Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

147. Ügyész urak – jól szórakoztok?

2013.10.19. 16:03 Viszkisdoboz

Meghekkelik a törvényeket a törvényesség őrei? Meg bizony!

Ügyész fogalmazóktól szakvizsga kérdésként sem lenne az utolsó, hogy miként sértsük meg tudatosan az ésszerű határidőn belüli elbírálás elvét. Miként kell sok hűhóval, a semmiért nyomozást végezni, hogy ezzel a legtöbbet ártsunk az eljárás alá vontnak és – ne felejtsük el – a családjának.

A stempli ügyben cselekvőségemet illetően két és félévi nyomozás volt szükséges annak megállapítására, hogy egy ezredes lakásbérleti szerződés módosítási kérelmére rányomtam az „Egyetértőleg felterjesztem!” bélyegzőt. Nem döntöttem, hanem egy kérelem alapján a HM Szervezeti és Működési Szabályzata szerint döntés előkészítő tevékenységet végeztem. A döntést a miniszter hozta. Ez a tényállás. A büntetőeljárás anyagi jogi tárgya, hogy a honvédelmi miniszternek volt-e joga HM rendelkezésű lakásbérleti szerződését módosítani vagy sem. Az ügyészség szerint nem volt, az én jogi álláspontom szerint volt. Mindezt persze Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost kiszolgáló ügyészség a baloldal „rémtettei” közé sorolta, majd hihetetlen kreativitásról tanúbizonyságot téve csalással gyanúsítottak meg. Ha az volt a cél, hogy felbosszantsanak, akkor sikerült. Mert annál nagyobb sértés számomra, mint hogy félrevezettem a honvédelmi minisztert, nem létezik.

Ez az ügy tehát számomra a büntetőeljáráson túl mutat. Sokkal többről szól. Szakmai tisztességemről. Ezt pedig nem engedem besározni!

Tudom, hogy nem vagyunk a lovagkorban. Pedig a becsületsértésért fehér kesztyűt vágnék a megrendelő és a kiszolgáló arcába. Aztán jöhetne a párbaj! Tudom, hogy ártatlan az nem lehetek, ha már egyszer Budai Gyula feljelentett, sőt a Magyar Nemzet már ítélkezett is, de azért azt a minimumot talán elvárhatnám, hogy az ügyészek a tisztességes eljáráshoz való jogomat tartsák tiszteletben. Ne csak a koncepciójukhoz igyekezzenek bizonyítékot összekaparni, hanem az ártatlanság bizonyítékait is vegyék számításba. Főként, ha az alapkérdés egyszerű jogértelmezéssel is megoldható. Tudom, ha valaki katonai ügyésznek szegődik, annak nem kell feltétlenül a polgári joghoz értenie, de azért nem árt, ha azt is olvasgatja néha. Túl nagy kérés ez?

Budai Gyula a hamis ügyvéd.jpg                           Budai Gyula a rokonainak földet osztó államtitkár

Nézzük mi is történt, ami miatt háborgok!   

Stempli ügyben 2013. augusztus 23. napján volt a harmadik iratismertetés. Ezt követően az ügyészségnek 30 napon belül döntenie kellett volna, hogy vádat emel, vagy megszünteti az büntetőeljárást. Persze, hogy nem történt semmi! Aztán Keresztes Imre, a főügyészség vezetője élt a törvényben biztosított kivételes vezetői jogával és még harminc nappal meghosszabbította a vádelőkészítés szakaszának határidejét. Ez éppen 2013. október 23. napján járt volna le.

Az ügyészség azonban időhúzásra rendezkedett be és visszaélt a törvény biztosította jogaival. Történt ugyanis, hogy 2013. október 17. napján védőmet, dr. Dezső Antal ügyvédet arról értesítette a katonai ügyész, hogy „a nyomozás folytatásáról történt rendelkezés”, amelynek határideje 2013. október 25. Vagyis egy hét, amelyben mindössze 4 munkanap van! Jó munkát kívánok! Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen nyomozás fog folyni 4 nap alatt, amire az elmúlt 55 nap ne lett volna elég!

