Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

274. Ez szégyen, ügyész urak!

2018.02.09. 09:55 Viszkisdoboz

A katonai ügyészek vádmódosítására védőm 2018. február 7. napján észrevételt tett, de természetesen magam is fűztem hozzá egy-két szót.

Szerencsére a bizonyítási eljárás bírósági lezárását követően tett vádmódosítás és észrevételem között eltelt egy kis idő, ezért volt időm lecsillapodni, így ez az egy-két szó nem lett keresetlen.

mti_foto1.png

Íme:                                                                                     (fotó: MTI)

„Tisztelt Bíróság! Ügyész urak!

Ez a vádmódosítás nevetséges! Mélységesen fel vagyok háborodva!

Ez az akármi, nevezzük vádmódosításnak, ha már az ügyész urak így keresztelték el, tiszteletlenség a bíróság felé, tiszteletlenség a sajtó felé (mert természetesen nem felejtették el nekik is kiosztani), s rajtuk keresztül a közvélemény felé is. A tisztességes eljáráshoz való jog, a büntetőeljárás alapelveinek semmibe vétele. Miért is merem mindezt mondani?

Mert nem történt más, mint egy NEM LÉTEZŐ 50%-os megállapodás alapján az ügyészek osztottak, szoroztak, kivontak és összeadtak.

Ezt sikerült összehozni 7 év alatt, ügyész urak?

Olyan érzést sikerült kelteniük ezzel az alaposnak nem nevezhető munkával, mintha az ügyész urak csak üldögéltek volna ráérő idejükben ezeken a tárgyalásokon, de a fülükig nem jutott volna el semmi. És még van bőr a képükön azt állítani, hogy a bizonyítási eljárás eredményére tekintettel kellett módosítaniuk a vádat!

Szerencsétlenségükre én viszont valamennyi tárgyaláson valóban részt vettem, de nem emlékszem, hogy akár a vádiratban szereplő 50 %-os megállapodás, akár az összegszerűség tekintetében bármiféle bizonyítás folyt volna ezen a bíróságon vagy az alapügyben eljárt bíróságon.

Semmi más nem történt, mint ki tudja miért (azért sejtéseim vannak) a 7. éve változatlan, matematikailag rossz vádirati számításaikat korrigálták. De arra azért ne vegyünk mérget, hogy MOST jól számoltak!

Bezzeg a lakcímemet nem tudják helyesen feltüntetni a vádiratban (mondják már meg, hogy kit zavar, vagy mit befolyásol, ha helyesen, a lakcímnyilvántartás szerinti címem szerepel a vádban?), mondjuk igaz, hogy egyéb a bíróságon okirattal bizonyított tényeket sem sikerült módosítaniuk.

Miért is nem?

Mert akkor, mint egy kártyavár dőlne össze a szánalmasan összetákolt koncepció?

Ez szégyen, Ügyész urak! Mást nem mondhatok.”

A bíróság észrevételemet követően ismét lezárta a bizonyítási eljárást és megkezdődött az ügyészi perbeszéd, amelyről a következő posztban számolok be.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr6713648294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása