Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

122. Ügyész urak, segíthetek?

2013.04.24. 21:08 Viszkisdoboz

Eltelt egy hét az első bírósági tárgyalás óta. Sokan latolgatják az esélyeket, vajon a Központi Nyomozó Főügyészség képes lesz-e arra, hogy a megalapozatlan vádat „megalapozottá” tegye, főként, hogy az általa alkotott koncepciót megváltoztatva már ne az egész ló, csak a lóláb lógjon ki. Nem utolsó sorban, hogy a bíróság számára tárgyalhatóvá váljon az ügy.

Ismerve a rendszerszintű ügymenetet, először az ügyészségen nyilván egy főnöki letolás következett, majd megerősítették a Központi Nyomozó Főügyészséget legfelsőbb ügyészségi ügyészekkel. Utána gyorsan elkészült több javaslat, amiből a legfőbb ügyész kabinetje fogja majd kiválasztani a követendő utat. Végül Keresztes Imre főügyész aláír. A szóbeszéd azt tartja, hogy ez az ügy is Orbán Viktor dolgozószobájában dől el. De én ilyen szóbeszédeknek nem hihetek. Egy demokráciában ilyen egyszerűen nem történhet meg, hiszen eddig erre csak diktatúrákban láttunk példát: a Szeretett Vezér a pártfőügyész útján befolyásolja az igazságszolgáltatás működését.     

Egy hete történt, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészségnek megkegyelmezett, nem szüntette meg törvényes vád hiányában a büntetőeljárást. Ugyanakkor selyemzsinórt is küldött a bíróság az ügyészségnek azzal a határozatával, amikor arra szólította fel a vádhatóságot, hogy harminc napon belül jelölje már meg, hogy szerinte szolgálati lakásom kiutalása, majd későbbi megvásárlása miatt mely törvényi szakaszokat sértette meg a miniszter az én felbujtásomra, és főként, hogy a jogszabálysértést az ügyészség mivel akarja bizonyítani.

Ez bizony nagy bukta volt, még akkor is, ha a jobboldali médiumok igyekeztek tompítani és úgy állítani be a bírósági döntést, mintha csak egy egyszerű pontosításról lenne szó. Az pedig végképp komikus volt, hogy a kormánypárti médiumok azt a vádiratot ismertették a publikummal, amit a bíróság alkalmatlannak talált a tárgyalásra.

Az igazi botrány azonban az, hogy Juhász Ferenc országgyűlési képviselő (MSZP) mentelmi jogának felfüggesztését úgy kérte ki a legfőbb ügyész az Országgyűléstől, a kétharmad meg úgy adta ki, hogy az indítvány tartalmi okokból nem volt alkalmas sem a gyanúsítás közlésére, sem a vádemelésre. Ha a kormánypárti képviselők szokásos gyakorlatukat folytatva jó pénzért kiadták volna az előterjesztést egy ügyvédi irodának véleményezésre, akkor erre a blamára nem került volna sor.

DSC_1168 (2).JPG              Juhász Ferenc és Fapál László a vádlottak padján (fotó: Deák Zoltán)

Nem akarok, és nem is lehetek okosabb kiváló katonai ügyészeinknél, de annyit azért segítek nekik, hogy Juhász Ferenc gyanúsítását, képviselői mentelmi jogának felfüggesztéséről szóló országgyűlési határozatot, és az annak alapjául szolgáló legfőbb ügyészi indítványt, na meg persze a vádiratot egységként kell kezelni. A gyanúsítás, a mentelmi jog felfüggesztésére érkezett legfőbb ügyészi indítvány, a képviselő parlamenti kiadása és a vádirat szó szerint egyezett. Eddig.

Ha a vádat az ügyészség „pontosítás” címén bármilyen módon megváltoztatja, akkor a korábbi egység megszűnik, és a tartalmi értelemben vett törvénytelen vád formai értelemben is törvénytelenné válik. A parlamenti jog ugyanis mindig kínosan szigorúan vette, hogy az országgyűlési képviselő mentelmi jogát csak meghatározott bűncselekmény alapos gyanúja esetén és csak abban a tényállásban, amit a legfőbb ügyész leírt, lehet felfüggeszteni. Most pedig ezt a koncepciós vádiratot át kell írni...

