Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

171. Kettős felmentés

2014.03.01. 09:43 Viszkisdoboz

Nagy izgalommal vártam, hogy Hende Csaba és Budai Gyula megjelenik-e a bíróságon, ahol tegnap ítéletet hirdetett a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ún. lakás ügyben. Csalódtam, nem jöttek el.

Távollétük persze nem volt akadálya az ítélet kihirdetésének. A bíróság Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és államtitkárát, vagyis engem bűncselekmény hiányában felmentett a Központi Nyomozó Főügyészség vádja alól.

Az ügy politikai természete vitathatatlan volt, mert az ügyészség azt kérte a bíróságtól, hogy egy jogszerű eljárási rendben folyó lakáskiutalást és későbbi értékesítést nyilvánítson büntetendőnek. Nyugodt szívvel, lelkiismeret-furdalás nélkül az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetést kért politikusra és vagyonelkobzással megfejelve katonára egyaránt.

fapaljuhasz magyarhirlap.png

                                                                                          (fotó: magyarhirlap.hu)

Sem a vádiratból, annak kiegészítéséből és az ügyészi perbeszédből sem derült ki, hogy milyen jogszabályt is sértettünk meg, sőt a bizonyítási eljárás során bebizonyosodott, hogy valamennyi okirat és tanúvallomás – azok is, amelyeket az ügyészség tálalt fel a bíróságnak – a vádlottak és a védők álláspontját támasztották alá. Az ügyészség megpróbált „szörfözni” (by Dezső Antal) a jogszabályok között, azaz minden újabb megszólalásakor az ügyész más – más mozzanatot talált törvénysértőnek.

Vártam az ügyészi perbeszédet, én balga azt hittem, hogy az ügyészség ejti a vádat, vagy végre tisztázza a helyzetet, hiszen a jogszabályi zűrzavart előidéző állításait semminemű bizonyíték nem támasztotta alá. Nem így történt. A perbeszédből megtudtam, hogy a katonai ügyész szerint eljárásunk ugyan szabályos volt, de mégis jogszabályt sértettünk. Az eljárás végére tehát egy olyan vádiratba írt koncepcióról kellett a bíróságnak ítéletet mondania, amelyet nem támasztott alá semmi.

A bíróság az ítélet indokolásakor mellőzte a per politikai tartalmát, és kizárólag az ügyészség jogi értelemben vett vádjával foglalkozott.

A több órás bírósági indokolásból kiderült, hogy nem sértettünk meg egyetlen jogszabályi rendelkezést sem. Sőt, magatartásszabályt sem. Hivatásos katonaként voltam állami vezető, így semmi nem zárta ki, hogy saját, különleges közszolgálati jogviszonyom alapján kapjak szolgálati lakást, mint azt a Honvédelmi Minisztérium 20 éves joggyakorlata is alátámasztott. A szolgálati törvény szerint csak illetményemet kellett államtitkárként számfejteni, egyebekben megilletett a katonákra vonatkozó minden jog és terhelt mindenfajta katonai kötelezettség is. A szolgálati lakás értékesítése megfelelt a lakásgazdálkodási és vagyongazdálkodási érdekeknek, és a vételár a jogszabályban előírtak szerint került megállapításra. Tehát semmiféle különleges árkedvezményt nem kaptam, így vagyoni hátrány objektíve sem keletkezhetett.

A bíróság azt is megállapította, hogy én, mint állítólagos felbujtó semmiféle olyan magatartást nem tanúsítottam, amely arra irányult volna, hogy rábírjam Juhász Ferencet egy bűncselekmény elkövetésére. Egy írásbeli kérelem önmagában nem lehet szándékkiváltó ok – állapította meg elvi éllel a bíróság.

Bár a katonai ügyész három napig gondolkozhatott volna a fellebbezésen vagy a tudomásul vételen, de akkor és ott, habozás nélkül fellebbezést jelentett be az ítélet ellen. Most már tudom, hogy Keresztes Imrének küldetése van. A Fidesztől.

P.S. Hende Csaba miniszter tegnap kiadott egy közleményt, hogy ő egyetlen állami vezetőnek sem adott szolgálati lakást. A bíróság ilyet nem is állított. Csupán arra utalt indokolásában, hogy a kétharmad 2012-ben szüntette meg azt a helyzetet a „lex Fapállal”, hogy valaki szolgálati viszonya alapján állami vezetői tisztséget töltsön be. Másrészt Hende első közigazgatási államtitkára, Fodor Lajos korábban több HM rendelkezésű állami lakást is megvásárolt (a per adatai alapján) kedvezményes vételáron. Harmadrészt megemlítette azt s, hogy formálisan jogszabályszerűnek tartotta Hende lakás kiutalásomat és –vásárlásomat Budainak írt jelentésében. A miniszter azt is fontosnak tartotta leírni, hogy 3 év alatt egyetlen szolgálati lakást sem értékesítettek. Azt viszont elfelejtette megemlíteni, hogy 2014 januárjában beindította a teljes lakásállomány eladását, vagyis boldog és boldogtalan kérheti a minisztert, hogy kedvezményes áron megvásárolhassa HM rendelkezésű lakását. Csak azt kellett megvárnia Hendének, hogy felmentsenek bennünket.

Ha Juhász Ferenc nem követett el bűncselekményt, akkor Hende sem követhet el semmit.

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr725838006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

czjanos 2014.03.02. 09:03:09

Nem csak az egyenruhának lehet becsülete, hanem az azt viselőnek is. Gratulálok Fapál Lászlónak!

dr kíváncsivagyok 2014.03.02. 11:17:09

Azért nem gratulálok , mert nem Fapál úr édeme , hanem a korrekt és (még) elfogulatlan Bíróságé...
A kitartásért és a sok megaláztatás elviseléséért viszont GRATULÁLOK !
Most is bebizonyosodott , hogy a Fidesz egy Diktatórikus párt és torvénytelen eszkozokkel építi hatalmát !!!

bölcsbagoly 2014.03.02. 12:21:37

Lesz még folytatása is....ez első fok volt....

tollas 2014.03.02. 12:37:43

Nahát, miért kell a tolvaj MSZP-seknek szurkolni?
A Fidesznél is ilyen elnézőek lennétek?

Firga Bacsi 2014.03.02. 12:38:51

mikor fizeted ki az érték különbözetet?most te voltál felmentve a következő a bíró lesz-állásából-másodfokon ülni meg fizetni fogsz mint a katonatiszt!

2014.03.02. 12:48:49

@Firga Bacsi: Na de a katonatisztek pont hogy sosem fizették ki a kocsmai tartozásukat.D

gigacherry 2014.03.02. 12:50:18

@tollas: "Nahát, miért kell a tolvaj MSZP-seknek szurkolni?
A Fidesznél is ilyen elnézőek lennétek? "

A fideszessel is elnéző lennék, ha szabályos ügylettel vásárolná meg a lakását, és nem követne el jogszabályba ütköző cselekményt. Te úgy gondolod, hogy aki nem fideszes, azt bármivel meg lehet vádolni és bármiért el lehet ítélni?

P.Freddy 2014.03.02. 12:54:22

@tollas:

Tehát neked problémás, amikor minden teljesen tisztán, jogszabályokat betartva, nyíltan és őszintén történik.

Ugyanakkor nem zavar, amikor csaló hazug Fideszesek kilopják a trafikmutyi iratokat, és stikában, minden törtvényt (hivatali hatalommal visszaélés, befolyással üzérkedés stb.) megszegve, maffiaszerűen szétkúrják negyvenezer ember megélhetését.

Érdekes, furcsa genetikai fajta vagytok ti, Fidesz-szavazók.

