Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

161. Hende nagy dobása

2014.01.15. 13:28 Viszkisdoboz

Van egy jó, meg egy rossz hírem. Melyikkel kezdjem? Kezdjük a jóval!

Hende Csaba honvédelmi miniszter (FIDESZ) a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő teljes lakásállományt (kb. 8.000 lakás) piacra dobja. Persze téved, aki a választási kampány részeként értékeli ezt a lépést. Á, dehogy! Merő véletlen, hogy pont kampányidőszakban kerül majd napirendre ez a kérdés. Felelős vezető biztosan nem ganézna ki teljesen a kormányváltás előtt a Honvédség alól.

De! Hende tisztában van azzal, hogy évi mínusz 100 milliárd veszteséget valahogy pótolni kell. Ez a negyedik év végére mínusz 400 milliárd lesz (több, mint egy évi költségvetése a Honvédségnek)! Valahonnan pénzt kell szereznie! Hát, eladja azt, ami azonnal értékesíthető. Hogy hosszú távon ez mit jelent majd? Utánuk a vízözön! S akiben felmerülne a hűtlen kezelés, mint állami vagyon elleni bűncselekmény gondolata, az gyorsan verje is ki a fejéből! S hogy természetesen az aktusra majd a választások után kerül sor (értsd. Te baka, ha akarod a lakásodat olcsón, akkor tudd, hogy kire szavazol!) szintén véletlen. Hát, tehet Hende Csaba arról, hogy pont 2014 tavaszán lesznek a választások Magyarországon? Persze, hogy nem. Véletlen egybeesés.  

Hende hir.ma.jpg                    Civil miniszter magának varratott katonai egyenruhában (fotó: hir.ma)

Jó hír az is, hogy a Honvédelmi Minisztérium lakásrendelete módosult, kitágult a vásárlásra jogosultak köre is. Már nem csak a határozatlan idejű bérlők, hanem ezzel a feltétel bekövetkeztéig szóló (vagyis határozott idejű) szerződéssel rendelkezők is megvehetik a lakást. Mondhatjuk, hogy mindenki, aki bármilyen jogcímen a lakásban tartózkodik.

A rossz hír az, hogy a vételár az nem a régi, vagyis a korábbi kedvezmények szűkítésével többet kell majd a lakás megvásárlására fordítani. De ez sem jelenthet akadályt, mert a HM a lakás megvásárlására – valamelyik nagybank útján - kamatmentes hitelt fog biztosítani. Hiszen, már megint a véletlen műve csak, hogy a közszolgák éppen most vehetnek majd fel nulla %-os hitelt. A kamatokat meg szétterítik az adófizetőkön.

Évente egyszer a miniszternek a lakásértékesítésről döntenie kellett volna…

Ennek ellenére Hende Csaba honvédelmi minisztersége idején, vagyis 2010 óta egyetlen lakásértékesítés sem történt, mert egyszerűen nem írta alá a miniszter az értékesítésre tervezett lakások kijelöléséről szóló HM közleményt.

Na, de mielőtt bárki arra gondolna, hogy a vagyon megőrzése lett volna a cél, akkor elárulom a valódi okot: Hende miniszter, hivatali jogelődjét, Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert (MSZP) is feljelentette hűtlen kezelésért, mert szolgálati lakások értékesítése történt hivatali ideje alatt.

Hende Csaba a szolgálati lakásukat jogszerűen megvásárló 44 volt katonai vezetőt, államtitkárokat, tábornokokat jelentett fel, de gondosan ügyelt arra, hogy abba se volt fideszes államtitkár, se katonai ügyészségi vezető ne legyen. És senkinek ne legyen kétsége, ezek az eljárások még nincsenek lezárva! A teljes volt vezetői garnitúra leszámolására készülnek, államtitkártól vezérkari főnökig bezárólag.

Az ügyészség azért vádolja Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert hűtlen kezeléssel, mert hivatali kötelességét teljesítve a HM szakapparátusa által előkészített HM közleményt írt alá, amely 82 db lakást jelölt ki értékesítésre. Ebből egy az én szolgálati lakásom volt, erről szól a lakás ügy büntető próbapere.

Hende tűkön ül és várakozik a bíróság első fokú ítéletére. A HM közleményt már előkészítették…

Azért az igazi blama lenne Hendének, ha Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert a bíróság a próbaperben netán elítélné az állam által alkotott jogszabályok alapján, az állam által kidolgozott kedvezményes konstrukcióban eladott 1, azaz egy darab szolgálati lakás jogszerű eladása ürügyén. Hende Csaba miniszter pedig 8.000 lakást kíván értékesíteni az állam által biztosított kedvezményes vételáron.

Persze Hende Csaba tökéletesen mindegy, hogy mit csinál, nem aranybetűkkel kerül be neve a Honvédség történetébe, az biztos. A rendszerváltás óta nem volt ilyen gyenge a haderő finanszírozása, ami jelzi Hende Csaba valódi politikai távolságát a keresztapától, Orbán Viktortól.

Hende Csaba minisztersége alatt a Magyar Honvédség évente 100 milliárd forintot veszített! A végső tartalékok is elfogytak, napi válságmenedzselés nélkül minden összedőlt volna már. Nincs bakancs, nincs üzemanyag, nincs szolgálati nyugdíj, nincs semmi! Rég megszűnt a jogbiztonság, egyedi politikai döntések irányítják a haderő életét. Mindent szabad, amit a szeszélyeiről hírhedté vált miniszter úr akar. A szabályok átírása, a kreatív jogászat pedig mindennapossá vált.

A repülőgépek, helikopterek eladásáról már nincsenek nyilvános pályázatok, haditechnikai kereskedelmi engedély nélkül lehet lőszert és robbanóanyagokat vásárolni. Ki fogja ma megkérdezni Hende urat, hogy tudja-e mit csinál? A kollégisták vagy a haverok a polgári körökből? Vagy az 1 millió újfideszes, akik a politikai hatalom biztosítékaiként megszállták az állami és önkormányzati szerveket?

Sértett vagyok? Igen, bevallom. Ez az ember nevezett engem nagy nyilvánosság előtt 2011 tavaszán hazug módon maffiafőnöknek, amikor az orbáni maffiaállam egyik csápja éppen ő maga lett. A sértés még megbocsátható lenne. De az nem, hogy a nyugdíjas katonákat megalázta, az aktív állomány felett pedig nem hatalmat gyakorolt, hanem uralkodott.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr835759561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

winerprince 2014.01.16. 09:10:16

Ez a hende palyazhatna a leggszanalmasabb honvelmi miniszter dijra.Ugy nez ki mint egy szakacs.

colonel Tigh 2014.01.16. 11:25:07

Szégyen amit Hende művel, művelt! A blogírónak kitartást és jó egészséget, kívánom, hogy győztesen kerüljön ki ebből a rossz komédiából - bár tudom az együttérzés ide édes kevés.

tabulator 2014.01.16. 15:47:38

Itt nem úgy van mint szegény helyen, hogy ez sincs, az sincs. Itt semmi sincs.
Hende jobban teljesít!

szovjet típusú kondícionáló készlet 2014.01.27. 22:52:37

Tisztelt blog író! Nem tudom hogy ön mennyire állt/ áll közel a Honvédséghez, de biztosíthatom, ez még csak a jéghegy csúcsa.
süti beállítások módosítása