Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

149. Várj a sorodra! – 2014 tavaszán Te is sorra kerülsz!

2013.11.10. 14:19 Viszkisdoboz

Magyarország keresztapja, a jóságos Orbán Viktor üzenetet intézett a sajtó nyilvánosságán keresztül a bíróságoknak.

A miniszterelnöknek a Kúria elnökéhez intézett felszólítása, mely szerint tessék rendet teremteni az ítélkezésben, mert a magyar bíróságok – deviza hiteles ügyben – nem a magyar emberek érdekei szerint, ráadásul össze-vissza ítélkeznek, csepp a jogtalanságok tengerében.

Kérése nyilvánvalóan parancs, jó lesz megfogadni, mert jótevőnk annak szánta, ami valójában: nyilvános fenyegetésnek. Nem lehet másképp lefordítani, mert megüzenhette volna szőnyeg alatt is kívánságát valamelyik sameszén keresztül a Kúria elnökének, de inkább az Országos Bírósági Hivatal elnökének. Mit kíván Orbán Viktor, ó bocsánat, a magyar nemzet.

A mindenható miniszterelnök hatalma és a bíróságok igazságszolgáltató hatáskörének gyakorlása lassan összemosódik, és megérhetjük még azt is - ha nem sikerül 2014-ben elzavarnunk a ma még látens diktátort és csatlósait - hogy Orbán Viktor közvetlenül utasítja a magyar bíróságokat a magyar embereknek (értsd. Fidesz hitű embereknek) tetsző ítéletek meghozatalára.

A miniszterelnöknek úgy érezte, hogy eljött az idő. Lépnie kell. Mert Handó Tünde OBH elnök nem tudta, vagy nem akarta maga alá gyűrni a bíróságok ítélkezési függetlenségét. Ezt pediglen Orbán nem tűrheti.

Gulyás Gergely fideszes képviselőtől tudjuk, hogy az ország ügyei nem az Alaptörvényük szerinti állami hatalmi osztottságban, hanem – intellektuálisan, ahogy fogalmazott - a Fidesz elnökségében dőlnek el. A keresztapa összehívatja az ülést, ott a kollégiumi szobatársak és új bizalmasok - nyilván teljesen demokratikusan - előadhatják kívánságaikat, javaslataikat, majd a maffiafőnök dönt. Aztán jön a nyilvánosságnak szánt aktusok sora: lepapírozzák kormány- vagy parlamenti döntéssel a pártdöntést. Kiadják a közmédiának, a Magyar Nemzetnek és a Hír Tv-nek, hogy éppen mit kell kommunikálni, hogyan kell álcázni a „család” tevékenységét, hogy minden intézkedés „jogszerűen” részrehajló legyen, de az a hívek számára a közjónak látsszék.

Nyilván a legegyszerűbb dolog az lenne, ha a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője meghívottként részt venne ezeken az üléseken, hogy tudja a dolgát, és ne kelljen neki mindig megüzenni, hogy kinél áll fenn a bűncselekmény alapos gyanúja és kinél nem. 

Junta mediakutato.hu.jpg                                                     (fotó: mediakutato.hu)

Az ügyészség a napokban parkoló pályára tette a stempli ügyet. Tudják ez az ügy, amely oly mértékben van ürgebőrbe varrva, hogy még a jobboldali médiumok sem tudnak eligazodni az ügyészség alapos gyanúján. Ezért most éppen azt híresztelik hazug módon, hogy jogtalanul juttattam lakáshoz egy ezredest a HM-ben. Holott nem volt vagyonkezelői jogosítványom, ezért objektíve nem is utalhattam ki lakást senkinek. A tények azonban nem szokták zavarni a jobboldali hírcsatornákat. Nyilván nem igazán lehet a híveknek elmagyarázni, hogy egy kérelemre rávezetett „Egyetértőleg felterjesztem!” pecsét és egy aláírás miatt miként lesz az államtitkár csalásban tettestárs. Ráadásul azt a honvédelmi  minisztert vezettem félre az ügyészség szerint, akivel ugyanabban az időszakban egy másik vádemelésük szerint (lakás ügy) éppen összejátszottam, hogy még bonyolultabb legyen a kommunikációs zavar.

