Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

310. Epilógus

2020.05.28. 14:11 Viszkisdoboz

Katonák, rendőrök és tűzoltók!

Kedves volt kollégáim, volt tanítványaim, volt ügyfeleim!

Tájékoztatlak benneteket, hogy 2020. június 01. napjától megnyitom ügyvédi irodámat Kecskeméten.

Szeretettel várlak benneteket ügyes-bajos dolgaitokkal.

Jussak eszedbe, ha céget akarsz alapítani, vagy ha éppen szerződést kell aláírnod.

Akkor is, ha jogi képviseletre van szükséged munkáltatód, hatóságok, bíróságok előtt indult peres és nemperes eljárásokban.

Akkor is, ha szabálysértési- vagy büntetőeljárást indítanak ellened.

Számíthatsz rám, ha bajban vagy!

ad_astra_2.jpg

Elérhetőségem a következő:

Az ügyvédi iroda címe: 6000 Kecskemét, Rákóczi út 34. fsz. 2.

Telefon: + (76) 350616

Mobil: +36 (30) 9544096

E-mail: iroda@fapal.hu

Ismertek.

Nincs lehetetlen.

1 komment

309. Itt a vége, fuss el véle

2020.02.24. 16:59 Viszkisdoboz

Minden történetnek van vége.

Az én történetem vége most érkezett el.

2020. február 24. napján a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa helyben hagyta a Debreceni Törvényszék katonai tanácsának felmentő rendelkezését, vagyis jogerőre emelkedett a határozat.

Megszabadultam tehát az utolsó büntetőügy nyomasztó terhétől is.

Köszönetet szeretnék mondani családomnak.

Nélkülük és szeretetük nélkül nem tudtam volna épp ésszel a megpróbáltatásokat átvészelni.

img_9287.JPG

                                                                                               (fotó: Fapál Ferenc)

Köszönetet szeretnék mondani lelki támogatásukét Dr. Beer Miklós váci püspöknek, Pásztor Győző kanonok, dabas-sári plébánosnak, Balogh László atya örkényi plébániai kormányzónak, a Szent Miklós Templom Igazgatóságból (Kecskemét) Bárkányi Ernő atya, templomigazgatónak és Harbula István atya, kisegítő lelkésznek.

Isten áldása kísérje küldetésüket!

Köszönetet szeretnék mondani bíráimnak, akik függetlenségüket nem adták fel!

Köszönetet szereznék mondani meghatalmazott és kirendelt védőimnek dr. Papp Jánosnak, dr. Dezső Antalnak, dr. Kovátsits Lászlónak és dr. Csóka Velmirának, akik magas szakmai színvonalon látták el büntetőjogi védelmemet.

Köszönetet szeretnék mondani az Index.hu Zrt. kiadójának, felelős szerkesztőjének és valamennyi munkatársának, akik Magyarországon egyedüli médiumként írásaim megjelenéséhez segítséget nyújtottak és ezzel lehetővé tették, hogy a közvélemény megismerhesse az igazságot.

Hála és köszönet érte!

Végül és nem utolsó sorban köszönetet szeretnék mondani mindenki másnak, akiket név szerint lehetetlen is lenne felsorolni, akik támogatottak és biztattak ebben a hosszú küzdelemben.

Isten áldjon meg benneteket!  

Évközi 7. vasárnap az evangéliumban azt olvastuk, hogy „Szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek benneteket, imádkozzatok azokért, akik üldöznek és gyaláznak titeket, hogy gyermekei legyetek mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra egyaránt, és esőt ad mind az igazaknak, mind a bűnösöknek”.

Megbocsájtok üldözőimnek, megrendelőknek és végrehajtóknak egyaránt.

Megbocsájtok a hamis híreket gyártó és gyalázkodó sajtónak, a fizetett karaktergyilkos bértollnokoknak.

Megbocsájtok az ügyészségnek.

Megbocsájtok azoknak a bíróknak, akik függetlenségüket feladva kiszolgálták üldözőimet.

