvédségnél ez nem módi?
Ugyanis a leírás szerint az egész kiterjedt ügyet ennek az embernek a vallomása generálta.
Hmmmmmmm!

dobzse.laci 2013.03.03. 08:22:30

@hexensussz: Gondolod, ha ez nem lett volna, akkor nem találnak mást?

Itt gyk. egy kommunikációs hiszti lett elrendelve, a végkimenetel érdektelen.
(vagy ezek még hülyébbek, mint látszik)
Majd választás előtt jön a másodfok, hörrtvnek az is jó lesz.

Szálasiék is találtak mindenre embert, rákosiék is, kádárék is.
Majd pont most ne lenne?
Ha ez egyáltalán vigasz: máshol is találnak mindenre embert. Az egyetlen kérdés - van-e rá igény?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 09:08:01

@hexensussz: miért? Egy közismerten elmebeteg alakból hogy lehet miniszterelnök? (bővebbet a bécsi pszichiáterétől! ;-) )

@dobzse.laci: Kádárék idejéből tudnál említeni ilyen jellegű lejárató hadjáratot, amiket a fidesz rendez minden alkalommal, valahányszor kormányra kerül? Főként a 70-es évektől a végéig?
(emlékszem egy indexes topikra, miszerint "papot vertek a bolsik az éjféli misén" - tipikus fideszes húzás volt... Persze egy szó sem volt igaz az egészből)

negondolkozz!majdénmegmondom! 2013.03.03. 09:57:32

A magyarokkal mindent meg lehet tenni.

Mindent meg is szoktak.

HgGina 2013.03.03. 10:29:13

Jól értem, hogy van egy halom főtiszt, akik valami disznóságot csináltak, ebből per lett, aztán az egyetlen értékelhető tanúvallomást kizárták valamilyen eljárási hiba miatt?
Mert akkor felmerül bennem, hogy baj van a magyar joggyakorlattal, ha egy ilyen módszerrel az összes, valamiben sáros bűnöst sikerült tisztára mosdatni.
A magyar bírósági gyakorlat (sajnos napi szinten tapasztalom) és a bírók hozzáértése csak alulról konvergál a nullához. De inkább még azt se.
Megértem mindazokat, akik a magyar igazságszolgáltatásra a köpedelem szót használják.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 10:33:32

@HgGina: nem érted jól, de esetedben ezen senki sincs meglepve. Akár a vóna gabika nickje is lehetsz, az értelmi színvonalatok közelítőleg egyforma.

Van egy halom főtiszt, akiket politikai okok miatt perbe fogtak, gyakorlatilag úgy, hogy nem volt alapja a vádaknak. Lásd még rákosiék, meg szálasi testvéredék koncepciós pereit a történelemkönyvekben!

De szóljon valaki (az emberi aggyal rendelkezők közül! :-) ), ha tévednék!

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 10:34:58

@HgGina: igazságszolgáltatás meg nem létezik. Csak jogszolgáltatás. Igazságszolgáltatás lenne, akkor a tisztelt kormányunk már rég sitten lenne családostul. Vagy ők sitten, családjuk meg az államilag fenntartott hajléktalanszállókon.

Denny Crane 2013.03.03. 10:40:47

@HgGina: Rosszul érted. Itt a jelenlegi helyzet az, hogy valaki azt mondta, hogy ezek a főtisztek bűncslekményt követtek el. Majd kiderült, hogy ez a valaki nem biztos, hogy igazat mondott. Mivel semmilyen egyéb bizonyítékot nem talált az ügyészség, felmentés lett belőle.

Ez a rendszer egyébként téged is véd. Ha én most bemegyek az ügyészségre, és elmesélem hogyan akartál korrumpálni hatezer bírót, akkor tök jó, hogy a vallomásom alapján téged nem fognak elítélni.

Tehát szerintem ne köpködj.

HowAreYouOneAVetésün? 2013.03.03. 10:44:21

Na szóval kéremszépen hogy is van ez?

Kétségtelen hogy akik elolvassa Bokor "Kiskirályok mundérban" c. bennfentes irományát, az tudni fogja hogy a Magyar Néphadsereg -akarom mondani Honvédség- tisztikara enyhén szólva igen korrupt, tisztelet a kivételnek.

