Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

23. Egy állami vezetői karrier befejezése

2011.09.05. 10:13 Viszkisdoboz

2006 elején már tudtuk, hogy Juhász Ferenc nem vállalja tovább a miniszteri munkát. Megkezdődött az állami vezetők távozása a minisztériumból. Hozzám került a tárca protokoll szerve, mert a kabinetfőnök bejelentette, hogy korábban távozik, mint a miniszter. Később két helyettes államtitkár is távozott, így újabb főosztályok kerültek közvetlen alárendeltségembe.

 

Hétfő reggelenként már alig fértünk el a heti feladatszabó értekezleten. A 2006-os választásokat követően a miniszterelnök bejelentette, hogy az országgyűlés kormánypárti többsége 2006. június 30-ától megszünteti a közigazgatási államtitkári posztokat. Nem értettem és ma sem értem, hogy a minisztériumok első számú szakmai vezetőit miért kell félreállítani. Talán nem ez volt a cél, de ez a lépés utat nyitott a közigazgatás teljes átpolitizálódása felé.

 

2006 júniusában megérkezett a minisztériumba a második Gyurcsány-kormány honvédelmi minisztere, Szekeres Imre és kabinetfőnöke, Szeredi Péter. Megtörtént a miniszteri átadás-átvétel. Az új miniszter kérte, hogy maradjak és dolgozzak tovább jogi szakállamtitkárként, de az ajánlatot nem fogadtam el. Azt gondoltam, nem kell minden áron, hatalmon maradni. Ha az ember úgy érzi, hogy már nem tudja elképzeléseit megvalósítani, akkor távoznia kell. Példát is akartam e tekintetben mutatni. Nem sikerült.

 

 

 

Állami vezetőként ügyvédi tevékenységemet szüneteltetnem kellett, így magánügyfélköröm teljes elvesztettem. Újult erővel, a nulláról vágtam bele újra a jogi pályába. Szekeres Imrével folytatott utolsó személyi beszélgetésen a miniszterrel abban egyeztünk meg, hogy ha a tárcánál nem is folytatom a karrierem, a minisztérium valamelyik gazdálkodó szervezetnél igényt tartanak jogászi munkámra. Így kerültem vissza a HM kommunikációs cégéhez ügyvédi megbízási szerződéssel. Utolsó államtitkári napjaimat töltöttem a HM-ben, amikor megkeresett Szeredi Péter kabinetfőnök és azt mondta, hogy a miniszter úr mégis jogi tanácsadóként szeretne foglalkoztatni a HM-ben. Én erre nemet mondtam és emlékeztettem a kabinetfőnököt, hogy a miniszterrel már megállapodtam. Erre legnagyobb csodálkozásomra a kabinetfőnök azt mondta, hogy akkor legyen mind a kettő. Dolgozzak ügyvédi szerződéssel a HM-nek és a kommunikációs gazdálkodó szervnek is. Abban maradtunk, hogy a miniszter úr később szabja meg minisztériumi feladataimat. Még abban a hónapban egy vezetői értekezleten bejelentette a kabinetfőnök miniszter úr döntését: figyelemmel arra hogy „C” típusú nemzetbiztonsági ellenőrzéssel rendelkezem, a pécsi Tubesre tervezett 3. nagyhatótávolságú NATO katonai radar építési-engedélyezési eljárásának miniszteri megbízottja lettem.

 

 

Így aztán hamar visszatértem ahhoz a „pörgős” életformához és munkastílushoz, ami állami vezetői kinevezésem előtt a sajátom volt. Már 2006 nyarán elkezdtem ingázni a munkahelyek között, emellett magánügyfélkörömet is elkezdtem felépíteni. Jól kerestem, szerettem a feladataimat, azt hittem, békés, munkával teli évek várnak rám...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr123189405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blacklord 2013.08.20. 22:21:00

"Példát is akartam e tekintetben mutatni. Nem sikerült."
Ez ugye arra utalás, hogy Fletónak is le kellett volna jóval hamarabb (szerintem nagyjából az őszödi beszéd után azonnal, és ha ezek után újra választották volna egy előrehozotton, akkor már semmi bajom nem volna vele)?
süti beállítások módosítása