Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

240. Mesterházy megtudta Simicskótól

2016.04.24. 22:21 Viszkisdoboz

Simicskó nertárselvtársminiszter kicsinálta a katonai ügyészek vádját. Jól betett nekik. Az egyetlen tisztességes lépésük lehetne a vádelejtés. Vagy ha felállnának és átadnák civil ügyészeknek az egyébként polgári és nem katonai bíróság előtt folyó lakás-ügyet, mert azt kívánná a becsület.

Ez a per nem jó sem a katonák, sem a katonai ügyészek presztízsének. Ha erről az utóbbiról még beszélhetünk egyáltalán.

Dr. Mesterházy Attila országgyűlési képviselő (MSZP) írásbeli kérdést tett fel Dr. Simicskó István honvédelmi miniszternek (Fidesz), hogy hány katonai bíró és katonai ügyész kapott szolgálati lakást, hányan vásárolták meg a szolgálati lakásukat és milyen árképzés alapján?

images_1.jpg

                             Dr. Mesterházy Attila országgyűlési képviselő

A következő választ kapta (Ha valaki megtalálja ebben a pontos számadatokat, akkor kommentben jelezze. Magam is többeknek terjesztettem fel a kérelmét).

„A honvédelmi tárca által működtetett lakhatási támogatási rendszerben a katonai bírók és a katonai ügyészek nem az igazságszolgáltatásban betöltött beosztásuk, hanem a Honvédséggel fennálló hivatásos katonai szolgálati jogviszonyuk alapján – amennyiben egyéb, külön jogszabályban (megjegyzés: HM lakásrendelet) fennálló feltételek is fennállnak – kaphatnak lakhatási támogatást.”

Tehát adva van egy jogszabályi környezet. Ha katonai ügyész vagy, akkor teljesen természetes, hogy katonai szolgálati lakást kapsz és azt meg is veszed, de emellett még az ügyészség lakhatási támogatásaival is számolhatsz. Akár párhuzamosan is élvezheted az állami juttatásokat.

„Az ügyészi, bírói jogviszonyuk alapján privilégiumot nem élveztek ezek a beosztások, státuszokra különleges, „kivételes elbírálást” elősegítő rendelkezések nem voltak és jelenleg sincsenek tárca szinten.”

Még szerencse, hogy kivételes elbírálásban nem részesülnek! Még azt is? Nem elég, hogy katonai szolgálati lakásukat áron alul megvehették?

„A katonai bírók és ügyészek kérelmeinek elbírálására a hivatásos katonákra vonatkozó általános szabályok szerint került és a jövőben is a szerint kerül sor.”

És ez így természetes. Minden katona jogosult volt erre - az egyenruhába bújtatott, de katonának nehezen nevezhető ügyészek is - kivéve Fapál Lászlót!

Én ugyanis botorkodtam kérelmet benyújtani szolgálati lakásom értékesítésére a honvédelmi miniszternek, aki törvény szerint kizárólagos munkáltatóm volt. A katonai ügyészség szerint a kérelmemmel bűncselekmény elkövetésére bírtam rá a minisztert (felbujtás). Első fokon bűncselekmény hiányában felmentett a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Majd bizonyítás nélkül, új tényállást írt a Fővárosi Törvényszék, az anyagi és eljárási szabályok sokaságát meghágva nem jogerősen elítélt, mint bűnsegédet. A kérelmem a bírósági határozatban már a segítségnyújtás eszköze lett. Vagyis segítséget nyújtottam a miniszternek, hogy bűncselekményt kövessen el.

Gondolom, amikor híres ügyészeink megírják kérelmüket az illetékes lakásbizottsághoz vagy a honvédelmi miniszterhez, tisztában vannak a jogszabályokkal és azok be nem tartása esetén a büntetőjogi következményekkel. Mindenesetre elég ciki volt, amikor bevallásuk szerint az első fokú bírósági eljárás során tanulták a katonai jogszabályokat.

