Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

162. A felbujtók felbujtója

2014.01.18. 20:25 Viszkisdoboz

2014. január 17-én folytatódott a lakás ügy tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. A bíróság hivatalból idézte és hallgatta ki tanúként a HM volt kabinetfőnökét. A tanú elmondta, hogy jogszerűen, hivatásos katonai jogviszonyom alapján kaptam szolgálati lakást, ugyanúgy ahogy az első Orbán-kormány idején Perenyei Tamás közigazgatási államtitkár vagy Fodor Lajos vezérkari főnök. A tanú megerősítette, hogy a kiutalt lakás nem volt vezetői lakás. A tanú elmondta, hogy a vezetői lakásellátást a HM joggyakorlata kizárólag a politikusok (miniszter, politikai államtitkár) esetében alkalmazta. A szolgálati jogviszonnyal rendelkező – időlegesen állami vezetői munkakört betöltő - katonák viszont minden esetben szolgálati lakást kaptak.

A bíróság elutasította a katonai ügyész indítványát, hogy a Tábornok perben vádlott személyek tanúkihallgatási jegyzőkönyvét ismertesse. Emlékeztetem az olvasókat, hogy ezeket a személyeket úgy hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség tanúként, hogy korábban már a Tábornok perben vádat emelt ellenük. Berki Tímea főügyészségi ügyész kérdései nem a lakás ügyről szóltak a vádlott tanúkhoz, hanem arról, hogy Juhász Ferenc vagy Fapál László kapott-e vesztegetési pénzt. Az már csak hab volt a tortán, hogy az ügyész azt sem engedte meg nekik, hogy a vallomást megtagadják, vagyis a tanúk nem élhettek mentességi jogukkal!

A katonai ügyész a vádbeszédét azzal kezdte, hogy a bíróságnak voltaképpen csak egy jogkérdésben kell döntenie. A jogszabályok alapján erre választ is lehet adni. Megjegyzem halkan, hogy akkor miről szólt a nyomozás két évig? Nincs egy jogász sem az ügyészségen, aki jogkérdésben tudott volna dönteni? Vagy arra gondolt a katonai ügyész, hogy a bíróság ne vegye figyelembe a tanúk vallomását, mert azok egyike sem támasztotta alá a vádat?

Az meg különösen megbotránkoztatott, hogy a katonai ügyész szerint a Magyar Honvédségben nincs országos parancsnok, holott csak a szolgálati törvény 1. számú mellékletét kellett volna felütnie. Ekkor már nagyon zabos voltam!

Azért megkérdezném Fodor vezérkari főnök urat, hogy ő milyen parancsnok volt, amikor szolgálati lakását kapta? Csak nem országos parancsnok?

Aztán jött a meglepetés! Miután a katonai ügyész fenntartotta a vádat és annak kiegészítését, ugyanakkor elkezdte pontról pontra magyarázni, hogy a szolgálati lakásom kiutalása és későbbi megvásárlása miért volt szabályszerű és a HM rendelet melyik rendelkezésének felelt meg.

Lehet, hogy szólni kellett volna neki, hogy ő nem a védelmet, hanem a vádat képviseli?

Lakás ügy katonai ügyésze.jpg                            A vádat képviselő katonai ügyész (fotó: Deák Zoltán)

A katonai ügyész szerint nem kifogásolható, hogy a miniszterhez fordultam lakás kérelmemmel, mert ő volt az elöljáróm. Mivel visszafizettem a munkáltatói kölcsönt, ezért a miniszter határozatlan időtartamra is biztosíthatott számomra lakást. A katonai ügyész elismerte, hogy lakásomat „nem minősítették vezetői lakássá, vagyis szolgálati lakás volt”. Szóval, minden szabályos volt, de az ügyész szerint nekem akkor is vezetői lakást kellett volna kapnom! Hát akkor azt javaslom, hogy a katonai ügyészek is adják vissza HM rendelkezésű szolgálati lakásaikat a Magyar Honvédségnek, és kérjenek az ügyészségtől lakást! Aztán várjanak. És én már csak annyit tudok kívánni nekik, hogy addig álljanak fél lábon, amíg megkapják.

A katonai ügyész nem tette a per tárgyává a lakás közbeszerzési eljárását, ami alapján a perbeli szolgálati lakást beszerezték. Nem véletlenül! Az ügyész szerint a lakás felszerelése és berendezése egy jó minőségű lakásnak felelt meg. És valóban! Tehát nekem azt kellett volna mondanom, hogy köszönöm szépen, én ezt a használt lakást nem kérem, mert túlságosan jó minőségű, inkább tessék nekem nézni valami vályogházat Soroksáron? 

Viccet félretéve. A katonai ügyész a vádat – az eredeti két változat mellett - éppen arra alapozta, hogy „nem volt vezetői lakás, de ennek kellett volna lennie”. Az elkövetési magatartásomat úgy határozta meg, hogy lakásvásárlási kérelmemmel „inspiráltam” a minisztert, ezért három kiskorú gyermekem és várandós feleségemre tekintettel abszolút humánus indítványt tett: végrehajtandó börtön és vagyonelkobzás.

Most nagyon komoly dolgokat írok, tessék figyelni! Tehát benyújtottam egy írásbeli kérelmet munkáltatómnak és így lettem felbujtó, vagyis ezzel a kérelemmel rábírtam (újabban inspiráltam) egy bűncselekmény elkövetésére a minisztert. A kérelmemnek a miniszter a HM szakapparátusának előkészítése és javaslata alapján helyt adott.

Ez ma az ügyészség hivatalos álláspontja 2014-ben, amikor a jogalkalmazás tekintetében visszafelé haladunk az időben és az 50-es éveket jellemző nyomozati eljárásból, illetve vádképviseletből már csak a nyílt fizikai erőszak hiányzik.

Remélem Fazekas Géza, a KNYF szóvivője olvassa a blogot, mert akkor hivatalosan is tudomást szerezhet arról, hogy bűncselekmény kísérletének alapos gyanúja állhat fenn. Ugyanis Hende Csaba honvédelmi miniszter és tettestársai éppen arra bujtatják fel saját magukat, hogy bűncselekmény tettesei lehessenek. A céljuk, hogy a HM szolgálati lakásokat a valós ár töredékéért adják el a bérlőknek, ezáltal vagyoni hátrányt okozzanak az államnak.

Mert éppen arra bírnak rá kb. 8.000 embert - az állami tulajdonban lévő HM rendelkezésű lakásokban lakó személyeket - hogy ott tartózkodásuk jogcímétől függetlenül nyújtsanak be kérelmet lakásuk vagy gépkocsitárolójuk kedvezményes megvásárlására. Vagyis legyenek felbujtók. Miért? Hogy Hende Csaba miniszter vagyon elleni bűncselekményt, azaz hűtlen kezelést kövessen el, ha az alábbi kérelemnek helyt ad?

Felbujtói mintaokmány1.JPG

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr935769602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mzperx 2014.01.18. 21:12:09

Ha ebben az ügyben elmarasztaló ítélet születik, tömeges feljelentéseket kell intézni Hende Csaba ellen.
Valamint fel kell jelenteni minden egyes szolgálati lakást kérelemmel megvásárlót felbujtás bűncselekményének gyanújával.
Egyszerűen elképzelhetetlen, megmagyarázhatatlan, hogy mi alapján emelt vádat az ügyészség egy ilyen nyilvánvalóan törvényes cselekményben.
Nem kéne egy komoly állami szervezetnek megőriznie a tekintélyét és nem engedelmeskedni hisztérikus politikai akaratoknak?
süti beállítások módosítása