P.Freddy 2014.03.02. 12:58:40

@gigacherry:

"Te úgy gondolod, hogy aki nem fideszes, azt bármivel meg lehet vádolni és bármiért el lehet ítélni? "

Szerintem úgy gondolja. Mert ezt a mintát mutatja neki, és az összes agyhalott birkának a LEGFELSŐBB VEZETÉS: hiszen amikor egy Fideszesre nézve terhelő bizonyítékot adott valaki a Legfőbb Ügyésznek, akkor a bizonyítékot hozót vádolta meg Polt Péter és csapata :))

Tehát:

- A Fideszes bármit megtehet
- A nem fideeszes bármivel megvádolható
- Ha a Fideszes törvényt sért, akkor kussoljon aki látta, mert megbüntetik érte, ha szól

anyadmajma 2014.03.02. 14:11:41

Sajnos a koncepciós per lényege pont az, ami az inkvizícióé: akire rámutatunk, azt máglyán elégetjük, mert azt mondtam.
Az odáig tartó út meg már csak a cirkuszt a népnek. A fideszben mind a kettő megtalálható: a népírtó bolsevikok is meg a pedofil tömeggyilkos papok is.
Sajnos.
Bár bízzunk abban, hogy ez sem tart örökké.

turbocat 2014.03.02. 14:38:36

arra, hogy lenyúltál harmadáron egy lakást, ne legyél már büszke, öregem, ha rajtam múlna, ki is pofoználak belőle ! hogy a jogszabályok lehetővé tették, az minősítse azt, aki kitalálta !
javaslom, várd meg a másodfokot, esetleg a kúriát, nagy valószínűséggel ott lesz a vége, aztán, ha mindenhol felentenek, pereld be a sok hamisvádas köcsögöt, a megítélt kártérítést ajánld fel jótékony célra, utána pedig húzd be füled-farkad és éldegélj szép csendesen, hogy ne is halljunk rólad !!! erkölcsi hulla vagy, barátocskám !!!

anyadmajma 2014.03.02. 15:01:57

@turbocat: te meg egy faszkalap. Kár, hogy nem vagy egyedül, mert miattatok tart itt ez az ország.

Firga Bacsi 2014.03.02. 15:34:51

@anyadmajma: "a rossz a jó,a csúf a szép" Hobó bazmeg,hogy tudtad ezt már harminc éve...

P.Freddy 2014.03.02. 16:14:47

@turbocat:

Te vagy az a barom, aki szerint Nagy Imre is valóban bűnös volt, ugye? Te kommunistalelkű, Orbánseggnyaló seggfej, menjél le inkább birkába, oszt bégess végig a körúton, idióta.

Mellesleg arra is jogszabály van, hogy Lázár ÉVENTE harmincmilliót eltapsolhat közpénzből költségekre, miközben közismerten csalás az egész. Tudod, én úgy gondolom, ez utóbbi valóban HÁNYINGERKELTŐ, TAPLÓPARASZTSÁG. ÉS te mégis bégetsz hozzá, meg nyalod a seggét.

Mzperx 2014.03.02. 16:21:43

@bölcsbagoly:
Ez az ügy annyira hamis és mondvacsinált, hogy a II. fok sem tud mit kezdeni vele. Viszont szívesen látnám addig is a vádlottak padján orbánt és budait, meg még sorolhatnék pár millió nevet, akik így vettek lakást.

Mzperx 2014.03.02. 16:36:35

@turbocat:
Elszámoltam százig, hogy kulturált maradjak reakciómban.
Téged kéne kipofozni a bőrödből, hogy az állam ennyit ráköltött a képzésedre és mégis ilyen hülye maradtál!
Kívánom neked, hogy ülj börtönben ártatlanul jó sok ideig, aztán majd rájössz, hogy mi itt az alapprobléma. Teljen el az életed bíróságra járkálással, menjen el minden pénzed ügyvédekre, emiatt éhezzenek a gyerekeid és ujjal mutogassanak rájuk! Ne kapj munkát emiatt, menj segélyért az önkormányzathoz és ott ne adjanak segélyt, hanem megalázó közmunkát, de évente csak 3 hónapot! A többi idődben szabadon kukázhatsz, amíg a rendőrség el nem tilt e tevékenységtől.
Az erkölcsi hulla te vagy barátocskám, aki csak fröcsög a neten, mert ez a feladata és semmit ne ért a világból, meg az itt felvázolt problémából.

Firga Bacsi 2014.03.02. 17:07:50

@Mzperx: kétszázmilliárdig számolj és ha a káosz elmúlik a tök fejedben gyere vissza/megszólalnod akkor sem kell!/

P.Freddy 2014.03.02. 17:17:35

@Firga Bacsi:

Inkább azt kellene kideríteni, hogy a közpénzből eltapsolt pártucatmilliót, amit erre a NYILVÁNVALÓAN KONCEPCIÓS ügyre elkúrtak, na azt ki is fogja visszafizetni a közösbe?

Magyarul, ki LOPTA MEG a népet, ki a FELELŐS azért, hogy ebből a pénzből se az összeomló oktatást vagy a Fidesz által lerombolt egészségügyet támogatták???

turbocat 2014.03.02. 17:27:00

Kedves Fapál !
Örülök, hogy ennyi elvakult rajongója van, ezt még Ovi is megyiregyelhetné!
Szerényen megjegyezném a rekommentelő elvtársaknak, nyugodtan megtörölhetik a nyáltól fröcsögő szájukat....., világéletemben balos voltam, és többekközt az én szar kis szavazatomnak köszönhetően is került abba a pozícióba Fapál elvtárs, ahova került !
Az, hogy törvényes volt egy dolog, de azért már kapjon mindenki a fejéhez, Juhász elvtárs a Ti és mellesleg az én zsebemből volt gavallér !
Nem csak ezt, mindenféle tróger mutyit elitélek és véleményemet fenntartom !
Hogy is mondta a mára már klasszikus? Nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani !
Tisztelettel, turbocat !

P.Freddy 2014.03.02. 17:50:38

@turbocat:

Kedves turbómacska, tökmindegy mit gondolsz a PÉNZRŐL, az sokkal lényegesebb, mint gondolsz arról, hogy az ÜGYSÉGET, mint POLITIKAI ESZKÖZT használja valaki.

Ezt utoljára Rákosiéknak, Kádáréknak volt POFÁJA megtenni, azóta először ORBÁN, aki ilyen mocsokra használ egy FÜGGETLEN hatalmi ágat. A "független" itt persze már nem igaz.

Ilyen elvekkel, amivel te ezt egy centit is támogatod, nemigazán érdemes a "baloldalra" szavazni, ami nem is annyira bal, hanem inkább polgári demokrata, Gyurcsányostól, Bajnaistól. Ugyanis ők ezt a geciséget soha a büdös életbe nem engedték volna meg semelyik csicskának, hogy ÜGYÉSZSÉGGEL politizáljon.

Ilyen elvekkel, mint amiket Te vallasz, tényleg inkább Rákosi, Kádár és utódjaik, Orbán, Polt, Lázár irányába érdemes fordulni.

P.Freddy 2014.03.02. 17:51:18

@P.Freddy:

ÜGYSÉGET == ÜGYÉSZSÉGET

turbocat 2014.03.02. 18:24:04

@P.Freddy: mielőtt agyvérzést kapsz, kérdezz orvosodtól, vagy gyógyszerészedtől ! és babot ne egyél, mert az el nem távozott gázok az agyadra mennek és ettől lesznek a szar gondolataid !!! egy szót nem értettél abból, amit írtam !!!

P.Freddy 2014.03.02. 19:05:41

@turbocat: Ne aggódj, minden rendben:)

Értelek én, de ha valami nem tetszik, vagy zavarja az igazságérzeted, akkor rossz a törvény vagy jogszabály, aminek megváltoztatására demokratikus eszközök állnak rendelkezésre.

Semmilyen körülmények között nem helyezheted figyelmen kívül Polt Péter politikai koncepcionálását, semmilyen más megközelítése nem létezik ennek az ügynek akkor sem, ha szerinted nem jár kedvezményes lakás senkinek (ami mellesleg egyébként már évtizedek óta mindig minden katonának járt jogszabályilag, akár kommunista, akár fideszes, akár mszpés).

Illetve természetesen létezik más megközelítés: Fideszes, Rákosista megközelítés, amit láttunk is az elmúlt években ebben az ügyben (is).
süti beállítások módosítása