Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

119. Hende perli Hendét!

2013.04.11. 13:17 Viszkisdoboz

Miközben ámulva nézem a Fidesz kétharmados regnálását, néha megállok egy pillanatra, és próbálom eldönteni, hogy az zavar-e jobban, amit csinálnak, vagy az, ahogy csinálják. Ilyen magától értetődő természetességgel csak az erőszakos, nagydarab, kötözködő alkoholista kocsmai törzsvendégek tudják közölni, hogy nem volt az erőszak, amikor az ötvenkilós pultos kislányt a falhoz szorították az italraktárban, és sikítozni is csak azért kezdett a csaj, mert nagyon élvezte. Az asztaltársaság egy része pedig irigykedve bámulja az önelégült pszichopatát, az okosabbja meg nem jut szóhoz a megdöbbenéstől és a hitetlenkedéstől, hogy ilyet is lehet! A magán megtakarítások elvételétől, az alkotmányban megvont jogokon át az új alaptörvényben kiosztott kötelességekig sok példát tudnék sorolni a nagypolitikából. A Fidesszel folytatott személyes küzdelmem pedig bővelkedik ilyen példákban.

1919-es röplap javított1.JPG                    Fülkeforr és szabsharc röplapja (2010-2014-re javított kiadás)

Sajnos, az én életem napi rutinja, hogy az ellenem tett feljelentések miatt az ügyészségre meg a bíróságokra járok. Hamarosan kezdődik a lakásperem, amelyben azzal vádolnak, hogy katonatisztként felbujtottam Juhász Ferenc honvédelmi minisztert, hogy utaljon ki nekem egy HM rendelkezésű lakást. Ezzel a miniszter a hűtlen kezelés bűncselekményét követte volna el. Nem igaz persze, hogy szolgálati lakásom kiutalására jogszerűtlen körülmények között került volna sor, de éppen az előző posztban fejtettem ki részletesen, hogy miért, ezért erre most nem vesztegetném (értik!!!) a szót. Eközben más nyomozások is folynak ellenem, a HM-mel kapcsolatos ügyvédi megbízásaim miatt. A tárca ugyanis, – mint azt vezetői, köztük Hende Csaba honvédelmi miniszter többször kifejtette a sajtóban – példátlannak tartja, hogy korábban a HM külsős jogászokat is megbízott szakértői feladatokkal, ügyintézéssel, perbeli képviselettel, miközben a minisztériumnak nagy létszámú, és felkészült jogászi apparátusa van!

Mondja ezt annak a pártnak a politikusa, amelyik napi gyakorlattá tette, hogy egyéni képviselői indítvány formájában nyújt be fontos, nem egy esetben kétharmados törvényt, hogy kikerülje az előterjesztés feletti szakmai vitát és a civil szervezetekkel való egyeztetési kötelezettséget, majd egyszerű túlerejével el is fogadja azt. És a törvényjavaslatot sem a laikus – gyakran nem is jogot végzett – képviselő írja, hanem külsős ügyvédi irodák milliós-milliárdos megbízásokért. Ezt is biztosan a választók akarták így…

Szóval a jövő héten kezdődő lakásügy miatt a hét elején iratbetekintésre mentem a bíróságra. Nem számítottam semmi új irományra, a nyomozást jó régen lezárták, annak dokumentációját és a vádiratot ügyvédemmel együtt ismertem. Ezért aztán nagyon meglepett, amikor megtaláltam Hende Csaba honvédelmi miniszter levelét, amelyben meghatalmaz egy ügyvédi irodát, hogy az járjon el a Honvédelmi Minisztérium, mint sértett képviseletében, és érvényesítse a tárca polgári jogi igényét. A bíróság annak rendje és módja szerint a vádiratot a sértetti képviselőknek kézbesítette és megidézte őket a tárgyalásra.

Ez aztán az igazi fekete komédia!

Van egy lakáselidegenítési rendelet, amit az akkor éppen MDF-es Hende Csaba kabinettitkár irányításával alkotott a Honvédelmi Minisztérium apparátusa majdnem húsz évvel ezelőtt (1994). Én ennek a rendeletnek az alapján kaptam egy lakást a HM-től, amit Hende Csaba fideszes honvédelmi miniszter sérelmez. Ezért azt követeli, hogy fizessem ki a lakás értékbecsült ára és kedvezményes ára közötti különbözetet. Noha, természetesen tudja, hogy a kedvezményes vásárlás, mint minden katonát megilletett, hiszen éppen ő foglalta rendeletbe, mi jogosít kedvezményre egy hivatásos katonát, vagy HM-es köztisztviselőt. Ráadásul meg is írta Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak a „nagy tisztító vihar” kitörésekor, 2011-ben, hogy az „akkor (megjegyzés: 2005-2006) hivatalban lévő személyek az elbírálás időpontjában hatályos jogszabályi rendelkezéseket betartottáka határozatlan időtartamú lakásjuttatásra vonatkozó miniszteri felmentő döntésnek, a (…) lakás bérbeadásának és a lakás elidegenítésének is meg volt a jogalapja”.

Amúgy a miniszteri akaratot csak sejtem, lévén az ügyvédi iroda nem nyilatkozott, milyen polgári peres igénnyel akar fellépni a büntetőperben. Ezt meg is értem, nehéz lehet, mert ha tanulmányozták az iratokat, jogvégzettként tudniuk kell, hogy nem történt bűncselekmény, így nincs jogalapja a kártérítésnek. Persze, ha ezt elmondanák, jó fideszes szokás szerint repülnének a tárcától, így viszont a jogerős döntésig is ketyeghet a havi megbízási díj! Aminek mértékét megint csak nem lehet megtudni, mert – ellentétben a 2002 és 2010 közötti „zavaros időszakkal” (copyright by OV) – a tárcák nem teszik közzé hónapok óta a megbízási szerződéseiket a honlapjaikon. Azt is a Blikknek kellett kiderítenie, hogy egy régi fideszes elvtárs új elvtárssá avanzsált fia tanácsadóként havi milláért okosítja politikailag Hendét.

