Viszkisdoboz

fapalrepulo.jpg

A nevem Fapál László. A Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára voltam, korábban katonatiszt, majd sikeres ügyvéd. Az életem egyik napról a másikra gyökeresen megváltozott egy állítólagos viszkis doboznak köszönhetően.  

 

Egy volt tábornok, egy büntetőügy első számú vádlottja megváltoztatta korábbi vallomásait, és azt vallotta, hogy kenőpénzt adott nekem, amit én egy viszkis dobozba téve elvittem felettesemnek.  A vallomástevő ettől kezdve már nem vádlott, hanem tanú az eljárásban, én pedig minden egyéb bizonyíték híján, pusztán egy önmagát menteni kívánó ember vallomása alapján előzetes letartóztatásba kerültem.

Egy hónapos letartóztatásom alatt megpróbálták elérni, hogy tegyek terhelő vallomást az egykori honvédelmi miniszterre. Nem tettem, mert nem volt miért. Most bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel vádolnak. Naponta jelennek meg rólam hazugságoktól hemzsegő lejárató cikkek, de a valóságra senki sem kíváncsi. Az életem, a karrierem romokban, végzettségemnek megfelelő munkát talán soha nem kapok majd.

Két okból írom ezt a blogot. Egyrészt nem akarok lesütött szemmel járni, mert nincs okom rá: szeretném, hogy egykori munkatársaim, barátaim, ismerőseim, két felnőtt korú és négy kiskorú gyermekem megismerjék az igazságot velem kapcsolatban. Másrészt az a célom, hogy minél többen átlássák azt a folyamatot, amit ma Magyarországon elszámoltatásnak neveznek, és amelynek során bárkit, akinek haragosa van, egyetlen vallomás alapján börtönbe lehet vetni, tönkre lehet tenni. Ezen a blogon nyilvánosságra hozok minden fontos iratot az eljárással kapcsolatban és elmesélem, mi és hogyan történt valójában.

Friss topikok

  • Mzperx: Katonai ügyészeket nem vállalsz? Képzelem, mikor a vádlóid az ügyfeleid/védenceid lesznek... :O Va... (2020.05.28. 14:35) 310. Epilógus
  • Pálné Nagy: @Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Örülök, hogy kiderült az igazság és vége a megpróbá... (2020.03.17. 02:30) 309. Itt a vége, fuss el véle
  • Secnir: kitartás Fapál úr! csak ennyit tudok hozzátenni... (2020.02.19. 13:23) 308. Ítélethirdetés előtt
  • Magyaur: Az erkölcsi tisztasága HŐS-sé avatta Önt, a rothadó és kapzsi NER-rel szemben. Példát mutat számun... (2019.12.03. 18:50) 306. Az életre szavaztunk
  • Molen David: Tisztelt Fapál László Ezredes Úr! Volt egy kérdése amiben azt kérdezte van ennél lejjebb? VAN !!... (2019.11.12. 22:29) 303. Az ügyészi fellebbezésre adott védői válasz

Linkblog

15. Százmilliós luxuslakások féláron eladók!

2011.07.22. 19:40 Viszkisdoboz

Első házasságomból származó Krisztina lányom 2006-ban az ELTE Állam- és Jogtudományi karán jogász szakon, László fiam pedig az ELTE Bölcsészettudományi karán olasz tanári szakon, nappali tagozaton tanultak. Krisztina velünk lakott a budapesti szolgálati lakásunkban, a jobboldali média által már bemutatott „zuglói luxuslakásban”, fiam pedig élettársával a IX. kerületben egy nagyon sötét, régi bérház földszintjén, az élettárs önkormányzati bérleményében.

Családunk úgy döntött, hogy a „nagyok” lakhatását meg kell oldani, hiszen hamarosan önálló életet fognak élni. Abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy ezt megtehettük, ügyvédi fizetésemből félretett pénzemből és nagyszülői segítségből el tudtuk indítani a fiatalokat, s meg tudtuk venni első lakásukat. Akkoriban már túlkínálat volt az új lakások piacán, ezért többféle ajánlatot szereztünk be. Angyalföld volt a legolcsóbb és közlekedés szempontjából is megfelelt. A lakásokat nem a HM vette, ahogy ezt később az elszámoltatási propagandagépezet sugallta, bárki által hozzáférhető piaci ajánlatok közül válogattunk.