A stempli ügyben három évig nyomoztak, háromszor iratot ismertettek, aztán most megint nem csinálnak semmit folytatják a nyomozást. A Központi Nyomozó Főügyészségen futó, kreált ügyben a harmadik iratismertetést követően először úgy gondolkoztak 54 napig a vádemelésen, hogy 4 munkanapra nyomozást rendeltek el, amit most a Legfőbb Ügyészség 4 hónappal meghosszabbított, vagyis 2014. február 25. napjáig megint lehet nyomozgatni.

A vádemelést pedig majd megejtik a választási kampányban. A katonai ügyészek a 2010-es választási kampányban már bizonyítottak. Szégyenletes politikai szerepvállalásuk csúcsaként a HM-et a nyomozás kezdetétől fogva „gengszterszervezetnek” nyilvánították. Egyszer már letették a garast a Fidesz mellett. Miért ne tehetnék most is, amikor a Központi Nyomozó Főügyészség kormányzati irányítás alatt áll.

Bennem persze szakmai szempontból is megütközést keltett, hogy megint a nyomozási határidővel játszik az ügyészség. A büntetőeljárásról szóló törvény vádemelésre vonatkozó fejezete szerint az iratismertetést követően az ügyész (legfeljebb 90 napon belül) egyes nyomozati cselekményeket elvégezhet (pl. tanút hallgathat ki) és ehhez nem kell nyomozási határidőt biztosítani. A törvényben nem találom annak lehetőségét, hogy ebben a szakaszban el lehet rendelni a nyomozás folytatását. Nem túl meggyőző az ügyészektől származó információ, hogy „így szoktuk csinálni”. Arról már nem is beszélek, hogy maga az ügyészség döntött úgy, hogy befejezte a nyomozást, aztán gondolkodik, hogy vádat emel, vagy megszünteti az eljárást. Ehelyett megint nyomoz. A stempli az stempli marad, az aláírás meg aláírás. Ezen meg mit lehet ragozni még egészen „törvényesen” akár 2015. februárjáig, azt nem tudom. Trükköznek a fiúk, az bizonyos.

Az Alaptörvényükből hiába idézgetném a „törvényesség őreinek”, hogy jogom van a részrehajlás nélküli – ésszerű határidőn belüli - tisztességes eljáráshoz. Mert amit csinálnak, az tisztességtelen, részrehajló és túl van minden ésszerű határidőn. Persze, elfelejtettem… Ezek a szabályok rám nem vonatkoznak, mert nem vagyok a magyar nemzet része. Mert vannak példának okáért azok a gázszerelők, akik 3 év alatt 7 milliárdra hizlalhatják a vagyonukat: ők a magyar nemzet tagjai. És vagyok én, akinek azt üzenik, hogy várj a sorodra. A választási kampányban majd sorra kerülsz Te is! Oly sokszor mondja majd el a Hír Tv a „rémtetteidet”, hogy lassan a kisgyermekeket is veled ijesztgetik. Vigyázz, jön a Fapál! Belegyömöszöl egy viszkis dobozba, elvisz a luxuskecóba és pecsétet rak rád!

Stempli, még négy hónap.jpg

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr275623135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christophe 2013.11.10. 21:54:36

Lesznek mèg, kèso este cirkàlo fekete volgàk,amik gyujtik a kommunizmus ellensègeit....

kbs2013 2013.11.10. 23:00:58

A börtönökben is mindenki ártatlan. Már ha az elítélteket kérdezed.
Mondjuk, blogot kevesen írnak róla.

