Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

80. Tévedni ügyészi dolog

2012.09.29. 18:52 Viszkisdoboz

A Pesti Központi Kerületi Bíróság védőm, Dezső Antal ügyvéd indítványának mintegy helyt adva végzésben arról döntött, hogy a lakásügyet átteszi a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsához. Ezzel kimondta, hogy az ügy idején katona voltam, márpedig az ügyészség éppen azért vádolt meg, mert szerintük nem voltam katona, amikor lakásomat megkaptam.

Kicsit bonyolult, de megpróbálom elmagyarázni: A lakásügy dióhéjban arról szól az ügyészség szerint, hogy nekem, mint katonai (szolgálati) jogviszonnyal rendelkező állami vezetőnek nem katonaként, hanem a civil állami vezetőkre vonatkozó szabályok szerint kellett volna lakást kapnom. Én, aki lakáskérelmet nyújtottam be, felbujtó lettem, a miniszter, aki a HM szakapparátusának előkészítés után aláírta a lakás kiutalását, pedig tettes. Az ügyészség polgári bíróságnál nyújtotta be a vádiratot. A bíróság azonban ügyészség álláspontjával ellentétesen megállapította, hogy az ügyben katonai büntető-eljárásnak van helye, katonai bíróságnak kell eljárnia, mert a vádiratban sérelmezett időszakban katona voltam.

Nem kívánom azzal megvádolni a Központi Nyomozó Főügyészséget, hogy szándékosan nem a hatáskörrel rendelkező bíróságnál nyújtotta be a vádiratot Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter ellen és ellenem. Inkább azt gondolom, hogy tévedtek, bár erre ma már semmi alapom nincs. Régen elveszítettem az ügyészségbe vetett bizalmamat.

Az iratokból megállapítható, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség 2012. január 1-éig a Budapesti Katonai Ügyészségtől hatáskört vont el, és úgy folytatott nyomozást az ügyben 2011. évben, hogy nem tartotta be a katonai büntető-eljárás szabályait. A nyomozást nem katonai ügyész végezte a büntető-eljárási törvény rendelkezése ellenére. 2012. január -étől a katonai ügyészségek beolvadtak a nyomozó főügyészségekbe, azonban az ügyész személye továbbra sem változott. Nehezen hihető, hogy a törvényesség őreként működő ügyészek a büntető-eljárási törvényt nem ismerik, és ne tudták volna, hogy eljárásuk törvényt sért. Na, és mi történik, ha így van? Semmi. Legfeljebb megjelenik az ATV-n Fazekas Géza ügyészségi szóvivő, megfenyeget nagy nyilvánosság előtt, mint azt Antal Attilával, a BKV volt vezérigazgatójával tette, vagy megvádolnak valami mással is, és örökös másodrendű vádlotti szerepemet elsőrendűre cserélik.

Az ügyészek amit tesznek, azt felettesük utasítására teszik. Végső soron a Legfőbb Ügyészség és személyesen – a volt Fidesz képviselő jelölt - Polt Péter örökös legfőbb ügyész osztja a lapokat, és a fideszes politikai utasításoknak megfelelően dönti el, hogy ki ellen és milyen ügyben kell vádat emelni. Sajnálni nem sajnálom őket, mert még egyetlen ügyészt sem láttam felállni, aki ne vállalta volna szerepét a politikailag determinált ügyekben.

Ez az ügy azért érdemel figyelmet, mert egyértelműen Budai Gyula és ügyészsége által kreált, politikai koncepciós ügy. Meghurcolnak egy volt minisztert és volt államtitkárát egy szolgálati lakás kiutalása és későbbi, jogszabályok szerinti megvásárlása ügyében. Pedig nem történt semmi másként, mint ahogy Budai Gyula korábbi katonai ügyész, jelenleg disznóügyi államtitkár szolgálati lakásának kiutalásánál és megvásárlásánál történt. Még a jogszabályok sem változtak. Budai volt elszámoltatási kormánybiztos és Hende Csaba honvédelmi miniszter maga is megállapította, hogy Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszter és minisztériuma a jogszabályokat betartotta. Akkor mire kellett ez a vádemelés? Többször leírtam, hogy a viszkisdobozos ügyet, és a lakás ügyet együtt futtatják, és végső soron egy összefüggésbe helyezik. Így is lett. A sajtó egy része ma is azt hiszi, hogy Juhász Ferenc miniszter a viszkisdoboz vádlottja, miközben nem az. Nem tudják, hogy a lakás ügyben is arra gyűjtött az ügyészség adatokat, hogy kapott-e Juhász Ferenc korrupciós pénzt.