Ami viszont észveszejtő, hogy október 25. napja után kezdődik minden elölről. Újabb iratismertetésre kell mennem, immár a negyedikre! A nyomozási cselekmény elvégzésétől számítva 30 napon belül a katonai ügyésznek döntenie kellene, amit még 30 nappal megfejelhet az ügyészségvezető vagy még 30 nappal a Legfőbb Ügyészség. Vagyis, ha jól számolom, az is törvényes lesz, ha 2014. január 25. napjáig gondolkodnak azon az ügyészek, hogy mit tegyenek: vádat emeljenek vagy megszüntessék a büntetőeljárást. Sőt, újra el lehet játszani azt, amit most teszek. Nyomozunk még egy kicsit, hogy újra nyitva legyen a maximum 90 napos határidő. Akár a végtelenségig el lehet ezt játszani.  

Így fordulhat elő, hogy a 2013 nyarán gyakorlatilag már lezárt nyomozati szakasz fél évvel is meghosszabbodhat. Merjünk nagyot álmodni, mit félév, akár 2 év is lehet belőle! Mert „gondolkodnak”. Min is?

Az ügyészség működését ismerve a kérdés igen egyszerűen megválaszolható. A Központi Nyomozó Főügyészség felterjesztette az aktát a Legfőbb Ügyészségre, mert Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos volt a feljelentő. A „bűnözők”, a Gyurcsány kormány egyik közigazgatási államtitkára (a kérelem felterjesztője) és a HM egyik főosztályvezetője (a kérelmező). Innentől fogva, és ezáltal az ügy politikai ügy, abban Keresztes Imre főügyészség vezető nem mehet a saját feje után. Az akta pedig nem érkezett vissza a Legfőbb Ügyészség Kiemelt és Katonai Ügyek Főosztályáról, a Legfőbb Ügyészség pedig nem hosszabbított, így a főügyészség vezetője nem tudott mást tenni, mint visszaélni a törvényben biztosított lehetőségével. Utasította a katonai ügyészt, hogy nyomozgasson már valamit! Hadd teljen az idő. Nyilván ez is törvénysértő, mert a Be. csak akkor jogosítja fel erre az ügyészséget, hogy ha utóbb felmerül, hogy konkrét nyomozati cselekményt kell elvégezni (pl. újabb tanút kihallgatni, további iratokat foglalni stb.). Önmagában „a nyomozás folytatására” nem lehet intézkedni a vádelőkészítési szakaszban, mert az törvénybe ütköző. A katonai ügyész átiratából pedig kitűnik, hogy utasítás alapján jár el, esze ágában sem lenne tovább nyomozni.

Arra már nem is merek gondolni, hogy a 2014-es választási kampányra gyúr az ügyészség: a politikai utasítást teljesíti, 2014 tavaszán vádat emel, a bíróság tárgyal, a jobboldali médiák pedig túlharsogják Fapál László „rémtetteivel” a jobboldali politikusok egyre szaporodó – az ügyészség által már nem leplezhető – valódi bűntetteit. 

Persze megint és mindig ugyanazt a kérdést feszegetjük. Ki fog itt bármiféle ügyészi manipulációt, törvénysértést megállapítani? Egy másik ügyész? Netán a rokonainak földet osztó Budai Gyula lesz felháborodva? Meg van annak a saját baja! Dinnyekartell miatt már az EU jár el velünk szemben. Egyes beosztottjai EU támogatásokkal való visszaélés miatt nyomozás alatt állnak. Azt hiszi, hogy a törvények felett jár, mint tette azt elszámoltatási kormánybiztosként. Még az is megeshet, hogy az általa csatába küldött Központi Nyomozó Főügyészség ügyészei rántják majd vissza a magyar valóságba.

Egyedül a jobboldali médiumok fogják harsogni Budai Gyula után szabadon, hogy az ügyészség elfekteti az ügyeket, pedig mindent olyan szépen előkészítettek… Már majdnem ott tartunk, mint a szocialista diktatúra kemény éveiben, hogy az ítélet hamarabb készül el, mint a vádirat. Ha hagyjuk, akkor 2014 után ez valósággá is válhat. Minek itt vacakolni! Ha a Magyar Nemzet megírta, a Hír Tv sugározta, hogy az illető bűnös, akkor az.

