Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

204. A Tábornok-per eredet története

2015.02.03. 22:19 Viszkisdoboz

Többször leírtam már, hogy a Tábornok-per szerintem tipikus koncepciós per. Ez egyre világosabbá válik számomra. Hogy miért? Mert a koncepciós perek a nyilvánosságnak szólnak, céljuk az elrettentés, megfélemlítés, megsemmisítés, a diktatúrák kedvelt eszköze, és mondjuk ki bátran, mai fedőszerve, az illiberális magyar állam is alkalmazza. A kirakatperek alapja egy olyan valós esemény, személy, akár bűncselekmény, amelyre fel lehet fűzni olyan személyeket és történeteket, amelyeket már nem a valóság, hanem az emberi képzelet teremtett.

A koncepciós per lebonyolításához szükség van egy ügyészségre, amely kiszolgálja a kormányzók politikai utasításait. A per gyanúsítottjait, később vádlottjait véletlenszerűen választják ki látszólag, de valójában tudatosan építik fel az események láncolatát. Már a bírósági ítélet előtt ítéletet mondanak felettük, bűnös az, akit annak neveznek.

Szükség lenne persze bíróságra is. Egyelőre azonban az látszik, hogy az ítélkező bíró függetlenségét még nem zabálta fel a Nemzeti Együttműködés Rendszere, bár a bíróságok szervezeti függetlensége már régen elesett. Az ítélkező bíró függetlenségének volt köszönhető, hogy a Kaposvári Törvényszék Katonai Tanácsa egyszer már felmentő ítéletet hozott (leválasztotta a koncepciós elemeket), elkülönítette a térképészeti társaságnál történteket (ez volt a valós alap, amelyre az ügyészek építkeztek). De a másodfok végzése alapján most újra a Tábornok-per része, tehát a valós és a koncepciós elemeket együtt kell tárgyalnia Debrecennek.

Elöljáróban le kell szögeznem, hogy még a vádiratban sincs semmi arról, hogy közöm lett volna a térképészeti társasághoz, az ott történtekhez vagy B. Zsolt századoshoz, akiről soha nem hallottam, sőt csak a tárgyaláson ismertem meg.

B. Zsolt százados a térképészeti társaságnál teljesített szolgálatot. A százados részben elismerte bűnösségét. Nyomozati vallomása szerint pénzt kért vissza a honvédségi beszerzések után a közhasznú társasággal szerződésben álló egyes cégektől. Ezt elégelte meg az éveken át B. Zsolt századost korrumpáló Mészáros Zsolt József cégvezető (DigiGraph Kft.). Szólt a térképészeti előkészítő csoport vezetőjének, Pásztor Zoltánnak. Pásztor szerint viszont „még nem jött el az idő”, ezért Mészáros 2009 őszén mintha mi sem történt volna, tovább korrumpálta B. Zsolt századost.

Beköszöntött a 2010-es esztendő és megkezdődött az országgyűlési képviselőválasztások kampánya. Pásztor ekkor szólt a cégvezetőnek, hogy „itt az idő”, és megszervezett Mészáros számára egy találkozót két katonai ügyésszel, Waltner Roland őrnaggyal és Mihalik Balázs századossal, innentől ők mondták meg, hogy mit tegyen.

Mészáros Zsolt telefonon felhívta B. Zsolt századost, hogy mikor és hol adja át a másfél millió forintot. A bankjegyek sorszámát az ügyészségen rögzítették, a csapdát kifeszítették. Mihalik százados utasítására a rendőrség a pénz átadását követően B. Zsolt századost 2010. január 19-én elfogta és előállította az ügyészségre.

A Tábornok-per itt kezdődik és nagyjából itt is fejeződik be. Ide értve azt a szánalmas magyarázatot is, hogy a katonai elhárítás fedte volna fel a cselekményt. Az igazság az, hogy a katonai elhárítás csak futott az ügyészek után, de annyit azért sikerült kiderítenie a felügyelő miniszter utasítása alapján, hogy a választási kampányban a gyanúsítotti vallomásokat a Budapesti Katonai Ügyészségről adták ki a Magyar Nemzet című napilapnak.

A többi, az már nem más, mint koncepció. Nem csak nálam, hanem más vádlottaknál is kizárólag O. János tábornok börtönben tett gyanúsítotti vallomása az ügyészség egyetlen „bizonyítéka”. Minden „vádlottat” az ügyészek börtönbe vetettek és attól tették függővé szabadlábra kerülésüket, ha az ügyészséggel együttműködnek, de minimum beismerik, hogy bűnösök. Az ügyészek készségesen mutattak vallomásokat vagy éppen excel táblázatba foglalták, hogy mit kell a potenciális vádlottnak elismernie. De ez gyakran kevés volt, ha valóban szabadulni is akart a delikvens, akkor elöljáróira is vallomást kellett tennie. Az ügyészek név szerint kérdeztek rám, mint államtitkárra és a honvédelmi miniszterre is, nehogy a magánzárkákban őrlődők gondolatai elkalandozzanak. Aki nem működött együtt, az egy évig is ülhetett a fegyházban. Volt olyan is, akit megvertek a börtönben, mert nem tudta a dolgát. Soroljam még? Szerintem nem szükséges. A kaposvári felmentő ítélet lényegi indokolása is ez volt.