Az áttételt elrendelő bírósági végzés ellen fellebbezésnek van helye. Nyilvánvalóan az ügyészség fellebbezni fog, hadd teljék az idő. Mi pedig maradunk kriminalizálva, és még nagyon sokszor el fogja mondani a Hír Tv és a Magyar Nemzet, hogy mi ketten vagyunk a nemzet bűnözői. Elmondtam korábban és most is. Az idő kerekét nem lehet megállítani, a jogállam egyetlen védőbástyáját, a független bíróságot nem lehet megfélemlíteni. Ebben az ügyben is ítélet fog születni.

Az alábbiakban közzéteszem a bírósági végzést:    

Áttétel végzés 1.jpg    

Áttétel végzés 2.jpg

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr724809973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mzperx 2012.09.29. 22:23:44

Egyre elképesztőbb, amit a blogon olvasni lehet. Ez az én hazám, ahol ilyenek történnek? Lábbal tapossák a törvényt a törvényesség őrzésére hivatott szervek? Szégyen! A korábbi "balkáni" állapotot visszasírhatjuk, mert most kaukázusi állapotok uralkodnak az országban. Az ügyészség a fejsze.

Csaba Szabó 2012.09.30. 11:49:53

Tisztességesnek és politikusnak lenni ma Magyarországon Lehetetlen! Laci figyelmedbe ajánlom Peter Sheldon könyveit, én szorítok neked!

Csaba Szabó 2012.09.30. 12:01:26

Bocs ezt a blogot más is olvassa nem csak aki ismer bennünket. A tény az, hogy Te megpróbáltad. Én biztos vagyok ártatlanságodban, de egyszerűen nem illesz bele a politikai palettába és így próbálnak meg eltüntetni.

Assam 2012.09.30. 23:13:24

Nem ismerem Önt, és keveset tudok az ügyről, de mikor pár hónapja először idetévedtem, az volt az első gondolatom, hogy ez az ember nem lehet bűnös. Amit leírt annyira logikus és érthető volt, és annyira sütött belőle a jogos elkeseredettség, hogy nem gondolhattam mást. Nem vagyok joghoz értő ember, de bízom benne, hogy ezt a bíróság is látja majd. Persze sajnos mindez kevés, mert az áldozatul esett ember egzisztenciáját, karrierjét, mentális állapotát így is tönkre tudják tenni. Egyetemi hallgató vagyok, és ilyenkor érzem azt, hogy igenis menekülnünk kell innen, mert itt nincs emberség. Erről kéne szólni a politikusoknak is, hogy mi nem nagyravágyásból vagy pénzsóvárságból megyünk el, hanem menekülünk, és úgy látszik, joggal.

PARICID 2012.10.06. 19:34:48

Szia Laci,
Mindegyik blog-cikkedet elolvastam. Ahogy egyszer már írtam, engem is hasonló sorsra juttatott a politika, szerencsére az utolsó pillanatokban lezárultak az ügyeim, én kicsi voltam a palettán ahhoz, hogy érdemes legyen velem foglalkozni.
A katonai "fővezér" Hende mélyen hallgat azokról az ügyekről, melyek a saját HM-es cégeinél folyó dolgok, már több 100 milliós (milliárdos) kárt okoztak egy többségében koholt vádakkal összehozott eljárásban, ami most Debrecenben folyik. Ezt persze a sajtó nem teregeti, mert akkor hova lenne a "Hende"-imázs!?
Elég lenne csak egyszer megkérdezni tőle nyilvánosan, mi újság vegyi labor-konténer ügyben.
Szurkolok, bírd ki!
süti beállítások módosítása