Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

260. Lebuktak a katonai ügyészek

2017.03.26. 11:50 Viszkisdoboz

„Asztalt terítesz nekem, ellenségeim szeme láttára” (Zsoltárok könyve 23).

A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Kaposvári Törvényszék anno 2013-ban, a viszkis dobozos ügyben hozott felmentő ítéletemet hatályon kívül helyezte és megismételt eljárást rendelt el Debrecenben.

Azonban minden rosszban van valami jó is. A Kaposvári Törvényszék előtti eljárásban derült ki, hogy az ügyészségi bábfigura személyiségzavarban szenved, erre tekintettel a bíróság a teljes vallomását kizárta a bizonyítékok köréből. A másodfokú bíróság (Főváros Ítélőtábla) e vallomás kizárását a bizonyítékok közül csak a durva ügyészi műhiba (valótlan büntetlenségi ígéret) miatt fogadta el, a szóbeli vádalku megtörténtét nem akarta bizonyítottnak látni, így az ügyészség ideig-óráig még életben tarthatta az Oláh-féle vallomás egy részét, és formailag igazolhatta vád alatt tartásomat, egészen 2017. március 17. napjáig. A megismételt eljárásra irányadó végzés szerint a Debreceni Törvényszék akkor értékelheti az Oláh-vallomás megmaradt részét, ha Oláh nem állt tudatmódosító szer hatása alatt.

A Debreceni Törvényszék beszerezte Oláh gyógyszerezési naplóját, kért egy szakvéleményt, amelyből kiderült, hogy a volt tábornok olyan pszichotrop anyagot kapott, ami hatással volt másnapi ügyészségi kihallgatásaira is.

Game over! Azt hinnénk.

A szabad bizonyítás elve alapján a magyar bíróság persze azt csinál, amit akar. A szakértői véleményt se köteles elfogadni, a beszámíthatatlant beszámíthatóvá, a drogost tiszta tudatúvá nyilváníthatja, azt is leírhatja, hogy a délelőtti vallomásokat kizárja, a délutániakat pedig hitelt érdemlőnek tartja. Amennyiben kellően meg tudja indokolni döntését. Azt is tudni kell, hogy a büntető bíróság akár egy vallomás alapján is elítélheti a megvádoltat, de akkor kétség kívül bizonyosságot kell nyernie annak a nyamvadt bizonyítéknak. A bíróság egyet nem tehet: a kétséget kizáróan nem bizonyított tényt nem értékelheti a terhelt terhére.

Arról a súlyos jogtechnikai problémáról már nem is beszélek, hogy a másodfokú bíróság által kizárt vallomás részek (alapvallomás) miatt a későbbi vallomás-módosítások, toldozások-foldozások az alapvallomás nélkül, önmagukban eléggé értelmezhetetlenek.

Hát, akkor nézzük meg, hogy mi történhetett 2010-ben, a politikai terror évében!

Oláh János tábornokot, a HM Védelemgazdálkodási Főosztályának vezetőjét 2010. február 24. napján gyanúsítottként hallgatja ki a Budapesti Katonai Ügyészség, majd őrizetbe veszi, és a bíróság másnap előzetes letartóztatásba helyezi.

Oláh János folyamatosan megtagadja a vallomástételt, a büntetés-végrehajtási intézetben esténként kis dózisú pszichotrop anyagot kap, ami a szakértők szerint másnapi kihallgatását nem befolyásolja.

Mindeközben Oláh János tábornok személyiségzavara az elmeorvosszakértők szerint a börtönben dekompenzálódik, azaz folyamatosan veszíti el az uralmat saját tudata felett.

2010. március 18. napja és 2010. április 22. napja között (majdnem egy hónap!) az ügyészek nem hallgatják ki. Ám közben 2010. március 29-től négyszeresére növelik a pszichotrop anyagot. 2010. április 22-re Oláh tudati kontrollja és kritikai készsége megszűnik, de legalábbis fellazul.

csiri2_00111.jpg

Az ügyészek 2010. április 22-én félre is vezetik Oláh tábornokot: büntetlenséget ígérnek a pszichotrop anyagok hatása alatt álló gyanúsítottnak! Oláh megfelelési kényszere és nárcisztikus személyisége miatt végre újra fontosnak érezheti magát. Azt mondhat bárkiről és bármiről, amit akar, méghozzá büntetlenül. Ugyanakkor tudja azt is, hogy a börtönből csak akkor szabadulhat, ha az ügyész, aki számára akkor a hatalom megtestesülése, úgy akarja. Ehhez viszont az ügyész számára meg kell felelnie! Ilyen tudatállapotban elegendőek a sugalmazó ügyészi kérdések is és a delikvens azonnal tudja, hogy mit várnak tőle.

