Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

220. Fekália kupac a hagyaték

2015.09.22. 11:34 Viszkisdoboz

Évekig az évszázad korrupciós ügyeként emlegetett Tábornok-per már a debreceni helyi sajtó ingerküszöbét sem lépi át. Teljes érdektelenségbe fulladt. Csak az én és családom életét keseríti meg, ha ez volt a cél, akkor sikeres volt a NER kormányának kommunikációs stratégiája.

Talán nem csak én, hanem más is emlékszik rá, hogy Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos és Hende Csaba honvédelmi miniszter éveken keresztül szajkózták a vádlottak bűnösségét. A sajtó útján ítélkeztek is, így próbálták befolyásolni a bírósági igazságszolgáltatást.

images4.jpg

A kormányzattal szimbiózisban élő ügyészség hangzatos vádiratot szerkesztett, de állításának bizonyítékai rendre hiányoztak az egyes vádpontoknál. A vádirati tényállást egy vádlott vallomása alapján szerkesztették meg, és annak bizonyítéka szintén ugyanezen vádlotti vallomás lett. Ez a vádlotti vallomás Oláh János volt honvéd tábornok börtönben tett vallomása. Az ügyészi manipuláció egyik iskolapéldája. Egyetemi tananyag lesz belőle, ha az Orbán diktatúra elbukik.

Az állandóan mozgásban lévő, az ügyészségi koncepciónak megfelelően kihallgatásról kihallgatásra módosított vallomás kicsikarása érdekében az ügyészség elég sokat tett: először is büntetlenséget ígért (hazudott). Utána szintén törvénytelenül, szóban vádalkut kötött (holott tudta vagy tudnia kellett volna, hogy a bíróság azt nem fogja helyben hagyni). Amikor pedig kiderült, hogy Oláh Jánosból nem lesz tanú, hanem be kell ülnie vádlott társai mellé, azzal hitegették, ha fenntartja a vallomását, akkor néhány évvel megússza a történetet. Ha visszavonja vallomását, akkor meg hamis vád miatt emelnek ellene újabb vádakat. Bezárult a kör. Oláh János a bíróság előtt nem tesz vallomást, üldögél a vádlottak padján és maga elé mered.

Az már csak hab a tortán, hogy az ügyészségi tényállás alapja és egyben bizonyítéka az igazságügyi elmeszakértők (Budapesti Orvosszakértői Intézet) szerint beteg ember.

Oláh János „vádlott a nyomozati eljárás során tett vallomásainak időszakában is a fentebb részletezett, kevert személyiségzavarban, valamint ennek a traumatikus élmények hatására való dekompenzálódásában, súlyos alkalmazkodási zavarban szenvedett, amely szorongásos-regresszív, az elmebetegség szintjén mozgó hullámzó állapotban nyilvánulhatott meg és amely kóros elmeállapot képtelenné ugyan nem tette arra, de közepes fokban korlátozta abban, hogy cselekménye, vallomása következményeit felismerje, vagy hogy e felismerésnek megfelelően cselekedjék.”

Csakhogy el ne felejtsük a kreációt, amelyet nem tudom ki talált ki, bár sejtésem van róla, de mindenesetre Oláh volt tábornok szájába adták.

Oláh János börtönben tett nyomozati vallomása szerint 2006-ban egyszer, ki tudja mikor és honnan származó pénz (tizenkettő millió forintot) hozott a minisztériumi dolgozószobámba, aminek egy részét, mintegy négy millió forintot én egy viszkis dobozba (illetve piros italos dobozba) téve azon minutumban elvittem a főnökömnek, akin a vallomástevő Oláh szerint Juhász Ferenc volt honvédelmi minisztert kellett érteni. E vallomást követően Oláh Jánost az ügyészek kiengedték az előzetes fogva tartásból.

Valaki azért egyszer elmondhatná az ügyészek közül, hogy a viszkis doboz miért nem volt jó, hogy a következő kihallgatásán már piros italos dobozra módosíttatták Oláhval a dobozt? Mert ezt egyszerűen nem értem. Féltek, hogy megsértődik Amerika?

Persze a vádirat ennél karcsúbb lett. Hogy hova vittem volna a pénzt, az nem derül ki, és nem is kell azzal foglalkoznia a bíróságnak a vádhoz kötöttség miatt. Az Oláh vallomást egyszerűen snittelték az ügyészek! A vádirat szerint kiléptem az ajtón a nagy semmibe négy millával, és már vissza sem találtam az irodámba soha.

A viszkis dobozos hazugságtörténet pedig nem csak kommunikációs okokból, de jogi értelemben is megbukott! A Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa bűncselekmény hiányában felmentett az ügyészség vádja alól. A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az első fokú eljárás megismétlését, eljárási hibákkal indokolva azt.

A Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsa 2015. szeptember 15. napján tárgyalást tartott. A szokásos, egy óra húsz percet meg nem haladó tárgyaláson három tanút hallgatott ki a bíróság.

Engem a vád tanúinak vallomása ugyan nem érint, de ott vagyok és minden alkalommal vádlóim szemében nézek. Nem hiszem, hogy ezeknek az embereknek van lelkiismeretük, de bízom benne, hogy lesz olyan része az életüknek, amikor arra fognak hivatkozni, hogy amit tettek azt felsőbb ügyészségi utasításra tették. Kevés lesz.

A viszkis dobozos kreálmányt az ügyészség és Budai Gyula a Tábornok-perbe csomagolta. Ez a történet adta az egész ügy savát és borsát. Mára azonban kimúlt, mint a nokiás doboz. Vagy, mint Budai Gyula vagy Hende Csaba.

images3.jpg

Csak a szar maradt utánuk!

De az jó sűrű és büdös. Néha kavarnak is rajta, hogy éppen jobban lehessen érezni a fekáliát. Olykor persze próbálják speckó ügyészségi parfümmel elnyomni, de sikertelenül: a bűz csak bűz marad.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr117808282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása