Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

218. Kiütéssel győzött a Kúria

2015.07.28. 11:19 Viszkisdoboz

Visszakaptam a hitemet.

Az elmúlt öt évben többször megingott a bizalmam a magyar igazságszolgáltatásban, sőt néha már-már el is veszítettem. Magam sem hittem volna, hogy a bírósági rendszer még képes az önkorrekcióra. de kiderült, hogy igen, képes.

A Fidesz-KDNP mindent megtett annak érdekében, hogy az általuk kreált politikai koncepciós perek alapján ártatlan embereket börtönbe zárjanak. Orbán Viktor az ügyészséget kézi irányítás alá helyezte Polt Péter legfőbb ügyész személyén keresztül, ezért ma nincs Magyarországon olyan ember, aki egy ügyészben megbízhatna. Legyen szó kártyaadósságról vagy vádemelésről. Az ügyészi szakma mára a kormánypolitika eszköze és egyben foglya is lett. Teljesen leértékelődött. Odáig jutottunk, hogy ma egy jogász sem lehet arra büszke, hogy ügyészségen dolgozik.

Emlékeznek még a kis gömböc meséjére, aki mindent és mindenkit felfalt, aki csak az útjába került? Hát az orbáni rendszer ilyen kis gömböc. Az egyre dagadó kis gömböc megpróbálta bekebelezni a bíróságokat is, de egyelőre úgy tűnik, hogy a torkán akadt.

kisgomboc_mozaweb_hu.jpg                                                          (fotó: mozaweb.hu)

A Kúria kezében volt a kis bicska, amivel felsértette a már alaposan belakmározott kis gömböc nyelőcsövét. Pedig nem csak apró próbálkozások voltak, hogy sikerüljön neki egészben lenyelnie: kinevezték az OBH élére Handó Tündét, jogellenesen eltávolították a Legfelsőbb Bíróság elnökét, kényszernyugdíjazták a Legfelsőbb Bíróság bíráit, érvénytelenítették a 2006-os zavargások elkövetőit elmarasztaló bírósági ítéleteket, lecserélték a bírósági vezetőket megbízható pártkáderekre. A megfelelési kényszer sok bíróban feledtette esküjét és olyan ítéleteket hoztak, amelyek nem feleltek meg a törvény rendelkezéseinek. Példák hosszú sorát tudnám sorolni Debrecentől Szegeden át, egészen Budapestig.

Igen, Budapesten a Fővárosi Törvényszék 25. Bf. tanácsa is beállt a sorba. A lakás-ügynek nevezett koncepciós perben Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert és az engem felmentő első fokú bírósági ítéletet a másodfokú bíróság nyílt törvénysértéssel hatályon kívül helyezte!

Azt mondta a nagytiszteletű bírósági tanács, vagyis azt találta ki Keszthelyi Csaba előadó bíró, hogy az első fokon eljárt bíróságnak nem volt hatásköre az ügyre, holott a bíróság hatáskörét a Fővárosi Törvényszék felettes bírósága, a Fővárosi Ítélőtábla jelölte ki végzésében! Hogy egy példával tegyem érthetőbbé. Olyan mintha egy gyári munkás a vezérigazgató feje felett döntene a termelés menetéről. Vagy, hogy stílszerű maradjak: egy tiszthelyettes felettes parancsnoka utasítása ellenére adná ki a tűzparancsot. Ezen az arcátlan és szégyenteljes döntésen Keszthelyi bíró egy éven át gondolkodott, s ami a legszörnyűbb, hogy a tanács többi tagja nevét adta ehhez a jogellenes döntéshez.

Amikor a tanács elnökétől megkérdeztem, hogy mi a garancia arra, hogy a katonai bíróság majd eljár az ügyben (holott bírósági papírjuk van arra nézve, hogy nem járhat el!), azt a cinikus választ kaptam, hogy erre neki nincs hatásköre. Ekkor megköszöntem neki, hogy újabb négy évre bezárt bennünket egy olyan eljárásba, amelynek csak politikai célja van, vádlottként lehet mutogatni egy volt minisztert és államtitkárát. A bíróságok iránti általános tiszteletem azonban akkor és ott nem engedte meg, hogy durvább mondatokkal fejezzem ki véleményemet az előre legépelt törvénysértő végzés felolvasása után.

De aztán jött a Kúria, zsebében a kis bicskával.

A Kúria a katonai bíróság felterjesztése folytán végzést hozott, és a törvénysértő Fővárosi Törvényszéket alaposan rendre utasította! A megbillent jogi egyensúlyt a Kúria helyreállította és a következőket mondta ki:

„A hűtlen kezelés bűntette miatt Juhász Ferenc és társa (vagyis én) ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Fővárosi Törvényszék 25. Bf.9811/2014/6. számú végzését hatályon kívül helyezi, és a Fővárosi Törvényszéket, mint másodfokú bíróságot a másodfokú eljárás lefolytatására utasítja. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye.”

Vagyis a Fővárosi Törvényszék köteles az ügyészi fellebbezést érdemben elbírálni és a törvénynek megfelelő határozatot hozni!

