Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

248. Az ügyész erkölcsi kötelessége: a vád visszavonása (és pont)

2016.07.31. 15:05 Viszkisdoboz

Magyarországon az elmúlt 6 évben a vesztegetéses karaktergyilkosságokhoz mindig egy sablont alkalmaznak a kitalálók és a „kitálalók”? Szegényes a fantázia? Vagy ugyanaz a személy áll a háttérben?

Az ismert koreográfia szerint kell egy, a közvélemény számára még érthető összeg (pl. 10-12 millió forint). Kell egy szorongatott helyzetű személy, aki elmondja, hogy valamilyen dobozban, zacskóban stb. vitte az ismeretlen eredetű forintot vagy eurót, lehetőleg ismeretlen időpontban, hogy ne lehessen ellenbizonyítást lefolytatni. Kell egy olyan társadalom, amelynek tagjai gondolkodás helyett hisznek. A médiumok pedig addig ismételgetik az ügyet, hogy mindenki kívülről fújja a hülyeséget és a feltételezések is ténnyé változnak.

Megint egy sablonos karaktergyilkosságtól hangos a sajtó, de most nem az ellenzékhez, hanem a kormánypártokhoz köthető személlyel szemben. A Központ Nyomozó Főügyészség pedig habozás nélkül, azonnal bele is lavírozta magát a zsákutcába.

elefant1.jpg

    Az elefántok nászából megint egy egérke született (fotó: elektrotanya.com)

Ebben a vesztegetési ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség szerint gyanú sincs, ezért nyomozni sem hajlandóak egy fontos állami vezető ellen.

Az ügy főbb ismérvei a következők:

Egy börtönben lévő személy vallomást tett egy másik személyre hatóság előtt, vesztegetés miatt. Azt állította, hogy rábízott pénzt továbbított egy másik személynek, vagyis magát bűnsegédi tevékenységgel vádolta meg. Vallomásában nem adott számot a pénz eredetéről, címletéről, a pénz átadásának pontos időpontjáról és még elismervényt sem kapott. Az ügyészség szerint ellentmondásos az illető vallomása és életszerűtlen volt a helyszín, ahol a pénz átadása történt.

Hogy is van ez?  

A Központi Nyomozó Főügyészség hatodik éve már úgy tart vád alatt, hogy 2010-ben egy börtönben lévő személy vallomást tett rám. Azt állította, hogy 2006 év elején – „pontosan meg nem állapítható időpontban” – mivel az állítólagos bűnsegédem nem ért rá, megkérte Oláh Jánost, akkor még ezredest, hogy „mintegy” 12 millió forintot adjon át nekem. A „mintegy” 12 millió forintot a vádirat szerint pontosan meg nem állapítható arányokban többen gyűjtötték össze, de az nem derül ki, hogy mégis honnan származik. A vádirat szerint Oláh János ezt behozta az államtitkári irodámba, ahol én azt átvettem. Ebben a helyiségben a pénzt kivettem a borítékból, annak 1/3-át, „kb.” 4 millió forintot egy viszkis dobozba (későbbi változat szerint piros italos dobozba) tettem, majd azt egy papír italtartóba helyeztem, aztán az irodámat elhagytam.

Ennyi.

Hogy hová mentem vele, és mi lett a többi pénzzel? - az nem derül ki a vádiratból. Oláh gyanúsított vallomása szerint a honvédelmi miniszternek vittem a viszkis dobozos meglepit.

Ebben a vádiratban nincs szó a pénz pontos összegéről, a pénz eredetéről, a pénz címletéről, a pénz átadásának pontos időpontjáról, valamint az elismervényt sem hiányolták az ügyészek. Nem volt fontos az italos doboz fajtája, miként a papír italtartó kinézete sem.  Az ügyészség nem látott ellentmondást Oláh János többszörösen módosítgatott vallomásában, és életszerűnek találta, hogy a Honvédelmi Minisztérium első emeletének szigorúan védett létesítményében, ahol minden be van kamerázva, és még a falnak is füle van, a pénz átadása megtörténhetett. Az már csak hab a tortán, hogy több tanú állította egybehangzóan velem együtt, hogy a honvédelmi minisztert tilos volt megajándékozni, tehát amit Oláh állított, az egyszerűen nem történhetett meg!

És ezek már a kétszer lefolytatott bírósági bizonyítás tényei!

