Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

247. Nem követtem el bűncselekményt - jogerős

2016.06.20. 16:51 Viszkisdoboz

Végére ért a lakás-ügy. A Fővárosi Ítélőtábla 2016. június 20. napján 14.00-kor tartott ítélethirdetésén bűncselekmény hiányában jogerősen felmentett az ügyészség vádja alól. A bíróság ugyancsak bűncselekmény hiányában felmentette Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert is. Feleségemmel szemben a másodfokú bíróság által jogellenesen kiszabott vagyonelkobzás intézkedést mellőzte.

Nem tudom, örüljek, sírjak vagy nevessek, hiszen majdnem hat év kellett ahhoz, hogy véget érjen egy elszámoltatási szappanopera.

A feljelentő Budai Gyula (Fidesz) volt, aki úgy vádolt meg bennünket bűncselekmény elkövetésével, hogy maga is leírta: a jogszabályokat betartottuk.

A bűnös azonban valójában az ügyészség volt, aki szolgalelkűen kiszolgálta az elszámoltatási kormánybiztost és maga kreált egy vádat, hogy bennünket ártatlanul börtönbe juttasson.

Nem sikerült!

Köszönöm, hogy hittetek bennem, köszönöm a támogatást.

Elmondtam. Soha nem adom fel!

Inkább ártatlanul börtönben rohadni, mint térdre roskadva élni!

img_1026.JPG

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr518826024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Volt tüzér 2016.06.20. 18:41:35

Laci! Először is gratulálok!
Az ügyészségnek van még valami lehetősége? Igaz hogy valami 17 évig zsaru voltam, de szerencsére nem értek a büntetőjoghoz. Sose volt vele dolgom!
A saját véleményem az, hogy ezek még keresnek valamit!
Üdv: Hibácskó Ferenc!

czjanos 2016.06.20. 19:31:27

A "rendíthetetlen ólomkatona"! Gratulálok és külön örülök annak, hogy a bíróság nem a hatalmi érdeket, hanem a jogot szolgálta!

Secnir 2016.06.20. 21:22:39

nevessen!
röhögjön!
röhögje ki budait, nyíltan, közleményben :D

láttam már pár oldalt, próbálják sikálni keményen, de nem megy. kitartás! még van két per, azokat is nyerni kell!

Secnir 2016.06.20. 21:25:51

továbbmegyek: nem az ítélet volt a cél, hanem az eljárás! ha nem tört meg, akkor nem ért célt!

krokodil2008 2016.06.20. 21:58:18

Gratulálok!

Bár nyilván nem ad valós kárpótlást, sem kártalanítást, de gondolom ráfordul innentől kezdve ezügyben a kártérítési perre :)

Ha jól értem akkor már "csak" a tábornokperként ismert vagy blognévadó ügy van vissza, de az is végstádiumban.

Éhes ló 2016.06.20. 22:15:47

Különösen kedves ez a kitétel a (nyilván vak és süket) bírótól, okulásul szolgálhat mindenkinek:

"...A bíróság indoklásában arra is kitért, hogy Fapál László "jobb lakáshoz jutása" nem vagyon elleni bűncselekmény, hanem az akkor hatályos jogszabályok alapján hivatali visszaélés, jogtalan előnyszerzés megállapíthatóságát vethetné fel Juhász Ferenc esetében, azonban ezeknek a bűncselekményeknek az akkori szabályok alapján három év volt az elévülési idejük, így erre már a nyomozás sem terjedhetett ki. ..."

kikiláltó 2016.06.21. 11:27:28

@Éhes ló: Szar lehet a hangulat most ott nálatok az agitprop osztályon, miután kiderült, hogy a Polt Péter legfőbb ügyész és kampányfőnök valamint a Szájer Józsefné nevével fémjelzett Nemzeti Igazságszolgáltatási Hivatal (NIHIL) képtelen bebörtönözni mindenkit, akire Népünk Bölcs Vezére vádlón rámutat...

Éhes ló 2016.06.21. 12:59:47

@kikiláltó: szerintem el vagy tévedve, vagy betegesen hazudozol.

Azoknak lehet szar, akiknek nem nyom a miniszter haverja háromszor is közénzen támogatást és töredékáron megvehető kéglit.

Nem kevesen vagyunk ilyenek, de ha te ettől lelkes vagy, lelked rajta, vigyen el az ördög!
Rajtad és a többi kifosztotton pedig még az sem segít, hogy az ellenzék által szakmányban fikázott ügyészség meglehetős ügyetlen a politikusbűnözők elleni vádakkal, no meg az se, hogy a szintén szakmányban fikázott gazságszolgáltatás futni hagyja még azokat is, akik ellen sikerül vádat emelniük.

