Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

142. Politikai nyilatkozat a koncepciós perek ellen

2013.09.20. 10:06 Viszkisdoboz

Vegyes érzelmekkel fogadtam, mikor Kálmán Olgánál - az ATV Egyenes Beszéd című műsorában - meghallottam Harangozó Tamástól (MSZP), hogy három szocialista képviselő törvényjavaslatot nyújtott be a Büntető Törvénykönyv módosítására „a politikai érdekből folytatott koncepciós büntetőeljárások visszaszorítása érdekében” az Országgyűlés elnökének.

Miért pont most? A koncepciós eljárások már folynak, sőt a Tábornok perben már több mint fél éve ítélet is született.

Ezzel a javaslattal az országgyűlési képviselők bizony alaposan elkéstek. A Btk. módosítását legkésőbb 2010 tavaszán kellett volna az Országgyűlésnek elfogadnia. Ekkor ugyanis az akkori ellenzéki párt, a Fidesz, már nyíltan börtönnel fenyegette meg a Gyurcsány- és Bajnai- kormányokban tisztséget vállaló politikusokat és a közjogi tisztséget vállaló szakembereket is.

Az ügyészség pedig buzgón dolgozott a 2010-es képviselő választások kampányidőszakában, hogy elősegítse a kétharmados győzelmet. A Fidesz politikai koncepcióját megvalósítva kezdte el egyenként levadászni a politikai immunitást nem kapó nagyvadakat. Nyíltan mérgezte „a zembereket”, a Magyar Nemzet című napilapot ügyészi irányított fogalmazásokat tartalmazó, börtönben tett vallomásokkal látta el.

Aztán jöttek-mentek az elszámoltatási kormánybiztosok és végtelenül büszkék voltak arra, hogy milyen irdatlan mennyiségű feljelentést tettek a Központi Nyomozó Főügyészségen. A kezdetekben az ügyészeknek még politikusok segítettek vádiratot írni, mert az ügyészség amúgy sekélyes képzelőereje messze nem haladta meg az elszámoltató politikus fantáziáját.

Budai 142.jpg   A koncepciós perek Virág elvtársa, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos

                                                                                   (fotó: népszava.com)

Nem tekintem véletlennek, hogy Orbánék a katonai ügyészség évtizedeken keresztül példásan működő szervezetrendszerét szétverték, és a parancsra szocializálódott katonai ügyészeket használták fel, hogy azok habozás nélkül minden politikai utasítást végrehajtsanak. Meg is lett a „jutalmuk”: a katonai ügyészségek önállóságát megszüntették. Aztán a szaporodó felmentő ítéletek egyre jobban megmutatták, hogy az ügyészség piszkos játékot játszott.  

Nem akarok fanyalogni a koncepciós perek elleni törvényjavaslaton, hiszen örülnöm kellene, hogy végre valakik megszólaltak ezekben az ügyekben. De nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy a büntető anyagi jogszabályt csak a jövőben lehet(ne) alkalmazni, tehát ennek a módosításnak még a visszaható hatállyal sorozatosan visszaélő orbáni diktatúrában sincs helye. Vagyis a Btk. módosítást (még ha el is fogadná a jogalkotó) a folyó koncepciós eljárásokban már nem lehet alkalmazni.

A javaslat a kihirdetést követően büntetné azokat a hivatalos személyeket (rendőr, ügyész, bíró), akik egy büntetőeljárást valótlan tényállításra vagy koholt bizonyítékokra alapozva indítanak vagy folytatnak. Mindkét elkövetési magatartásra van már számos példa, de maradjunk saját házunk táján.  

A lakás ügyben a valótlan tényállításon alapuló ügyészi vádemelés valósul meg, de koholt bizonyítékok (még) nincsenek, merthogy semmilyen bizonyíték nincs a vádirati ügyészi állítás (=koncepció) igazolására. Éppen ellenkezőleg, még a feljelentő Hende is leszögezte Budainak, hogy a HM minden jogszabályi rendelkezést betartott szolgálati lakásom kiutalása és később kedvezményes megvásárlása kapcsán. Maga a nagy elszámoltató is a jogszabályok betartásáról ír az ügyészségnek címzett feljelentésében. Többek között ilyen „bizonyítékokkal” kívánja a katonai ügyész a bűnösséget (!) bizonyítani. Agyrém!

A Tábornok perben a valótlan tényállításokat a katonai ügyész, Waltner Roland őrnagy koholt bizonyítékokkal igazolta. Megzsarolta, egyenesen megmondta, hogy mit kell mondania az éppen kihallgatott páciensnek. Aki nem úgy emlékezett, ahogy kellett, az mehetett a hűvösre gondolkodni! Ebben az ügyben még a bírósági folyosó sem maradhatott ártatlan. Arra is volt példa, hogy tárgyalási szünetben fenyegette meg az egyik vádlottat Waltner Roland, hogy ne merje visszavonni az előzetesben tett vallomását, mert akkor még súlyosabb büntetést fog kapni.

Nyilvánvaló, hogy a törvényjavaslatot megíró képviselők maguk sem gondolhatták komolyan, hogy a kormánypártok magukba néznek, homokot szórnak a fejükre, majd mea culpáznak egyet. Már csak azért sem, mert ebben az országban nincs példa arra, hogy a diktatúra nyíltságát díszletként leplező ellenzékiek javaslataival érdemben foglalkozzanak a kormánypártiak.  Ezért ezt a törvényjavaslatot inkább egy politikai nyilatkozatnak tekintem.

Azt gondolom, hogy semmi sincs veszve. A hivatali, illetve szolgálati visszaélés törvényi tényállása most is kiválóan alkalmas arra, hogy a 2014. évi választásokat követően felálló új ügyészi szervezetek eljárjanak ezekben az ügyekben, és a koncepciós perek kiagyalói és kiszolgálói bíróság előtt feleljenek tetteikért.

11 komment · 4 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr455524731

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bírói bűnözés 2013.09.21. 06:34:03

A társadalmunknak szembesülnie kellene a bírói bűnözés problematikájával is, mert jellegénél fogva az az egyik legveszélyesebb a társadalmunkra és a közerkölcsromboló hatása is elsődleges.

Trackback: Cseszlainé Boros Judit bírónő izmozik 2013.09.21. 06:33:35

Most negyed órája ért véget a körülbelül 10-15 perces telefonbeszélgetésem Cseszlainé Boros Judit bírónővel. Azt hogy felhívjam és megpróbáljam vele tisztázni a helyzetet, ami egyre többeknek, köztük a rendőrségnek is egyre kellemetlenebb, a gödöllői r...

Trackback: Jogi óra bunkó bíróknak 2013.09.21. 06:33:17

Sajnos a bírák között sincs kevesebb bunkó, mint a rendőrök közt. Sőt mivel nekik pozíciójuknál fogva illene okosabbnak lenni a rendőröknél, így a bírói bunkóság még jobban szembeötlő, még sokkal inkább zavaró és még sokkal inkább veszélyes a társadalm...

Trackback: Illemtanóra bunkó rendőröknek 2013.09.21. 06:32:54

A régi 20-30 éves rendőrviccek óta semmit sem fejlődött a rendőrség szürkeállományban. A régi viccek ma is aktuálisak. Fél órája történt. Ülök a számítógép előtt és a feleségem szól, hogy valaki világit be az ablakainkon és az ajtónkon elemlámpával. Na...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

faith_healer 2013.09.20. 10:40:34

Úgy legyen! Már csak a választásokat kéne valahogy megnyerni...

Stradlin 2013.09.20. 11:41:18

"Arra is volt példa, hogy tárgyalási szünetben fenyegette meg az egyik vádlottat Waltner Roland, hogy ne merje visszavonni az előzetesben tett vallomását, mert akkor még súlyosabb büntetést fog kapni."
Ez, de durva!!

J.László 2013.09.20. 22:07:23

Nem koncepciósperezni kell, hanem meg kell nyerni a választásokat.

Az ellenben nem fog menni.

Ezért a kmoncepciósperezés.

P.Freddy 2013.09.20. 22:11:03

A világ legnagyobb geciségét (a kommunisták óta) Orbán és csürhéje hajtja végre, ilyen a világon nincs hogy az igazságszolgáltatást bemocskolják büdös-sárga Fideszes szarral. Na vajon miért?

_most_ 2013.09.20. 22:14:17

Amit a fidesz művelt a bíróságokkal az már tényleg a legsötétebb diktatúrákat idézi.

P.Freddy 2013.09.20. 22:14:30

@J.László:

Igen, ugyanúgy nem fog menni, mint ahogy Rákosit és Kádárt se lehetett választás nyerésével legyőzni.

Kíváncsi vagy rá hogy miért?

Vagy te nem bánod hogy nem lehetett őket választások megnyerésével legyőzni?

Szóval munkásőr gyerek vagy te is? Vagy volt kommunista aktivista? Vagy annak a fattya? Köszönjük neked és a hozzád hasonlóknak, hogy visszahoztátok a retkes kommunista tetves barmokat a nyakunkra Orbán Viktor és csürhéje személyében.

balage_81 reloaded (törölt) 2013.09.20. 22:33:24

kitartást Fapál Úr! nem állítom, hogy máról holnapra, de előbb-utóbb megfizetnek a tetteikért "ők" is. csak várja ki!

Egy igaz ember 2013.09.20. 23:24:37

Épp most nézem Zsigó Robit a Hír TV-ben. Micsoda hű Hitler vagy Rákosi hívő lehetett volna, ha kissé korábban születik!

Hertelendi 2013.09.21. 04:57:38

@J.László: Ha megnyerjük a választásokat, akkor mit fogsz csinálni? Már most is reszkettek! Mindig tudtam, hogy barom állat vagy!

felcsutisuttyo 2013.09.21. 08:53:25

A koncepciós perek Virág elvtársa, és a kitalálói, és a végrehajtói, és a szajkózó papagájai (szó vagy)szarvivői,...megfizetnek a tetteikért.
KÖNYÖRGÖM AKASSZUK FEL ŐKET!!!!!

Ј.László 2013.09.21. 12:10:16

@P.Freddy: @Hertelendi: És? Kádár alatt nyugalom volt, biztonság, ki tudtuk fizetni a rezsit. Most meg apámtól még azt a 12 ezer forintos pótlékát is megvonják. Pedig nem tett semmit, csak hűen szolgálta az országot és a munkásosztályt.
süti beállítások módosítása