2010. április. 25. napján győz a Fidesz a választásokon, megkezdődik az elszámoltatás. Az ügyészség gyorsan alkalmazkodik a megváltozott helyzethez, hiszen tudják, hogy hamarosan érkezik Polt Péter legfőbb ügyésznek, addigra jó lenne valami ütőset az asztalára tenni!

A törvénytelen büntetlenségi ígéretet 2010. május 10. napján ugyan visszavonják a katonai ügyészek, de dilettantizmusuknál fogva nem ismételtetik meg Oláhval korábbi vallomásait, csak jóváhagyatják vele, ami persze törvénytelen. A másodfokú bíróság ki is zárja Oláh korábbi vallomásait.

A katonai ügyészeknek, ha Oláh tábornokot továbbra is manipulálni akarják, tenniük kell valamit. Most feltételes módban állítom: megígérik szóban a vádalkut, amit Oláh tábornok elfogad. Most tényként írom le, hogy a vádalku később írásban is megköttetett. A büntető jogászok nagyon jól tudják, milyen súlyos törvénysértés, hogy az ügyész nem tartja be a tárgyalásról lemondásra vonatkozó szabályokat. De jelenleg ennek már alig van jelentősége.  

Hogy a katonai ügyészek nagy igyekezetükben hibákat követnek el, nem csodálkozom! Mindannyian azt gondolhatták, hogy megfogták az Isten lábát és semmi sem menti meg őket egy szép, fényes ügyészi karriertől. Az ügyész tábornok a legfőbb ügyészségre, a kihallgatók pedig a katonai ügyészség élére képzelhették magukat.

Szóval ott tartottam, hogy a Fidesz választási győzelme után Oláh János „megvilágosodott”. 2010. május 10. napján Oláh János egy szünet után minden eddigi vallomását felborítja, és előáll a viszkis dobozos mesével, amelynek lényege, hogy ismeretlen forrásból származó pénzt hoz be államtitkári irodámba egy ismeretlen időpontban, amelynek egy részét viszkis dobozban viszem el annak a honvédelmi miniszternek, akit bizonyítottan nem lehet megajándékozni, és nem is iszik alkoholt. És azt a tényt, hogy a honvédelmi miniszter nem iszik, és nem lehet megajándékozni, Oláh Jánosnak, aki ebben az időszakban a HM protokoll szervének egyik vezetője, hivatalból tudnia kellett! De ha ezt akarják hallani az ügyész urak, akkor azt mondja a szabadulásában reménykedő tábornok.

Oláh János 2010. május 10. napján a vádalku tudatában, szintén pszichotrop anyagok hatása alatt tesz vallomást. A másodfokú bírósággal egy kicsit vitatkozva, itt nem az számít, hogy az ügyészek ígértek-e tárgyalásról lemondást vagy sem (szerintem ígértek, utóbb meg is kötötték!), hanem az, hogy Oláh úgy tudta (abban a tudatban volt, ami megint akarati hiba), hogy vádalku keretében tesz vallomást. Ennek ékes bizonyítéka a vallomástétel első mondata: „Az ügyvédemmel konzultálva a későbbiekben a tárgyalásról lemondást fogom kérni. A vallomásomat erre tekintettel kívánom megtenni.” Ezt pedig nem Oláh János, hanem az ügyészek jegyzőkönyvezték le!

A vádalkuról meg az jut eszembe, hogy a szakértőktől dr. Ifkovics Béla hb. ezredes (Kaposvári Törvényszék) megkérdezte, hogy szerintük miért fogadta el Oláh János a vádalkut? Erre az elmeorvosszakértő azt felelte, hogy itt is látszik, hogy a tábornok elmeállapotával súlyos problémák vannak, mert mutasson a bíró egy olyan normális embert, aki látatlanban aláír 6 év börtönt.

Aztán jön a finálé! Az ügyészek oly mértékben elégedettek voltak Oláh János tábornok vallomásával, hogy semmilyen más bizonyítékot nem szereznek be, annak valóságáról nem is kívánnak meggyőződni.

A gyanúsított jutalma persze nem marad el, a katonai ügyész (nem a bíróság!) szabadítja Oláh tábornokot az előzetesből, a sors fintoraként éppen a születésnapomon, 2010. június 03. napján.

A vádalkut utóbb a Győri Törvényszék katonai tanácsa nem hagyja jóvá, ezért Oláh János a Tábornok-pernek nem lett a „koronatanúja”, ahogy az ügyészek tervezték, hanem XVI. rendű vádlottként nyerte el szerepét.

Ügyészeink tehát méltán idegesek. Tanút akartak a tábornokból csinálni, hogy annak ügyészileg irányított képzelgései alapján ártatlanul elítéljenek engem és a honvédelmi minisztert. Nem jött össze. A honvédelmi minisztert illetően ezt bizonyosan kijelenthetem. Bizonyítékuk volt egy olyan gyanúsítotti vallomás, amiről ma már tudjuk, hogy kettős akarathibában szenved, felhasználhatósága, hogy finoman fogalmazzak, erősen kétséges. De ezt nem nekem, hanem a bíróságnak kell majd eldöntenie.

Csak nyugalomra tudom inteni az ügyészeket. Nem kell idegeskedni! Mert akármilyen jó építész is vagy, szarból nem lehet várat építeni!

23 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr2212371185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

legeslegujabbkor 2017.03.26. 20:50:06

Mi van Debrecenben? Törvényen kívüli terület?

Cuhavidéki 2017.03.26. 21:42:18

Nagyon alapos leírás.Ėrdemi jelentösėge van annak is,hogy a nyomozóhatóságok szándėkosan alkalmazták-e a pszichotrópikus anyagot (ha jól emlėkszem,Rivotrilról volt szó) vallomás kicsikarásâhoz?
A narcisztikus személyisėgjegy amolyan újkeletű tohuvabohu, minden extrovertált szemėlyiség egyúttal narcisztikus is.

dr. mesterséges színezék 2017.03.26. 23:42:49

Az ügyészségről nem nehéz elképzelnem bármit; a fidesszel súlyosbított ügyészségről pláne nem.
DE
egy dolog azért nagyon csípi a szemem az egyébként jól összeszedett történetben.

Szekeres Imre volna az a honvédelmi miniszter, aki nem iszik alkoholt?

viszkisdoboz 2017.03.27. 05:43:26

@dr. mesterséges színezék: Nem ő került a célkeresztbe, hanem Juhász Ferenc.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 09:12:08

Felettébb érdekes, hogy HM Oláh János a Védelemgazdálkodási Főosztálya vezetésére tökéletesen alkalmas volt az Elkúrók alatt, egészen 2010-ig.

Viszont a Fapál-Juhász féle mocskos tolvajok bűnelkövetési gyakorlatának ismertetésére alkalmatlan.

Félelmetes, hogy az MSZP maffia, 2017-ben is képes arra, hogy egykori tanúkat megfélemlítve visszavonassák a vallomásaikat velük.

Hagyó és Fapál perben is ez történt.

Küzben tudjuk, hogy a lopások megtörténtek, hisz Fapál nevű tolvaj Juhász segedelmével három lakást is megvett bagóért.
Ahogy Hagyó is köztudott hogy kiraobolta a BKV-t gyakorlatilak.

Az MSZP maffia keze messzire elér !

CyberPunK 2017.03.27. 09:50:33

Azért az elég vicces, hogy az szídja a rendszert, aki kiszolgálta, megszedte magát benne, majd amikor a rendszer elkezdi őt is bedarálni, akkor meg már fúj, csúnya rendszer. Köpj fel és állj alá.

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 10:10:43

Nézzük a tényeket:

a szocialista kormányok hivatali idejében értékesített 44 ingatlant forgalmi értéke összesen 1 milliárd 113 millió forint volt, a tárca azonban 315 millió forintért adta el azokat a minisztérium felső vezetésének, illetve tábornokoknak. A kormánybiztos közölte: emiatt mintegy 797 millió forintos értékvesztés érte a magyar államot.

krokodil2008 2017.03.27. 10:34:12

@Ballib cenzúrázók réme 25: Téged nem zavart meg az írás témája és tartalma abban, hogy kinyilatkoztass :)

Nekem nem azzal van bajom, hogy mszpmaffiázol, hiszen véleményszabadság van, hanem az, hogy az ügy érdekes részei helyett, mert szerintem tök érdekes, hogy megy ez az egész, Te nyomsz ide nem tartozóan egy tök általános ideológiai mantrát. Ez nem ide tartozik, és nem is érdekes.

Az meg vicc, hogy 7 évvel a kormányváltás után, amikor totálisan elfoglalta a fidesz az ügyészséget, most megy a bíróságok térdre kényszerítése, a rendőrséget régóta Pintér irányítja, Te még véletlenül se arra vezeted vissza az egész sztorit, hogy esetleg alkalmatlanok az eljáró ügyészek, hogy bénák elkapni Fapált, hiszen ha bűnös akkor kapják el, hanem szerinted egy egyszerű ember Táborfalváról be tud fenyíteni mindenkit és ezért nem tudják elkapni. Ez komoly? Nem kell baloldalinak lenni, hogy ez hülyeség

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 11:35:23

@Pirx:

Jó példa.

Hogy lesz elszámoltatva Rogán, azok által, akik Fapált mentegetik ?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 12:08:48

@Viszkisdoboz:

Könnyíts a lelkiismereteden és tárd fel, hogyan loptál el a magyaroktól 3 darab lakást a komcsi haverjaid segítségével.

