Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

84. Kabinetfőnökök napja a bíróságon

2012.10.17. 21:02 Viszkisdoboz

A viszkisdobozos perben 2010. október 15. és 16. napján folytatta munkáját a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa. A tárgyalás iratismertetéssel kezdődött, mert a Katonai Tanács új ülnökkel egészült ki, Dr. Tiborcz János r. tábornok, Vas megyei rendőr-főkapitány személyében.

N. Dénes III. r. vádlott védője bejelentette, hogy védence kényszervallatása miatt (bántalmazás hivatalos eljárásban) büntetőeljárás van folyamatban. Korábban már megírtam, hogy a katonai ügyészség azért tartotta fogva N. Dénes polgári személyt, hogy rám terhelő vallomást tegyen, amit ő megtagadott. A bíróság kötelezte az ügyészeket az eljárás iratainak csatolására.

A vádképviseletet ellátó Központi Nyomozó Főügyészség 2012. szeptember 17. napján kelt beadványában új elmeszakértők kirendelését kérte a bíróságtól O. János tábornok elmeállapota vonatkozásában. Az ügyészek szerint az igazságügyi szakértői véleménynek „értelmezhetetlen, ellentmondó megállapításai vannak”. Az ügyészek arra hivatkoznak, hogy O. János tábornok, XVI. r. vádlott „hivatásos katonaként rendszeresen részt vett ilyen vizsgálatokon, hiszen a katonai alkalmassági vizsgálat elvégzéséhez szükséges volt az ilyen vizsgálatokon való részvétel”. Az ügyészek ezt az állításukat azonban semmivel sem támasztották alá. O. János tábornok pedig valószínűleg úgy vett részt pszichikai szűrésen, ahogy én: a katonai főiskolára való felvételhez szükséges pszichikai alkalmassági vizsgálatot (1981) követően, katonai pályafutásom végéig (2006) nem vettem részt pszichikai alkalmassági vizsgálaton.

A bíróság egyelőre nem adott helyt az ügyészi indítványnak. A bíróság először meghallgatja a szakértőket, mert O. János tábornok, XVI. r. vádlott védője által benyújtott magánszakvélemény (tudatbeszűkülés) és a bíróság által kirendelt szakértői vélemény (személyiségzavar) között nincs ellentmondás – mondta a bíró.

A bíróság tanúként hallgatta meg Zámbori Mihályt, aki Juhász Ferenc honvédelmi miniszter hivatali ideje alatt 2002 és 2004 között védelemgazdasági helyettes államtitkárként, 2004 és 2006 között pedig kabinetfőnökként dolgozott a Honvédelmi Minisztériumban. Zámbori Mihály a bíróságon elmondta, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszter szóbeli utasításában kategorikusan megtiltotta az ajándékozást. Nem tartotta életszerűnek, hogy bárki viszkis dobozzal ment volna be a honvédelmi miniszterhez, mert ez az ajándékozási tilalom vonatkozott a közigazgatási államtitkárra és a portásra is. A tanú elmondta, hogy nem részesült a vádiratban szereplő ún. visszaosztott pénzekből, és nem tud arról, hogy dr. Fapál László volt közigazgatási államtitkár abból részesült volna.

Tanúként tett vallomást a bíróságon Dr. Szeredi Péter, aki Szekeres Imre honvédelmi miniszter alatt, 2006 és 2010 között kabinetfőnökként irányította a Honvédelmi Minisztériumot. A kabinetfőnök elmondta, hogy O. János tábornokot olyan embernek ismerte meg, aki „túlságosan meg akart felelni” az elöljáróknak. Képes volt arra is, ha napközben nem tudott bejutni hozzá, akkor a munkaidő után, késő este is megvárta a kabinetfőnököt, hogy a munkájához iránymutatást kapjon.

Dr. Szeredi Péter kabinetfőnök azt is furcsának találta, hogy O. János tábornok saját javaslatait nem védte meg, nem vitatkozott, hanem azonnal elfogadta az előterjesztésével merőben ellentétes vezetői döntést. Arra a bírói kérdésre, hogy O. János tábornok hazudós-e, úgy válaszolt: „Igen, volt úgy, hogy O. János megvezetett.”

A katonai tanács 2012. október 25. és 26. napján folytatja munkáját. Meghallgatja az igazságügyi elmeszakértőket, majd a bizonyítási eljárás lezárásaként iratot ismertet.     

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr64855126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba Szabó 2012.10.17. 23:14:07

"Aki a magyar törvények ellen vét, az Pintér Belügyminiszterrel akaszt bajszot!" Orbán Viktor Magyarország Miniszterelnöke a MAGOSZ Konferenciáján. Normális?! Egy jogállamban a belügyminiszterrel? Talán a magyar törvényekkel! Független igazságszolgáltatás? A keresztapák is kifinomultabb retorikával rendelkeztek mint ez a féreg! Kitartás Laci, én veled vagyok!

Csaba Szabó 2012.10.17. 23:44:15

Itt a pontos idézet megkerestem:- „Azt javaslom, hogy aki eddig zsebszerződéseken törte a fejét, a családja biztonsága érdekében hagyjon fel ezzel” ha valakivel nem érdemes bajuszt akasztani az országban, az Pintér Sándor. Forrás Amerikai Népszava
süti beállítások módosítása