2006 tavaszán végül nagykorú gyermekeim megvásárolták maguknak a Röppentyű utcai egyszobás lakásokat, amelyek vételára egyenként kb. tízmillió forint volt. Az egyik lakás erkéllyel együtt 52, a másik 46 négyzetméteres, a hasznos laktóterület egyikben sem haladja meg a 45 négyzetmétert.




 

Az ellenem folyó lejárató kampányban ezekből a garzonnál alig nagyobb lakásokból lett végül luxuslakás. A jobboldali médiumok azt állították, hogy bujkálok (mert Zuglóban nem nyitottam ajtót, pedig szinte naponta zaklattak), s azt is: valójában nem Zuglóban, hanem a XIII. kerületben lakom az ottani „luxuskecóban”, ami voltaképpen az enyém, de a gyerekek nevén van, és én biztos egybe nyitottam a két lakást. A HírTv még az emeleten is járt és láthatta, hogy egyszobás lakásokról lehet csak szó, ettől függetlenül százmilliókért, majd százmillióért vásárolt lakásokról tájékoztatták „hitelesen” a közvéleményt. A közszolgálati tévé híradója pedig a budai hegyekre néző kilátásról és 800.000 forintos négyzetméter árakról tudósított. Akkor sem zavartatták magukat, amikor nem tudták vágóképekkel is alátámasztani az őrjítő luxust, - egész egyszerűen a szomszéd ház „penthouse” lakásait mutatták.



Íme a "budai luxuspanoráma"! Ezt látják a gyerekeim a lakásból.

Ez volt az a pont, amikor nálam elpattant a húr, és a történet során először megszólaltam. Gyermekeim védelmében sajtóközleményt adtam ki:

Közlemény


Budai Gyula úr nyilatkozatai – mint ahogy azt megszokhattuk már - nem felelnek meg a rideg tények valóságának. Budai úr személyemmel kapcsolatos nyilatkozataival a közvéleményt félrevezeti, amely egy keresztény értékrendű kormányzati tisztségviselő részéről méltatlan és erkölcsileg is kifogásolható.

Eddig nem nyilatkoztam, és nem védekeztem a valótlan állítások ellen, mert jogállami felfogásom szerint az ügyeknek a független és csak a törvénynek alárendelt bíróságon, nem a sajtónyilvánosság előtt kell eldőlnie. Én ezt tanultam az ELTE Jogtudományi Karán és ebben a szellemben tanítottam hallgatóimat is.

Ugyanakkor nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy Budai úr átlépte a jó ízlés határait, amikor gyermekeimet is bevonja az ellenem permanensen folytatott küzdelmébe. Teszi mindezt a családbarát kormány tagjaként. Ezt még egy közszereplőnek sem kell eltűrnie, nemhogy nekem, aki nem politikusként, hanem szakmai vezetőként dolgoztam a Honvédelmi Minisztériumban. Megjegyzem közszereplőségem 2006. július 01. napjától megszűnt, ezért személyes és különleges adataim egy magára valamit adó országban már nem kerülhetnének nyilvánosságra.

A tényekről: 2006-ban két nagykorú gyermekem - családi támogatással - lakást vásárolt magának Budapesten, a XIII. kerületben. A lakások mérete a 45 négyzetmétert sem éri el, vételáruk – lakásonként - kb. 10 millió forint volt.

Meg kívánom jegyezni, hogy egyik nap Budai úr azzal vádol, hogy túl sokat dolgoztam, és túl sokat kerestem az elmúlt 8 évben, más alkalommal meg már arról beszél, hogy nincs fedezete például az általam jogszerűen megvásárolt szolgálati lakásomnak. A kettő a logika szabályai szerint összeegyeztethetetlen.