Hisz tény hogy 3 darab lakást is kaptál hivatali időd alatt rászorultsági alapon, ami szánlmas, röhejes, valamint büntetőjogi kategória.

Jó szívvel költötted el a pénzünket te mocskos tolvaj !?

Ballib cenzúrázók réme 25 2017.03.27. 12:12:58

@Ballib cenzúrázók réme 25:
www.origo.hu/itthon/20110413-budai-maffiaszeru-lakasertekesites-a-hm-kozremukodesevel.html
Mint mondta Fapál László három szolgálati lakást vásárolt meg. Az elsőt, egy X. kerületi 73 négyzetméteres lakást, 1988-ban vette meg 1,4 millió forintért. Ezt követően Táborfalván 2001-ben 3 millió forint munkáltatói kölcsönből kezdett el építkezni. 2005 májusában a HM a Mesternívó Kft.-től egy 146 négyzetméteres luxuslakást vásárolt. Ezt megelőzően, még áprilisban Fapál László arra nyújtott be igényt a honvédelmi miniszterhez, hogy szolgálati lakást szeretne igényelni. Ezzel egyidejűleg a kft. öt darab, 50-64 négyzetméter közötti lakást ajánlott fel a HM-nek megvételre - ismertette.

Pirx 2017.03.27. 12:34:19

@Ballib cenzúrázók réme 25: Jó kérdés? Hogy van elszámoltatva a blogíró azok által akik eltűrik Rogánt? Veled együtt!?

CyberPunK 2017.03.27. 12:35:04

@Viszkisdoboz: "De hogy bűncselekmény lenne? Akkor velem együtt bűnöző több, a mostani kormány alatt kinevezett vezető tisztségviselő, köztük Budai Gyula is."

Igen, az. Elmondom innen a versenyszférából a nézőpontot. Mi tartjuk fent ezt, gondolom életedbe egy másodpercet nem dolgoztál piaci alapon. Kicsit több, mint harmad áron vehettél egy lakást, csak úgy, hogy közben azért kaptál rendesen támogatásokat. Rászoruló se voltál, hisz a cikkből kiderül, hogy bőven 100 misit elszórtál lakásokra. Azt is lehetne kapargatni, hogy ugyan mibű', de ezt a részét inkább most hagyjuk. Ami még undorítóbb az egészben, hogy vezető voltál a HM-nél és nem ez ellen dolgoztál, hanem frankón kihasználtad. Egy szerencséd van, nincs népbíróság. Viszont mi legalább tudjuk, hogy miért is küzd likviditási problémákkal a honvédség.

De ez is mindegy, azt mondod, hogy a lelkiismereted tiszta? Bizonyítsd: "A vontakozó HM rendelet alapján a szolgálati lakásokat fő szabály szerint a szerzéstől számított 10 év elteltével lehet elidegeníteni, azonban a honvédelmi miniszter e szabálytól kellően megalapozott vagyongazdálkodási és lakásgazdálkodási érdek esetében eltekinthet, és a lakóépületet (lakás) értékesítésre kijelölhet."

Mi volt az indok?

CyberPunK 2017.03.27. 13:18:15

@Viszkisdoboz: Óóó, nem is te követted el a bűncselekményt, hanem aki jóváhagyta. Kérdés, hogy miért hagyta jóvá, barátságból, anyagi juttatásból, vagy szakmai indokból. Ez volt a kérdés, amire nagyon nem akarsz válaszolni régóta...

Ballib cenzorok réme 01 2017.03.27. 13:20:06

@Viszkisdoboz:

A bíróság azzal indokolta a felmentésed, hogy a bűncselekményed elévült.

"...A bíróság indoklásában arra is kitért, hogy Fapál László "jobb lakáshoz jutása" nem vagyon elleni bűncselekmény, hanem az akkor hatályos jogszabályok alapján hivatali visszaélés, jogtalan előnyszerzés megállapíthatóságát vethetné fel Juhász Ferenc esetében, azonban ezeknek a bűncselekményeknek az akkori szabályok alapján három év volt az elévülési idejük, így erre már a nyomozás sem terjedhetett ki. ..."

----

De ettől még egy mocskos piti tolvaj maradsz.

CyberPunK 2017.03.27. 13:24:29

@Ballib cenzorok réme 01: Szerintem ilyen összegnél már nem piti.

Mzperx 2017.03.27. 14:14:44

@Ballib cenzúrázók réme 25:

Kedves Fapál maffia úr!

Mivel elég hosszú a keze még mindig, tessen már szíves elintézni a felszabadulását ... Többen várjuk sorsa jobbra fordulását... Már eleget teccet szivatni az ügyészséget...
süti beállítások módosítása