Elmondtam minden alkalommal, de elmondom most is, hogy az ügy - többek között – azért is koncepciós, mert még a feljelentő Budai Gyula és Hende Csaba honvédelmi miniszter sem talált jogszabálysértést a HM lakás kiutalási és elidegenítési gyakorlatában. Így az ügyészség volt az, aki „kitalálta”, hogy milyen jogszabálysértés vezetett a miniszteri hűtlen kezeléshez. Az "elkövetők" a Budai-féle feljelentésből név szerint is ismertek voltak, csak a kabátot kellett az ügyészeknek rájuk varrni. Meg is tették, híven szolgálva pártunkat és kormányunkat.

Azt azonban Berki Tímea ügyész már nem vette észre, hogy a kitalált koncepció alkalmatlan a szoci miniszter és államtitkára elkaszálására, mivel a hűtlen kezelés csak akkor következhet be, ha az állami tulajdonjog tárgya gazdát cserél. Az ingatlan adásvételi szerződés megkötésének napján - az ügyészség által vélelmezett vagyoni hátrány bekövetkeztekor - azonban a jogszabálysértésként megjelölt kormányrendelet már nem volt hatályban. Kíváncsi lennék arra a verzióra, hogy mit tettek volna az ügyészek akkor, ha elővásárlási jogommal nem élek és továbbra is bérlő maradok! Erre is biztosan kitaláltak volna valami kreatív megoldást.

Azt az egyet állapíthatjuk csak meg tehát, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszere Ügyészségének idegen – barát felismerő rendszere kiválóan működik ugyan, de ez még koránt sem biztosíték a sikerre.

A bíróságon a törvényes vádat számon kérő védőügyvédeknek a főügyészségi katonai ügyész azt mondta, hogy azért törvényes a vád, mert tőlük származik. No comment. A vád törvényességének tartalmi kritikájára azonban már nem reagált. Annyi azonban kiderült a szavaiból, hogy Berki Tímea ügyésztől eltérő álláspontot képvisel és elismerte, hogy szolgálati viszonyban álló katonaként voltam állami vezető szolgálati lakásom kiutalásakor. Ez is már egy fontos előrelépés volt ahhoz képest, hogy a nyomozás során elvitatták katona mivoltomat. Arra is homályos célzásokat tett, hogy a hűtlen kezelés valami folyamat jellegű bűncselekmény, ezért nem érdekes, hogy a jogszabálysértés valójában mikor is valósult meg. Na erre varrjunk gombot! Most meg a bíróság azt kéri az ügyészektől, hogy jelöljék meg a lakáselidegenítéskor pontosan milyen jogszabályt sértettünk meg.

Az ügyészségnek persze arra is választ kell adnia a bírósági verdikt szerint, hogy a per tárgyát képező szolgálati lakás kiutalása és későbbi megvásárlása ügyében a honvédelmi miniszter miért nem alkalmazhatta azokat a mérlegelési jogkörébe tartozó jogokat, amelyek őt arra törvényben vagy rendeletben feljogosították. Meg amire – jegyzem meg én szerényen - ma ugyanazon jogszabályok Hende Csaba honvédelmi minisztert is feljogosítják.

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr305245324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispaul 2013.04.25. 11:52:02

Nagyon erdekes ez az ugy,ugye,mert amit nem lehet bizonyitani az nem tortent meg,es azert ki ne ismerne a partallami idokbol valo szlogent,hogy majd lebizonylatoljuk az ugyet.Nos a disznosag szerintem ott kezdodik,hogy vitez fegyvereseink a szabaly szerint megvasarolhattak az ingatlant,azonban a lehetoseget biztosito jogszabaly es a jovahagyo gremium a bunos.Ugyanis egy nagyturo nem megvasarolhato ingatlan jarna ezen derek embereknek,sporoljak ossze ha sajat keglit akarnak a szolgalati lakasok pedig nem megvasarolhatoak. Ilyen egyszeru az egesz

Vombatus Ursinus 2013.04.25. 15:37:12

@kispaul: Majd a posztot is olvasd el, ha nem nagyon megerőltető.

Makkasz 2013.04.25. 16:13:13

@kispaul: Igen, itt nem a bizonyíthatóság hiányáról, számomra még csak nem is a bűnösség-nem bűnösség, jár-nem jár, jogi- nem jogi kérdés (érthetően ez érintetteknek nagyon fontos, van akinek szakmai megítélése, másnak az élete, múlik ezen), hanem a politikai megrendelésre folyó letartoztatások, vádemelések, fogvatartások az írtóztatóak.

