Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

136. Elég volt! Feljelentést tettem a stempli ügyben

2013.07.25. 09:35 Viszkisdoboz

Elég volt! Megelégeltem, hogy a Honvédelmi Minisztérium és a Központi Nyomozó Főügyészség hihetetlen erőfeszítéseket tesz közpénzen azért, hogy bűncselekményeket kreáljanak ellenem.

Én meg csak otthon ülök, várom, hogy a bíróságon majd tisztázhatom magam, közben meg ellopják az életemet, az életünket.

Elegem van abból, hogy az ügyészi koncepciót alá nem támasztó bizonyítékokat, amelyek ártatlanságomat igazolják a Honvédelmi Minisztériumban nem találják (vagy eltüntetik, vagy átadják, de útközben nyoma vész).

Elegem van abból, hogy egy hendényi miniszter (értsd. a pofátlanság mértékegysége) oktat ki erkölcsről és tesz büntető feljelentéseket.

Elegem van abból, hogy a Honvédelmi Minisztérium és az Magyar Honvédség működését nem ismerő tisztecskék, soha nem volt katonák - katonai ügyészként - osztják az észt.

Elegem van abból, hogy a Fidesz-KDNP által a közszolgálatban gerjesztett félelem miatt senki nem (akar) emlékezni semmire. Jaj, csak bele ne keveredjek valamibe!

Mindenkinek üzenem innen a blogról: az Orbán-rendszer már régen megbukott. Jogi és erkölcsi értelemben egyaránt. A félelem pedig el fog múlni. De a tükörbe bele kell nézni egyszer, és nem lesz sem jogi, sem erkölcsi mentsége senkinek arra, hogy amit tett, azt utasításra tette. Mert van más út is. Nem kötelező a diktatúra részévé válni. Nemet is lehet mondani.

Címzett:

Legfőbb Ügyészség
1055 Budapest, Markó u. 16.
1372 Budapest, Pf. 438.

Tárgy: feljelentés

Tértivevényes, ajánlott küldemény!

 Dr. Polt Péter

legfőbb ügyész

 

 Alulírott, dr. Fapál László (2381 Táborfalva, Arany János út 91. szám alatti lakos)

feljelentést

teszek a Honvédelmi Minisztérium és/vagy a Központi Nyomozó Főügyészség állományába tartozó ismeretlen tettes ellen hivatali és/vagy más bűncselekmény miatt az alábbi tényállás alapján:

A Központi Nyomozó Főügyészség büntetőeljárást folytat ellenem 1. Nyom. 530/2013. számon. 2013. július 23. napján ismételt iratismertetésen vettem részt, az ügy a vádelőkészítés szakaszába lépett.

2013. május 09. napján tartott iratismertetésen indítványoztam, hogy a HM közigazgatási államtitkári titkárság, a védelemgazdasági helyettes államtitkári titkárság, a HM kabinetfőnök által vezetett kabinetiroda, illetve a miniszteri titkárság 2006 márciusában hatályos szervezeti és működési szabályzatát az ügyész szerezze be. A katonai ügyész az indítványnak helyt adott. A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint ezek az iratok nem voltak megtalálhatóak.

A többször módosított 36/2005. (HK 9.) HM utasítással hatályba léptetett HM Szervezeti és Működési Szabályzat V. fejezet 1. pont negyedik bekezdése szerint a minisztériumi szervek működésének szabályait saját szervezeti és működési szabályzatuk tartalmazza, amelyet az adott szerv tevékenységét közvetlenül irányító minisztériumi vezető javaslata alapján – jelen esetben – a HM közigazgatási államtitkára hagyott jóvá. A jóváhagyott példányokból egyet a HM TKF részére is meg kellett küldeni.

Ugyancsak indítványoztam, hogy Horváth János mk. ezredes 2006. március 06. napján kelt iratának 1. számú példányának beszerzését. A katonai ügyész az indítványnak helyt adott, azonban az iratok között nem találtam sem a HM ügyészségi megkeresésére sem a HM által adott válaszra okiratot. Ennek az ügy szempontjából azért van kiemelt jelentősége, mert ha láttam ezt az okiratot, akkor ennek az iratnak az államtitkári intézkedésemet, a dátumot és az aláírásomat is tartalmaznia kell.

Indítványoztam, hogy az SZMSZ-ben rögzített eljárási rendben született referálási lapot az ügyészség szerezze be, ami minden elém kerülő ügy előkészítését, a döntési javaslatot tartalmazza. A katonai ügyész az indítványnak helyt adott. Az iratok között nem találtam arra vonatkozó iratot, hogy ennek beszerzését az ügyészség megkísérelte volna, ha volt ilyen rövid úton, a HM erre a megkeresésre adott válasza nincs az aktában.

A többször módosított 36/2005. (HK 9.) HM utasítással hatályba léptetett HM Szervezeti és Működési Szabályzat IV. fejezet 5. pontja (7) és (8) bekezdése szerint a HM Közigazgatási Államtitkári Titkárság fő feladata a közigazgatási államtitkárhoz érkezett okmányok, levelek, meghívók és egyéb küldemények felvétele, iktatása, elosztása, feldolgozáshoz történő előkészítése, valamint a közigazgatási államtitkárhoz beérkezett iratok referálás utáni, ügyvitelen keresztül történő eljuttatása az érintett minisztériumi szervekhez és szervezetekhez.

A referálási lapok tekintetében csatolok néhányat annak bizonyítására, hogy ezek számozott iratok voltak, tehát azokkal el kellett számolni. Vagyis a HM-ben ezek az iratok nem tűnhettek el.