Az igazi botrány az, hogy a vádirat szó szerint megegyezik egy gyanúsított vallomásával! Ami pedig logikailag hiányzott a tábornok vallomásából, azt az ügyészek nagyvonalúan maguk találták ki és illesztették be a vádiratba. És csak azért nem lett a személyiségzavarral küszködő botrányhős tábornokból a büntetőeljárásban tanú, mert a bíróság nem fogadta el az ügyészség és a tábornok közötti vádalkut! Ha elfogadja, akkor ma újra le lehetne forgatni élőben „A tanú” című filmet. Minden adott lenne hozzá és azt hallanánk a tábornoktól a közmédia egyenes adásában: „Fapál államtitkárt 2003-ban ismertem meg egy honvédségi rendezvényen. Akkor még nem tudtam, hogy Juhász Ferenc honvédelmi miniszternek viszkis dobozban hordja a pénzt…”

a_tanu.jpg                                                                   (fotó: wikipedia.org)

Komolyra fordítva a szót! Egy ÁVH-s tiszt a következőképp foglalta össze a koncepciós eljárások lényegét: "A koncepció alatt értettük, hogy az őrizetes által önként elismert valamilyen gyanús, de a valóságnak megfelelő tényadathoz olyan adatokat fűztünk, amelyek esetleg megfelelnek a valóságnak, de annak bizonyítására semmiféle eszköz nem állott rendelkezésünkre. Így aztán az őrizetessel azt elismertettük, és mint bizonyítékot mutattuk be az eljárás során, mintha megtörtént volna." (Tomka Ferenc: Halálra szántak, mégis élünk!, Budapest 2005, 51. oldal)

Az ügyész azt kéri a bíróságtól, hogy a térképészeti társaságnál történt tetten érés alapján fogadja el bizonyítékok nélkül a vádirat többi valótlan állítását, magát az ügyészi koncepciót valósnak.

11 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr567138991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.02.03. 23:59:16

koncepciós per? szerintem nem vagy tisztában a szónak a jelentésével! Ha valakit megvádolnak az egyből koncepciós? A koncepciós lényege, hogy hamis vádak alapján ELÍTÉLNEK egy gyanúsítottat és nem az, hogy felmentik! Na innen látszik a balos dilettantizmus agymosása, amitől bűzlik ez az írás! Ha valakit felment a bíróság annak az oka, hogy kevésnek találta a bizonyítékokat amivel alátámasztották a vádat. A világ így működik. Vanegy cselekmény, van egy felderítés nyomozás, vádemelés és bírósági eljárás. Az USÁban számtalan ember ellen emelnek vádat és mentik fel, az is mind koncepciós!? Néphülyítő barom!

Mzperx 2015.02.04. 09:15:16

@gurmaizitaegybüdöskurva:
Na, ide figyelj, te szerencsétlen!
Már a "fedőneved" is árulkodik arról, hogy milyen mocsadék vagy.
Mondok egy példát, hogy te is megértsd! Ha én bemegyek a rendőrségre/ügyészségre és azt mondom, hogy megerőszakoltad az anyádat. Emiatt téged letartóztatnak, előzetesbe tesznek és követelik, hogy valld be tettedet, majd bíróság elé állítanak és 5 éve húzódik a pered és még kb. annyi ideig tartana a befejezésig, akkor te mit szólnál? Mindezt egy állításra, amelyről mindenki tudja, hogy nem igaz, de meghurcolnak, mert ez a politika érdeke. Ekkor sem ágaskodna az igazságérzeted? A koncepciós per lényege nem akkor teljesül, mikor befejeződik a per, hanem maga a folyamat a koncepció, egy ember vagy sok ember kikapcsolása a normális társadalmi életből a célja, a maga mérhetetlen erkölcsi és anyagi károkozásával az ártatlanul megvádolt szempontjából.
Remélem elég világos voltam. Ha ezután sem értetted meg, akkor menthetetlen vagy!

Pestmen 2019.02.06. 11:25:27

@gurmaizitaegybüdöskurva: Kedves Uram/Hölgyem! Hozzászólása alapján ki merem jelenteni, hogy jobban ismerem Önt, mint Ön saját magát: Ön hülye.

2019.02.16. 21:54:28

@Pestmen: Mondja ezt az, akinek a szellemi teljesítménye a másik mocskolásában merül ki. Attól, hogy sértő és mocskolódó megjegyzéseket teszel, hogy ezzel próbáld meg hitelteleníteni a másikat még nem lesz igaz az állításod. Te tipikusan az az ember vagy, aki sem érvelni sem cáfolni nem tud, a vitakulturája meg abban nyilvánul meg, hogy a másikat - szerinte vicces formában - becsmérelni kezdi!

Pestmen 2019.02.18. 10:37:41

@gurmaizitaegybüdöskurva: Most már egyre erősebb a meggyőződésem, hogy az eredeti meglátásom helyes volt.

Mzperx 2019.02.19. 23:08:50

@gurmaizitaegybüdöskurva:
Látom nem értetted meg a példabeszédemet.
Igaz, milyen elképzelhetetlen , h egyetlen hazug "vallomásra" leültettek előzetesbe vagy 10 embert? Pedig ez történt a Tábornok perben, de hát hiába beszélek, mert nem hiszed el, hiszen nem is ismered a történetet, legfeljebb ezt az egy fejezetet, a 204-est.
No, akkor lapozz az elejére, mert onnan megtudod, h a bíróság ismét felmentette a blogírót 2019.01.31-én. Az ügyészek folyamatosan próbálják megvezetni a bíróságokat, de valahogy nem sikerül nekik. Miért? Mert a hazugságokat nem fogadják el - nagyon helyesen! Az ártatlanoknak okozott kár akkor is mérhetetlen.

Mzperx 2019.02.22. 10:33:53

@gurmaizitaegybüdöskurva:
Igazából méltatlan számomra az, h egyáltalán szóba állok veled. Úgyhogy itt be is fejeztem. Nyasgem!
süti beállítások módosítása