Viszont amit hallani lehet erről az ügyről az valóban felveti a koncepciós per gyanúját.

Laikusként nekem is hibásnak tűnik az ügyészségnek a vádalkus módszer alkalmazása.
Úgy tűnik mintha itt egy sztálini időket idéző forgatókönyv alapján a tábornokokon keresztül politikusokat vettek volna célba, ami azért is édekes mert ehhez az ügyhöz a fidesznek semmi köze: ez 2009-ben robbant ki.

Érdekes a párhuzam a cigánygyilkosságokkal, ott kinyészerített váddal tartak fogva vádlottakat illetve ott is van egy dalos madár akinek a vallomása miatt tartóztattak le másokat. A kapcsolatot a romagyilkosságok között maga Fapál adta meg amikor Illés Olga műsorában megemlítette hogy habár hivatalosan nem keresték meg hogy kit kéne bemártani de a börtönben közvetítőn keresznül (amit nyilván letagadnak) megkeresték hogy Szekeres volt honvédelmi minisztert kellene bemártani. Az üzenőfutár pedig nem volt más mont a romagyilkosság koronataúja. Amikor ezt elmondta a műsorban, akkor még Illés Olga is elfelejtett válaszolni, a stúdióra kb 2 másodperces hallgatás borult. Gondolom aki kicsit is tud kombinálni az képet kaphat egy háttérben működő gépezet egy pillanatra felsejlő működéséről.

HowAreYouOneAVetésün? 2013.03.03. 10:55:49

Ha tovább gomolyítjuk ezt akkor -mint azt már korábban, régebben leírtam- a romagyilkosságokkal jobboldali politikusokat akarhattak célbavenni, de az egyensúly miatt ex-szocialista Gyurcsány-klikkhez nem tartozó felesleges baloldali személyeket is el akarhattak Szilvássyék távolítani, ily módon az egyszerre folyó két perrel közvélemény szemében jobban el tudták volna hitetni hogy ez nem a baloldali kormány akciója a Jobbik/Fidesz ellen, hiszen pártatlan módon egy párhuzamosan folyó ügyben baloldali ex-politikusok is érintettek. De ez valójában sakknyelven szólva csak egy tisztáldozat az ellenséges vezér leszedésére. Úgyhogy ha a nyugati politikusok nem kényszerítik ki hogy Gyurcsány adja át a hatalmat a válságmenedszer Bajanink, szép kis koncepciós per nézői lehettünk volna amit szorgalmasan megalapoztak előtte.

HgGina 2013.03.03. 11:27:33

@fidesz = népirtó csőcselék: azt ugyan nem értem, mi köze ehhez Vonának, Rákosinak vagy épp Szálasinak, de Te bizonyára ezt sokkal jobban tudod, mert láthatóan érintett vagy valamelyik vonalon. A szellemi szintre való utalgatásod pedig a konkrét válasz helyett csupán a te értelmi színvonaladat (pardon, színvonaltalanságodat) prezentálja elég érzékletesen.

@Denny Crane: a megközelítésedet értem. Csak az azért nem mindegy, hogy nincs valamire bizonyíték, vagy az egyetlen bizonyítékot kizárják a nyomozásból. A kettőnek sok köze nincs egymáshoz.
A jogszolgáltatás kifejezésed tetszik, de a jogszolgáltatás nem, mert az ma Magyarországon inkább a bírósági jogtiprás kategóriájába tartozik, semmint a jogszolgáltatásba (igazságszolgáltatásba végképp nem).
És, mivel volt szerencsém (?) a HM-ben dolgozni közel két évig, van némi rálátásom a korrupciómentesség fokára.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 11:36:15