Felmerül a gyanú, hogy a büntetőügyben döntő relevanciával rendelkező iratokat a Honvédelmi Minisztérium az ügyészség megkeresésére nem biztosította, vagy ha biztosította, akkor az a bűnügyi iratok között nem volt előtalálható.

Melléklet: referálási lap (másolatban)

Táborfalva, 2013. július 24.

                                                                                              (Dr. Fapál László)

                                                                                                      feljelentő

  Térti Polt.JPG

13 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr325425577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

államigondozotté 2013.07.25. 13:05:16

Kedves F.László!

Gratulálok és örülök, hogy megtette ezt a lépést. Azt gondolom, hogy mindenkinek aki változást szeretne ebben az országban minden létező módon TILTAKOZNI kéne a sötétség ellen . ..............Én így tiltakozom...." " "Hogy én félek- e? Igen! Félek. Félek a TEK-tól, félek a Különleges Parlamenti Őrségtől, félek a Cöf-től (Civil Összefogás Fóruma), félek a sósavtól, félek az emberi butaságtól, rosszindulattól. És nagyon félek a keresztény kormányunktól. Már nem akarok többet félni! Én már annyit féltem. Pedig a földön megtapasztalható legnagyobb szörnyűséget megéltem azzal, hogy eltemettem 8 éves kisfiamat. Bármit megtehetnek velem, a CSINÁLT kétharmad birtokában. Azt mondhatják, veszélyes vagyok a hazára. Elvihet a különleges parlamenti őrség, hogy nem vagyok beszámítható. Újból bezárhatnak zárt osztályra, belém tömhetnek tudatmódosító szereket, aminek hatására bármit megteszek. SZÁMOMRA MA MAGYARORSZÁG EGY ZÁRT OSZTÁLYRA HASONLÍT. Nem szeretem a zárt osztályt. részlet: www.istenkeramikusa.eu...............nem szabad, és nem lehet rettegésben élni., félni, mert akkor legyőzhetnek .

elvhű társ 2013.07.25. 21:17:11

Mostmár aztán elég vót! Követeljük mindanyian hogy jöjjék visza Gyurcsány Ferenc társunk és vegye kézbe a dolgok irányítását! Mert addig nem lesz itt böcsülete az országnak és a böcsületes lakossainak amíg ez a banda van hatalmon! Jöjjünk mi ezt követelik a népek minden felé ahol csak járjuk az országot a demokratikus taggyűléseken

Amocsok 2013.07.25. 21:41:26

@elvhű társ: Ahogy olvasgatom itt a blogot, nem úgy tűnik számomra, hogy Gyurcsány Ferenc méltatására született volna, és ugyan a fonalat nem igazán sikerült elkapnod, de tudok a móricka effektusról (defektusró?), így megértelek.

Remete 2013.07.25. 22:05:38

Amit ebben az országban a vádhatóság képvisel az az ötvenes évek első felének gyakorlatát idézi! A bíróságok tisztességében még van némi reményem, de Ők sem tudják visszaadni teljességgel az ártatlanul, gusztustalan politikai okokból meghurcoltak életét, becsületét. Hogyan lehet ennyi becstelen seggnyaló, hitvány gyáva köztisztviselő ebben az országban. Szegény Magyarország! Szegény magyarok!

zassz 2013.07.26. 00:43:13

Már vártam.
Mi "ecccerű vigyéki ügyvígykínt" már régen ráfordultunk erre a "törvényesség őre" társulatra.
Üdv a klubban. Ha lesz aktuális eredmény (persze ü. titoksértés nélkül) és érdekel, majd jelezd, részletezzük.
Addig is: meg ne állj!

Makkasz 2013.07.26. 01:14:14

Mindenben igazad van, de mi a feljelentés tárgya?
- nyomozás szándékos hátráltatása?
- hanyag iratkezelés?

Mindegy, majd kitalálják.

Félelmetes mit művelnek, jó hogy nem hallgatsz.

nu pagagyí 2013.07.26. 05:12:12

Az a szép, hogy ma már bárhová fordul az ember, mindenütt Polt elvtárs alteregóiba ütközik. A sokáig izoláltan vegetáló rákos daganat elburjánzott az állam testében.

nemecsek ernő áruló 2013.07.26. 05:55:23

@Amocsok: Hagyd őt! Nincs annyi esze, hogy ezt felfogja, hithű elvtársaknak és nari-droidoknak annak is örülhetünk, hogy ez a beprogramozott funkciója működik.

(Zárójel: ő, és barátai fogják visszaszavazni a fideszt jövőre, velük simán lesz meg a 2/3)

röhögő 2013.07.26. 06:27:33

@Amocsok: Ennek az idióta @elvhű társ: -nak csak annyi ugrott be hogy bezzeg Gyurcsány. Ugyan egy szó nem volt róla, de neki álmából felébresztve is a Gyurcsány jut eszébe.

Mekk Meister 2013.07.26. 08:57:45

Erdekes, Fapal (tanar) ur korabban veresszaju fideszeskent frocsogott a szocikra, aztan mekkorat fordult vele a vilag! Elvezettel olvasom onkivuleti felhaborodasaban irt omlengeseit. A tevekenyseget inkabb nem kommentalom.

Amocsok 2013.08.01. 14:06:35

@Mekk Meister: És mert valamikor beszopta a fidesz, mszp, jobbik, szdsz, kdnp, kisgazdák stb. hazug dumáját (ha valóban), akkor most szó nélkül kellene tűrnie, hogy újabb hazugságokkal kicsinálják?
Te is ráéreztél a lényegre. Gratulálok!

Kerek négyszög 2013.08.04. 18:49:24

@Mekk Meister: Lám-lám a rossznál is van sokkal rosszabb. Ezt ugye mindenki elfelejti.
süti beállítások módosítása