Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

57. Hosszabbítottak, iratot ismertetnek, és vádat fognak emelni

2012.04.06. 15:04 Viszkisdoboz

Tisztában vagyok azzal, hogy a mai világban az olvasót és a tágabb értelemben vett közvéleményt katonaként kapott szolgálati lakásom kiutalása, majd későbbi megvásárlása tekintetében nem nyerhetem meg. Ez azonban nem tántorít el attól az elhatározásomtól, hogy a legteljesebb nyilvánosságot biztosítsam, és közzé tegyem a releváns iratokat.

Teszem ezt egyrészt azért, mert a politikailag motivált, a kormányzatot végletekig kiszolgáló ügyészségnek egész egyszerűen nincs igaza. Másrészt pedig a valóság fontosabb dolog, hogy azt a jobboldali pártmédiumokra bízzam, akik az ilyen ügyeket, a tényeket meghamisítva a saját tábor egyben tartására használják fel.

Mert a bírósági eljárás során ki fog, ki kell derülnie, hogy a mai Magyarországon miként lesz egy kérelmet benyújtó személyből bűncselekmény elkövetője. Hogyan lesz az általánosan követett joggyakorlatból egyedi jogellenes ügy. Hogyan lehet jogszabályok alapján hozott döntéseket jogszerűtlennek tekinteni. Hogyan lehet polgári jogi ügyletben kriminalizálni és a büntetőjog eszközével élni. Hogyan lehet erkölcstelennek és bűnözőnek kikiáltani azt, aki élt a jogszabályok által biztosított lehetőséggel.

Az ügyészség még az ítélkezési szünet előtt vádat fog emelni az elhíresült lakásügyben. Egy évig nyomoztak, de ez nem volt elegendő a Központi Nyomozó Főügyészségnek. Hosszabbítást kértek. A Legfőbb Ügyészség három hónappal, 2012. május 28. napjáig toldotta meg a határidőt, azonban ez meg túlságosan hosszúnak bizonyult. Az ügyészség a dolgát elvégezte, a nyomozást befejezte. Ennek folyományaként 2012. április 19. napján, iratismertetésen vehetek részt, amelyről majd részletesen írok.    

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr744367976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lamatta 2012.04.13. 10:20:06

Köszönöm, hogy megosztotta a nyilvánossággal az események alakulását. Nagyon remélem, hogy az ügyben kiderül az igazság, mert tény, rengeteg pénz fordult meg ebben az ügyben. Lakatos Szilárd élő példa rá, hogy hogyan lehet egy senkiből pénz és korrupció útján "valaki". Háza, üdülője, kocsik, drága üdülések...biztos megérte, ha kb. 10 évig tudta csinálni, úgy, hogy a környezete számára teljesen nyilvánvaló volt, hogy mi folyik..De egy gyáva ember összetörik, mint ahogy be is bizonyosodott. Védje meg magát ezektől a gerinctelenektől!
süti beállítások módosítása