Kérem a sajtó munkatársait, hogy családom zaklatásával hagyjanak fel. Továbbra is ahhoz tartom magam, hogy csak akkor fogok megszólalni e koncepciós ügyekben, amikor az feltétlenül szükséges.

Táborfalva, 2011. április 13.


                                       (Dr. Fapál László)



Az érdekesség az volt, hogy a médiumok döntő többsége – tisztelet a néhány kivételnek – nem reagált a sajtónyilatkozatra, sok helyen azóta is a reakcióm nélkül olvashatóak a hazug állítások az internetes felületeken. Az üdítő kivételek közé tartozott amikor 2011. április 13-án Kálmán Olga az ATV Egyenes beszéd c. műsorában szembesítette Budai Gyulát velem kapcsolatos valótlan állításaival. Érdemes megnézni a 16. perctől a kormánybiztos zavart magyarázkodását:

A propaganda gépezettel szemben végül is kevésnek bizonyult a nyilatkozatom, a gyerekeim százmilliós luxuslakása a viszkisüveg mellett végképp a nevemhez tapadt. Ha már így van, lenne egy ajánlatom Budai Gyulának: nem is kérünk százmilliót a két ingatlanért, holnap elviheti a feléért a kettőt együtt. Alkalmi lehetőség lenne ennyi pénzért „százmilliókat érő”, „Budára néző”, „luxuspanorámás”, „penthouse” lakáscsodákat venni, ráadásul tulajdonosként a sajtó előtt is megmutathatná az ingatlanokat, bizonyítva, hogy korábban nem hazudott róluk. Itt a blogon várom a vételi ajánlatot!

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://viszkisdoboz.blog.hu/api/trackback/id/tr813088427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bátor Tintanyúl 2011.07.23. 10:14:21

A legdurvább ebben a köztévé viselkedse. Pont emlékszem erre a hírre, amikor mutatták a penthouse lakásokat a budai panorámával. Ráadásul úgy lehetett érteni, hogy a HM-en keresztül vette a blogíró a gyerekeinek. Fel is ment bennem a pumpa, most meg szégyelhetem magam, hogy benyaltam. Ilyet még a kádári média sem csinált, ez rendes rákosita vagy szálasista propaganda.

Mzperx 2011.07.23. 22:22:46

A Hír Tv, a Magyar Nemzet, meg minden egyéb hazudozós média ellen pert kell indítani, hogy vegyék már észre magukat. A szenzáció legyen szenzáció, de ne hazugságra épülő.
Korábban többé-kevésbé hittem a sajtónak a tv-nek, de az utóbbi másfél évben annyi nyilvánvaló hazugsággal találkoztam bennük, amit nem értem, hogyan engedhetnek meg maguknak! Ennyire azért nem hülyék az emberek, és mikor feltételes módban megfogalmazott hazugságot tényként akarnak beállítani, hát nagyon felháborít az arcátlanságuk. Sajnos, rengeteg hasonló példa van.

Mzperx 2011.07.23. 23:34:48

Egy kicsit azért sajnálom a sajtót, meg a Tv-t, hogy ilyen hányadék munkát kell végezniük, bár jó fizetséget kapnak érte. A tulajdonosok, a politikai érdekkör a fő felelős a tevékenységükért, a politikai megrendelők igényeinek kielégítéséért, az emberek becsapásáért, a hazudozásokért, amely immár népbetegség Magyarországon.

nagynepiroska 2011.07.24. 11:12:11

Kedves Blogíró!

Nagyon sajnálom ami Veled és a Családoddal történt!

Kíváncsi vagyok rá, hogy vajon Budai Gyula kormánybiztos közzétenné-e a Balaton utcai szolgálati lakásának a tulajdoni lapját ...

svejkné 2011.07.26. 15:06:26

@nagynepiroska: Dehogy is tenné!
Az igazság és igazmondás bajnoka??? a közéleti tisztaság kereszteslovagja????
A koncepciós pergyártás sztahanovistáinak lelkes szolgálója????Ugyan már!

