Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

134. Kémper és porhintés

2013.07.09. 22:38 Viszkisdoboz

Ha ezt előre tudtuk volna… - gondolták Magyarország a maffiaállam politikai vezetői. Minden koncepciós perbe be kellett volna vinni egy kis államtitkot, így az egész eljárást titkosíthattuk volna, és soha senki nem beszélhetett volna arról, hogy mi történt. Vagy 80 évig. A bírák dolga is könnyebb lett volna, mert senki nem vonhatta volna kétségbe, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerének „tisztességes eljárása” keretében lettek kivégezve az ellenzék prominens tagjai.

Nevetséges volt, de a „kémperben” a katonai ügyészt úgy meglepte a katonai bíróság elmarasztaló döntése, hogy még arra sem kért felhatalmazást előzetesen főnökétől, hogy fellebbezzen. Egy dologgal szalajthatták útba: ha felmentő ítélet születik, akkor fellebbezzen. Fél karomat odaadtam volna, hogy a 3 napon belül bejelentett ügyészi fellebbezés súlyosításért történik majd. Így is lett.

Persze senki nem gondolja komolyan, hogy a „kémperben” hírszerző tevékenységet végzett volna bárki is idegen állam javára, akár a polgári elhárítás volt vezetője, akár az őt felügyelő tárca nélküli volt miniszter. Ahogy Molnár Lajos védőügyvéd fogalmazott az ATV Egyenes beszédben: az anyagi és az eljárási törvények sajátos értelmezése, un. unortodox büntetőeljárás zajlott. A vádirati és a megállapított tényállás pedig nem volt azonos azzal, amit a törvény kémkedésként büntetni rendel.

Ismerjük az ovi és bajusz szlengnevű bosszúállókat.

ovi és bajusz.jpg                                                                                      (fotó: borsonline.hu)

Ha ezek vagy sameszaik politikai utasítására az ügyészek ki akarnak nyírni valakit, akkor nekik mindegy, hogy milyen váddal, a lényeg, hogy minél többel vádolják meg, hogy a bírósági ítélettől függetlenül egzisztenciálisan és morálisan is tönkre tegyék (tudják: nem zörög a haraszt…). Meg hátha valami beakad, mert ismerjük be, előfordul megalapozatlan bírósági döntés is. Anélkül, hogy politikai nyomás nehezedne a bíróra, ítélete szóbeli indokolásában még előadhatja, hogy milyen koncepcióból indult ki (miként az a "kémperben" sajnálatosan megtörtént).

Mi van akkor, ha azt a szerencsétlen bírót még politikai nyomás alá is helyezik? Vagy úgy, hogy „odaszólnak”, vagy úgy, hogy a személyes függetlenségét megtartó bírót igyekeznek utóbb ellehetetleníteni (tetszett volna a nekünk tetsző ítéletet meghozni…). Ő lesz az az elrettentő példa, amitől a bíró fél: ellehetetlenítik. Vizsgálják ügyeit, bírói alkalmasságát. Folyamatban lévő ügyekről a blogban nem szoktam híreszteléseket közzétenni, de egy dolog látszik: igazgatási hatalommal kell óvni azokat a bírókat, akik nem álltak be a sorba, átlátták a politikai koncepciót az ügyekben, és nem hozták meg a kormánypártok számára kedvező és megelőlegezett "hírtévés" ítéletet.

Nem értek egyet sem azzal, ha az ellenzék a bíróságot ekézi, ha kedvezőtlen döntést hoz. De azzal sem, ha felmagasztalja a bírót, amikor a koncepciós perekből kimarad, mint a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsainak hivatásos bírái, akik inkább nyomozási bírák voltak mindannyian, mert nem kívántak ítélkező bíróként a kormánypolitikát kritikátlanul kiszolgáló politikai katonai ügyészség kezére játszani.