Megbocsájtok mindenki másnak, akiket nem soroltam fel, de közreműködtek abban, hogy 10 évig büntetőeljárások hatálya alatt álljak.

Szeretettel fordulok felétek és imádkozom értetek, hogy megváltozzatok!

12 komment

308. Ítélethirdetés előtt

2020.01.29. 17:10 Viszkisdoboz

Elhangzott az utolsó szó a Tábornok perben 2020. január 27. napján, vagyis semmi akadálya annak, hogy tizedik jubileumi évében a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa másodfokú határozatot hozzon a magyar sajtó által Tábornok-pernek/viszkis dobozos ügynek elkeresztelt ügyben.

2020. február 24. napján 09.00-kor hirdeti ki határozatát a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa. A nyilvános ülés valódi nyilvánosságot jelent, vagyis bárki meghallgathatja a döntés.

A nyomozás majdnem napra pontosan 2010-ben indult.

Az ügyészség 2011 tavaszán vádat emelt.  

2013-ban a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa felmentett az ügyészségi vád alól, azonban az ügyészség fellebbezése alapján a másodfokú bíróság megismételt eljárást rendelt el.

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa 2019-ben felmentett a katonai ügyészek vádja alól. Az ügyészség azonban megint fellebbezett, így kerültem megint a Fővárosi Ítélőtáblára, amely elbírálja a vádhatóság replikáját.

Sokan kérdezték, mire számítok?

Megismételt eljárásra? Bűnösséget megállapító döntésre? A felmentést megerősítő, jogerős másodfokú határozatra?

Valahol szörnyű kimondani, de eljutottam arra a szintre, hogy teljesen mindegy, csak fejeződjön be ez a hamis, megalázó, méltatlan, alapos gyanú szintjét el nem érő ügyészségi vád alapján folyó büntetőeljárás.

Három büntetőeljárás folyt ellenem ebben a 10 évben, ebből kettőn már túl vagyok, csak ez az egy maradt jogerősen lezáratlan.

Lehet, hogy már az elején fel kellett volna állnom és kikérnem magamnak ezt a méltatlan eljárást. A törvénysértő ügyészi magatartást a nyomozati szakban. Az indokolatlan előzetes fogva tartást. A megalapozatlan vádemelést. A 9 éve tartó bírósági eljárást.

De nem vagyok hős.

mti_foto1_1.png

                                         Csak katona és jogász (fotó: MTI)

Éppen ezért minden bírósági tárgyaláson megjelentem, és együttműködtem a bíróságokkal és még az ügyészséggel is.

Miért is?

Mert hiszek abban, hogy az igazságszolgáltatás nem a politikai szereplők, nem az ügyészség, és nem a sajtó, hanem a független bíróság feladata.

De elég volt. Legyen vége!

Régóta nem érdekel már, hogy miért, és főként kinek az utasítására kellett engem az ügyészségnek három büntetőügyben is kriminalizálnia, a sajtó politikailag meghatározható részének pedig karakteremet módszeresen legyilkolnia.

Személyes tapasztalatokat szerezhettem a magyar börtönviszonyokról. Voltam tettestárs, voltam fizikai bűnsegéd, voltam pszichikai bűnsegéd is ebben a szépséges 10 évben.

Legjobban azonban végérvényesen felmentett szeretnék lenni!

Normális életet élni, mint a legtöbb ember.

3 komment

307. Szolgálati közlemény

2020.01.13. 15:03 Viszkisdoboz

A Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa 2019 decemberében áttűzte a Tábornok-per nyilvános ülésének időpontjait.

Az újabb bírói verdikt szerint 2020. január 27-én az utolsó szó jogán szólalhatnak fel a per vádlottjai.

A másodfokú döntés kihirdetésére 2020. február 24. napján kerülhet sor.

Ha addig valami közbe nem jön…

ragazze_hu.jpg

                                                                                                     (fotó: ragazze.hu)

Boldog új esztendőt kívánok minden kedves olvasómnak!

Az ügyészeknek is.

Szólj hozzá!