svejkné 2011.07.26. 15:24:54

@Bátor Tintanyúl: Nincs mit szégyellnie, nagyon sokan benyalták. Még mindig sokakat félre tudnak vezetni a médián át sulykolt mocskos hazugságokkal.
Csakhogy sokaknak betelőben van a hótopánja. Ha a kormánypárti politikusuk nem a "nemzeti konzultációnak " nevezett szégyenletes porhintésre, koncepciós eljárásokra,valós, vagy vélt politikai ellenfeleik lejáratására fecsérelnék idejüket, engeriájukat, az ország pénzét, és eljutna hozzájuk az emberek valódi véleménye, ugyancsak néznének. Minden társadalmi rétegről lenyúztak már egy-két-több réteg bőrt,különös figyelmet fordítva az amúgy is nehéz helyzetben lévők még mélyebb szegénységbe taszítására.
Nézzük pl. a táppénz megkurtítását.Ebben az országban ki mehet táppénzre? Aki dolgozik.
De nem megy, félholtan is munkába jár, mert félti az állását, a megélhetését.
Melyik dolgozó megy táppénzre? A kismama, és a daganatos beteg, akinek már jártányi ereje sincs. Na ők aztán ugye igazán megérdemlik a korbácsot!
Egyébként komolyan érdekelne, hogy "mélyen tisztelt törvényalkotóink" hogy tudnak az édesanyjuk, vagy a gyerekeik szemébe nézni???

nagynepiroska 2011.07.27. 12:31:24

Amint látom, Budai Gyulától még nem érkezett vételi ajánlat a blogíró gyerekeinek a lakására... Igazából ezen egy cseppet sem vagyok meglepődve!

Nagyon sajnálatos, hogy a média ilyen mocskos hazugságokkal traktálja az embereket, én már semmit sem hiszek el ezeknek.

svejkné 2011.07.29. 14:01:10

@nagynepiroska: Talán Budai Úrhoz még nem érkezett meg ez a kihagyhatatlan ajánlat....Biztosan élni fog a rendkívüli lehetőséggel, hogy két db. egyenként százmilliós luxus penthouse lakáshoz juthat potom pénzért.

A média nem önmagától ilyen mocskos.
Azok a médiák, amelyek hajlandóak a mocskos hazugságokat valóságként, tényként tálalva közzétenni, kétségtelenül egytől-egyig politikai megrendelésre dolgoznak.

nagynepiroska 2011.08.01. 22:38:31

Ha Budai Úr nem veszi meg a lakásokat azzal azt bizonyítja hogy hazudott a közvéleménynek!

salai 2011.08.08. 18:08:26

én még a BJKMF-ről nevtiszti korából ismerem, akkor is nagy disznó volt és csak hizott HÁT korára.

nick28 2011.08.14. 23:23:02

Egy ideje olvasom csak a blogot, csendben tájékozódtam, hol tart a blogíró ügye. Kíváncsi voltam, hol vannak ezek a luxus lakások. Most meg olvasom, hogy kvázi a szomszédomban! Hasonló méretű és elhelyezkedésű lakás a mi albérletünk is , mint a tulajdoni lapon olvasható, jelenleg max. 16 millióért vannak hirdetve ügynökökön keresztül. A "kevesebb mint 10 millió" nekem kicsit kevésnek tűnik, de a százmillió nevetséges. Ha tévedek, akkor elmondhatom majd az unokáimnak, hogy éltem "luxuslakásban", mikor fiatal voltam.

Carl100 2011.08.16. 22:28:38

Ezt az idézetet ma találtam. Azt hiszem ehhez a fejezethez tökéletesen illeszkedik.

"Egy hazugság már félig körbejárta a világot, miközben az igazság még csak a cipőjét húzza". Mark Twain

2012.03.27. 22:10:42

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

Mzperx 2012.04.10. 09:41:26

@Carl100:
Nagyon jó az idézet:

"Egy hazugság már félig körbejárta a világot, miközben az igazság még csak a cipőjét húzza". Mark Twain
DE:
Sajnos lehet tovább fokozni.
"A hazugság már körbejárta a világot, és úgy behálózott minden embert, hogy az immáron felöltözött Igazság a hazugság rávetett béklyóit bogozgatja csak." Mzperx
süti beállítások módosítása