Személyes élményem volt, amikor első kihallgatásomkor a katonai ügyész számára védekezésül államtitkot tartalmazó információt szolgáltattam volna, de az ügyész megfenyegetett, hogy azt ne mondjam el, mert akkor államtitok sértés miatt is meggyanúsít. Nem is került jegyzőkönyvbe. Így lehetett felmentésemig "viszkisdobozozni" és HM-es maffiáról tényként beszélni 2013 februárjáig (a jobboldalon még tovább is). Ekkor vált számomra egyértelművé, hogy a sajtó nyilvánossága révén 2010 tavaszán a Magyar Nemzetből ismert gyanúsítottak mellett a Tábornok per című Fidesz-KDNP koprodukcióban készült szappanopera egyik főszereplője leszek, mert ott szerepet szántak nekem. Meg rajtam keresztül meghívtak a stábba két minisztert és egy államtitkárt is.

Rendkívüli nyomás alá helyeztek, börtönbe zártak, magánzárkában tartottak és pribékjeiken keresztül azt kérték, hogy szabadulásom fejében tegyek vallomást Juhász Ferenc vagy Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterekre. Úgy döntöttem, hogy nem vállalok szerepet ebben az aljas kutya komédiában, még szabadulásom érdekében sem! Inkább vállaltam azt a durva megaláztatást, amiben részem volt, és amit – bármilyen furcsa - nem kívánok egyetlen jelenleg hivatalban lévő fideszes vagy KDNP - és miniszternek és államtitkárnak sem. Félre értés ne essék! Nem azt mondtam, hogy megbocsátottam. Csak nem kívánom.

Most aztán foghatják a fejüket! Ha államtitok vagy szolgálati titok van a Tábornok perben, akkor nem vezethetnék blogot, nem írhatnám le az igazságot, és az egész ország azt hinné - a közszolgálatinak nevezett médiumok és a jobboldali sajtó tudósításai alapján - hogy bűnöző voltam államtitkár koromban, pedig sose voltam az. Ezt is elcseszték.


46 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr145398182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2013.07.10. 15:37:06

Kedves Viszkisdoboz :)!

Amit nem értek Galambos és Szilvássy perében, hogy hogyan lehet a hivatásosan felkent kémfőnököket kémkedéssel vádolni? Értem hogy vannak adatszerzésre szabályok, és hogy politikailag nem helyes ellenzéki párt vezetőit megfigyelni igen alapos ok nélkül, de valahogy ez a része nekem furcsa. Egy komoly országban ezen szervezetek ügyeit nem teregetik ki a nyilvánosság elé, a politikai leszámolás a közös megegyezéses kirugástól a megsemmisítésig tartó skálán történnek, de nem a média igénybevételével. Nem értek a témához, csak filmek alapján és józan ész alapján gondolom, hogy ezen a területen a folytonosság, biztonság érdekében a különböző pártok emberei együtt kell működjenek, hol atalomban hol ellenzékben.
Persze ahol a kizárólagos hatalom megszerzése és megtartása a cél, az ország érdekei semmit nem számítanak, ott történhet így.

ob.szerver 2013.07.10. 15:46:19

Eddig szkeptikus voltam azt illetően, hogy kormányváltás után csattan-e a bilincs a maffiaállam főkolomposainak a csuklóján. Nagyon úgy tűnik, hogy ezzel az eljárással átlépték a Rubicont, és az ítélet után ezt már sokkal optimistábban látom.

nu pagagyí 2013.07.10. 15:48:26

Vajon mi mi lehetett a Bajusz és Ovi dossziéban?

Teragigamega lélek 2013.07.10. 15:55:18

Mindig eszembe jutnak azok az egykori fideszesek, akár az OGy-ben, akár valami önkormányzatban ültek korábban, hogy amikor kilépnek, vagy kirúgják őket, akkor rögtön közlik, mennyire antidemokratikus, rákosista az egész párt működése.
Csak azt nem értem, hogy amíg bent voltak, ez miért nem zavarta őket.
A szociknál ezt annyira nem látom, de... hm...

gabuscica 2013.07.10. 16:04:53

Ez a kis írásmű csak úgy bűzlik, csepeg a részrehajlástól, elfogultságtől, és erősen a megrendeltség benyomását kelti.
Példák:
Nevetséges volt, de a „kémperben” a katonai ügyészt úgy meglepte a katonai bíróság elmarasztaló döntése, hogy még arra sem kért felhatalmazást előzetesen főnökétől, hogy fellebbezzen - írja a szocialista posztoló. Ez tárgyszerű? Óvodás stílusú ócsárlás, bizonyítatlan, bizonyíthatatlan vádaskodás.
"Ahogy Molnár Lajos védőügyvéd fogalmazott az ATV Egyenes beszédben: az anyagi és az eljárási törvények sajátos értelmezése, un. unortodox büntetőeljárás zajlott. A vádirati és a megállapított tényállás pedig nem volt azonos azzal, amit a törvény kémkedésként büntetni rendel" - egy védőügyvéd sajtómegjelenése, különösen az ATV-ben, semmit nem ér. A titkosítás folytán a kijelentései bizonyítatlanul, bizonyíthatatlanul lógnak a levegőben.
"...a személyes függetlenségét megtartó bírót igyekeznek utóbb ellehetetleníteni" - ja, a független bíró az, aki gyurcsányista. Ne felejtsük, mindezidáig Gyurcsány volt Magyarországon az egyetlen, aki széles nyilvánosság előtt szabadságukban, egzisztenciájukban fenyegetett meg ügyészeket és bírákat.
Stb. Az írás számos sebéből bugyog elő a fekete gyűlölet.

dr Smittpálelnökúr 2013.07.10. 16:13:13

@gabuscica: A titkosításra hivatkozol, mint ami hiteltelenné teszi a védőügyvéd állítását?

Te marha, akkor a vádat mi igazolja? Semmi. Egyszerűen hiteltelen maga a vád is, és hogy a te érveiddel éljek, különösen azért, mert a hírtv és az mn szajkózza folyamatosan.

Benned nem fekete gyűlölet van, hanem hatalmas sötéség és borzalmas szervilizmus.

Vedd már észre, hogy akinek bántja a szemét a felcsúti suttyó neorákosista rendszere, az nem lesz gyurcsányista. Bár hogy ezt meglásd, ahhoz agy is kéne, de a fideszes birkáknak az nincs.
Aki nem tartja a nyelvét a vezér seggében, az ellenség, ugye?

Styxx 2013.07.10. 16:18:08

"Fél karomat odaadtam volna, hogy a 3 napon belül bejelentett ügyészi fellebbezés súlyosításért történik majd."
ha már fellebbez az ügyész, akkor mi másért fellebbezne, ha nem a súlyosbításért?

csak egy néző 2013.07.10. 16:19:54

Azért az is magáért beszél, amikor az ügyész a tárgyaláson úgy kezdi a beszédét, hogy "az alapkoncepció az volt, hogy.....
Lehallgatta Hendét a saját szolgálata
Hende Csaba honvédelmi miniszter megfigyelése állhat a Katonai Biztonsági Szolgálatnál történt gyors személycserék hátterében. Horváth József neve egyébként pont egy megfigyelési ügy kapcsán vált ismertté a sajtóban. A III/III-as csoportfőnökségtől indult titkosszolgálati szakember az UD Zrt. egyik vezetője volt, amikor a cég körül Dávid Ibolya, egykori MDF-elnök esetleges megfigyelése miatt kitört a botrány. A Szilvásy-Laborc duó érintettsége miatt politikailag is fontossá vált UD-ügy főszereplőjeként Horváth egy ideig esélyes volt az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatói posztjára is, de a terület nehezen átlátható belharcai miatt végül a katonai elhárítás főigazgató-helyettesi székében kötött ki 2010 nyarán. Ez a banda sem különb a másiknál.