Már én magam is unom leírni: nekünk tilos, de nekik törvény! Így megyen ez Fidesziában!

7 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr35216808

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2013.04.12. 14:16:11

"Amit szabad Jupiternek..."

osztrák piktor 2013.04.12. 16:09:12

Bár most kommentelek ide először, rendszeresen olvasom a blogot és most megérlelődött az elhatározás, megpróbálom összegyűjteni az összes "eemútnyócéves" elszámoltatási ügy eddigi menetét és jelenlegi állását.
Nem akarok előre szaladni, de az az érzésem, hogy nem sok vádemelést, vagy jogerős elmarasztalást fogok találni...

Stradlin 2013.04.14. 15:40:04

Gondolom ezt a blogot is olvassa a rendőrség, ügyészség, titkosszolgálat.
Nem értem mi a francnak ilyen piti ügyekkel foglalkoznak, miért nem szállnak már le Fapál Lászlóról? Nevetséges ez az ország, tele vagyunk érinthetetlen kiskirályokkal: pl S. Lajos, Ny. Zsolt, K. István, L. Tamás, Gy. Tamás. Korábban meg P. Gábor, meg a hozzá hasonlók. Ők (nemcsak ők, az olajos maffiózók is) a zsebükben tartják a magyar igazságszolgáltatást, a politikusokat stb..

Stradlin 2013.04.14. 15:41:23

Ajánlom a blogot olvasó ügyész, rendőr uraknak ezt a blogot: olajos.nolblog.hu/, ha korábban is olvasták volna, akkor tudták volna már 2007-ben, hogy kik robbantottak az Aranykéz utcában, ki volt a megrendelő (most végre sitten van), már 2007-ben szóba került itt, hogy ki ölette meg Fenyőt, ki volt a közvetítő, volt is bizonyíték, de leállították a nyomozást, mert nem volt meg a "politikai akarat", hogy letartóztassák az ismert közszereplőt.
Ez Magyarország, itt mindennek meg van az ára, mindenki megvehető, legyen az politikus, vagy hatósági személy, mindenki korrupt. A bíróságok se függetlenek, ha kell megfenyegetik a bírót, ha kell, megveszik. Volt már mindenre példa, ebben biztos vagyok. Most VÉLEMÉNYT közöltem csak.

Stradlin 2013.04.14. 15:50:04

hunyó (látogató)
2008. 05. 03. 19:14
Fenyő János olyan ember volt, aki általában minden követ igyekezett megmozgatni a siker érdekében. Ugyanígy volt ez Gy. Tamással való küzdelmében. Le akarta győzni minden áron a legfőbb riválisát. Nem csupán egy közéleti tévéműsor szerkesztési joga forgott kockán, hanem az, hogy a jövőben ki pályázhat majd sikerrel az állami pénzekért. A két dudás egy csárdában tipikus esete volt a kettejük viszálya. Fenyő rendőrségi kapcsolatait felhasználva titkos információgyűjtésbe fogott ellenfelével szemben, amelynek során maffiaszálakra bukkant. Rájött, hogy Gy. T. kapcsolatban áll egy körözött maffiózóval, P. Tamással, és az ismert médiavállalkozó pénzt mos az olajmaffiának. Ezzel az információval ugyanakkor az volt a gond, hogy olyan mélységű ügy, amely nem csak az ellenlábasára terhelő, ha napvilágra kerül, hanem szervezettbűnözői köröket is érint, akikkel nem jó ujjat húzni.

Stradlin 2013.04.14. 15:51:12

Szóval Fenyő jobbnak látta, ha a belügyminiszterhez fordul, mert így az információ eredete elfedhető lett volna.Sajnos ezek a számításai nem jöttek be. Fenyő persze igyekezett bebiztosítani magát, ezért több újságnak elküldte az aktát. Nos, a dosszié még ma is ott porosodik némelyik szerkesztőség páncélszekrényében, mert azóta nem merte senki sem nyilvánosságra hozni a benne foglaltakat (csakúgy, mint egyes ellopott államtitkokat). Ebben a tekintetben tehát a Fenyő-ügy egyúttal olajügy is."

Stradlin 2013.04.14. 15:59:46

olajos
2007-08-27 16:57:26
Miért nem rakják össze a sajtóban, hogy Fxx az olajszőkítésért felelős miniszter volt, most meg a fasizálódásért felelős népvezér?" Mert a "magyar sajtónak" is jutott belőle. Szerinted normális az a sajtó, amelyiket hirdetések újságban történő elhelyezésével le lehet állítani? (Heti Válasz - Strabag) Normális az, hogy Axxxx Exxxx ül a Napkeltében és arról papol, hogy "bizony, az eredeti tőkefelhalmozás már csak ilyen kegyetlen", van a fekete pénz, amit fehérre mosnak és ebben nincs semmi újdonság. Ül annak az embernek a tévéjében, aki igen ideges lesz és újságírókat terrorizál, amikor a Fenyő-ügy szóbakerül, veszi fel a fizetését, cinikusan kérdez, aztán esetleg még elmegy valami privát, fizetős újságíró iskolába is tanítani az újságíró tanoncokat.
forum.index.hu/Article/showResultList?o=4&aq_text=&aq_cre=&user_id=655232&topic_id=&forum_id=0&aq_ext=0&t=9169215
süti beállítások módosítása