A kérdés csak az, ha ez "törvényes volt" és ilyen ítéletek sora születhet a jogszolgáltatásban 6 éve, amit itt is olvashattatok, akkor miként gyűrte a buktori diktatúra maga alá a bíróságokat és mit csinál ott szájerné, meg polt, akit minden elképzelhető és elképzelhetetlen dologgal megvádoltatok már ellenzéki oldalról az eltelt évek során?

magyarhirlap.hu/cikk/58703/Bun_es_ereny

lovasistvan.hu/2016/06/19/felszin-gyokerek-es-hando-tunde/

kikiláltó 2016.06.21. 14:27:30

@Éhes ló: Bayer és Lovas, mint hivatkozási alap??? Te öreg, te nem éhes vagy, hanem nagyon beteg...

Éhes ló 2016.06.21. 16:45:53

@kikiláltó: nem hivatkozási alap, hanem tényeket tartalmazó véleménycikk mind a kettő, tetszik, vagy sem.
Ha valami nem tényszerű bennnük, cáfold.
De ehhez nem csak szerény a képességed, hanem tudásod sincs.
Helyette személyeskedsz.
Pedig nem különösebben érdekel a primitív személyeskedésed és a post sem erről szól, a hozzászólásaim sem erről szólnak, mert a személyed nem érdekel.
Sosem is érdekelt.

Arról pedig gőzöd nincs - nem is lehet - öreg vagyok, vagy sem.

A távdiagnózisod pedig nem csak szánalmas, hanem téves is.

kikiláltó 2016.06.21. 18:28:40

@Éhes ló: Nos, hát akkor üdvözöljük a fedélzeten a "tények emberét", akinek kifogástalan az egészsége és az egója is rendben van! Így aztán bizonyára nem okoz gondot, hogy belinkeld annak a dokumentumnak az elérhetőségét, amiből a tegnap esti (2016.06.20. 22:15:47) hozzászólásodban voltál szives idézni - nyilván szó szerint.

Éhes ló 2016.06.21. 19:04:09

@kikiláltó: a gugli a barátod.
Rákeresel, ha érdekel.

Állandóan változó 2016.06.21. 21:08:53

Gratulálok, Fapál Úr! Amióta elindult ez az ügy olvastam a blogját és megindító volt, ahogy küzdött az igazáért ebben a nyilvánvalóan koncepciós perben. Óriási öröm számomra, hogy végül az igazság győzött. Kívánom, hogy Önnek és a családjának végre nyugodtabb időszak következzen az életében. Kis szerencsével két év múlva elsöpörhetjük ezt a bandát!

heptakontanonaéder 2016.06.22. 07:50:18

A magyar bírósság nyilván nem fog istrángot szaggatva rohanni kifizetni egy _KOMOLY_ kártérítést, de pár év múlva Strasbourg annál bőkezűbb lesz. Az eddigi jelek szerint nem szeretik ha egy kézivezérelt bagázs bohócot csinál a jogból.

Mr. Heisenberg 2016.06.22. 21:24:44

Orbán úr jogszerűen vette meg és adta el Kékessy úrnak a haris közi lakást.
Rogán úr is jogszerűen adta el Habonyéknak az önkormányzati lakásokat.
Fapál úr is jogszerűen vette meg a lakását.

Értjük a dolgot, okosan tennék mindannyian, ha az alapügyletet a lehető legkevésbé szellőztetnék.

Itt a politikai természetű ügyészségi bosszú vitt némi szokatlant a megszokottba. Tehették mert Orbán ügye már elévült, Rogán még remeghet egy néhány évet, neki az elévülés a mentelmi joga lejártával kezd el ketyegni. Szerintem Rogán jobban tenné, ha lemondana a mentelmi jogáról, hogy meginduljon az elévülés, amíg baráti ügyész és bíró van. Vagy kibekkeli majd valamelyik banánköztársaságban az öt évet?

anyadmajma 2016.07.25. 11:13:23

Gratulálok a kitartáshoz.
Azért jobb jelenleg az EU-n belül lenni, mint kívűl, mert így "csak" a karaktergyilkosság lehet egy ilyen ügy célja, nem mint az 50-es években volt. Vagy mint manapság törökországban, ahol be is börtönzik a vádlotatt, vagy éppen kivégzik.
Sovány vigasz, tudom, de talán azért mégis csak jobb.
Amúgy én is javaslom a strassbourgi kártérítési dolgot.

Rántott kard 2017.06.20. 21:21:56

Gratulálok, és köszönet az ügy pontos és hiteles dokumentálásáért!
Az internet nem felejt, és meggyőződésem, hogy ez a 247 bejegyzés tankönyvi példa lesz még valahol, valamikor.
süti beállítások módosítása