Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

14. A vádirat

2011.07.19. 13:16 Viszkisdoboz

„Valaki megvádolhatta Josef K.-t, mert noha semmi rosszat nem tett, egy reggel letartóztatták.” Sokszor jutottak eszembe Kaffka sorai a börtönben, és azóta is. A pontos vádat éppúgy nem ismerhettem én sem,, mint a regényhős. Nemrégiben végre kézhez vettük ügyvédemmel együtt a vádiratot. Ezzel teljessé vált egy több mint egy éve tartó abszurd történet.

A katonai ügyészség sajtótájékoztatón 2011. márciusában bejelentette a vádemelést. Egy ember ellen nem emeltek vádat! Nem említették, hogy az kit takar, de meg voltam győződve arról, hogy csak én lehetek, mert minden jogász, akit megkérdeztem azt állította, hogy O. János valótlan vallomása a gyanú közléséhez elegendő, de a vádemelést nem alapozza meg. Azonban nem kaptam nyomozást megszüntető határozatot, és a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa értesített, hogy a bírósági eljárásra a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság Katonai Tanácsát jelölték ki. Ekkor már tudtam, hogy vádlott leszek.

2011. májusában kézbesítette a bíróság a vádiratot, amelyben megrökönyödéssel értesültem arról, hogy az O. János és társai büntetőügyből a TÁRSAI maradtak. Nehéz volt elhinni, hogy II. rendű vádlott lettem.

A vádirat első pontja vonatkozik rám, amelyben különböző cégek által O. Jánosnak visszaosztott pénzek egy részéről a vádirat – az egyes alpontoknál – mindenhol azt tartalmazza, hogy „az 50 %-os megállapodás alapján III. rendű vádlott (N. Dénes) közvetítésével II. rendű vádlott (Fapál) is a fele összeg erejéig” részesült. A cégeket és az ott felsorolt személyeket nem ismerem, nem tudom milyen tevékenységet végeztek. Az ügyészség azonban számol és a gyanúsításban közölt 22 millió forint helyett a vádiratban 20,6 millió forinttal terheltek meg úgy, hogy az egyes alvádpontokkal – a 12 millió forintos kivételével – meg sem gyanúsítottak.

A 12 millió forintról szóló gyanúsítás a vádiratban alapjaiban megváltozott. A 12 millió forintnak – más alvádpontokkal szemben - nincs eredete! Már nem a HM Zrínyi Kht.-tól származik a pénz, hanem az 50 %-os megállapodás alapján - pontosan meg nem állapítható időpontban került átadásra – és a pénzt pontosan meg nem állapítható arányokban O. János tanú, L. Attila I. r. vádlott és N. Dénes III. r. vádlott gyűjtötték össze. A többi O. János vallomásával egyezően lett leírva, az ügyészség a híradókból megismert viszkis doboz helyett a piros színű italos doboz kifejezést alkalmazta. A vádirat ezen része ott fejeződik be, hogy az irodámból kilépek.


Mindössze ez a tíz sor tartalmaz érdemi vádat rám nézve a 48 oldalas vádiratból.

A vádirat tehát mellőzi Juhász Ferenc honvédelmi miniszterre O. János által tett – egyébként valótlan - állítást, hogy én a pénz egy harmadát neki vittem volna. A vádirat nem foglalkozik O. János valótlan vallomásának azzal a részével sem, hogy a pénz Juhász miniszter, Zámbori kabinetfőnök és én közöttem szétosztásra került volna.


A vád leegyszerűsítve a következőket jelenti:

  1. Más személy több alkalommal pénzt vett át a nevemben vagy rám hivatkozva (feltéve, hogy ez igaz O. János állítása szerint.)

  2. 2006 év elején, egyébként ismeretlen időpontban, ismeretlen eredetű pénzt vettem át, amelynek egy harmadát, kb. 4 millió forintot egy piros italtartó dobozba, majd italos tasakba tettem és kiléptem vele az ajtón.

Azaz nincs meg, hogy mikor, honnan származó pénzt vettem volna át. Ez körülbelül olyan, amikor valaki emberölésről tesz vallomást, de nincs meg az elkövetés időpontja, helyszíne és nincs meg a meggyilkolt sem. Ez a vád felháborító és szégyen minden joghoz értő ember számára. A bíróság majd megállapítja, hogy a II. r. vádlott ismeretlen időpontban, ismeretlen eredetű pénzt vett át O. Jánostól, annak egy harmadát, 4 millió forintot kivett a borítékból, bele tette egy piros italos dobozba és tasakba, majd kilépett az ajtón?

Ez vicc? - kérdeztem magamtól, amikor elolvastam a vádat. Persze a választ is tudom. Sajnos nem vicc.

A legfelháborítóbb az, hogy a vádirat szerint „a bűnszervezet tevékenységét a közigazgatási államtitkár közjogi tisztséget viselő II. r. vádlott tudomására hozták, aki a bűnszervezet aktív tagjává vált az által, hogy ő is részesedést kért a bűncselekmények során megszerzett pénzekből, leplezte magas szinten a vádlottak korrupciós cselekményeit III. r. vádlott közreműködésével”.

Nem kértem, és nem is kaptam semmiféle részesedést. Senki nem hozott tudomásomra semmit. Erre vonatkozó adat nincs az iratanyagban. Nem lepleztem senki tevékenységét, munkakörömből eredően ezt nem is tehettem volna meg. A közigazgatási államtitkár bármilyen szakmai üggyel a felterjesztési rendnek megfelelően – döntés előtt – találkozik. Sőt, vallomásomban is részletesen kifejtettem, hogy a katonai titkosszolgálat jelentései alapján minden utasítást végrehajtottam, a befolyással üzérkedéshez hasonló ügyek ellen mindenkor felléptem.

Ez persze mind nem számított. Jogászként sok büntetőügyet láttam már, de az enyémhez hasonlót egyet sem. Egy olyan ügybe csöppentem, ahol az eredeti fővádlott elpárolgott a vádiratból, miközben én az ő vallomása alapján beleíródtam a történetbe.

English version

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr822996324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

blueskycoffee 2011.07.20. 00:31:07

"A demokrata nem fél." /Bibó istván/ - ez jutott eszembe, amikor végigolvastam bejegyzéseid. Köszönöm, hogy megosztod velem/velünk. Rengeteg minden jutott eszembe, miközben olvastam soraid (többek között egy régi, vékony, ám akkor számomra igen töménynek tűnő közjog jegyzet hatalommegosztást taglaló része :).
Talán közhely, de kemény időket élünk. Van azonban haszna is: lassan, de biztosan elválik a szar a májtól.
Bővebben (e-mailben), ha visszajövök kb. 2 hét műlva kifejtem gondolataim.
Töretlen megbecsülésel és tisztelettel: Perjési Zoltán (KVKR-2)

svejkné 2011.07.21. 14:53:33

Nincs olyan független magyar bíróság, amely egy ilyen vádirat alapján terhelő ítéletet hozna.
A kérdés már csak az: van-e még független magyar bíróság????
Erre a választ a bírósági eljárás utáni "vége" felirat megjelenése adja meg.
Mindenesetre jó nagy pattanás lehet Fapál úr a kormánypárt ülepén, hogy ilyen vehemens, és ocsmány módon akarnak leszámolni vele.

nagynepiroska 2011.07.27. 12:48:06

Ez a vádirat laikus szemmel is botrányos! Mi az, hogy ismeretlen időpontban, ismeretlen forrásból származó kenőpénz?!
És amit szintén nem értek, hogy lehetséges az, hogy valaki fő gyanúsítottból tanúvá vedlik át egy eljárásban?! Ez akárhogy is nézzük, egyértelműen azt jelzi, hogy a vádlottból lett tanú az ügyészség megrendelését teljesítette, egyéb esetben miért kellett volna kivenni a megvádoltak köréből?!

svejkné 2011.08.01. 17:45:17

@nagynepiroska: Hát így.
Rávették, hogy mószerolja be a blog íróját, cserébe büntetlenül megússza (?????) azt, amiért jó sok időre börtönbe kellene kerülnie.
Azért szívesen végignézném, ahogy a bírósági tárgyaláson a "tanú urat" darabokra szedik az ügyvédek.
Mert darabokra szedik, abban biztos vagyok.

nagynepiroska 2011.08.01. 22:35:28

Erre nem is tudok mit mondani, gusztustalan, hogy mit csináltak a blogíróval az állítólagos "elszámoltatás" jegyében.

Az előző választáson a Fideszre szavaztam, de már megbántam és nagyon szégyellem magam miatta!

PARICID 2011.09.10. 21:58:47

Szia Laci, figyelemmel kísértem ami körülötted történt, és felháborított. Mi ismerjük egymást, ne vedd félelemnek, de nem írok nevet, mert sajnos én is közel hasonló dologba keveredtem, egyelőre nem olyan mélységbe, mint Te. Most már tudom, hogy több budaigyula van a HM-ben és környékén. A KÜ-en már lehet megrendelni eljárásokat célszemélyek ellen. Így vagyok én is. Tisztelem benned a kitartást, az erőt. Nekem is szükségem volt rá. De a Te eseteddel nem szeretnék versenyezni. Tarts ki, Kell, hogy legyen igazság! BÍZZUNK BENNE!
süti beállítások módosítása