Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

38. Belehazudott a szemünkbe, kinyílt a bicska a zsebünkben

2011.12.28. 08:08 Viszkisdoboz

Budai Gyula karácsony előtt egy nappal sajtótájékoztatót tartott, és mint megszokhattuk, megint nagyívű bejelentéseket tett. Szegénynek karácsonyi készülődés, ajándékok csomagolása helyett dolgoznia kellett. Aznap az ő dolga volt, hogy „jó hírekkel” töltse meg a kormánypárti médiumokat, és valami nagyot kellett mondani, hiszen aznap a világsajtó arról számolt be, hogy az antidemokratikus törvények ellen tiltakozó magyar országgyűlési képviselőket rabomobilban szállít el a rendőrség. Budai úr gondosan megtervezett előadását is majdnem megzavarta egy okvetetlen ellenzéki képviselő, aki kérdéseket akart feltenni a Nagy Elszámoltató saját lakásügyéről, de az éber teremszolgák még idejében bezártak egy tévéstábot, nehogy a nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás szülessen. 

(Fotó:hvg, Horváth Szabolcs)

A sajtótájékoztatót annak apropóján tartotta a kormánybiztos, hogy feljelentése nyomán – csodák-csodája – a HM lakásügyei kapcsán hivatali visszaéléssel gyanúsította meg az ügyészség Juhász Ferenc, volt honvédelmi minisztert, akinek mentelmi jogát fel is függesztette az országgyűlés. Több mint fél éve rendelte meg Budai Gyula a mindig készséges ügyészségtől, hogy rántsák le a leplet a HM lakásmaffiájáról. A nyomozati munkát nagyban megnehezíthette, hogy azóta kiderült: számos Fidesz-kormány által kinevezett minisztériumi és katonai vezető is kedvezményesen kapott lakást, köztük Budai Gyula is, aki erről – nyilván legendás szerénysége okán – elfelejtett említést tenni. 

 

Talán ennek köszönhető, hogy a tavasszal beharangozott nagy maffia-leleplezésből mára annyi maradt, hogy Juhász Ferenc nem az állami vezetőkre, hanem a szolgálati jogviszonyban állókra vonatkozó jogszabályok alapján döntött a lakáskiutalásomról. Elképzelni is borzalmas, főbenjáró bűn! Budai és az ügyészség is tudja, hogy kettős jogállásom volt: szolgálati jogviszonyban álló állami vezető voltam.

 

A úgynevezett „Lakásügyről” már korábban részletesen írtam. Amit kissé unok a „luxuslakásozás” közvélemény felé történő sulykolása. A luxus persze mindig nézőpont kérdése. A mi lakásunk egy normális középosztálybeli lakás, ami persze egy Havanna telepi panelből nézve valóban luxusnak tekinthető. Azonban a kormánybiztos bennfentes információival ellentétben még egy icike-picike jakuzzi sincs benne. 

A tények megint csak összezavarták Budai Gyulát, ezért összefüggéstelenül, egyes részleteket kiragadva állított valótlant, illetve a valóságot hamis színben tüntette fel.

 

Nézzük részleteiben:

  1. Budai Gyula közhírré tette, hogy államtitkári kinevezésemet megelőzően egy nyolcszobás táborfalvai összkomfortos lakással rendelkeztem, amelyet munkáltatói kölcsön segítségével vásároltam. A tények a következők: Táborfalván nem lakásban, hanem családi házban lakunk. A családi házat nem vásároltuk, hanem építettük. A családi ház építéséhez valóban kaptam munkáltatói kölcsönt, azonban azt maradéktalanul visszafizettem. Négy gyermek, idős szülők miatt két generáció együttélésére kialakított családi ház és az ügyvédi irodám által elfoglalt két szoba úgy gondolom nem tekinthető luxusnak, mint azt Budai a szobák számával igyekezett kommunikálni.  

  2. Budai Gyula azt állította, hogy lakáskérelmemet a honvédelmi tárcához arra hivatkozva nyújtottam be, hogy akkori lakáshelyzetem ezt indokolja. A tények a következők: lakáskérelmemet nem azért nyújtottam be, mert nem volt hol laknom, hanem azért, mert a munkahelyemre történő napi ingázás (Táborfalva – Budapest belváros és vissza) elég sok időt emésztett fel. Munkám miatt hajnalba mentem, késő este jöttem. Gyakorlatilag nem láttam a gyermekeimet csak alvás közben. 

  3. Budai úr azt is állítja, hogy feleségemnek is volt egy Budapest V. kerületi, a HM-től kiutalt ingatlanja. A tények a következők: feleségem nem állt jogviszonyban a HM-mel, így állami tulajdonú lakást sem kaphatott. Feleségem egyébként örömmel értesült a fidesz.hu honlapjáról, hogy egy V. kerületi HM-től kiutalt ingatlan jogos tulajdonosa, és általam kéri kormánybiztos úrtól, hogy a lakás pontos címét szíveskedjen megadni, mert azt birtokba szeretné venni. Biztos vagyok abban, hogy igazat mondott, hiszen a Fidesz még soha nem vezette félre az embereket.