De megnyugtatom őket, Simicskó nertársminiszter megerősítette, ha egy katonai ügyész kérelmet ír szolgálati lakásának elidegenítésére, az nem felbujtás és nem bűnsegédlet.

Ha megtanulták a jogszabályokat, akkor csak írogassanak kérelmeket, csak azt kérem, ha sikerült elsajátítaniuk szakmájuk csínját-bínját, akkor ejtsék az ellenem felhozott vádat.

Köszönöm!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr428660726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ciber 2016.04.24. 23:12:51

Vajon hány milliót lehetne kiperelni az ügyészségtől jóvátétel címén? Hány milliót ér az a sok meghurcoltatás, amit nyilvánvalóan koncepció alapján hoztak össze?

Eastwater 2016.04.25. 11:36:07

Már megint a törvény előtti egyenlőtlenség.....

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.25. 11:58:47

Hazudsz ahogy szoktál..

Az első lakásodat lehet hogy pont ugyanolyan jogosan vásároltad kedvezményesen, mint a többiek.

De azokat, miket Juhász pár hónappal azelött vásárolt sok-sok millióért, hogy te kedvezményesen megvásárolhasd, ne keverd ide ha kérhetem !

ostvan2 2016.04.25. 12:53:15

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Ne akarj okosabb lenni, mint az ügyészek (akik vért izzadva hoztak össze valami vádat), mert ezt, az általad oly súlyosnak ítélt dolgot nem tartották vádemelésre alkalmasnak.
Nehezen tanulsz. Mert már párszor megírták neked, hogy ezen kár rúgózni.

Makkasz 2016.04.25. 14:47:43

Miert ennyire fontos meg a fideszmaffianak hogy teged kinozzanak? Nem ertem.

Ballib Cenzúrázók Lidérce 2 2016.04.25. 15:53:43

@ostvan2:

Ne terelj !

Fapál vett ez elött már kedvezményesen lakást vagy sem ?

A válasz hogy igen már vett !

Ezt az új lakást direkt azért vette Juhász a mi pénzünkből, Fapálnak, hogy átjátszhassa.

65 millióért vették, és hónapokkal később a tolvaj Fapálnak át is játszották !

Ismétlem !

Fapál már vett korábban egy lakást bagóért.

Csak nem érte be ennyivel a mocskos tolvaj !

kvadrillio 2016.04.25. 15:54:06

CENZÚRÁZOL TE IS ??? :o))))) SZABACCSÁG ELVTÁRSAK ! SZABACCSÁG !!! :O))))))))))))))))))))))))))))))

Pierr Kardán 2016.04.25. 16:50:40

Fapál úr vagy a világ legnagyobb szélhámosa, vagy nagyon-nagyon fontos embereknek van a bögyében, hogy így rászállt a rendszer.

Majd egyszer kiderül...

Mzperx 2016.04.25. 17:14:42

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:

Megint itt vagy! Hiányoztál! :D :P

Mivel ismétlés a tudás anyja, bemásolom ide a 226. fejezetben egyszer már a kommentekben elhangzott - Fapál Orsolya által írt - koncepció nélküli igazságot, amely bizonyítja, hogy egy lakást vett meg Dr. Fapál László a Honvédségtől, az utolsót, ami a per tárgya:

"Tisztelt Kommentelők!
Köszönöm támogató és baráti hozzászólásaikat! És köszönöm azokat is, amelyek inkább a tényszerűség helyett a személyeskedést választották! Az is sokat mondó!
Bár én nem azért írtam, hogy jogászkodjak, vagy magyarázkodjak, de pár kérdést azért mégis tisztáznom kell.
1. Tény, hogy Laci első felesége megvette akkori lakásukat és ehhez Laci hozzájárult, hiszen két gyermeke vele élt. De méltatlannak találom, hogy őt is belekeverik ebbe a szemétkedésbe. (Bocsánat a kifejezésért!)
2. Tény, hogy amikor összeházasodtunk, albérletben laktunk. Majd építkezni kezdtünk, mivel kisbabát vártam. Ehhez Laci kért munkáltatói kölcsönt, de a tényszerűség kedvéért devizahitelt is felvettünk. A munkáltatói kölcsönt az utolsó fillérig visszafizettük, tehát egyetlen adóforint sem maradt nálunk!
3. Tény, hogy később a megváltozott helyzet miatt kértünk szolgálati lakást. Megkaptuk. Törvényi előírásoknak megfelelően. Hozzáteszem, ezt az ügyészség sem vitatta! Férjem nyugdíjba vonulása után pedig meg is vehettük az akkori jogszabályi feltételek mellett.
4. Nem vettünk, nem adtunk, nem loptunk egyetlen lakást sem férjem gyermekei számára. Az, hogy a médiában a lejárató hazugság kampány során mi jelenik meg, nem mérvadó.
Még egyszer köszönöm, hogy kitüntető figyelmükkel követik a sorsunkat!"

Mzperx 2016.04.25. 17:28:54

@Pierr Kardán:

Orbán már az első kormányzása alatt (1998-2002) ki akarta nyírni Dr. Fapált, mivel a Honvédszakszervezet jogászaként milliárdokat fizettett ki a HM-mel a katonák részére a sok-sok megnyert munkaügyi bírósági per eredményeképpen. Azok a katonák nem kapták meg a törvény szerint járó jogos járandóságukat, ő meg kiperelte Orbán első kormányából. Ezért ki akarta rugatni az egyetemi oktatói állásából és az Ügyvédi Kamaránál is intézkedett, hogy egyéni ügyvédi ügyvédként ne dolgozhasson. Ezek az ármányságok már akkor sok gondot okoztak, de abban az időben még működött valamennyire a súlyok és fékek rendszere, a bíróságok függetlenek voltak, saját pereit is megnyerte Dr. Fapál László, azaz a politikai akarat a megsemmisítésére nem működött.

Én remélem, hogy a mostani kísérletek is kudarcba fulladnak, mert a felajzott közhangulat ellenére nevezett bűntelen és ezt a bíróságok is átlátják.

ostvan2 2016.04.25. 17:37:41

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2: Az ismétléssel még nem lesz igazad! Az általad törvénytelenségnek tartott eset miatt NEM VÁDOLTÁK meg Fapált. Pedig ha csak egy parányi gyanúra adó lehetőség lett volna, megteszik. Eddig mindent összegyűjtöttek hogy lehetetlenné tegyék, ám a vádak között még véletlenül sem szerepel a lakáshalmozás. Attól, hogy neked nem tetszik a dolog, még nem bűncselekmény. Orbán is kihasználta.

Trackers 2016.04.25. 18:08:32

Fapál több lakást is vett kedvezményesen.

Lássuk be elég cinked, hogy a pár hónapja vásárolt lakást veszi, meg harmad áron.

Lehet hogy törvényes, és nem követett el bűncselekményt.

Majd lehet Matolcsy is nyit majd egy blogot arról, hogy a leendő ballib kormány alaptalanul hurcolta meg, mert törvényesen lopja az adófieztők pénzét...

És akkor ?

Egyik se ártatlan, csak legfeljebb törvényesen lopott !

Mzperx 2016.04.25. 18:25:27

@Trackers:
Matolcsyval kapcsolatban feltétlen igazad van.
A véleményed egy vélemény, a tények pedig 3 kommenttel feljebb vannak Mzperx 2016.04.25. 17:14:42 írta.

Secnir 2016.04.25. 22:05:09

@Ballib Cenzúrázók Lidérce 2:
"Ezt az új lakást direkt azért vette Juhász a mi pénzünkből, Fapálnak, hogy átjátszhassa."

ha erre van bizonyítékod, szaladj vele az ügyészségnek, ugyanis akkor azonnal volna valami a kezükben. ha meg nincs, akkor pofa sutba
süti beállítások módosítása