Jenyei 2013.11.10. 23:12:40

Hát igen, az ilyen mocsadék állatokkal van tele a sajtó. Én is hallottam, hogy Qrcsány szülővárosának a polgármestere sok milliárdra növelte a vagyonát semmi perc alatt. Nem véletlen, hogy a Magyar Hírlap hónapok óta ezt hozza szalagcímben. Ugye jól tudom?

kronosz6 2013.11.10. 23:43:57

Nem tom mér én nem a Zorbántól félek, hanem a videó hamisitó, 8 évig országot rontó balliberálisoktól! Nagyon utálom őket!

mim 2013.11.11. 01:33:05

Orbán nevetségessé teszi magát a kinyilvánított óhajaival.
Fórum: Vicces, hogy az ügyhöz nincs hozzászólás, csak a terelés megy. Én csak azt látom, hogy évek óta szarakodnak és valódi újdonságot már nem tud produkálni egyik fél sem. Szóval végleges döntést kell hozni, hogy a következő üggyel elkezdhessenek foglalkozni.

midnight coder 2013.11.11. 06:18:29

Mondjuk, nem olyan hülye taktika az ilyen ügyeket a választások előtt hétre időzíteni, a baloldali szavazó memóriája ugyanis kb. egy hétig tart. Ezért is felejtik el, hogy anno a második Gyurcsány kúrmány idején kb. hetente volt egy-egy ügy. Pedig akkor nem is a patás Orbán volt hatalmon, csak a vesztüket érző jóelvtársak fúrták egymást és borogatták a biliket a néphazugságban.

nu pagagyí 2013.11.11. 06:55:42

Az ügyészségnek nagy szerepe volt a demokrácia lerombolásában. A Fidesz érdekében egyoldalúan beavatkozott a választásokba. Koholt vádak eszkábálásával diszkvalifikálta azokat, akikre a Fidesz nevű maffia pocakos vezetője rámutatott. Elég csak az MDF elleni hadjáratra gondolni, de az azóta felmentett álkorrupciós esetek is idesorolhatók. Normális demokrácia akkor lesz ismét, ha az ügyészség vezetői börtönbe kerülnek a puccsban való közreműködésükért.

midnight coder 2013.11.11. 07:11:54

@nu pagagyí: Ne viccelj elvtársam. Az előző ciklusban a saját néphazugságotokat simán át lehetett volna nevezni ma ki mit lopott újságra. Maga Megyó is ejtegetett a leváltásakor holmi korrupciós ügyekről, nyert is gyorsan egy végtelenített Föld körüli repülőjegyet csak hogy befogja a száját. De ettől függetlenül volt ott minden a kakaóbiztos számítógéptől a háromszoros áron épült autópályákig. Csak, mint mondtam a szoci szavazó memóriája kb. egy hétig tart, bár van hogy az okosabbak akár két hétre is vissza tudnak emlékezni, de azok már inkább az LMP-re szavaznak.

felcsutisuttyo 2013.11.11. 08:24:27

A 2014 es Nemzeti Gazemberek által elcsalt választás után az Ügyészség seggnyalói is sorra kerülnek!!!!!és a begyöpösödött alattvalók is:DDDDD heheh

pedes75 2013.11.11. 08:53:32

@kbs2013:

"A börtönökben is mindenki ártatlan. Már ha az elítélteket kérdezed.
Mondjuk, blogot kevesen írnak róla."

Ennyi.

nu pagagyí 2013.11.11. 09:43:58

@midnight coder: Azt írtam, egyoldalúan avatkoztak be. Például Zuschlag mellé, nem ültették oda Szíjjártót, aki ugyanazt csinálta Fidelitas színekben az előre leosztott pénzekkel, mint Zuschlag. Másik állításom pedig a koholmányok eszkábálása volt, amelyekkel befolyásolták a politikai közhangulatot. A legocsmányabb ebben a műfajban a Dávid Ibolya elleni ügyészségi hadjárat volt.

