Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

187. Hogyan rúgtak öngólt a katonai ügyészek, avagy a második feljelentés - kiegészítésem

2014.09.14. 17:50 Viszkisdoboz

A Tábornok-per című szappanopera végtelen történetének 185. részében feljelentettem a nyomozó katonai ügyészeket hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt Polt Péter legfőbb ügyésznél. Bíztam abban, hogy a legfőbb ügyész úr – élve utasítási jogával – kötelez valamely ügyészi szervezetet a feljelentés kivizsgálására. Mindenre gondoltam, csak arra nem, hogy feljelentésemet maga a feljelentett fogja elbírálni.

Pedig ez történik. Kaptam egy tisztelettudó levelet a Legfőbb Ügyészségtől, amelyben arról tájékoztatnak, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség állományában szolgálatot teljesítő, feljelentett katonai ügyészek elleni feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség fogja elbírálni.

Lelki szemeim előtt látom, ahogy a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője megkapja a feljelentésemet a Legfőbb Ügyészségtől, majd kiszignálja azt helyettesének, aki maga az ismeretlen tettes, aki alaposan gyanúsítható, hogy a Tábornok-per nyomozása során bűncselekményeket követett el. Ő pedig alapos és körültekintő vizsgálat után javaslatot tesz főnökének, hogy melyik területi szervéhez tegye át az ügyet. Aztán mindenki legnagyobb megelégedésére a kijelölt szerv katonai ügyésze megállapítja, hogy a Tábornok-per nyomozása során nem történt semmi, ami aggodalomra adna okot. Legalábbis az övékére semmiképp.

Hát nem, tisztelt Legfőbb Ügyészség!

Feljelentés - kiegészítéseimet továbbra is a Legfőbb Ügyészségnek címzem, mert Önöknek mégis csak tisztában kell lenniük azzal, hogy az alárendeltségükbe tartozó ügyészek hogyan folytatják le saját büntető ügyeiket. Mégiscsak Önök irányítják a teljes ügyészi szervezetrendszert, így Önök felelnek a legutolsó ügyészségi fogalmazó munkájáért is.

És most álljon itt második feljelentés - kiegészítésem:

Feljelentésemben kértem annak vizsgálatát, hogy „az ügyészségről – a nyomozás érdekeit veszélyeztetve – ki volt az az ügyészségi dolgozó, aki a 2010. évi választási kampányban a gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyveket a Magyar Nemzet című napilap számára faxon továbbította, amely napilap azt másnap eredetiben közzé is tette. Arra is kérem a választ, hogy miként lehetséges az, hogy az egyik gyanúsított kihallgatási jegyzőkönyv a Magyar Nemzet című napilapban megjelent, de a bűnügyi iratok között már nem fellelhető.”

Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Indítványozom, hogy az ügyészség hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Magyar Nemzet című napilappal munkaviszonyban álló újságírókat hallgassa ki tanúként, és ha kell, a bíróság útján kötelezze őket azon információkat átadó személy kilétének felfedésére, aki a Budapesti Katonai Ügyészség részéről 2010 tavaszán a választási kampányban a Tábornok-per nyomozása során született gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyveket a napilap újságírója részére átadta.

Indítványozom, szíveskedjék megkeresni a Katonai Biztonsági Hivatal (katonai elhárítás) jogutód szervezetét, hogy beszerezzék azokat a titkosszolgálati információkat, amelyek választ adnak az ügyészségi informátor és Magyar Nemzet újságírójának kilétére.

Indokolásképpen előadom, hogy a precedens ügyet maga a Központi Nyomozó Főügyészség katonai ügyészei produkálták a minap. A Blikk című napilap újságíróját bíróság útján arra kötelezték, hogy informátorát adja ki, mert alapos a gyanú, hogy hivatali bűncselekmény történt a nyomozás során. Az ok pedig ugyanaz: a gyanú szerint hivatalos személy információkat adott ki egy folyamatban lévő nyomozásról az újságírónak.

Határozottan tiltakozom a Magyar Nemzet című napilap érintett újságírójának vezetőszáron való elővezetése és médiumokban való mutogatása ellen! Határozottan ellenzem, hogy 43 vagy 51 rendőr által házkutatást hajtsanak végre nála, családja jelenlétében! Nem tartanám szerencsésnek, ha az érintett újságíró mobiltelefonját jogellenesen klónoznák.

Kérem, hogy a fentiektől, amennyiben a magyar jogállamiság ezt megengedi, a nyomozás során eltekinteni szíveskedjék.

Tisztelettel:

Fapál László, a feljelentő

hivatali visszaélés.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr276697767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása