Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

131. Gengszterszervezet

2013.06.06. 16:53 Viszkisdoboz

2010-ben az országgyűlési választások kampányidőszakában a Budapesti Katonai Ügyészség a politika színpadára lépett és bejelentette, hogy a Honvédelmi Minisztériumban egy bűnszervezetet, egy igazi gengszterszervezetet derítettek fel. Ezt követően a nyomozás csak arra irányult, hogy állításukat bizonyítani tudják. Az ügyészek mindenkit bebörtönöztek, és a kényszer hatása alatt született gyanúsítotti jegyzőkönyvek a Magyar Nemzetnél landoltak, ahol még aznap teljes terjedelmében nyilvánosságra hozták a vallomásokat. Így vett részt a választási kampányban a katonai ügyészség.

A bíróság sem értette, hogy miért kellett az ügyészségnek azonnal a médiához fordulni. „3 héttel a nyomozás elrendelését követően a katonai ügyészség szóvivője nyilvánosan kijelenti, hogy egy gengszterszervezet működését fedték fel a Honvédelmi Minisztériumban, melyben az ügyészség nyomozást folytat. Erre több válasz is lehetséges, amelynek megválaszolása nem a bíróság feladata”

Az ügyészek valójában egy embert találtak, az akkor HM Védelemgazdasági főosztályvezető beosztást betöltő O. János dandártábornokot, aki az előzetes letartóztatás alatt – elmeműködésének kóros állapotában (személyiségzavar) – kizárólag szabadulása reményében, az ügyészi elvárásoknak megfelelően tett vallomást „ügyekre”, még inkább magas politikai és állami tisztséget betöltő személyekre, akik az ügyészség és a jobboldali sajtó célkeresztjébe kerültek. Ő lett az ügyészség viszkis dobozos „koronatanúja”, akivel még egy törvénytelen vádalkut is kötöttek, hogy tanúként erősítse az ügyészi koncepciót a Tábornok perben. Holott, mint azt a bíróság megállapította „az ügyészi tényállásból az derül ki, kizárólag O. János az előny, az un „visszaosztott pénz” kérője, illetve elfogadója.”

Engem azzal vádoltak O. János gyanúsítotti vallomása alapján, hogy 2006-ban ismeretlen időpontban, ismeretlen eredetű pénzt vettem át O. János tábornoktól a Honvédelmi Minisztériumban található szigorúan őrzött és betechnikázott irodámban, és abból 4 millió forintot egy viszkis (később piros italos) dobozba tettem és kiléptem vele az ajtón. Hogy hová mentem, az már nem derült ki, miként az sem, hogy mi lett a többi pénzzel. Ez a koncepció következő részéhez tartozott volna, amit ma lakás ügyként ismerünk, ahol együtt ülök a vádlottak padján Juhász Ferenc honvédelmi miniszterrel. Ugyanis nekem O. tábornok nyomozati vallomása szerint a honvédelmi miniszterhez kellett volna vinnem az állítólagos pénzt. Talán az lett volna a koncepció, hogy ezért cserébe a miniszter kiutal nekem egy szolgálati lakást?

Nem sikerült. Csúfos bukta lett a vége. O. János tábornok nem lett tanú, vádlottként állt a bíróság elé. A bíróság meg a törvénytelen ügyészi módszerek és a tábornok elmebéli állapota miatt kizárta a bizonyítékok közül O. János tábornok szabadulásáért tett hamis vallomását. Aztán bűncselekmény, illetve bizonyítékok hiányában 15 embert mentett fel a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa.

Sokszor elmondtam már, hogy az önvádra kötelezés tilalmától az ügyvéd nélküli kihallgatásokig hosszú lenne felsorolni azokat a törvénytelenségeket, amit a katonai ügyészek a „nagy vadak” zsákmányul ejtése érdekében a gyanúsítottakkal szemben elkövettek. Következmények nélkül. Ha az ügyészek törvényesen szerzik be a személyi bizonyítékokat, és azok mellé még objektív bizonyítékokat is csatolnak, a bíróság szerint még akkor sem lehetett volna vesztegetésről beszélni. Ha bizonyítható is lett volna a bűncselekmény megvalósulása, az tipikusan a befolyással üzérkedés tényállási elemeit viselte magán, és a 2007. január 28. napja előtti cselekmények meg elévültek.

„A vádiratban visszatérő elem, hogy O. János valahogyan kapcsolatba kerül valakikkel, finoman és körmönfontan pénzt kér és kap a vállalkozóktól, illetve azok egy részétől, a többi ugyanis azt tagadja. Ha ezt megvizsgáljuk, akkor adóik a kézenfekvő megoldás: O. János fontos ember látszatát kelti – vádlott társak, tanúk ezt alá is támasztják, nárcisztikus jellemű, karrierista, törekvő típusú katona, aki az előmenetelért és az ahhoz kapcsolódó hatalomért bármire képes. Ezzel az imázzsal felvértezve pénzt kér és kap azért, mert aki ad, azt hiszi, hogy O. János fontos, befolyásos ember, akinek befolyása van a szerződések megkötésének kimenetelére, de ez nem igaz.”

A bíróság nem veheti át a vádló szerepét. Bármennyire is nagy az igyekezet az ügyészség részéről a kormányzati politika kiszolgálására, a NER jelenlegi fejlettségi szintje ezt még nem teszi lehetővé. A törvényes vád alapvető követelménye, hogy az ügyészség a vádiratban határozza meg a vádolt személy pontosan körülírt büntetőtörvénykönyvbe ütköző cselekményét. Önmagában ez is kevés, mert a vádiratba bármilyen baromságot le lehet írni büntetlenül, mint azt a lakás ügy ékesen bizonyítja.

maffia.jpg

Az ügyész vádirati állításához meg kell határoznia azt is, hogy a vádiratban szereplő tényeket milyen bizonyító erővel rendelkező bizonyítékok támasztanak alá. Mert nem elégséges a bizonyítékokat a bíróság számára halomba rakni, hogy a bíróság válogassa szét tetszése szerint, hogy melyek támasztják alá a vádat és melyek nem.

És most nézzük, hogy a kiváló katonai ügyészek mit alkottak. Mert képzelőerőben nem szenvedtek hiányt, és valóságos rágalomhegyek kerültek a vádiratba: írtak 10 éven át folyó megszámlálhatatlan vesztegetési cselekményről, viszkis dobozba kerülő pénzről, bűnszervezetről, gengszterszervezetről stb.  

Eközben a bíróság által megállapított tények a következők voltak:

„Minden” úgymond megjelölt bizonyíték visszautal önmagára és O. János kérdéses vallomására, valamint a vádlott társak homályos, utalásokkal és feltételezéseket tartalmazó, kiragadott megállapításaira. Az így felhívott bizonyítékok nemhogy zárt, logikailag egymásra épülő rendszert nem alkotnak, hanem ellentmondásosak, valószínűsítéseket és feltételezéseken alapulnak.”

„A bíróság számára értelmezhetetlen, hogy a nyomozó hatóság miért hisz 5 embernek, akik közül 1 meghalt, 50 vállalkozónak, meg a hozzájuk kapcsolódó legalább 20 kompetens személynek pedig nem, és azt figyelmen kívül hagyja. Ezek a kérdések megválaszolatlanok maradtak.”

Itt tartunk, miközben 2013-ban már leplezetlenül működik az államilag szervezett, közgépesített maffia, a politikai és gazdasági hatalom teljességét nyíltan magukhoz ragadó kormányzó pártok és klientúrájuk. „Független” ügyészségünk ehhez még segítséget is nyújt: nem a földügyeket, az elcsalt, offshore végű cégek közbeszerzéseit, vagy éppen a trafikbotrányt vizsgálja, hanem a közérdekű bejelentőket üldözi személyes adatokkal való visszaélés címén.

Igen, ezt akartuk!(?) Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!   

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr185348394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2013.06.08. 01:13:49

Mindig élvezettel olvasom blogodat.
A helyzet borzalmas.
Ugyanakkor ezt a nagy adag szart ami a politikai elitet és a civil kontrollt illeti, 24 év alatt közö erővel sikerült összelapátolni, a hatalmasra duzzadt korrupt állammal, az embereket szándékos naivitasban, anyagi és szellemi elnyomásban tartásával.

Kevesen gondolgodunk, ez a következmény.
Akik gondolkodnak nem hiszik hogy egy kisztitkár teszi a legjobb ajánlatot egy milliárdos cégre.

Azt sem, hogy a 2002ben 2 milliárdos közgép, véletlenül lett 10 milliárdos cég 2010-re, nem az akkor még közös mszp-szdsz-fidesz korrupció miatt.

Viszont jó a stílusod, és gratula a nyeréshez!
Indíts polgári pert járandóságaidért és minden károdért, megérdemelnek még néhány rugást az ostobák.

deruyter 2013.06.08. 02:53:38

Az ügyészség is szánalmas politikai feladat-végrehajtóvá silányult. Aki követi a Sukoró ügyet, Moszkvai ingatlan ügyet, Budai Gyula munkásságát az tudja, hogy az egész csak egy politikai humbug. Rengeteg szánalmas alá nem támasztott ügy, lehetőleg irgalmatlanul lassan lefolytatva, hogy a vádlottak minél tovább megbélyegzettek legyenek. A nép meg benyeli mint kacsa a nokedlit.

Tamás Csacsicska 2013.06.08. 05:15:28

Küldhetek érdekes ügyészségi esetet - ha ragaszkodom hozzá, hogy az ügyben szereplő neveket változatlanul kell nyilvánosságra hozni? Szóval semmi kitakarás. Semmi politika, csak az ügyészi szakértelemre és mentalitásra jellemző eset.

röhögő 2013.06.08. 06:59:41

Az államforma kétharmad. Miért kell ezen meglepődni?

csabakirályfi 2013.06.08. 07:42:00

Csak ezt nem értem: "...a politikai és gazdasági hatalom teljességét nyíltan magukhoz ragadó kormányzó pártok"
Miféle pártok? Csak nem a Semjén féle formáció? Ez a választási rendszer szégyene, hogy ezek ott ülnek, nem választotta őket senki, a Fidesz valagában lavíroznak, önállóan mérhetetlenek. Semjén, aki úgy lett teológiai PhD, hogy arról se hallott, lopni bün (saját bevallása).

Kivancsi 2013.06.08. 07:51:59

ha jol ertem akkor:
- nincs bizonyitekuk, hogy a vesztegetesed megtortent?
- de arra sincs bizonyitek, hogy nem?

ezek igy mennek kis orszagunkban az elmult par evtizedben mindegy az jobboldal vagy baloldal ha kell fedezik egymast a soraikat zarjak kiveve ha mas az indok nem csak a zsakmany szerzes akkor fel kell aldozni par embert most hogy az bunos vagy nem?
teljesen mindegy...
de mint latjuk a bodon kozeleben mindenki bunbe esik!
miert is lennel te a kivetel?

tudod mit gondolok?
saros vagy te de inkabb szaros de fulig b+
egesz eletedben a zemberek adojabol eloskodtel
- viszkis dobozba gyujtogedted a mutyi lovit..
- szolgalati lakasod is volt
- 40 evesen nyugdijba is mentel vagy mesz

de ma mar mindegy ugyis elevult ugyanugy mint a tobbi politikai gengszert mutyija
- kicsit magunknak privatizalunk a-la kisz titkarok es cimborai
- olajszokites a jelenlegi jobbkez
- feherhajo kft es kaja ibrahim
- hajdu bet -es libas ugy es ofshorba eltuntetes
- moszkvai kepviselet aranak ofshorba jatszasa
- bkv-s mutyik tomkelegei
stb stb stb...