@HgGina: de hogy még neked is legyen esélyed megérteni:
- Rákosi elvtárs úgy kerül ide, hogy a jelenlegi kormány kb. az ő módszereit alkalmazza minden téren, csak picivel lightosabban, mert ugye mégiscsak 2013-at írunk és Európában élünk.
- Vóna tesód úgy jön ide, hogy összetartoztok (mert ugye meg lennék lepve, ha két hggina létezne az index berkeiben)
- a szálasi-jobbik kapcsolatot meg talán csak nem kell részleteznem, megtette helyettem egy történész prof. is... :D

kpityu2 2013.03.03. 11:39:42

Mint egyszerű adófizetőt megnyugtat, hogy egy volt közalkalmazott és sikeres ügyvéd, ennyire szívén viseli az igazság érvényesülését. Biztos vagyok benne, hogy ezt nem csak a személyes érintettség okán teszi.

rezvez 2013.03.03. 11:39:51

@Viszkisdoboz: "Nem tűröm a rasszista, antiszemita megjegyzéseket..."
De a nácizó megjegyzések tűrhetők. :-)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 11:43:11

@rezvez: anélkül, hogy ismernélek, pusztán ezen közbeszólásod alapján: volna egy fogadásom, hogy egyike vagy azoknak a gerinctelen csúszómászókból álló élőlényeknek, akik úgy gondolkodnak, ugatnak, viselkednek, mint a nácik, de kikérik maguknak a náci jelzőt és természetesen nem tudják megindokolni, hogy miért.

rezvez 2013.03.03. 11:49:42

@fidesz = népirtó csőcselék: A lehető legliberálisabb vagyok: A Jobbikra szavazok, mert a liberálisok azt vallják, mindenkinek meg kell hallgatni a véleményét. Sőt, annyira liberális vagyok, hogy azt is megértem, aki villanyt vezet a kerítésbe, hogy megvédje amiért dolgozott.
Amúgy a stílusod nagyon tetszik. Inkább megmosolyogtat, mint bosszant. :-)

kpityu2 2013.03.03. 11:49:44

@fidesz = népirtó csőcselék: Ez jutott eszembe a szituról. Amúgy ne használj olyan kifejezést, aminek nem ismered a jelentését.

málnásmaci 2013.03.03. 11:51:10

Messziről nézve úgy tűnik, hogy nem bűncselekmény hiánya, hanem a balfék ügyészségnek köszönhetően úsztátok meg. Egyenlőre. Most meg megy az örömködés, tömjénezés, fideszezés, jobbikozás... Ismerve a kis magyar valóságot a kar és elvtársak mindig megússzák.. Ugye?

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 11:55:43

@málnásmaci: "egyenlőre" :DDDD
Te szopni jársz ide, ugye? :DDD
(gyk: úúúúúgy imádom, mikor mélymagyarjaink még a saját - állítólagos - anyanyelvüket sem ismerik! :DDD)

dobzse.laci 2013.03.03. 12:06:38

@fidesz = népirtó csőcselék: Azért akkor sem szentek dolgoztak az "igazságszolgáltatásban".

Alapvető különbség az információk elérhetősége.
Ha nem lenne net, klf. újságok, akkor ezek is lehet, hogy egy szót sem szólnának.
"Aki nincs velünk, az nincs"
Akkor maradhatna a külső "ellenség", mert annál kisebb a veszélye, hogy a tábort összezavarja a valósággal.
Miután most ez (még) nem kivitelezhető, akkor növesztünk nekik szarvakat és patát.
Nem a fijjug találták fel a csőben a lyukat, csak alkalmazkodnak a körülményekhez.

HgGina 2013.03.03. 12:14:41

@fidesz = népirtó csőcselék: milyen kár, hogy a hagyományos 100-as égőt betiltották. Nyilván ezért van a fejedben ekkora sötétség.

HgGina 2013.03.03. 12:17:48

@kpityu2: ne korlátozd, mert ha mindent csak úgy írhatna le, ha érti is, akkor nem írhatna semmit.
Amúgy meg van más korlátja is, ami megakadályozza az értelem szikrájának a legkisebb lehetőségét is.

Viszkisdoboz 2013.03.03. 12:24:26

@rezvez: Önnek igaza van, a "nácizást" sem tűröm meg a blogon. Mindenkit kérek, hogy az ilyen jelzős szerkezetektől tartózkodjék.

rezvez 2013.03.03. 12:24:39

@fidesz = népirtó csőcselék:
Sokat emeltél a hozzászólások színvonalán!

