Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

293. Felmentésemet kértem

2019.01.15. 19:02 Viszkisdoboz

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa a Tábornok-perben 2019. január 15. napján megtartott tárgyaláson folytatta munkáját. Az ügyészi viszontválasz felolvasása után a megjelent vádlottak nyilatkozhattak az ítélet meghozatala előtt az utolsó szó joga alapján.

Apropó. Ügyészi viszontválasz.

A védők védőbeszédeire a katonai ügyészek reflektálhattak. Természetesen ki nem hagyták volna a lehetőséget, hogy megpróbálják menteni a menthetetlent. Az ügyészi viszontválasz 4-5 oldalasra sikeredett, három témakörben tartalmazott ügyészi álláspontot.

Azt nem tudom, hogy fontossági sorrendben haladtak-e tanult kollégáim, mindenesetre házi szakértőjük, Zacher Gábor véleményével kezdték. Azt várja el az ügyészség a bíróságtól, hogy kilenc igazságügyi elmeorvos-szakértő véleményével szemben a médiasztár toxikológus véleményét fogadja el, mely szerint Oláh János tábornoknak adott tudatmódosító szerek nem voltak hatással a vallomására. A szépséghibája ennek az érvelésnek az, hogy Zacher Gábor a szakértendő személyt nem vizsgálta meg, papírokból „szakértett”. A doktor maga is elismerte, hogy Oláh János a börtönben a vallomástételi időszak alatt a jogszabályok által tudatmódosító szernek minősülő gyógyszereket kapott.

Nekem nem oszt, nem szoroz, hogy Oláh János hétfőn vagy kedden tett-e vallomást, aznap sütött-e a nap vagy sem, szedett-e tudatmódosító szereket vagy sem, elmebeteg volt-e vagy sem, ez az ember hazudott! Hogy bőrét mentse a Honvédelmi Minisztérium állami vezetőire tett hazug vallomásokat.

Aztán következett a szappanoperák világa. Adott egy ex élettársnő, aki hogy bosszút álljon volt hapiján, besétált az ügyészeinkhez és hablatyolt valamit holmi borítékokról, persze minden konkrétum nélkül. Természetesen az ügyészek eme vallomást is bizonyítéknak tekintik, s kérik a bíróságtól, hogy ők is tegyenek így, bár azt nem határozták meg, hogy mégis, melyik vádponthoz is kapcsolódik eme fontos személyi bizonyíték.

Kimaradhatatlan szereplője lettem az ügyészi viszontválasznak. A kreatív büntetőjog élharcosai elmondták: tény, hogy nem minősítették a viszkis dobozos vádpontot, de az úgy általában benne van az ügyben, azt más vádpontoknál (sic!) minősítették. Kérik ebben is a bíróság döntését, minősítsen a katonai tanács úgy, ahogy akarja, csak ítéljen el, az a lényeg.

images_3.jpg                                                Hol van, hol nincs

Az ügyészek szerint én államtitkárként nem voltam hivatalos személy, hanem önálló intézkedésre jogosult dolgozóként irányítottam a HM szakigazgatási szervezetrendszerét. Sőt, hol hivatalos személy voltam, hol nem. A „legfőbb bűnt” azzal követtem el, hogy közigazgatási államtitkári tevékenységem alatt felterjesztettem a honvédelmi miniszternek különféle beszerzéseket miniszteri jóváhagyásra.

Az utolsó szó jogán – szándékom ellenére - kénytelen voltam egy mondatnál többet mondani.

Először a katonai ügyészekhez fordultam. Megkértem őket, hogy végre fejezzék be a kettős beszédet. Van, amit az ügyész elmond a tárgyaláson és van a vádirat, amely meghatározott személy, meghatározott cselekvőségét tartalmazza. Az ügyészi viszontválasz - ami még mindig csak sejtetéseket tartalmaz - és a konkrét vádirat köszönő viszonyban sincs egymással. A vádiratban egyetlen mondat sincs, amely közigazgatási államtitkári tevékenységem körében azzal vádol, hogy jogszabálysértést követtem volna el. Éppen ezért határozottan visszautasítottam, hogy e körben az ügyészség engem lejárató módon nyilatkozzon.

Elmondtam azt is, hogy szakmai szempontból a vádirati cselekmény ügyészi minősítése a törvényes vád kelléke. E nélkül a bíróság érdemben nem tud dönteni. Ugyanakkor elfogadtam, hogy az ügyészség kéri a viszkis dobozos tényállás bírósági értékelését is.

A bírósághoz fordulva magam is kértem a viszkis dobozos tényállás bírósági értékelését, és az utolsó szó jogán indítványt tettem felmentésemre a katonai tanácsnak.

Január 21. és 22 napjain tovább gördül az utolsó szó joga, a még nem nyilatkozó vádlottak kapnak lehetőséget. Ezeken a tárgyalásokon már nem veszek részt, ezt be is jelentettem a bíróságnak.

A bíróság az ítéletét 2019. január 31. napján 09.30-kor a Debreceni Törvényszéken (Debrecen, Széchenyi u. 9., bejárat a Simonffy u. 10. szám felől) hirdeti ki, amelyre mindenkit szeretettel meghívok.

A sajtó képviselői részére tudatom, hozzájárulok ahhoz, hogy rólam hang- és képfelvétel készüljön.

Ebben az ügyben sem nekem kell szégyenkeznem, nekem nincs mit takargatnom!

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr1014565104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelly és a szexi dög 2019.01.16. 23:34:41

Viszonválasz wazze, nem viszontválasz - nehogy má ne legyél sáros, más kérdés mit lehet bizonyitani és mit nem...

Secnir 2019.01.17. 14:24:53

@Kelly és a szexi dög:
ööö...
...ez itt a probléma, hogy az ügyészség nem bizonyított semmit. továbbmegyek: még bizonyítékokat sem gyűjtött be - mert ha megpróbálja, kiderül, hogy alaptalan a vád, például a titkosszolgálati felvételek, vagy akár az őrnapló, ami bizonyíthatná, hogy oláh hányszor ment be fapálhoz és mikor. vagy egy bankszámlaszám lekérése. de még azt sem kérdezték meg oláhtól, hogy HONNAN van a pénz, amit fapálnak adott/vitt, csak úgy megjelent a történetben....

Secnir 2019.01.30. 13:42:12

na még egy nap! szurkolok!

krokodil2008 2019.01.31. 13:05:02

Gratulálok! Index most hozta a hírt

dr. mesterséges színezék 2019.01.31. 17:51:28

Csak hellyel-közzel követtem a történetedet, de az elég is volt az ügyészség nem túl hízelgő képének megerősítéséhez.
Gratulálok a kitartáshoz és az eredményéhez!
süti beállítások módosítása