jobban orulnek ha bortonben varnad, hogy barataid is odakeruljenek miutan lejar a megbizatasuk jovore vagy 5 ev mulva.....

csabakirályfi 2013.06.08. 07:54:10

@röhögő: Elkerülte a figyelmedet: mikor ezek az ügyek indultak, az államforma nem kétharmad volt. Viszont ezek megágyaztak a kétharmadnak. Hazudtak minden vonalon, mindenről. És az államforma nem igazán a kétharmad, hanem Orbán vallásos imádata. Azerbajdzsán mint szolíd családi diktatúra? Akkor mi Magyarország?

csabakirályfi 2013.06.08. 07:58:07

@Kivancsi: "- de arra sincs bizonyitek, hogy nem?"
És ezt most hogy? Azt kell bizonyítani a magyar jogban (bármelyikben), hogy ártatlan? Csak nem jogász?!

Kivancsi 2013.06.08. 08:24:27

@csabakirályfi: most mit mondjak erre?
a parkolooroket is folyamatosan lefizetik minden sarkon meg is hany esetrol van bizonyitek?
minden 10000. ik?

ez van ma itthon...
aki teheti hagyja magat
pont ez nem hagyna?
mikor korulotte ez folyik pont o maradjon ki a viszkis doboz toltogetesbol?

csabakirályfi 2013.06.08. 08:51:56

@Kivancsi: És minden parkolóőrt megvádol az ügyészség? Vagy van, ahol nem volt taggyülés? Ti. a poszt erről szól, nem arról, hogy a piacon kapsz-e számlát.

Kivancsi 2013.06.08. 09:10:18

@csabakirályfi: pedig azt kellene...
mindet (parkoloor, nokias dobozos, viszki dobozos, offshore tulaj, kisz titkar, stb stb) egyenkent megvadolni 1 honap elozetes valszeg par ev utan megszunne a korrupcio :)

Walter Hartwell White 2013.06.08. 12:20:44

Az állandóan emlegetett nokiásdobozban állítólag (mert nem bizonyított) 13 millió forint volt. Hányszor 13 milliót dömpereztek viszont ki a jelenlegiek valóságosan, amiből ellenben nem lett botrány...

alte trottel 2013.06.10. 02:15:10

@csabakirályfi:
Biza, hogy jogász és szeretne katonai ügyész lenni. Ezzel az intellektussal komoly esélyei vannak.

alte trottel 2013.06.10. 02:36:12

@¡Viva La Onda!:
Egy konkrét ügyről tudok.
Simicska a Szajol-Püspökladány vasútfelújítást 162 milliárdért végzi. _FELÚJÍTÁST!_ (szerencsésebb országban ennyiért vadiúj, két pályás ICE vonalat építenek) Öreg barátom (vasútépítő mérnök) szerint az adott munka tényleges értéke a "felháborító" mértékű haszonkulccsal is kijön 1 milliárd/km-ből, de ha csak "szemérmetlen" haszonkulcsot számítjuk, akkor 0.6-0.65 milliárd. A teljes hossz 67 km. Hogy a leendő katonai ügyész is fel tudja fogni, ez 162 milliárd Ft, ami 2.4 milliárd km-enként. No innen már egy jogász diplomával rendelkező nem túl éles eszű valaki, még maga Dr. Dajcs Tompika is ki tudja számítani az adott ofsór bankba a nem túl távoli jövőben beérkező összeget.

Walter Hartwell White 2013.07.08. 15:26:49

Na erről van szó. Ezt kéne közhírré tétetni és üvölteni az ellenzéknek.
süti beállítások módosítása