Persze kíváncsi vagyok, hogy miként teljesítik a kiszabott politikai feladatot, nehezített körülmények között. Vagyis hogyan mérlegelnek felül egy felülmérlegelhetetlen ítéletet. Mert ma már ezen kell gondolkodniuk. Vagy azon, hogyan kell elszabotálni a Kúria döntését. Lehet, hogy éveket kell még várni a nyilvános ülés kitűzésére, vagy meg kell várni, amíg minden rebellis, vagyis a törvények szerint ítélő bírót kiebrudalnak a rendszerből. Végül még az is meglehet, hogy Orbán utasítására az ítéletet maga Handó Tünde hozza meg. (Handó nagyon jó bíró volt korábban, szerettem vele tárgyalni munkaügyi ügyekben. Akkor még nem adta el a lelkét a gonosznak.)

Az ügyészség álságos magatartásával és a Kúria végzésének indokaival a következő posztban jelentkezem. Addig is okuljanak a velem történtekből, mert Önökre is sor kerülhet. Amíg Orbán és vazallusai uralják az igazságszolgáltatást, minden megtörténhet és annak ellenkezője is.

Mert a kis gömböc gurul tovább, még nem durrant ki.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr677660342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tresy Sheperd 2015.07.28. 12:00:19

Sajnálom.
Egy jogállam letűnő foszlányai még megakadályozták, hogy koncepciós perekben elítéljenek egy embert, de vajon meddig lesz egy foszlány?
És jut-e mindenkinek..

látjátok feleim szümtükkel 2015.07.28. 21:43:24

Remélem a posztoló megfontolja egy kártérítési per indítását az eljárás ilyetén elhúzódása miatt.

HgGina 2015.07.28. 22:23:05

Jól látom, hogy a régi gengszterek és a mai gengszterek közti balhéba a Kúria most beleavatkozott?
És a többi 9 millió ember, akit a magyar népnek nevezünk, mikor éri el, hogy a bíróságokon ne a dilettánsok ítélkezzenek, és a Kúria az alkalmatlanokat eltiltsa a bírói foglalkozástól?
Na majd akkor lehet sipítozni, kedves - politikusnak hazudott - gengszterek.

Kelly és a szexi dög 2015.07.28. 23:13:44

A 2006-os tüntetéseket követő megtorláshoz való asszisztálás elengedhetetlenné tette a bírósági rendszer átszervezését! A te ügyed is bizonyítja, hogy mostanra már független szervezet a bíróság.

kvadrillio 2015.07.29. 00:39:39

Kedd este fél kilenckor még elérhetetlen volt a Radnóti Gimnázium honlapja, miután pár órával korábban meghekkelték az oldalt, amelyen az Iszlám Állam zászlója mellett Szeretem az Iszlám Államot felirat is szerepelt.
- See more at: magyarhirlap.hu/#sthash.FsMft8Ze.dpuf
ez igaz vagy kamu hír ????? ÉS MIÉ.RT PONT A RADNÓTIT ??????????????

rozsomák 2015.07.29. 01:39:56

@kvadrillio: te elmebeteg vagy és erről van is papírod, nem ?
Mert, ha nincs, akkor miért nem tiltottak ki téged még végérvényesen mindenhonnan a rohadt offolásaid miatt ?
Mert az elmebetegeket senki se szereti bántani..
pedig ki kéne baszni téged a picsába már.

Nem azért, mert elmebeteg vagy, hanem azért, mert mindenkit zavarsz.

Beer Monster 2015.07.29. 10:00:49

@Kelly és a szexi dög: A bíróságok továbbra is asszisztálnak minden rendőri tevékenységhez, legyen az akár szakszerű munkavégzés, vagy bármi, ami annak van feltüntetve.

kvadrillio 2015.07.29. 11:59:28

@rozsomák: balfasz vagy rozsomák !!!!!
NEKEM ERRŐL A HEKKELÉSRŐL AZ JÖN BE ELSŐNEK, HOGY.....TALÁN MEKKKÉNE ERŐSÍTENI A RADNÓTI SULI VÉDELMÉT !
DE ÉB TÉLLEG...ELMEBETEGEN SZOKTAM GONDÚKODNI ! :)

hogyéáadja 2015.07.29. 12:40:32

Természetesena fővárosi Ítélőtábla nem felettes bírósága a Fővárosi törvényszéknek, úgyhogy a hasonlatok nagyon sántítanak. Értem én, hogy civileknek kell valamit elmagyarázni, de azért maradjunk iylenkor is jogászok.

tamás46 2015.12.20. 16:41:49

Ez csak egy (!) ügy. És mi van a többi 30.000-el?, ami nem kap nyilvánosságot?
Mi van azokkal az ügyekkel, amelyek a kis emberek(?) ügyes-bajos dolgait intézi? És mi van azokkal az ügyekkel, ami még nem tart az ügy állapotában,mert a hatóságok még labdáznak a jogi procedura eszközeivel. Ebből lehet legalább néhány millió, melynek többségét addig csűrik-csavarják,amig megszűnik.
süti beállítások módosítása