Nyomozás folytatása.jpg

18 komment · 3 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr635586588

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jogi óra bunkó bíróknak 2013.10.20. 19:05:21

Sajnos a bírák között sincs kevesebb bunkó, mint a rendőrök közt. Sőt mivel nekik pozíciójuknál fogva illene okosabbnak lenni a rendőröknél, így a bírói bunkóság még jobban szembeötlő, még sokkal inkább zavaró és még sokkal inkább veszélyes a társadalm...

Trackback: Cseszlainé bíró csesztetése 2013.10.20. 19:05:00

Cseszlainé Boros Judit a Pesti Központi Kerületi Bíróság bírója jelenleg nem csesztethet, terrorizálhat már engem és a családomat, mert most őt kezdték el vizsgálni és csesztetni. A hivatali visszaéléssel való feljelentésem elküldése így várat némileg ...

Trackback: Mandiner.Jog blogajánló 2013.10.20. 16:13:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner.Jog blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babobebi 2013.10.19. 19:36:10

Ez akkora szemétség!! miért nem lehet ezt minden nap harsogni, naponta kérdéskén feltenni,miért nincs senki aki ezt fel merné vállalni ???

_most_ 2013.10.20. 15:03:17

hihetetlen, hogy a fidesznek sikerült visszahoznia a koncepciós pereket.

brumeszkosz 2013.10.20. 15:03:19

Ezt akarta a sok fideszparaszt!!! Hát szívjátok a csüngőhasu cigány diktátor örűlt parancsait!!!

legeslegujabbkor 2013.10.20. 15:10:10

DR. DRÁVAY BALÁZS FŐÜGYÉSZSÉGI ÜGYÉSZ

Jól szórakozik ön?

Measurer 2013.10.20. 15:30:19

Alapvetően a lakáskiutalás normatív szabályozását ill. annak hiányosságait kellett volna tisztázni, nem a személyi felelősséget.
Igy vételi ár-forgalmi érték viszonya, elidegenítési tilalom ill. garanciák.
mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/ujabb-vad-fapal-ellen-1181240

[megmondoember] 2013.10.20. 15:53:31

Szerintem álmatlan éjszakák állhatnak a dolog hátterében: www.youtube.com/watch?v=2N1gY5XqucM

Teker 2013.10.20. 16:18:27

hát, minden együttérzésem a tiéd, de ezt már ügyvéd korodból ismerned kellett volna. Magyarországon a (látszat)demokrácia (látszat)jogában bízni botorság. ez csak a választóknak szól, amúgy XV. századi hatalomgyakorlás van az országban, az éppen aktuális gyakorlók pártszínétől függetlenül.

komplikato 2013.10.20. 16:48:43

Ez a szép benne, hogy normális nyomozás és bizonyítékok nélkül valakit évekre lehetetlenre tesznek vagy egy egész életre, addig Buday Gyuszika belemondhatja a TV kamerába, hogy hát igen megszegték a törvényt, jelentség fel őket, úgy se lesz semmi.

Jogbiztonság csúcsa ez az ország, de tényleg.

anyadmajma 2013.10.20. 16:57:38

Haja, és mi jön még? Most, hogy a bíró engedte elszökni a két érpataki gyilkost Svájcba, a hülye közvélemény tapsol, hogy az amúgy is sok 3 éves előzetest felemelték 4 évre, most meg korlátlan időre akarják módosítani.
Aztán nem lesz itt gond elvtársak, ha valakire ráböknek, már mehet is a dutyiba, ítélet nélkül életfogytra.
Szegény Gyurcsány meg Bajnai, elég lesz csak bevinni őket, és hopp! volt-nincs ellenfél.

kisQtya 2013.10.20. 17:21:35

@brumeszkosz: Nyugi! A balliberális kormány alatt ugyanezt csinálták. Nekem van olyan ismerősöm, akinek még abból az időből van folyamatban büntetőeljárása - már bírói szakban - Miskolcon. Évek óta jár le oda Budapestről - egyéni vállalkozó, tehát abból él, amit megkeres - tkp. senki nem tudja, hogy miért, de azt firtatják, hogy egy számlát ő írt-e saját kezével. (Azt tudjuk, szakértő megállapította, hogy nem ő írta alá). Na, most egy számlát lehet géppel írni, lehet kézzel írni, akárki megírhatja, akinek tollbamondják a tartalmát......
Járkál évek óta tárgyalásra, saját költségén vonatozik és bassza el a munkanapját.
Milyen ügy az, amiben évekig nem tudnak dönteni????????
Miért nem vonnak felelősségre senkit az évekig folyó büntetőeljárások TÖMKELEGE!!!!!! miatt?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.10.20. 17:25:26