306. Az életre szavaztunk

2019.12.03. 13:52 Viszkisdoboz

2010-ben napra pontosan hajnali 6 órakor csöngettek…. na, nem a postás és nem is a Mikulás.

Waltner Rolland katonai ügyész érkezett és nem is csomagot hozott, hanem vitt, engem.

Azóta kilenc év telt el!

Nem tudom, hogy kinek a tyúkszemére léptem rá, de most már legyen elég!

Tudom, hogy három a magyar igazság, és háromszorosát adja Ludas Matyi vissza, de azt gondolom a három büntetőeljárás és kilencévnyi folyamatos karaktergyilkosság után a megrendelőkre és végrehajtókra is ráférne egy kis nyugalom.

De nem panaszkodni akarok, hanem ünnepelni!

Mert igaz, hogy gyökeresen megváltozott az életünk 2010. december 03. napját követően, de nem rossz értelemben.

Többek közt kiderült, hogy kik az igazi barátok. Azt hiszem, erről nem is kell többet mondanom. Egy kéz elég? Talán sok is…

Megszületett a két kicsi, Angéla Mária és Kamilla Ilona. Két gyönyörű, okos és boldog kislány, akik nélkül már el sem tudom képzelni az életet. Az Ő születésük a legnagyobb ajándék!

img_9032.JPG

                                           Kamilla, Zsombor Emese és Angéla

Nagyapám arra tanított, hogy a gerinc vagy törik, vagy hajlik. Arra törekedj fiam, hogy egyikre se kerüljön sor. Nos, egyelőre még tartom magam.

Advent első hetében mindenkinek áldott készületet, karácsony ünnepén pedig békességet, hitet, reményt és szeretetet kívánok!

1 komment

305. Remélem több bőrt már nem akarnak lenyúzni rólam

2019.11.30. 14:26 Viszkisdoboz

2019. november 29. napján védőbeszéd meghallgatásával folytatta a munkáját a Fővárosi Ítélőtábla dr. Szabó Éva hadbíró ezredes vezette katonai tanácsa. Három vádlott is élhetett az utolsó szó jogával.

Utolsóként dr. Molnár Lajos ügyvéd, aki korábban csoportvezető katonai ügyészként is tevékenykedett, mondta el a védőbeszédét. Az ügyvéd kifejtette, hogy a Tábornok-perben védence előzetes letartóztatásból való szabadulását 2010-ben attól tette függővé az ügyészség, hogy államtitkárra vagy miniszterre tesz-e terhelő vallomást vagy sem. Védence nem tett eleget az ügyészek kérésének, így maradt a börtönben. Meggyőződése, hogy a katonai ügyészség a civil ügyészségbe való beolvasztására vonatkozó elképzelések miatt önjáróvá vált, kapkodásba kezdett, és saját önálló létezésének igazolására ügyeket gyártott. Ilyen ügy lett a Tábornok-per is. De az is előfordult, hogy 20 vádlottas ügyben vádlottanként emeltek vádat, hogy statisztikailag igazolják a katonai ügyészség „leterheltségét”.

katonai_ugyeszseg.jpg

A védői perbeszédeket követően a vádlottak élhettek az utolsó szó jogával.

Sokat gondolkodtam, hogy megszólaljak-e egyáltalán. Vajon mit mondhat már két ténybíróság által is felmentett vádlott az „utolsó szó” jogán? Aztán úgy döntöttem, hogy megszólalok.

Az utolsó szó jogán a bíróságnak elmondtam, hogy már az is zavar, hogy nincs más megszólalási fórum a nyilvános ülésen és csak az „utolsó szó” jogán beszélhetek, mintha bűnös lennék, olyan érzületet kelt bennem.

Kifejtettem, hogy reményeim szerint ez az utolsó „utolsó szó”, amit el kell mondanom.

Rámutattam, hogy a Kaposvári Törvényszék Oláh János XVI. r. vádlott vallomásának a bizonyítékok köréből történő kirekesztésével mentett fel az ügyészség vádja alól. A Debreceni Törvényszék e vallomást a bizonyítékok körébe vonva, azt értékelve mentett fel az ügyészség vádja alól.