gabuscica 2013.07.10. 16:25:14

@dr Kangörény: azt, hogy mi igazolja a vádat, eldönti a bíróság. Ha nem ez, akkor egy másik, ha az sem, akkor majd egy harmadik és ad infinitum. De személy szerint te, akárhogy is kepesztesz, sosem kerülsz az ügyet eldöntők sorába.
Ti azt képzelitek, hogy egy nyílt gyurcsányistát az egészséges többség az Orbán-gyűlöletéről ismer meg. Gyermekded tévedés.

gabuscica 2013.07.10. 16:26:33

@Styxx: a kérdésed olyannyira indokolt, hogy mindenféle görény pillanatokon belül le fog nácizni érte.

gabuscica 2013.07.10. 16:28:12

@csak egy néző: kissé tárgyidegen, ha szimatom nem csal.

gabuscica 2013.07.10. 16:38:27

"az egész ország azt hinné - a közszolgálatinak nevezett médiumok és a jobboldali sajtó tudósításai alapján - hogy bűnöző voltam államtitkár koromban" - ez már vicckategória. Te államtitkárként pózolsz itt a "független" mezben?! :o

milyen szép a Vértes, ó 2013.07.10. 16:56:38

@dr Kangörény:

Ennyire ostoba nyaloncoknak magyarázni igazán sok értelme van. Bár élmény nézni, hogy csúszik-mászik körbe-körbe, az is igaz. :)

azbesztos 2013.07.10. 16:59:15

Mi az, hogy Szilvási-Galambos-Laborc nem volt kém? Idegen katonai erőt, az egykori megszállók titkosszolgálatát hívták be, hogy világítsák át, ismerjék meg minden adatukat a magyar nemzetbiztonsági szolgálatok tagjainak! Mindezt titokban, kitéve a hazájukért dolgozó magyar titkos ügynököket a halálós veszélynek! Ez nemcsak kémkedés Magyarország ellen egy külföldi hatalom érdekében, de nyilvánvaló hazaárulás! Ezt a három gazembert tényleges életfogytiglannal kell sújtani és gondoskodni róla, hogy ne sokáig tartson büntetésük! Felháborítóan enyha ítélet! Ráadásul most az is kiderűlt, hogy a katonai titkoszszolgálatokban is vannak nemcsak mindenre kapható, korrupt tábornokok, de hazaárulók is, akik a hivatalban levő honvédelmi miniszter ellen szervezkednek. Össze kell hívni a Nemzetbiztonsági Bizottságot és nyílvánossá tenni a gyurcsányista ügynökök összes adatát, bűncselekményét! És el kell számoltatni a pszichopata hazárulót is, aki az egész gyalázat mögött áll, és aki pofátlanul bosszúval fenyegeti a független magyar bíróságot. Gyurcsánynak kötelet, élete fogytáig!

Gera 2013.07.10. 17:01:07

Simán kinézem ezekből az arcokból, hogy tényleg bűncselekményt követtek el, de azt továbbra is nonszensznek tartom, hogy semmit nem lehet tudni az ügyről. Nem a titkosítással van bajom, elfogadom, hogy ezeknek az ügyeknek lehetnek olyan részletei, amiket nem lehet nyilvánosságra hozni, de az egy vicc, hogy nem mondják meg, mit követtek el ezek az emberek. Nevek, országok, helyszínek, időpontok nélkül.

vakapad 2013.07.10. 17:03:58

Nem tudhatjuk, mi történt, nyilván nem véletlenül. A "Cui prodest?" kérdésre egyértelmű a válasz: aki titkosít, annak az érdeke a titkosítás.

Most a következő fog történni: a FIDESZ összehívja a "bizottságot" (hehe), de a titkosítást nem oldja fel. A "bizottság" tagjai közül a vizsgálat után a kormánypártiak így nyilatkoznak, az ellenzékiek meg úgy, de a lényeget továbbra sem mondhatják el, ezért aztán mindenki úgy dönt, ahogy az érzelmei diktálják. Ez a tipikus "Mi mindent megtettünk" FIDESZ taktika, közben pedig hoztak is, meg nem is.