Viszkisdoboz 2013.03.03. 12:28:57

@HowAreYouOneAVetésün?: Tisztelt Kommentelő!
Tévedését az én tévedésem okozta. Az évek összekeveredtek bennem az ATV-ben. Nem 2009-ben, hanem 2010. december 03. napján kerültem őrizetbe, majd előzetesbe és onnan 2011. január 03. napján szabadultam. Börtönbe zárásom sokkal inkább összefüggésben van Polt Péter legfőbb ügyésszé választásával, mint a roma gyilkosságokkal.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 12:37:33

@HgGina: jó, megnyugodtam, nem tévedtem, valóban az vagy, akinek gondoltalak.

málnásmaci 2013.03.03. 12:39:37

@fidesz = népirtó csőcselék: anyukád számát akartam elkérni. csak azért jöttem. így most egyenlőre állunk te hivatásos felszopó?

a többiektől elnézést..:)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 12:40:03

@Viszkisdoboz: OK. Egy kérdés, amire a mai napig még sehonnan sem kaptam választ: ha valaki agresszív, buta, rasszista, nacionalista, revizionista stb. stb. stb. nézeteket vall (így egyben), az miért nem nevezhető nácinak?
Egy jogász válasza különösen érdekelne, miután vona elvtárs/úr/testvér feljelentette azt a történészt, amiért nemes egyszerűséggel nácinak nevezte a jobbikot. :-)

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 12:40:53

@málnásmaci: szánalmas... Bocs, kisbocsom, de a családi hagyományaitokat (kurválkodás) nem kéne másokra kivetítened. ;-)

rezvez 2013.03.03. 12:42:27

@Viszkisdoboz: "Börtönbe zárásom sokkal inkább összefüggésben van Polt Péter legfőbb ügyésszé választásával, mint a roma gyilkosságokkal."
De ebből egy kívülállónak miért kellene azt a következtetést levonni, hogy Polt Péter a gonosz ember és nem az elődje érdekeltségei miatt nem lehetett ebből ügy?
Ezzel nem azt mondom, hogy ön biztos bűnös, de nem következik az ártatlansága sem.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 12:44:08

@dobzse.laci: azt én sem mondtam, hogy szentek voltak, de kifejezetten olyan koncepciós perekről, amik a fidesz alatt rendre előjönnek, én nem tudok Kádárék alatt. Legalábbis ennyire durvákról.
Mióta a fidesz először kormányra került, azóta rendszeresek az ilyen húzásaik. És ezeket már akkor elkezdték, mikor még jóformán sehol sem voltak, de amelyik választókerületben a valódi ellenfelük (tehát maszop-szadi) jelöltje győzött, ott rögtön csalásról vonyítottak.
Utána meg jöttek azok a perek, amelyek nagy része tudtommal bizonyítottság, bűncselekmény stb. hiányában felmentéssel értek véget. Tipikus rákosista módszernek tartom.

hexensussz 2013.03.03. 13:19:57

@HowAreYouOneAVetésün?: Ki az az Illés Olga? Mert ha az, akire gondolok, akkor a kommented tartalmának értéke a 0-hoz közelít, ha még egy közismert TV-s személyiség vezetéknevét sem tudod pontosan idézni!

rezvez 2013.03.03. 14:05:30

@fidesz = népirtó csőcselék: "Utána meg jöttek azok a perek, amelyek nagy része tudtommal bizonyítottság, bűncselekmény stb. hiányában felmentéssel értek véget."
Most is azt mondják, hogy a Fidesz szétlop mindent. Nyugodj meg, ha kormányváltás lesz, a Fideszből sem fog senki börtönbe kerülni.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 15:15:57

@rezvez: ahogy nem is fognak bíróság eljárással egybekötött cirkuszt csinálni abból, hogy lejárassák őket.
Holott ha más nem, a hűtlen kezelés vádja megállna a manyup pénzeknél.

SzaGyu 2013.03.03. 16:25:03

Ennyi koncepciós per 1956 után volt. (igaz, a ma is ez után van)
Polt Péter egyszerűen végrehajtja azt, amit a diktátor előírt számára.

