Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

145. Folytassa, főügyész úr!

2013.10.08. 10:51 Viszkisdoboz

 Polt Péter hetivalasz.jpg                                                                       (fotó: hetivalasz.hu)

Dr. Polt Péter

legfőbb ügyész

            Tisztelt Legfőbb Ügyész Úr!

Alulírott, dr. Fapál László feljelentő (2381 Táborfalva, Arany János út 91. szám alatti lakos) a Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya 2.Nyom.717/2013. számú – ismeretlen tettes elleni feljelentésemet elutasító - határozata ellen panaszt jelentek be.

2013. július 24. napján feljelentést tettem Önnél a Honvédelmi Minisztérium és/vagy a Központi Nyomozó Főügyészség állományába tartozó ismeretlen tettes ellen hivatali és/vagy más bűncselekmény miatt.

A Legfőbb Ügyészség arról értesített, hogy feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség fogja kivizsgálni, várjak türelemmel.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya a feljelentésemet elutasította arra hivatkozással, hogy hiányzik a hivatali visszaélés bűntettének alapos gyanúja, továbbá arról tájékoztatott, hogy a határozat ellen nincs panaszjogom, mert nem vagyok a bűncselekmény sértettje.

A Központi Nyomozó Főügyészség Budapesti Regionális Osztálya határozatát törvénysértőnek tartom az alább kifejtett indokaim alapján:

  1. Az ügyészség nem merítette ki a feljelentésemben foglaltakat. Az 1.Nyom. 530/2013. számon eljárást folytató katonai ügyész eljárását a feljelentés szempontjából vizsgálta, de a Honvédelmi Minisztérium állományába tartozó személy(ek) alapos gyanú szempontjából felmerülő tevékenységét nem.
  2. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, így ismerem a HM szervezetét és működését, azokat a szabályzókat, amelyeket, mint levéltári anyagokat nem sikerült az ügyészségnek beszereznie. Ezeket az iratokat magam hagytam jóvá vagy terjesztettem fel jóváhagyásra a honvédelmi miniszternek. Nem tudom elképzelni, hogy ezek az iratok egyszerűen ne legyenek előtalálhatók. Ha pedig megsemmisítették őket, akkor azt kell megvizsgálni, hogy az eljárás szabályosan zajlott vagy sem. Az okiratok hiányát ügyészi elképzelések a hivatali eljárás rendjéről nem pótolhatják.
  3. A feljelentés ügyében eljáró katonai ügyész nem vizsgálta a mentő körülmény elhallgatásával kapcsolatosan tényállás megvalósulását a HM illetékes szervei részéről. Belenyugodott abba, hogy ha nincs irat, akkor nincs irat. A HM pedig – mint Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos (feljelentő) keze alá dolgozó szervként - nem érdekelt abban, hogy ezek az iratok előkerüljenek, mert alaposan feltehető, hogy egyenes szándékkal kívánják megbüntetésemet egy olyan ügyben, ahol nem követtem el sem bűncselekményt sem más jogszabálysértést.
  4. Álláspontom szerint a panaszjog megillet, mert a feljelentésem tárgya szorosan kapcsolódik egy olyan büntetőeljáráshoz, ahol a Központi Nyomozó Főügyészség úgy gyanúsított meg bűncselekmény elkövetésével, hogy az eljáró katonai ügyész a HM szervezetét és működési rendjébe helyezett cselekményt nem vizsgálta, valamint nem szerezte be (vagy nem tudta beszerezni) azokat az eredeti okiratokat, amelyek az ügyben corpus delicti-ként szolgálnak. Ezzel a védekezéshez való jogomtól és a tisztességes eljárásba vetett hitemtől fosztott meg, mert hogyan védekezzek a gyanúsítás ellen, amikor azok az iratok hiányoznak éppen, amelyek a döntés előkészítő tevékenységre vonatkoznak?
  5. A HM-ben az írásbeliség kötött rendje valósult meg. Az állami vezetők szóban nem döntöttek, minden döntésüket és azok előkészítését nyilvántartási számmal ellátott iratok tartalmazták. Feljelentésemben világosan előadtam, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség ellen akkor irányul a feljelentésem, ha a HM az iratokat biztosította, de azok nem kerültek be a bűnügyi iratok közé. Ha a HM illetékesei nem tudták (vagy nem akarták) az eredeti iratokat biztosítani, akkor fel sem merülhet annak a gyanúja, hogy az eljáró katonai ügyész bűncselekményt követett volna el. Akkor viszont nem az ügyész, hanem a HM tevékenységét kellett volna vizsgálni. Ezt a feljelentés alapján eljáró katonai ügyész elmulasztotta.
  6. Sérelmesnek találom azt is, hogy a Központi Nyomozó Főügyészséget is érintő feljelentésemet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálta ki.
  7. Sérelmesnek találom azt is, hogy a katonai ügyész tevékenységét egy másik katonai ügyész vizsgálta ki.

Tisztelettel kérem Legfőbb Ügyész Urat, hogy panaszomnak helyt adni szíveskedjék, a feljelentésemet pedig a pártatlan eljárásra is tekintettel másik nyomozó főügyészségnek szíveskedjék kiadni érdemi elbírálás céljából. Álláspontom szerint a katonai ügyészeket az ellenem folyó eljárásokban már kizárólag presztízs szempontok vezetik, így elfogulatlan eljárást tőlük nem várhatok.

Táborfalva, 2013. október 07.

2 komment · 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr125556617

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bíró bűnözés 2013.10.09. 07:27:26

Pártalapítás csatolt csúszópénzzel. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt  soron kívüli és biztosan gyors ügyintézés érdekében a szokásos "bírói hálapénzt" is csatolta a Fővárosi Törvényszékre beadandó pártbejegyzési kérelméhez. A képre kattintva megnyílik...

Trackback: Tigáz-Eni maffia 2013.10.09. 07:26:05

Tigáz - Eni, Főgáz és más hasonló kihűlésvédelmi pénzeket szedő maffia ellen nem olyan reménytelen a helyzet. Eddig tömegeket lejmoltak le nagy összegekkel és tömegeket tartanak rettegésben. Nagyon kevesek merték csak felvenni a kesztyűt és védekezni e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Parajpuding 2013.10.09. 08:23:18

Kedves Fapál Úr! Nagyra tartom az erőfeszítéseit, de erősen kétséges és kérdőjeles egy kesztyűbábbal és annak további kesztyűbábjaival való harc az igazságkeresés tekintetében. Poltpéter az igazságszolgáltatás és az ügyészi hivatás megcsúfolása.

mim 2013.10.09. 10:24:09

Kíváncsi vagyok a főügyész hivatalos válaszára. Ha lehet, azt is tedd közzé.
süti beállítások módosítása