Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

176. A „híre-hamva nincs” idézés

2014.05.11. 12:14 Viszkisdoboz

A Fidesz választási győzelmét követően néhány hétig csend volt az elszámoltatás frontján. Ugyan előszedtek egy újabb ügyet (fővárosi fürdők) az önkormányzati kampányra, de ettől eltekintve a jobboldali sajtóban nem jelent meg semmilyen uszító hangvételű írás. Talán, a bértollnokok nem tudták, hogy új irányvonalat jelöl-e ki Orbán Viktor az új ciklusban, vagy a régit kell tovább vinni.

Egyrészt, aki ismeri a szeretett vezért, az tudja, hogy lételeme a háború. E nélkül képtelen lenne a saját tábor egyben tartására és az ország kormányzására, így – bár sokan reménykedtek benne a jobboldalon is – nem lesz megbékélés.

Másrészt egy magát konzervatív, jobboldali pártnak mondott párt az elmúlt négy évben hangsúlyos elemeiben egy szociáldemokrata programot (államosítások, multik és bankok megadóztatása, fogyasztói árengedmény biztosítása stb.) hajtott végre bolsevik elszántsággal. A Fidesz politikacsinálói – a választási rendszer kivételével (amit saját kárukra majdnem elbarmoltak) - nem bíztak semmit a véletlenre. A baloldali blokk pedig nem tudta eredményesen támadni a baloldali programokat megvalósító jobboldalinak nevezett pártot.

Aztán Orbán miniszterelnökké választása napján már egyértelműen világossá vált, hogy nem lesz politikai konszolidáció. A miniszterelnök magát és pártját középre helyezte és kétfrontos harcot hirdetett az általa szélsőjobbnak és szélsőbalnak nevezett politikai tömörülések ellen. Ha csak a számokat nézem, akkor szomorúan kell megállapítanom, hogy az ország nagyobbik fele ellen.

Budai_Gyula_orokre_befalazta_a_baloldaliakat_komment.png

A Magyar Nemzet és a Hír Tv azonnal felsorakozott a vezér mellett és hírül adták a híveknek, hogy nem adják fel, sőt nagyobb lendülettel folytatják az elszámoltatásnak nevezett cirkuszt. 2014 júniusában kezdődik a második Tábornok per a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsán – adta hírül a Magyar Nemzet. Ebbe az ügybe van beágyazva a viszkis doboz legendája, ezért megint el kellett mondaniuk, hogy vádlottak között vagyok én is. Egyébként is hátra van még két fontos választás, ezért fenn kell tartani a baloldal kriminalizálását azzal az üzenettel, hogy ezek loptak, csaltak és hazudtak.

Az első Tábornok perben a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa felmentett a vádak alól, azonban a másodfokú bíróság új eljárást rendelt el az adófizetők pénzén. Azért számozom most már a Tábornok pereket, mert ki tudja, hogy hány nagyvárosi bíróságot fog még megjárni az ügy. Budapest, Győr és Kaposvár kiesett, Debrecen eleste után pedig még szóba jöhet Szeged. De nem kell aggódnunk, Handó Tünde OBH elnök kreatív módon majd megoldja a problémát, ha kell, a kétharmad a bírósági szervezeti törvényt is újraírja. Mindig lesz törvényes vagy annak látszó bíróság, aki aztán majd ítéletet mond.

Szóval megint ott vagyunk, ahol a part szakad. A Magyar Nemzet megírja, a Hír Tv bemondja, a bíróság idéző végzése pedig sehol. Vagyis megint a jobboldali sajtóból kell értesülnünk a tárgyalásról és nem a bíróságtól. Ezért nem lesz konszolidáció. Ismét a bűnösség tényként való tálalása történik: a szokásos „tagadja a bűnösségét” szóösszetétel alkalmazásával, persze értve ez alatt nyájas Olvasó, hogy ez a rohadék tagad, ahelyett, hogy beismerné azt, amivel vádolják.

Persze egy olyan országban, ahol a jogi kultúra hiány miatt a népesség nagyobbik része nem tud különbséget tenni a bíró, az ügyész és az ügyvéd között, nincs min csodálkoznunk.

A jobboldali médiumok a bűnösség látszatát keltik azzal is, hogy egy új eljárás veszi kezdetét. Azt sugallják, hogy ezek aztán bűnösök! El kell őket ítélni egytől egyig! Az igazság az, hogy a kaposvári bíróság kizárt egy szem bizonyítékot, egy gyanúsítotti vallomást a bizonyítási eljárásból, mert úgy ítélte meg, hogy azt az ügyészek törvénytelenül szerezték be. Ezzel nem értett – teljesen – egyet a másodfokú bíróság, ezért kell újra tárgyalni az ügyet.

Tisztelettel kérem a Debreceni Törvényszék Katonai Tanácsát, ha a jobboldali sajtóval már szíveskedett a tárgyalás időpontját közölni, akkor az idézést nekem is szíveskedjék kiküldeni. Köszönettel!

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr976149012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Makkasz 2014.05.12. 13:12:54

Hat igen, a kulfoldi sajtoval szemben, akik szerint jobboldali partok vannak a parlamentben, szerintem kizarolag baloldaliak, a kommunistatol (fidesz), a szocialdemopkrataig terjedo skalan, egy ki fasiszta parttal. Szoval a realista, konzervativ part hianyzik.

Tenyleg, az uj eljaras ugy hangzik, mintha egyszer mar bunosok lettek volna, de adni kell nekik meg. Tragedia.
süti beállítások módosítása