Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

278. Ügyészi tébolyda

2018.03.13. 20:13 Viszkisdoboz

2018. február 8-án a Magyar Idők című valami nem a pitypang virágzásáról írt, hanem arról, ami még senki nem tudott az ügyészeken kívül, hogy letöltendő börtönt kérnek rám a vádbeszédben. Nyugodtam mondhatjuk, hogy a Magyar Idők c. napilap jövendőmondással is foglalkozik ezentúl.

Ma ugyanis az ügyészek letöltendő börtönt kértek rám a Tábornok-per bíróságától.

Nem volt bűnszervezet a Honvédelmi Minisztériumban 2010 előtt – állapította meg az ügyészség. A bűnszervezet alapismérvei közül hiányzott a kiépített szervezet és az összehangolt működés is. Azt kérte ma a vádhatóság Debreceni Törvényszék katonai tanácsától, hogy azt állapítsa meg, a Tábornok-perben a vádlottak nem bűnszervezetben, hanem bűnszövetségben cselekedtek.

Vagyis a 2010-ben harsogott, honvédelmi minisztériumi maffia-vádak is szétfoszlottak.

A viszkis dobozos vád is elveszett valahol útközben. Csak nekem elfelejtettek szólni!

images_3.jpg                                         Keressük! Aki tud róla valamit, jelentkezzen!

Hét éven keresztül a Tábornok-perben tettesként a vádirat szerint egy rendbeli vesztegetéssel voltam vádolva, ami a közismert viszkis dobozos storyt tartalmazta. Még saját bűnsegédem is volt! Ez ellen védekeztem!

Az ellenem indított három koncepciós büntetőeljárásból ez a vád volt a legsúlyosabb. Mára azonban a viszkis doboz is köddé vált.

Az ügyészek a Debreceni Törvényszéken a mai napon befejezték a perbeszédet és a vádlotti cselekvőségeket illetően végminősítéssel éltek.

Az I/9-es – viszkis dobozos - vádpontban leírt cselekvőséget azonban nem rótták a terhemre.

Akkor törvényes a vád, ha a vádemelésre jogosult a bírósághoz intézett indítványában meghatározott személy pontosan körülírt, büntető törvénybe ütköző cselekménye miatt a bírósági eljárás lefolytatását kezdeményezi.

A vád törvényessége tehát megköveteli, hogy az ügyész a vád tárgyává tett cselekményt a büntető törvény (Btk.) szerint minősítse.

A viszkis dobozos tényállása a vádhatóságnak eddig is – tartalmi értelemben - törvénytelen volt. Pontosan körülírt cselekményt soha nem tartalmazott (pl. ismeretlen eredetű pénz, ismeretlen időpont).

Mára azonban a büntető törvény szerinti minősítése sincs meg, meg aztán az elkövetője is hiányzik!

Az irányadó bírósági gyakorlat szerint nem tekinthető a vád tárgyához tartozónak a történeti tényállásban leírt olyan magatartás, amelyet a vádló nem minősít bűncselekménynek, vagyis a bíróság a vád szerinti történeti tényállásban leírt, de a vádló által nem minősített cselekményt nem bírálhatja el.

Ez akár azt is jelentheti, hogy a Debreceni Törvényszéknek nem kell a viszkis dobozos vádpontban döntenie, mert a történeti tényállásban leírt cselekvőségemet az ügyész nem minősítette és nem rótta a terhemre.

Van azonban ennél még cifrább dolog is.

Az ügyészség a perbeszédben (!) megváltoztatva a vádlotti cselekvőségemhez az írásbeli vádiratban rögzített minősítést, az 1 rendbeli helyett 6 rendbeli vesztegetésben kéri a bűnösségem megállapítását, amit nem tettesként, hanem bűnsegédként, azon belül is pszichikai bűnsegédként követtem el.

Önálló tettesi pozíciót valahogy ebben a nyolc évben nem sikerült kifognom. Voltam már megvádolva felbujtóként, társtettesként, de bűnsegédként még nem.

Egyelőre azt sem tudom eldönteni, hogy a saját bűnsegédem segédje voltam, vagy együtt voltunk bűnsegédek, vagy éppen én voltam a bűnsegéd bűnsegédje. Ez ugyanis – mint lényegtelen - az ügyészi perbeszédből nem derült ki.

Lássuk be, nem én csinálok viccet ebből a büntetőeljárásból, hanem az ügyészek. Nyolcadik éve állom a sarat, a piszkot, a szennyet, amit ezzel a koncepciós eljárással a nyakamba zúdítottak.

Igyekeztem helytállni, de lassan nem tudom követni, hogy mi történik és még mi fog történni ebben a perben. A tisztességes eljáráshoz való jogom már nyomokban sincs meg és csak a bíróságban bízhatok.

A részletekkel később jelentkezem.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr8113737148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2018.03.14. 08:45:05

védőbeszéd lesz? mikor? és ítélethozatal?

Viszkisdoboz 2018.03.14. 16:49:59

@Secnir: a védőbeszédekre 2018. április 25-én, május 2-án, május 7-én és május 9-én kerül sor.

Lacirek 2018.03.14. 19:31:36

A védőbeszédek nyilvánosak? (Legjobb tudomásom szerint igen, de tekintettel az ügy speciális mivoltára, ez most is így van? )

Secnir 2018.03.17. 15:48:45

@Viszkisdoboz:
köszönöm. tehát akkor túlnyúlik a választásokon...
süti beállítások módosítása