Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

308. Ítélethirdetés előtt

2020.01.29. 17:10 Viszkisdoboz

Elhangzott az utolsó szó a Tábornok perben 2020. január 27. napján, vagyis semmi akadálya annak, hogy tizedik jubileumi évében a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa másodfokú határozatot hozzon a magyar sajtó által Tábornok-pernek/viszkis dobozos ügynek elkeresztelt ügyben.

2020. február 24. napján 09.00-kor hirdeti ki határozatát a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa. A nyilvános ülés valódi nyilvánosságot jelent, vagyis bárki meghallgathatja a döntés.

A nyomozás majdnem napra pontosan 2010-ben indult.

Az ügyészség 2011 tavaszán vádat emelt.  

2013-ban a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa felmentett az ügyészségi vád alól, azonban az ügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság megismételt eljárást rendelt el.

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2019-ben felmentett a katonai ügyészek vádja alól. Az ügyészség azonban megint fellebbezett, így kerültem megint a Fővárosi Ítélőtáblára, amely elbírálja a vádhatóság replikáját.

Sokan kérdezték, mire számítok?

Megismételt eljárásra? Bűnösséget megállapító döntésre? A felmentést megerősítő, jogerős másodfokú határozatra?

Valahol szörnyű kimondani, de eljutottam arra a szintre, hogy teljesen mindegy, csak fejeződjön be ez a hamis, megalázó, méltatlan, alapos gyanú szintjét el nem érő ügyészségi vád alapján folyó büntetőeljárás.

Három büntetőeljárás folyt ellenem ebben a 10 évben, ebből kettőn már túl vagyok, csak ez az egy maradt jogerősen lezáratlan.

Lehet, hogy már az elején fel kellett volna állnom és kikérnem magamnak ezt a méltatlan eljárást. A törvénysértő ügyészi magatartást a nyomozati szakban. Az indokolatlan előzetes fogva tartást. A megalapozatlan vádemelést. A 9 éve tartó bírósági eljárást.

De nem vagyok hős.

mti_foto1_1.png

                                         Csak katona és jogász (fotó: MTI)

Éppen ezért minden bírósági tárgyaláson megjelentem, és együttműködtem a bíróságokkal és még az ügyészséggel is.

Miért is?

Mert hiszek abban, hogy az igazságszolgáltatás nem a politikai szereplők, nem az ügyészség, és nem a sajtó, hanem a független bíróság feladata.

De elég volt. Legyen vége!

Régóta nem érdekel már, hogy miért, és főként kinek az utasítására kellett engem az ügyészségnek három büntetőügyben is kriminalizálnia, a sajtó politikailag meghatározható részének pedig karakteremet módszeresen legyilkolnia.

Személyes tapasztalatokat szerezhettem a magyar börtönviszonyokról. Voltam tettestárs, voltam fizikai bűnsegéd, voltam pszichikai bűnsegéd is ebben a szépséges 10 évben.

Legjobban azonban végérvényesen felmentett szeretnék lenni!

Normális életet élni, mint a legtöbb ember.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr4915436606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tintus 2020.01.30. 15:36:34

Remélem többszámjegyű kártérítést követelsz !!!!

bankvezér 2020.02.09. 21:55:01

Tisztelt Fapál László!
Ön egy mocskot (Juhász Ferencet) védte hősiesen, miközben (én úgy tudom), hogy Juhász cseppet sem védte önt. Ez a Juhász nem volt véletlenül korábban egy gyermeknevelő intézet vezetője?

Secnir 2020.02.19. 13:23:20

kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni...
süti beállítások módosítása