Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

170. Nyílt levél Hendének és Budainak

2014.02.27. 12:00 Viszkisdoboz

Párbaj codex.jpg

Nemzetes és vitézlő uraimék!

Nagyméltóságú Hende Csaba honvédelmi miniszter uram és

Nagyságos Budai Gyula államtitkárságú uram!

Bátorkodom levelemmel megzavarni főméltóságú uraimékat. De ezennel alázatosan elvárom tekintetességedet és kegyességedet a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 2014. február 28. napján 09.00-kor tartandó ítélethirdetésre, mint az ügyben érintett magasságos személyeket.

Ezen a jeles napon hirdeti ki ugyanis ítéletét a bíróság Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és Fapál László volt államtitkár piszlicsáré tekintetében, akik megköszönve az Önök szíves közreműködését, három éve görnyedeznek ezen büntetőeljárás hatálya alatt.

Nagyméltóságú Miniszter Úr, jelentem, a Központi Nyomozó Főügyészség jól teljesített! Az Ön jogi véleményét bátorkodott mellőzni, Budai Gyula kormánybiztos uram ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapján pedig a politikai utasításnak megfelelt és olyan koncepciós vádat eszkábált össze, amelyre méltán lehet büszke a Nemzeti Együttműködés Magyarországa, sőt, Európa, mit beszélek itt össze-vissza, az egész művelt világ!

Nagyméltóságú Miniszter Uram!

Alázkodva és bátorkodva megköszönöm, hogy Exellenciád 2011. február 15. napján kelt, Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak szóló levelében megállapította, hogy az „akkor hivatalban lévő személyek az elbírálás időpontjában hatályos jogszabályi rendelkezéseket betartották…. a határozatlan időtartamú lakásjuttatásra vonatkozó miniszteri felmentő döntésnek, a jogos lakásigény mértékét meghaladó szobaszámú lakás bérbeadásának és a lakás elidegenítésének is meg volt a jogalapja”.

Az is kegyességed nagyságát és irgalmát mutatja, minden halandó balra elfajult számára, hogy igazságügyi államtitkári múltját meg nem tagadva, jogi meggyőződését azzal is kifejezésre juttatta, hogy az elévülési időn belül nem nyújtott be ellenem keresetlevelet polgári bíróságon, és a büntetőperben sem terjesztett elő polgári jogi igényt.

Nagyságos Budai államtitkárságú uram!

Ön végtelen bátorságról tanúbizonyságot téve, nem név szerint, hanem ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a Központi Nyomozó Főügyészségen 2011. február 24. napján. De feljelentésében nem feledkezett meg rólunk, s szinte minden sorában Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és Fapál László volt honvédelmi államtitkár piszlicsáré nevét azért megemlítette. Nehogy aztán a gyenge jellemű és elméjű ügyészség, merő tévedésből olyan személyek ellen nyomozzon, akik nem méltók az Ön nagyságos figyelmére, mivel ők magas megalázkodásukról tanúbizonyságot téve csak az igaz ügyet, és a NER-t szolgálták minden nyalintásukkal.

E sorvezető alapján Keresztes Imre rendű és rangú főügyész bizony nem tévedt el és habozás nélkül nyomozást rendelt el ellenünk. Bár felmerült annak gyanúja, hogy az alantasságáról (nem) ismert Keresztes Imre főügyész uram elszabotálja nagyságod igen nagyon fáradságos munkáját, mert olyan ügyészre bátorkodott bízni a koncepció kitalálását és feltálalását, aki nem bátorkodott megismerni azokat a jogi szabályokat, amelyeken dicső haderőnk nyugszik.

Alá- és fölé tisztelt nagyméltóságú uraimék!

A 6/1994. HM rendelet szabályait az általam igen megtisztelt Hende miniszter uram dolgozta ki az MDF kormány alatt. Budai államtitkár uram pedig e szabályok alapján vásárolta meg – néhány évi katonai ügyészi pályafutása alatt - 1998-ban nagy értékű budapesti belvárosi lakását a Honvédelmi Minisztériumtól. A rendeletben meghatározott kedvezményes vételáron.

Én botor, én sem tettem mást, mint merészkedtem e rendeleti szabályok alapján szolgálati lakást kapni, és azt később kedvezményesen megvásárolni.

Kérem nagyméltóságú uraimékat, tiszteljék meg jelenlétükkel a bíróságot. Mert holnap kiderül, hogy kinek volt igaza. Nagyméltóságú Hende miniszter uramnak, aki szerint nem követtünk el bűncselekményt. Vagy nagyságos Budai államtitkár uramnak, aki szerint igen.

Merészelek azon véleményemnek hangot adni, hogy nagyságos Budai államtitkár uramnak különösen fontos az ügyben hozott döntés, hiszen ha nem nagyméltóságú Hende Csaba uramnak lesz igaza, Önnek, nagyságos uram nyilvánvaló erkölcsi kötelessége a megvásárolt 25 milliós ingatlan és a fizetett 508.000-Ft. vételár különbözetének a Magyar Állam javára történő befizetése.

Táborfalva, 2014. február 27.

         Minden esetben nagyrabecsüléssel és tisztelettel:                                                                                    

                                                                              (Fapál László)

                                                                              II. rendű vádlott

                                                                     Isten hozzon és vigyen is!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr225835075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rosencrantz Guildenstern 2014.02.28. 10:37:36

Gratulálok a felmentéshez! Van még remény. Csak húzzák ki a bíróságok ápr. 6-ig épségben!

Várjuk a bővebb beszámolót az ítélethirdetésről!

komplikato 2014.02.28. 18:42:44

Azért kell hozzá pofabőr vastagság, hogy a Budai olyan ügyben számoltat el mást, ami törvényes és amit maga is elkövetett ... ez eddig kimaradt nekem a képből, pedig ad egy érdekes pikantériát az egésznek.

Alfás Theo 2014.03.01. 15:48:33

Sajnos egyik sem ért rá. Az egyik a 160 milláját keresgette, hogy honnan jöhetett össze, a másik meg éppen a háttérben lopódzkodik, hogy nehogy valami csajos turpissága előkerüljön a nagy napig.
süti beállítások módosítása