Azért aranyos, amikor a sok kis töketlen jogmajom a kis színes golyócskákat elöről hátra, majd hátulról előre számolgatja, a határidőkre ügyelve.
Osztják a nullát?
Értem, hogy égő a tartóik előtt kimondani, nem tudnak belekötni semmibe, ráadásul még hülyék is... :))
Viszont szarul nézne ki a renoméjuk, hisz a választások közelednek és akkor nem lesz ÜGY???
Há'demán ettársak, a Párt nem ezt várja hűsegges talpnyalóitól!
Bástya ettársat már meg sem akarják ölni??? :D

kisQtya 2013.10.20. 17:28:07

@anyadmajma: Én nem hinném, hogy tapsikolnak. Azért annyira senki nem hülye, hogy ne lássa, ebben az ügyben az állami szerveK!!! sorozatosan mulasztottak.
A debreceni fideszes képviselő fia ellen is vég nélkül nyomoztak. Pedig a büntetőeljárásban az időmúlás a bizonyítás halála. Egyszerűen el kell dönteni, hogy van bizonyíték, akkor vádra teszem, nincs bizonyíték, akkor tettes ismeretlen és lezárom a nyomozást.
De itt "társadalmi nyomás", meg "politikai nyomás" van, tehát elkövetőt kell produkálni.
Imádkozhat mindenki, nehogy egyszer rossz időben rossz helyen legyen, mert élete végéig ki nem kerül az előzetesből, ha egyszer ilyen nyomásos ügy közelébe keveredik véletlenül.

kisQtya 2013.10.20. 17:38:11

@komplikato: Jaja! Budai Gyuszika jogelődjét egyébként Keller Lászlónak hívták.
Csak a korrektség kedvéért mondom.

Aki szintén szakmába indította a büntieljárásokat, aztán amikor zátonyra futottak, akkor azt mondta, hogy sajnos vannak olyan ügyek, amik nagy disznóságok, de nem lehet büntetni.

Monostorinéról, a KEHI vezetőjéről már ne is beszéljünk.... Az se Fidesz-angyalka volt.

Megérik ezek a pénzüket mindannyian. :)))))

kisQtya 2013.10.20. 17:43:50

És ki emlékszik még Kuncze-Maczira, akinek a lopstop -kampányban minden második szava az volt, hogy "felelőssssssségrevonásss"?

Alig várták, hogy nekiessenek feljelentgetni. :)))))) Csak azért húzták be a féket később, hogy több idejük legyen "strabagozni".
Ki emlékszik még arra, hogy a "tocsikol" önálló igeként épült be a magyar nyelvbe?

gnme 2013.10.20. 17:44:17

nekünk nincs gondunk

eljön majd nemsoká a gépészvilág (a szarháziak nem tudnak effektív értéket teremteni, csak ürespofázni)

és akkor kezünkbe vesszük majd a névsort, arcok nélkül

(...)

www.youtube.com/watch?v=NIp6r8-6YLQ

vladimir964 2013.10.20. 20:11:09

Te figyelj, szerinted akkor, amikor az ország fele munka nélkül van, a másik fele meg éhezik, mennyire érdekel a nyavalygásod bárkit is?

anyadmajma 2013.10.20. 21:57:46

@vladimir964: Te meg egy idióta vagy.
Amíg ilyen senkiházi hazaáruló emberek "vezetik" az országot, és ilyen dolgokat meg lehet tenni emberekkel, addig egyre többen fognak éhezni.
Ez elég diktatórikus jellegű dolog, amit most művelnek.
Márpedig manapság a diktatúrában vagy nagyon szegények az emberek, éheznek és félnek, vagy az állam az olaj bevételéből ad annyi pénzt minden embernek, hogy gazdagnak érezze magát.
Szerinted nálunk melyik fog kialakulni?

kisQtya 2013.10.20. 22:15:33

@anyadmajma: húsz éve művelik váltógazdálkodásban
süti beállítások módosítása