Amúgy pedig azt gondolom, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség most már kikerülhetetlen válaszút elé érkezett: fenntartja a képtelen vádat és szemen köpi magát, vagy ejti a vádat mentve a menthetőt.

Mert ami egy állami vezetőnél gyanúra sem ad okot, képtelenség, hogy egy másik volt állami vezetőnél vádemelést produkáljon.

Az ügyészség magatartásáról majd szeptemberben számolok be, mert meg fogom kérdezni a katonai ügyészeket, hogy a jogtudat fejlődésének eme magasabb síkján továbbra is fenntartják-e a vádat?

Már előre szólok ügyész urak, hogy nem fogadom el azt a nyilatkozatot, hogy majd a bizonyítási eljárás lezárulta után dönt az ügyészség, mert Kaposvárott, sőt már Debrecenben is túl vagyunk a vád „bizonyítékainak” bemutatásán!

És az semmivel sem több, mint ami 2010-ben volt: a Fidesz választási győzelmét követően egy börtönbe vetett ember szánalmas szabadulási menlevele.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr408926074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyberPunK 2016.08.01. 11:34:28

Igen, az emberek többségének az a véleménye, hogy gáz ez a szituáció. A különbség közted meg az átlagember között az, hogy téged nem felmentenének, hanem a másikat is lecsuknák.

Cpeti123456 2016.08.01. 15:08:09

@CyberPunK: Az utolsó mondatodban a "nem" szó mintha oda nem illő lenne...

agarik 2016.08.01. 15:18:37

Nos, a cikk írója HAZUDIK. Tisztázzuk pár állítását!

1) "A XY-t nem lehet megvesztegetni, mert az tilos!" - Uhm, a törvénytelenséget csak úgy lehet elkövetni hogy valami tilosat művelünk.

2) Tegye fel a kezét aki pontosan meg tudja mondani a pénztárcájában lévő érmék és bankók honnan vannak (melyik automatából, boltból kapta és mikor). Na ugye.

3) Tegye fel az a Vezető Beosztású egyén (pláne maffiózó) aki nekilát egyesével megszámolni 10-20 millió forintot egy aktatáskában, és nem hiszi el az alkalmazottainak hogy annyi van benne amennyit mondott hogy legyen benne. Na ugye.

4) A kamerákat az ember saját emberei figyelik - HA figyelik. A felvételek 3 hét után törlődnek, pláne 4 ÉV után. Francot nem ér.

-------

Összességében: az állítás teljesen életszerű. A bizonyíthatóság kétséges. És mint tudjuk hogy T. Fideszkdnps kolléga kamera előtt szippant kokaint, akkor sincs következménye, hiszen "biztos csak vki aki hasonlított rá".

Szóval mind tudjuk hogy itt az egyetlen "karaktergyilkosság" ezen cikk.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2016.08.01. 15:41:13

@agarik: 2) igen, ezért szüntették meg a nyomozást az antilop ellen. Tehát a poszt összehasonlítása jogos.
3) ugyanez.
4) kétségeim vannak. A szolgálatnál ugyanis márrégen Kövér emberei ültek, tehát a kamerákat nem a sját emberek figyelték.
A lényeg viszont, hogy ugyanezért izz nyomoznak, ott meg nem.

David Bowman 2016.08.01. 19:04:09

Mert van akiről tudjuk, ha nem is lehet bizonyítani. A rejtélyes meggazdagodásnak önálló bűnügyi tényállásnak kellene lenni, örök szegénységre ítélés terhe mellett.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.02. 00:51:49

Adott egy lényeges eltérés ami kimaradt, és nem politikai oldal szerint. Egy bűnöző némi "ígérgetés után" kitalál egy történetet amire az ügyészség sosem kérdezett, az igérgetés, zsarolás az eljárás befolyására tett kísérlet volt, stb... Ki venné komolyan? Kiváltképp, ha a szereplők közötti kapcsolatok sem stimmelnek.

Ügyészség sejt valamit komolyat, más ügyek összefüggéseiről, és aki kitálal, mond valami olyat ami bele illik a képbe, tudják használni, stb. és ezért ők valamit ígértek. A kapcsolatok, a pénz sejtett útja stimmel.

Az első esetben ugye az ember "valamit mond, mert hátha" és látta a mintát, az utóbbi esetben azt amit az ügyészség vár. Vagy azért mert történt valami és erről ő tud, vagy azért mert összerakta mit lehet eladni az ügyészségnek, mire gyanakodhatnak.
süti beállítások módosítása