Abból, hogy ki rendeli el a titkosítást, egyértelmű, hogy kinek van titkolnivalója.

vakapad 2013.07.10. 17:05:19

@Gera:

Kérdezd meg azbesztos-t, ő már tudja.

csak egy néző 2013.07.10. 17:05:35

@azbesztos:
Csak nem személyesen a kis köcsög, baromarcú Kocsis Mátéhoz van szerencsénk????

gabuscica 2013.07.10. 17:15:09

@milyen szép a Vértes, ó: no, például erről a stílusról azonnal felismerni a gyurcsányistákat.

gabuscica 2013.07.10. 17:16:08

@vakapad: összeszámoltad, Gyurcsány és Bajnai alatt hány titkosítás született? :)

gabuscica 2013.07.10. 17:16:55

@Gera: jobb lenne, igen. De ÍGY SEM TÖRVÉNYTELEN.

gabuscica 2013.07.10. 17:18:35

Szépen alakul az a gyurcsányista kaszárnyastílus... Így lesz nehéz jövőre a köztársaságpárti győzelem, fiúk.

csak egy néző 2013.07.10. 17:22:22

@gabuscica:
Látszik kiskancsó, hogy még csak próbaidős vagy a Lendvai utcában.Hogy fizetnek egyébként?

J.László 2013.07.10. 17:28:48

Megvan a "baloldal" következő mutyi-témája. "Mutyi" lesz ebből is az holtbiztos:
index.hu/belfold/2013/07/10/35_-kal_emelik_a_tanarok_beret/

J.László 2013.07.10. 17:35:35

A világ két "legfejlettebb demokráciájában" ez a három fazon életfogytiglant kapott volna. Kb. 100 évre titkosítanák a per anyagait és úgy szétrúgnák a seggét annak az "oknyomozó" újságírónak, aki szaglászna a környékén, hogy nem térne észhez.

csak egy néző 2013.07.10. 17:38:27

@J.László:
Úgy érted, hogy az a három fazon, aki a fotón van? Mert akkor egyetértek.

Gera 2013.07.10. 18:09:10

Mennyi jólértesült ember van itt, osztogatják a száz éveket, miközben a történtekről pletyka szinten se lehet tudni semmit. A legfejlettebb demokráciák amúgy rengeteg politikai és titkosszolgálati botrány volt és a főkolomposok rendszerint megúszták egy lemondással. Ez az ügy pont azért kivételes, mert mi ezen a szinten se vagyunk, nálunk a lemondás se divat, nemhogy börtönt osztogassanak. Épp ezért elvárna az ember valami magyarázatot, mert anélkül érthető módon valami tisztességtelen eljárást sejt a nagy titkosítgatás mögött.

krokodil2008 2013.07.10. 18:32:39

Szerintem az a probléma, hogy politikát csináltak az ügyből. Valójában alapesetben egy kémpernek semmi köze a politikához. Vagy kémkedik valaki vagy nem. Tök mindegy, hogy mszp van vagy fidesz, a kémkedés az kémkedés. A haza érdeke független az aktuális kormányzat színétől. Éppen ezért szerintem az is gáz, hogy egyik és az is gáz, hogy a másik oldal politikai tőkét akar belőle csinálni.

Amúgy én drukkolok Fapál úrnak, mert az esete tényleg koncepciós pereket idéz, ehhez nem kell politikai elfogultság, de a jelen kémügyben teljesen másról van szó, ezért tartom szerencsétlennek, hogy ideveszi a saját ügyéhez. Majd ha a kémügyben is kiderül annyi törvénysértés stb. mint a saját ügyében, akkor lehet hivatkozni, de addig szerencsétlennek tartom a kettőt bármilyen módon is keverni.

Mzperx 2013.07.10. 19:46:03

@azbesztos:
Kedves Azbesztos! Nem kell mindent benyelni, amit a sajtóban olvas. Nagyon figyeljen például a feltételes módban fogalmazott mondatokra. Ilyen volt a "valószínűsíthetően" orosz kapcsolatokkal rendelkező cég, aki a szakembereket biztosította az átvilágításra. A cégvezetőt mellesleg felmentették. A valóságban - szerintem - nem volt semmiféle orosz kapcsolat.
Az egykori megszállókkal kapcsolatban ne feledje, hogy először mi szálltuk meg őket hívatlanul, ők meg visszaszálltak.
Ha figyelte volna a Tv-ben Molnár Lajos ügyvédet, ahol elmondta, a bíróság 11.00-ra idézett be egy tanút az ország másik végéből, az megérkezett 10.00-re, de előtte a bíró berekesztette a tárgyalást 09.45-kor. Ment az időhúzás, fél-, egyórás tárgyalásokkal és mindenki több száz kilométert utazott egy-egy tárgyalásra. Ah, hosszú a sor, de Ön csak akkor fogja megérteni, amikor Önt éri hasonló eset.

azbesztos 2013.07.10. 20:03:27

Én speciel emlékszem 2007 március 15-re, amikor gyurcsány az Operaház környékét IN-KAL-osokkal záratta le, ahová rendőröket sem engedtek be. nekik az IN-KAL kordonon kívül kellett verni a tüntetőket. Gyurcsány is IN_KAL-os sofőr által vezetett miniszterelnöki limuzinon érkezett. Már ekkor nyílvánvaló volt, hogy az elvtársak még a Nemzetbiztonsági Hivatal emberiben sem bíznak. Ennek egyenes folyamodvány volt a Laborc- Szilvási-Galambos ügy. Hogy lehet egy titkosszolgálat tagjait olyan magáncéggel megfigyeltetni, lekádereztetni, amely még nemzetbiztonsági átvilágításon sem esett át? Vagy ha átesett, hogy lehet, hogy nem fedezték fel az orosz titkosszolgálatokhoz fűződő kapcsolataikat? Az a megjegyzés, hogy a Szovjetúnió nem volt megszálló, már önmagában bűncselekmény, kedves Mzperx. Óvatosságra intem.

csak egy néző 2013.07.10. 20:17:32

@azbesztos:
Nem mintha a Fletó a kedvencem lenne, de mesélnél vagy linkelnél valami konkrétumot, hogy 2007.márc.15-én mit is keresett Fletó az Operánál??

Mzperx 2013.07.10. 21:29:07

@azbesztos:
Kedves Azbesztos! Önnek szövegértési problémái vannak. De nem baj. Látja? Ilyenek a mai perek többsége is - Ön a számba adta, hogy én kijelentettem: a Szovjetunió nem volt megszálló! Pedig ez nem igaz!!! Én azt mondtam, hogy "Az egykori megszállókkal kapcsolatban ne feledje, hogy először mi szálltuk meg őket hívatlanul, ők meg visszaszálltak."
Ön egyből fenyeget engem, hogy törvényt sértek, pedig nem sértek.
Önmaga akaratlanul is jól demonstrálta, hogy mi folyik ma az országban, valakire ráfognak valamit - akár hamis tanúval is - és elítélik. Ezt én nem akarom! Ez ellen harcolok, és harcolni fogok.

azbesztos 2013.07.10. 23:00:28

@csak egy néző: Én sem tudom mit keresett, de a díszelőadáson ott volt, én meg a Nagymező utcában a tüntetők között.

azbesztos 2013.07.10. 23:02:01

@Mzperx: Aligha lettünk volna képesek a Szovjetúniót megszállni. Legfeljebb viszonoztuk a Kassai agressziót. Ön hazudik.

csak egy néző 2013.07.10. 23:06:16

@azbesztos:
Haver ez nem jött be, lehet, hogy te ott voltál a csőcselék között, de Fletó nem volt az Oprerában, mert, hogy nem ott volt a díszelőadás.
"Az első élesebb oszlatás kezdődött éppen az Oktogonnál, amikor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszélni kezdett a Művészetek Palotájában tartott ünnepi koncert előtt. Az épület előtt – a várakozással ellentétben – csak néhány tucatnyi tüntető várta Gyurcsány Ferencet."
Akkor, most hogy is volt ez??