Had ne szimpatizáljak Szilvássyval, vagy bármelyik szoci vezetővel. Nade rendőrautóval elhurcolni őket lakásukról? Gyermekeik és szomszédjaik szeme láttára (lásd Hagyó, BKV-s vezetők, a poszt írója és még sokan mások). Kinek karrierje dől dugába, gyermekei, szomszédai előtt szégyenül meg, ki öngyilkos lesz. A koncepciós perek, a bousszúhadjárat, a visszamenőleges hatályú jogalkotás amitől hánynom kell.

Fapál urat blogja alapján egy rendkívül okos embernek tartom, posztjait érdemes elolvasni.

Ha te nem szereted szocikat (ahogy én sem), akkor nézd másik oldalról. Ez a balfasz Budai és ügyészek, Orbán alantas lejárató hadjárata sokba fog kerülni nekünk. Mert Hagyó, Fapál joggal tarthatnak kártérítésre igényt, ha bebizonyosodik igazuk (milyen hülyén hangzik, mintha nekik kéne bizonyítani, kifordult világ ez). Az pedig az adónkból lesz. Ahelyett hogy szépen elküldték, kirugták volna őket, esetleg közös megegyezéssel, és ha tényleg van valami bűnök, akkor lehet pereskedni. Szégyen ami történik.

Ha nem a jogi felelősségnél tartunk, szerinted miben különb a mai politikai elit? Orbán nem velejéig korrupt? Az országot saját és barátai kifizetőhelyeként üzemelteti, tudomásom szerint.

buday008 2013.04.25. 16:42:28

Most mit várunk amikor a fidesz nevezte ki a legfelsőbb ügyészt:_)) Ma MON-n bárkit bármikor bármiért..

anyadmajma 2013.04.25. 16:44:21

"Elnézést Virág Elvtárs, de ez már az ítélet"

És ez a világ eljött megint.
Persze, hogy nem ért rá az ügyészség a szegény kancigánybanda ellen vádat emelni 4 év alatt, hisz azok csak védtelen öregeket vertek halálra, amikor itt vannak sokkal fontosabb dolgok is, mint pl. ez a lakás-vásárlás, hát elvtársak, ez nonszensz!!!

Nagyon kevés ember van, aki közel került a húsosfazékhoz, és nem mert a saját tányérjába. És aki azt mondja, hogy ő nem csinálna ilyet, az vagy hazudik, vagy ostoba, vagy Ghandi reinkarnációja.
De az ami itt most folyik ebben az országban, az maga a horror. Ilyen ostoba emberek, mint a polt-pot ügyészség a világon nincs, de pont jók, mert a párt akkor is megszavazza, ha a bíróság elmeszeli az ítéletet.

buday008 2013.04.25. 17:00:26

" nem ért rá az ügyészség a szegény kancigánybanda ellen vádat emelni 4 év alat" --és ezután még van képük egyáltalán az emberek szemébe nézni--na ez az ami felháborító..

czjanos 2013.04.25. 18:13:57

@kispaul: az összes önkormányzati (korábban tanácsi ) lakás kedvezményes áron megvásárolható volt és ez a lehetőség a fegyveres erők és szervek rendelkezésére is állt.

czjanos 2013.04.25. 18:19:21

@anyadmajma: ne keverd a dolgokat!Itt nem köztörvényes bűnözőkről van szó, hanem koncepciós perekről ( lásd: a választás előtti napon "elhurcolt és megvádolt Molnár Gyula, aki természetesen a választást elvesztette és 3 évnek kellett eltelnie, hogy a koncepciós eljárás is napvilágra kerüljön.

Makkasz 2013.04.25. 19:11:33

@czjanos: Ezt fejtsd ki bővebben, baromira egyetértesz vagy baromira nem?

czjanos 2013.04.25. 21:21:59

Az öt ***** cognacban sem a lőrét jelzi.

Mzperx 2013.05.14. 10:13:39

@czjanos:
Ehhez tartozik, hogy tudomásom szerint Fapál Úr is választott önkormányzati képviselő volt Táborfalván, amelyről magától lemondott a koncepciós perek kezdetekor.
süti beállítások módosítása