Tehát nekem nem kell foglalkoznom az Oláh-féle vallomás törvénytelen ügyészségi beszerzésének körülményeivel, azzal, hogy Oláh János közepes fokban korlátozott beszámítási képességek birtokában tette meg vallomásait, és előzetes letartóztatása alatt, a vallomástételi időszakban, nagy dózisú tudatmódosító szerekkel kezelték.

Felhívtam a bíróság figyelmét arra, hogy nem igaz az az ügyészi állítás, hogy a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsának az alapügyben hozott ítéletéből csak egy szó igaz, az „ítélet” szó. Szerintem ez igen sértő volt a Kaposvári Törvényszék számára, nem tudtam kihagyni, hogy ne nyilvánítsak véleményt.

A Kaposvári Törvényszéken dr. Ifkovics Béla hadbíró ezredes által vezetett katonai tanács végezte el jelen ügyben a munka dandárját. A közvetlenség elvének megfelelően lefolytatta a bizonyítási eljárást és az ítélkező bíróság akkor arra az elhatározásra jutott, hogy a vád ugyan törvényes, de az azt alátámasztó vádhatósági bizonyítékrendszer, ide értve a tanúvallomásokat is, teljesen hiteltelen, arra bűnösséget megállapító ítéletet nem lehet alapítani. Rámutattam, hogy a Kaposvári Törvényszéken lefolytatott bizonyítás anyaga jelen per része, mert azt a Debreceni Törvényszék teljes egészében beemelte a megismételt eljárásba.     

Elmondtam azt is, hogy az ügyészség fellebbezését törvényesnek, de teljes mértékben alaptalannak tartom, e körben csatlakozom a védőm által elmondottakhoz.

Végül kértem a másodfokú bíróságot, hogy a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa első fokú felmentő ítéleti rendelkezését szíveskedjen helyben hagyni.

A másodfokú tanács a decemberre kitűzött tárgyalások megtartása helyett új határnapokat határozott meg.

2020. január 10. napján további vádlottak élhetnek az utolsó szó jogával, a jogerős határozat kihirdetésére pedig 2020. január 27. napján kerül sor.

Arra számítok, hogy felmentő rendelkezésem jogerős lesz, és végre lezárul e harmadik (és egyben utolsó) büntetőügy befejezésével az ügyészségi üldöztetésem időszaka.

Ha mégis tovább tartana a vesszőfutásom, akkor a Kúria egy év múlva mondja ki a végső szót harmadfokon.

Megismételt eljárásra nem is merek gondolni, hiszen az ügyészség nem indítványozta. Ha mégis az lenne, nem vagyok bizonyos benne, hogy együttműködő leszek. Kilenc évig eljátszottam a rám rótt szerepet, de mindennek van határra!

Bizalmam jelenleg töretlen a másodfokú katonai tanácsban.

De teljesen azért még nem hülyültem el.

Ha visszalapoznak egy kicsit a blogon, akkor megtalálják azokat a bejegyzéseket is, amikor a Fővárosi Törvényszék felmentő rendelkezésem ellen harcolva, vélt vagy létező megfelelési kényszertől átfűtve, másodbírói cserével, és nem létező büntető eljárásjogi terminológiával, azaz „jogi bűnösség” kimondásával másodfokon elítélt a lakás-ügyben, sőt, még a feleségemet is elítélte, aki nem volt a büntető ügy részese. Aztán harmadfokon került sor a másodfokú ítélet kigyomlálására.

A Fővárosi Ítélőtábla eljáró tanácsának elnöke akkor teljesen tisztességesen bocsánatot is kért a feleségemtől, mert még a fellebbezését is el kellett utasítaniuk, mondván, hogy ilyen másodbírói döntéssel és eljárással még nem találkoztak bírói pályafutásuk során.

Az ügyből egyébként BH lett a többi bíró okulására.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása