Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

195. Az ügyészség, aki tökön szúrta magát

2014.11.09. 12:22 Viszkisdoboz

A már bíróság előtt álló vádlottak tegyenek terhelő vallomást tanúként a Honvédelmi Minisztérium politikai és szakmai vezetőire – csupán csak ennyit akart az ügyésznő. Nos, ez még a NER-ben is kicsapta a biztosítékot. Vagy mégsem? Mindenesetre nálam igen, ezért feljelentést tettem, mire megkezdődött annak a bizonyos végterméknek a lapátolása, amely egyformán büdös minden helyzetben. A feljelentés ugyanis eljutott az egyik ügyészségről a másikra, majd vissza.

De nézzük, hogy hogyan is jutott vissza a feladóhoz az a bizonyos állagú és szagú!

A Debreceni Törvényszék, illetve a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsainak munkáját megkönnyítendő, magamra vállaltam a feljelentő szerepkörét. Nekem már mindegy! Úgy is kicsinált a katonai ügyészség, egy-két újabb büntetőeljárás nem oszt és nem szoroz.

Tehát a Tábornok-per nyomozása során elkövetett ügyészi visszaélések miatt feljelentést tettem a Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei és jelenleg más (pl. fellebbviteli) ügyészségen szolgálatot teljesítő ügyészek (pl. H. Antal tábornok, a Budapesti Katonai Ügyészég volt vezetője) ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség elfogultságot jelentett be és kérte a Legfőbb Ügyészséget, hogy feljelentésemet más ügyészség vizsgálja ki. A Legfőbb Ügyészség kijelölte a Budapesti Nyomozó Ügyészséget. Na, eddig korrekt is volt az eljárás!

A Budapesti Nyomozó Ügyészség feljelentésemet és annak első kiegészítését elutasította, amely ellen panaszt jelentettem be. Feljelentésem második kiegészítéséről az ügyészség nem nyilatkozott. Ezzel is biztosan az történt, ami manapság a kormányzat háza táján oly gyakran előfordul: elveszett a postán.

De a legizgalmasabb köröket a harmadik feljelentés kiegészítésem futotta a Budapesti Nyomozó Ügyészségen!

A feljelentés kiegészítést a Budapesti Nyomozó Ügyészség részére a Legfőbb Ügyészség határozata alapján maga a Legfőbb Ügyészség kézbesítette. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem volt hajlandó vacakolni a feljelentéssel, és inkább áttette a Központi Nyomozó Főügyészségre, hivatkozva (most jön az attrakció!) a Legfőbb Ügyészségi utasításra, mely szerint ügyész esetében nem ők, hanem a Központi Nyomozó Főügyészség jár el.

Ez aztán a káosz! A Budapesti Nyomozó Ügyészség tehát szembe ment a Legfőbb Ügyészség határozatával, és így visszatértünk az eredeti felálláshoz! Tehát a Központi Nyomozó Főügyészség ügyésze elleni feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja ki. Még az az abszurdum is előfordulhat, hogy a feljelentést maga a feljelentett ügyész bírálja el és utasítja el, elvégre ő is a Központi Nyomozó Főügyészség állományába tartozik. Vagy esetleg (na, azért tán mégis inkább) valamelyik ügyész kolléga elbírálja a feljelentett ügyész kolléganő ügyét. Látom magam előtt a kolléga cinkos kacsintását: „Semmi gond, Tímea, majd én elintézem… Ha meg engem jelentenek fel, akkor meg majd Te intézed el, ügyi?”.

Pedig ami történt, az tényleg botrány a köbön. A Központi Nyomozó Főügyészség egy másik büntetőeljárásban (hűtlen kezelés) olyan személyeket hallgatott ki tanúként, akik ellen már a Budapesti Katonai Ügyészség vesztegetés gyanúja miatt vádat emelt. A kihallgatás témaköre azonban nem a vélelmezett hűtlen kezelés volt, hanem a Tábornok-per vesztegetési cselekményei voltak. Az ügyésznő nem kért sokat, csak annyit, hogy a vádlottak tegyenek terhelő vallomást tanúként Juhász Ferenc honvédelmi miniszterre vagy rám.

Slussz poénnak persze, utána ezeket, az immár tanúvallomásokat (!) csatolják a Tábornok-perhez! Így lettek volna bizonyítékok is abban a perben.

Erre mondják, hogy ügyes, olyan neres. De hiba csúszott a számításukba. Az igazmondásra kötelezett vádlott tanúk nem tettek mást, mint ami az előírás, azaz igazat mondtak: sem a honvédelmi miniszter, sem én nem vettünk részt korrupciós ügyletekben.

Persze nincs min csodálkoznunk. Egy olyan világban, ahol Vida (NAV) Ildikó vélelmezett korrupciós ügyeit Vida (NAV) Ildikó által vezetett grémium vizsgálja, miért ne férne bele, hogy Berki Tímea ügyésznő hivatali visszaélését Berki Tímea ügyésznő vizsgálja. Elvégre ők ügyeik legjobb ismerőik!

Én azonban arra lennék a legjobban kíváncsi, hogy ki adott utasítást a szennyes műveletek végrehajtására, ami megérte egy kormányzati, illetve egy ügyészi tisztség kockáztatását. És mit kaptak cserébe?

áttétel 001.jpg

 

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr786880227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takács Ferencné 2014.11.09. 14:02:00

Nem szeretnék az ügyészek helyében lenni,ha eljön az igazság pillanata.Mert eljön,az biztos!!

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:18:16

ne nyúlj a konnektorba és akkor nem csapod ki a biztosítékot!

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:19:25

@Takács Ferencné: én meg nem szeretnék a helyedben leni! ennyi ésszel szégyelnék kimenni az utcára is. Részvétem TF-nek. sorry...

Takács Ferencné 2014.11.09. 20:34:40

Ejnye bölcsbagoly,csak nem vagy ügyész ilyen helyesirással!?)XD Szerencsére te sohsem leszel az én helyemben!!:-D :-D

bölcsbagoly 2014.11.09. 20:42:48

@Takács Ferencné: na persze, megint egy nyelvnáci...még ez is. Nem lesz sok a jóból naccsága?

Takács Ferencné 2014.11.09. 20:53:05

Bölcsbagoly,az rendben hogy ostoba vagy,de miért dicsekedsz vele!?):-D :-D :-D :-D Ha más érved nincs,te nekem nem vagy vitapartner!<:-) !!!

bölcsbagoly 2014.11.09. 21:04:31

@Takács Ferencné: nem is szoktam ex OPNI-ápoltakkal vitázni.

Takács Ferencné 2014.11.09. 21:12:43

Látott orvos bölcsbagoly!? Mert fordulj hozzá bizalommal,hátha tud még segiteni rajtad!))) WoW Ne szenvedj tovább,nincs több kommentem számodra.:-D :-D -L-

Ali Lali 2014.11.10. 07:59:41

Simán el tudom képzelni, hogy mindkét félnek bőven van vaj a fején, csak mivel a hatóság inkompetens, adja a lovat a gyanúsítottak alá. Dehát mint tudjuk fideszéknél az a mondás járja, hogy ha az isten hivatalt ad észt is ad hozzá.

vadi3 2014.11.10. 09:55:21

@Ali Lali: "Dehát mint tudjuk fideszéknél az a mondás járja, hogy ha az isten hivatalt ad észt is ad hozzá."

Rosszul írtad. Ha az isten megadja a hivatalt, akkor ész már nem kell hozzá.

jogállamban élünk! A jogot végzett emberek, az úgynevezett jogászok államában. Nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem az ügyvéded, vagy ügyészed hogy tudja csavarni a jogot. Ugyan ez érvényes a Tiszteleten Házra is. Csak a jog szerintük éppen akkor érvényes olvasata számít, a tartalom nem. Hiszen lehet mondani valakire, hogy korrupt, ha nincs ellene bizonyíték nem számít. Akkor az adóhatóság miért kezel engem adócsalóként, rögtön a vizsgálat megkezdésekor. Miért nekem kell bizonyítanom, hogy nem követtem el csalást?

Csabi 66 2014.11.11. 19:40:14

@vadi3: Mert amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek!
Nincs pártfinanszírozási törvény még 2/3 sem!
El sem merem képzelni vajon miért?!
Van aki jövedelme többszörösét költheti gyermeke taníttatására!
Sorolhatnám, de nem teszem.
Az egyik 19, a másik 1 híján 20.
Széchenyinek igaza van, megérdemeljük, hogy ezt tegyék velünk!
Felelős, hiteles emberek helyet, pártokon, ideákon vitatkozunk az ország közben napról napra szegényedik! Gyermekeink, unokáink esetleg mi magunk is külföldön próbálunk boldogulni.
Ideje lenne már végre felébredni!
süti beállítások módosítása