Stradlin 2013.07.11. 12:04:29

"Juhász Ferenc vagy Szekeres Imre volt honvédelmi miniszterekre. Úgy döntöttem, hogy nem vállalok szerepet ebben az aljas kutya komédiában, még szabadulásom érdekében sem! " Pedig Juhász és Szekeres nehézsúlyú bűnöző, lehet, hogy ehhez az "ügyhöz" nem volt közük, de egy tisztességes vagyonosodási vizsgálatot nem állnának ki. Szóval annyira nem kéne büszke lenni arra, hogy ezek voltak a felettesei Fapál Úr!

gabuscica 2013.07.11. 14:55:15

@csak egy néző: világos - ha valaki megcáfol benneteket, az az ellenség fizetett ügynöke. Ilyenkor legalább egy kicsit nem érzed magad Virág elvtársnak?
Vagy ez neked dicséret? Akkor más oldalról közelítem a problémát. Abból, hogy ezt a tapírságot egymilliomodszor benyögöd, nem következtetsz arra, hogy hernyó vagy?

gabuscica 2013.07.11. 14:59:48

Kedves Fapál, lüke egy álneved van, de az enyém sem különb. Figyelj egy cseppet. Van két állítás. Egy: "nem vittem whiskysdobozban megvesztegetési pénzt senkinek". Kettő: "a bíróság szerint nem vittem whiskysdobozban megvesztegetési pénzt senkinek".
A második kijelentés felhatalmaz arra, hogy rá hivatkozz, ha a tisztességedben kételkednek. De ugye észreveszed, hogy a két kijelentés nem egyenértékű (ekvivalens)? Úgyhogy megkérdezem: az első kijelentés is igaz?

gabuscica 2013.07.11. 15:03:15

@Mzperx: az, hogy "megszálltuk" a Szovjetuniót Beszarábiától a Kuril-szigetekig bezárólag, nem jogosítja fel a visszaszállókat a nemi erőszaktételre. És nem igazlja visszamenőleg a sztálini vérfürdőt sem.

gabuscica 2013.07.11. 15:06:32

@csak egy néző: én csak egy fazont látok, bakafazonban.

gabuscica 2013.07.11. 15:08:39

@Gera: mindenkit bosszant, ha érdekes csámcsognivalót zárnak el előle. De az, hogy valakit mivel vádolnak, nem biztos, hogy minden esetben rád is tartozik.

gabuscica 2013.07.11. 15:09:11

@Stradlin: arról nem tehet, hogy kik voltak a főnökei.

csak egy néző 2013.07.11. 16:17:29

@gabuscica:
Cicuskám. Nem kicsit vagy eltájolva, fogalmam sincs, hogy mire is válaszoltál, mit is cáfoltál meg, miért is lennék Virág elvtárs?? De homályosíts már fel kiscica, mit szeretnél nekem mondani?

Stradlin 2013.07.11. 17:28:07

@gabuscica: Korrupt gazembereknek nem muszáj dolgozni. Választhatott volna másik állást. A Szekeres és a Juhász villa miből épült? Most Boldvairól, Puchról ne is beszéljünk, igaz ők nem voltak a főnökei, csupán állandóan ezeket mosdatja a blogjában. A Fidesz is tele van ilyen arcokkal, csak őket itt nem mosdatja senki.

azbesztos 2013.07.11. 19:12:39

@csak egy néző: haver, most igazad van, nem 2007 március 15-én, hanem 2008 október 22-én történt, amiről írtam. 1:0 oda.
süti beállítások módosítása