Csak az a kérdés, hogy mennyi koncepciós pert kell elveszteni ahhoz, hogy a legfőbb ügyész lemondjon?
Mert ilyen perek demokráciában nem képzelhetőek el. Persze nem is demokrácia van, ezért aztán bármit meglehet tenni.

Talán eljön még az idő, amikor az ügyészek ülnek a vádlottak padján, mert sorozatosan hazug, megalapozatlan és politikailag megrendelt vádakat konstruálnak.
Nem véletlenül aggódik USA és több más állam.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 17:20:10

@SzaGyu: javíts ki, ha rosszul tudom, de szvsz '56 után inkább olyan perek voltak, amikor az eseményekben (én nem minősíteném sem forradalomnak, sem ellenforradalomnak, de ez hosszú) résztvevőket fogtak perbe és ítéltek el, a hatályos törvények alapján.
Hogy ez mennyire volt igazságos vagy sem, azt ekkora távolságból megítélni... Én nem merném.
Szüleim átélték, meséltek ezt-azt és valahogy az ő előadásukból a legkevésbé a forradalmi hangulat jött át (pedig apám aztán rühellte az elvtársakat rendesen). Ellenben beszámoltak fosztogatásról, lincselésről stb. Szóval érzésem szerint nem volt annyira fekete-fehér a történet. Nagyon nem.
Viszont ami most megy, sok esetben olyan szaga van, hogy a megbízó elvtársak valójában nem akarnak elítéltetni senkit - mivel ha egyáltalán van is valami a vádak mögött, nem igazán bizonyítható -, pusztán arra megy ki a játék, hogy az emberekben megmaradjon: "na ezek is benne voltak valami bűnügyben!".

Lásd Bajnai esete a libákkal!

dobzse.laci 2013.03.03. 18:13:41

@fidesz = népirtó csőcselék:
Szerintem hagyjuk...
Nem volt jobb Kádár alatt sem (igaz, jobb se !), lsd. meggymagos (v. cseresznyemagos?) ember.
Abban egyetértünk, hogy ezek tényleg egy söpredék.
Kiváncsi lennék -név nélkül- egy normális, aktív ügyész véleményére, hogyan látszik ez belülről.

Attól, hogy ez most nem jött össze, ne felejtsük, hogy a bíróságok elég nagyrészt a kezük alá játszanak. Simán elitéltethetnének engem is egy 1965-ös bcs.-ért, amikor még meg sem születtem.
(pl. a DNS vizsgálattal kizárt apaság ellenére megítélt tartásdíj).
Rohadt ez az egész úgy ahogy van, most épp az ügyészek vannak reflektorfényben.
Igaz, amilyen arrogáns társaság, kirínak a többi közül. Ezzel, valamint a dilettantizmussal abszolút NER-kompatibilisek.

Többször elmondtam azon véleményemet: '89-ben azt hittük, hogy a mübürkalapos mocskok csak kihalnak mindenhonnan (bíróság, ügyészség, rendőrség), és az újabb generáció - a miénk- már normális, okos lesz. A régiek nagyrészt kihaltak, az újak okosabbak lettek, ellenben a régiek magukhoz rothasztották őket. Jellemben ua.
És amíg a vezetést maguk közül csereberélik, addig nincs változás.

Ott a másik dilemma: ha most cserélnék le a Kedves Vezetőnek megfelelőekre, még rosszabb lenne.

Most 3 év alatt léptünk vissza 30-at.
20 éves voltam a gengszterváltáskor, így 40 fölöttre azt gondoltam, hogy költözés nélkül egy nyugati országban fogok élni.
Ehhez képest eljött az, aminek 80-90 év fölött kéne:
Újra élem a gyerekkoromat :)

HowAreYouOneAVetésün? 2013.03.03. 18:32:34

Jogos, Kálmán Olga.
Akinek a nevével összekevertem az mellesleg egy általam ismert létező személy.

