Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

288. A védők is elfáradtak

2018.09.05. 20:01 Viszkisdoboz

Most már lehet látni, egyre érzékelhetőbb a fásultság a Tábornok-perben.

A nyolc éve folyó eljárás felőrölte a védelmet is.

A védő ügyvédek egyszerre vannak könnyű és nehéz helyzetben, hiszen a Tábornok-per megismételt eljárásában alig született valami nóvum. A kaposvári alapeljárásban már mindent elmondtak, amit ebben az ügyben egyáltalán el lehet mondani. Akkor a védelem aktív közreműködésének köszönhetően első fokon felmentő ítélet született.

kozony.jpg

Új tényként három dolog jelentkezett a megismételt eljárásban, Debrecenben. Az egyik, hogy a vád korábbi „koronatanúja”, jelenlegi vádlottja (Oláh János volt tábornok), akinek a vallomása szerint mindenki (a kapuügyeletes tiszthelyettestől a volt EU biztosig) korrupt volt,  az elmeorvosok szerint 2010 tavaszán olyan mennyiségű tudatmódosító szert kapott a börtönben, hogy minden ügyészségi vallomására úgy kell tekinteni, hogy azokat tudatmódosító szerek hatása alatt tette meg (egyes jogállamokban ezeknek a vallomásoknak a helye a kukában van). A másik, hogy e kiegészítő szakvélemény ellensúlyozására az ügyészség bevezette a perbe a Honvédkórház minap lemondott sürgősségi osztályának vezetőjét, aki toxikológiai szakmai kompetenciáját messze meghaladó nyilatkozatokat tett a perben, miközben orvosként meg sem vizsgálta Oláh Jánost, akiről szakértői véleményt nyilvánított. A harmadik, hogy az ügyészség törvénytelenségei szinte eltűntek a megismételt eljárásban, holott az alapeljárásban az ott ítélkező katonai tanács éppen azért mentett fel mindenkit, mert az ügyészek törvénytelenségei, különösen a bizonyított kényszervallatások átlépték a bírósági tűréshatárt (bizonyos jogállamokban az ilyen ügyészek a legjobb esetben a legeldugottabb járási ügyészségen folytatják karrierüket).  

Az új büntetőeljárási törvény 2018. július 01. napján történt hatályba lépése miatt a július 05-ei tárgyalást nem lehetett megtartani. Néhány vádlott, köztünk én is megjelentünk a tárgyaláson, de feleslegesen. Az új törvény szerint újra nyilatkoztatni kellett a tárgyalásra nem járókat arról, hogy a tárgyalási jelenlét jogáról lemondanak és kézbesítési megbízotti feladatok ellátásával a védő ügyvédjüket bízzák meg. Az ügyészség szerint ezt csak ügyvédi ellenjegyzett okiratban lehet megtenni, a bíróság szerint bírósági jegyzőkönyvbe, vagyis közokiratba foglalt egybehangzó nyilatkozatok alapján is joghatályos.

A mai napon már minden vádlott rendelkezett ilyen okirattal vagy jegyzőkönyvbe diktált egybehangzó akaratnyilatkozattal, illetve volt olyan is, aki személyesen jelen volt a tárgyaláson, így a bíróság a védőbeszédekkel folytatta a munkáját.

Négy védőbeszéd hangzott el a tárgyaláson. Nem meglepő módon, felmentésre tettek indítványt. A bíróság érdeklődve meghallgatott volna többet is, azonban a soron következő védők vagy helyettest küldtek vagy nem voltak felkészülve a védőbeszéd megtartására, így a katonai tanács elnöke, dr. Nagy László hb. ezredes nem tehetett mást, mint újabb határnapokat biztosított a védőbeszédek előadására.

Így októberben a per szereplői újra elfáradhatnak Debrecenbe.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714224839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Boar. 2018.09.06. 12:23:49

"(bizonyos jogállamokban az ilyen ügyészek a legjobb esetben a legeldugottabb járási ügyészségen folytatják karrierüket). "
És ez így rendben is van, mert a legeldugottabb járásokban élők nem érdemlik meg a korrekt jogszolgáltatást. Úgy kell nekik, miért nem költöztek fel budapestre...

Rettegek mert ballib vagyok 2018.09.06. 12:30:22

Jogállamokban nem kap 3 lakást is a munkahelyétől senki sem, brahira bagóért.

Induljunk ki abból a tényből, hogy te megkaptad ezt a ballibektől.

kommentes nikk 2018.09.06. 13:18:53

Kimondhatatlanul unalmas és érdektelen ez az egész.

kissiú 2018.09.06. 15:35:44

@Rettegek mert ballib vagyok: Kapja már meg a jogos büntit a 3 lakásért, ha tényleg annyi volt. Aztán Garancsi is arányosan az 50 milliárdos kárért, amit a Magyar Államnak okozott. (Folytathatnám arrogán antiloppal, a csúti cukkerberggel, TBRCZSTVN-al, ésatöbbivel, természetesen mind értékarányosan). Nyugodtan vegyük ide Orcsány és Gyurbán 'urakat' is.

Secnir 2018.09.10. 21:49:38

ez hosszabb lesz, mint a Szabó család volt.
Kitartás Fapál úr!

Mzperx 2018.11.09. 22:02:42

kissiú! Ha, meg nem volt annyi, akkor meg hagyják már békén a büdös francba!!!
Rohadt aljas állam által fizetett ügyészek mocskolódnak rengeteg politikai perben. Hóhért rájuk!
süti beállítások módosítása