  4. Budai Gyula azt állítja, hogy 2006. május 10-én kezdeményeztem az ingatlan értékesítését, és magam terjesztettem fel a miniszterhez, hogy a lakást részemre a tárca adja el. A tények a következők: a lakás elidegenítésre történő kijelölésre a miniszter részére 2006. május 10. napján kérelmet írtam, amelyet a miniszter jogszabályban biztosított jogkörénél fogva elbírált. A lakás elidegenítéséhez az előterjesztést 2006. június 06. napján a HM Védelemgazdasági Főosztálya készítette, amelyet – mint bármilyen más iratot – a közigazgatási államtitkár útján kellett a miniszterhez felterjeszteni, ezért azt felterjesztettem.

  5. És végül egy óriási leleplezés: Budai azt állítja, hogy a lakást 2005 májusában vásárolta meg a minisztérium a Mester Nívó Kft.-től, és már az adásvételi szerződés megkötésének napján, határozatlan idejű bérleti szerződést kötött Fapál Lászlóval. Ebben meg mi a jogellenes? Ha a vásárlást követő két hét múlva kötünk bérleti szerződést, akkor Budai Gyula nem forgolódik álmatlanul az ágyában?

 

Hát ennyit az „ingatlan-panamáról”. Megjegyzem, a megvásárolt lakás a mai napig a tulajdonomban van, szemben Budai Gyulával, aki a HM-től kapott belvárosi szolgálati lakását már régen pénzzé tette. Azt javaslom a kormánybiztosnak, hogy söprögessen saját, Balaton utcai lakásának tájékán, amivel mind a mai napig nem számolt el. Pedig sokan kíváncsiak lettek volna arra, hogy ha ez a lakásvásárlás erkölcsös volt, akkor miért számítanak bűnözőnek azok az egykori katonatisztek, katonai ügyészek, honvédelmi minisztériumi vezetők, akik hozzá hasonlóan lakást kaptak munkáltatójuktól. 

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr813500999

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: 1301. Mentelmi jog – ördög a részletekben 2012.02.03. 21:16:46

A mentelmi jog gyakori témája a blognak, ma – hosszú idő után – sikerült eltörölni. Hogy miért nem ünnepeljük mégsem a demokrácia diadalát? Mert az egyik kezükkel úgy adtak, hogy a másikkal elcsesztek. Sajnos, a zembereknek felületes i...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svejkné 2011.12.28. 17:23:04

Ne feledkezzünk meg a többi "bűnös" lakásvásárlóról sem: önkormányzati lakások tízezreit vehették/vehetik meg a benne lakó emberek, a piaci árnál alacsonyabb áron. Ahogyan rendőr és katonatisztek ezrei is az eladásra felkínált szolgálati lakásaikat. Megjegyzem nem a közvagyon elherdálása az eladások oka, sokkal prózaibb: sem az önkormányzatok, sem a honvédség nem tudja fenntartani ezeket az ingatlanokat.
Ezer szerencse, hogy van egy erkölcsi magaslatokon, mindenki felett álló leszámoltatási ( sic ) kormánybiztos, aki ilyen éberen ügyködik. Engem azért nagyon elgondolkodtat, hogy ugyan vajon a fidesznyikek háza táján miért nem vizsgálódik legalább fele ilyen lelkesen? Esetleg arra nem kapott megrendelést?
Az sem véletlen, hogy most kezdi újra a "fapálozást". Egyenesen hányok tőle, hogy a hazug rágalmait előbb a blogíró gyerekeire, most meg a feleségére is kiterjeszti.
Úgy gondolja, bármit mondhat," azemberek" úgysem tudják, hogy szándékosan hazudik, ferdít, rágalmaz.
Megjegyzem az adófizetők pénzén. Nem kevés pénzén. Ezeket nem kell félteni sem a válságtól, sem az áremelésekről.Gondoskodnak arról, hogy a saját zsebüket megtömjék.
A leszámoltatási kormánybiztos és megbízói ( akik ugye mint tudjuk, senkit sem hagynak az út szélén)azt miért nem vizsgálják, hogy hány gyerek éhezik, hány ember él emberhez méltatlan nyomorúságban? Ha vennék a fáradságot és szétnéznének az ország kisebb településein,látnák az elképesztő szegénységet, talán kicsit átértékelnék a dolgokat.
Azt kívánom Budai megrendelőinek és neki is, jussanak arra a sorsra, amit az ország népének szánnak.
Hiszem, nincs messze az idő, amikor majd nekik kell a magyar emberek felé elszámolni azzal, amit tettek és tesznek.

Carl100 2011.12.28. 19:18:06

Van még olyan lakás/családi ház/telek stb. ebben az országban ami Budai Gyula szerint nem Fapál László birtokában van? Lassan már innen kéne kezdeni a felsorolást.
süti beállítások módosítása