fidesz = házmesterek pártja 2013.03.03. 18:40:12

@dobzse.laci: erről csak annyit, hogy ha kizárólag a kedvemen múlna, már rég Ausztriában vagy nyugatabbra élnék. Ehhez már anno, a Gyurcsány kormány is nagy kedvet csinált, de ami most van... én nem a gyerekkoromat érzem, hanem a születésem előtti sötétséget, ami 45-56 között volt. :(
Lehet, hogy Kádár alatt csak kimaradtam a politikából, ezért nem tűnt fel sokminden, de valahogy ezt a mostani rendszert sokkal sötétebbnek érzem az elvtársi rendszernél.
(mondjuk e téren sokat köszönhetek a vállalati párttitkárból a demokrácia szószólójává avanzsált gennyládának, aki igencsak meg volt lepve, hogy nem voltam hajlandó köszönni neki, ha véletlenül egy buszon utaztunk :D - gengszterváltás előtti időkben csak annyi közöm volt, hozzá, hogy tudtam, ő a párttitkár a cégnél. Utána kicsit jobban megismertem...)

csutkababa 2013.03.04. 17:39:57

Tiszelt Uram! Csak érdekességképp, Polt ma reagált egy képviselői megkeresésre.

‎"Polt Péter legfőbb ügyész szerint Harangozó vagy az ötvenes évek gyakorlatát nem ismeri, vagy az ügyészség mostani gyakorlatát. Szerinte nem lehet szó koncepciós perről, mert tetten érték a gyanúsítottat. A beismerő vallomásokat szerinte nem kikényszerítették, mert már azelőtt kiderült, hogy az ígért előnyöket nem tudják biztosítani, hogy a beismerés megtörtént volna. És majd másodfokon eldől, hogy kinek van igaza."

Nem utolsósorban gratulálok felmenéséhez.

Occam beretvája 2013.09.29. 13:18:36

@fidesz = házmesterek pártja: Nagyon helyes!
Itt nem volt privatizáció címén az ország szétlopása, nem volt olajszőkítés etc.
Az ötvenes évekről meg a annyit hogy remélem Fapál elvtársnak nem tépték le a
körmeit.Igaz a Kuncze féle BM.-től kiment egy állásfoglalás hogy az ÁVH-nál nem volt engedélyezve a fizikai bántalmazás.

szelidorzo 2014.02.04. 20:20:19

Igyekeztem végig figyelemmel kísérni az Önnel való történteket és szeretnék gratulálni a kitartásáért. Bár az ügyészek még ezek szerint mindig próbálkoznak (a katonai ügyészekre mindig is jellemző volt, hogy minden cselekményre súlyosabb dolgot akartak ráhúzni, mint amit a törvény rendelt, ezért aztán a ami másodfokon anno civil bíróság elé került a katonai tanács után, ott mindig kisebb büntetést kapott a terhelt) Tomkának is elismerésem, mint volt kollégának (diófa) ismét sikeresen harcolt az igazságért, azokkal, akik a gazságért harcoltak.

Polinéz 2014.02.06. 08:22:59

Sok sikert és kitartást kívánok. Amiről szó van az nem csak a katonai, hanem a "polgári" ügyészségnél is hasonló képpen megy. Több ügyben is tapasztalható volt, hogy évek után derült ki, a tettes nem tettes. Ezt követően beindultak a kártérítési ügyek, amelyek során sok millió forint kártérítést fizetett ki az állam -vagyis MI polgárok- a valótlanságok miatt meghurcoltak számára. Ez különösen annak fényében érdekes, ha egy más ügyben már -bizonyítékok alapján- jogerősen elítéltről van szó akire még plusz balhét vertek rá. Lásd az elhíresült "Móri bankrablás egyik tettetését" Kaisert. Amikor kiderült, hogy a jogtalanság miatt mennyi kártérítést kap, egy ország háborodott fel. Nem lett volna "becsületesebb" a felderítő és a törvényességi felügyeletet gyakorló szervek (rendőrség, ügyészség) részéről, hogy az ügyet a kriminalisztika klasszikus szabályai, na meg a büntető eljárás szabályai szerint folytassák le a nyomozást?
És van még elég ilyen ügy szép hazánkban.
süti beállítások módosítása