Jellemző az ügyészségre a választásokra időzített, rabosítással összekötött gyanúsítgatások nagy száma. Mindig csak az egyik oldalt sújtva. A mostani ellenzéket érintő vádak nagy része csúnyán megbukott a bíróságokon, arra viszont alkalmas volt, hogy a Fidesz istálló összes korrupt alakját (Lázárt, Papcsákot, Rogánt és a többit) hatalomra juttassa. Polt méltatlan az ügyészség vezetésére, egyszer el kellenne már számoltatni, felbújtóival egyetemben.

borzimorzi 2013.11.11. 10:43:27

@kronosz6: Pedig okosabban tennéd, ha mindegyiktől félnél, és főképpen, ha mindegyiktől féltenéd a hazánkat. Mert ez a vircsaft nem ma kezdődött, hanem az első Orbán-kormány idején, csak azóta egyre nagyobb volumenben űzik az "ipart".

Nem tudom, láttál-e már 8 hektárt egy tagban, én igen. Hidd el, az egy nagy darab föld. De ez még nem lenne baj, én csak örülök neki, hogy Lévai Anikó épp Tokajban vásárolt be. Legalább nem fognak szemétlerakót csinálni a Királyné Szoknyáján. (Gy.k.: Tokaj legértékesebb, déli fekvésű lankáin.) A baj az, hogy egy nagy darab, nagyon értékes helyen levő, ergo nagyértékű földet úgy vett meg, hogy forrás oldalról nem igazolható, hogy miből. Pár évet dolgozott bírósági fogalmazóként, majd pedig vagy 15-20 éven át otthon volt a gyerekekkel. Háziasszonykodott. Ebből a jövedelemből nem 8, de egy fél hektárt sem lehetett volna venni Tokajban (se). Ergo a költés alapját nem képezheti legális jövedelem. Kizárásos alapon.

Mit gondolsz, miért nincsen a magyar adóhivatal német mintára kiegészítve azokkal az adónyomozókkal, akik azt vizsgálják, hogy az adószám nélküli, hivatalosan csak segélyből élő kiccsaládok mégis, miből építenek palotákat? meg hogy a minimálbérre bejelentett, és osztalék után sem különösebben adózó vállalkozókám miből utazik Thaiföldre meg Kubába minden évben? Vagyis miért nem vizsgálja Magyarországon semmilyen hivatal az adózott jövedelem nélküli, kirívó gazdagodásokat?

Elárulom, de amúgy is tudod. Mert, ha ezt vizsgálnák, akkor a politikusok jó része mehetne a börtönbe.

Na, erről el kell terelni a figyelmet, tehát megy a hisztériakeltés és a sárdobálás ezerrel, hogy a nagy csatazajban észre ne vedd: mindegyik enyveskezű.

Szvsz az egyetlen esélyünk egy harmadik erő létrehozása. Ha nem lesz ilyen, akkor 20 év múlva is azon fogtok vitatkozni, hogy a Fidesz és az MSZP közül melyik a korruptabb.

Üdv:
b

christophe 2013.11.11. 18:37:48

@borzimorzi: ''Elárulom, de amúgy is tudod. Mert, ha ezt vizsgálnák, akkor a politikusok jó része mehetne a börtönbe.''
Maximàlisan egyetèrtek,ezèrt marad mutyiorszàg Magyarorszàg,mert az orszàg vezetoi,nagyvàllalatok,orvosok korruptak,adocsalok. A kevès kivèteltol elnèzèst kèrek!

legeslegujabbkor 2013.11.12. 16:30:38

"Nyilván a legegyszerűbb dolog az lenne, ha a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője meghívottként részt venne ezeken az üléseken, hogy tudja a dolgát, és ne kelljen neki mindig megüzenni, hogy kinél áll fenn a bűncselekmény alapos gyanúja és kinél nem."

Ezt már megvalósították. Polt Péter valószínűleg ott van az üléseken, de papíron is kiadja a marketingosztály, hogy kit kell azon a héten bilincsben elhurcolni, sajtótájékoztatón besározni, kor, nem és munkakör szerint.
Nem tudom a katonai ügyészséggel szemben milyen lehetőség van, de nem lehetne megfontolni az európai szervek, bíróság bevonását?
süti beállítások módosítása